Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θέλω τη γνώμη σας, μετακόμιση ή όχι???

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες/όλους. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν είμαι στη σωστή ενότητα και μάλλον θα φάω άκυρο από τους συντονιστές, αλλά δεν ήξερα και πού να τοποθετήσω το ερώτημά μου.

Λοιπόν, χρειάζομαι τη γνώμη σας: Μένουμε σε ένα σπίτι τεσσάρι πολύ ωραίο εδώ και 3 χρόνια, το οποίο όμως έχει σχετικά υψηλό ενοίκιο (680 σήμερα) και ο ιδιοκτήτης δεν πέφτει με τίποτα κάτω από τα 650... Έχουμε βρει ένα άλλο σπίτι κοντά, το οποίο είναι μια χαρά, μας βολεύει όσο αυτό που μένουμε και έχει ενοίκιο 500 ευρώ.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Το θέμα είναι πως

1) για να μετακομίσουμε υπάρχουν κάποια έξοδα που αυτή τη στιγμή μας δυσκολεύουν πολύ (τα έχουμε, αλλά θα τα χρειαστούμε μάλλον σύντομα, όπως πάει η κατάσταση), δηλαδή την προμήθεια του μεσιτικού (500 ευρώ) και τη μετακόμιση (άλλα τόσα το πολύ).(Το θέμα της ταλαιπωρίας και του ξεσηκωμού για μετακόμιση με δύο παιδιά 2,5 χρονών δεν το αναφέρω καν, θα το αντέξω),

2) ο άντρας μου είναι άνεργος και δεν προβλέπεται να βρίσκει σύντομα δουλειά, οπότε σκεφτόμαστε να φύγει σύντομα για εξωτερικό (σε κάποιες χώρες όπως Αγγλία, Βέλγιο και Αυστραλία έχουμε φίλους και συγγενείς που μπορούν να τον φιλοξενήσουν) και να βρει δουλειά εκεί και να ακολουθήσω κι εγώ από τον Ιούνιο και μετά (είμαι εκπαιδευτικός, θα τελειώσω τη χρονιά και μετά άδεια άνευ αποδοχών...). Στην περίπτωση λοιπόν που φύγει, εγώ με τα δύο παιδάκια μας θα πάω να μείνω στους γονείς μου μέχρι τον Ιούνιο.

Τι θα κάνατε στη θέση μας? Θα κλείνατε το σπίτι και θα μετακομίζατε, έστω κι αν ήταν μόνο για 3 μήνες??? (που μπορεί και να μην είναι μόνο για τόσο, αλλά....). Ή θα παραμένατε στο ακριβό σπίτι???

Είμαι σε δίλημμα κι έχω ψιλοθολώσει τελευταία, οπότε μπορεί να μη σκέφτομαι σωστά. Μπορεί κάποιος/κάποια με πιο καθαρό μυαλό να με ξεκολλήσει??? Και πρέπει να πάρω και απόφαση γρήγορα, γιατί το σπίτι που βρήκαμε δεν θα περιμένει εμένα...

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

Διαφημίσεις

Αν είναι για 3 μήνες, για μένα δεν αξιζει ΚΑΘΟΛΟΥ η τόση ταλαιπωρια αν γλιτωνες λεφτά θα σου ελεγα κάτι γινετε αλλά αφου λες ότι βγαινουν άλλα εξοδα μέχρι να μετακομισεις, το θεωρω εντελώς ανώφελο να το κάνεις...

Αν είναι για 3 μήνες, για μένα δεν αξιζει ΚΑΘΟΛΟΥ η τόση ταλαιπωρια αν γλιτωνες λεφτά θα σου ελεγα κάτι γινετε αλλά αφου λες ότι βγαινουν άλλα εξοδα μέχρι να μετακομισεις, το θεωρω εντελώς ανώφελο να το κάνεις...

Εννοείται, έχεις δίκιο.... απλά δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι μόνο για 3 μήνες..... εκεί είναι το θέμα...

Συμφωνω και εγω πολλη φασαρια για το τιποτα. Δεν αξιζει η ταλαιπωρια και ουσιαστικα δεν γλυτωνεις κατι, η διαφορα ειναι 180 Ευρω και αν υπολογισεις τα εξτρα εξοδα που θελει η μετακομιση παλι στα ιδια βγαινεις. Καντε υπομονη ωσπου να ξενοικιασετε τελειως.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Προσωπικά δεν βλέπω κανένα δίλημμα... 3 μήνες απο 180ευρώ που θα γλιτώσετε, μας κάνουν 540 ευρώ. Αν μετακομίσετε, το 1.000 είναι το λιγότερο που θα ξοδέψετε... υπάρχουν και άλλα έξοδα που δεν φαντάζεστε τώρα και δεν τα υπολογίζετε (μόλις μετακόμισα)...

Οπότε: 540 ή 1.000 και πάνω????

Καθίστε εκεί που είστε λοιπόν..:mrgreen:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

2) ο άντρας μου είναι άνεργος και δεν προβλέπεται να βρίσκει σύντομα δουλειά, οπότε σκεφτόμαστε να φύγει σύντομα για εξωτερικό (σε κάποιες χώρες όπως Αγγλία, Βέλγιο και Αυστραλία έχουμε φίλους και συγγενείς που μπορούν να τον φιλοξενήσουν) και να βρει δουλειά εκεί και να ακολουθήσω κι εγώ από τον Ιούνιο και μετά (είμαι εκπαιδευτικός, θα τελειώσω τη χρονιά και μετά άδεια άνευ αποδοχών...). Στην περίπτωση λοιπόν που φύγει, εγώ με τα δύο παιδάκια μας θα πάω να μείνω στους γονείς μου μέχρι τον Ιούνιο.

Τι θα κάνατε στη θέση μας? Θα κλείνατε το σπίτι και θα μετακομίζατε, έστω κι αν ήταν μόνο για 3 μήνες??? (που μπορεί και να μην είναι μόνο για τόσο, αλλά....). Ή θα παραμένατε στο ακριβό σπίτι???

Είμαι σε δίλημμα κι έχω ψιλοθολώσει τελευταία, οπότε μπορεί να μη σκέφτομαι σωστά. Μπορεί κάποιος/κάποια με πιο καθαρό μυαλό να με ξεκολλήσει??? Και πρέπει να πάρω και απόφαση γρήγορα, γιατί το σπίτι που βρήκαμε δεν θα περιμένει εμένα...

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

Αν καταλαβα καλα ..δεν σε συμφερει να μετακομισεις για 3,4 μηνες (μεχρι να φυγει ο αντρας σου και να πας στους δικου σου)

Τσαμπα κοπος και εξοδα Φθηνοτερα θα σου ερθει να μεινεις εκει που μενεις για 3,4 μηνες ακομα

p7z6p3.pngsQqep3.png

εαν ο αντρας σου φυγει σιγουρα και ακολουθησεις και εσυ τοτε δεν χρειαζεται να μετακομισεις. δεν χρειαζεται καν να πας στους γονεις σου. κανεις υπομονη στο σπιτι σου να μην ταραζονται και τα παιδια. εγω 2 μηνες τωρα δεν μπορω να βαλω σε ταξη το μωρο απο τη μετακομιση. και σκεψου οτι θα αλλαξουν και παλι περιβαλλον με το εξωτερικο.

αν ο αντρας σου δεν ειναι σιγουρο οτι θα φυγει και απλα το σκεφτεστε και δεν εχουν εγκριθει τα χαρτια του για το εξωτερικο, τοτε να μετακομισετε κανονικα στο φθηνοτερο σπιτι.

Μόλις είδα ότι λες πως μπορεί να μην είναι μόνο 3 μήνες. Και 5 μήνες απο 180 βγαίνουν 900 ευρώ... Και αν το κατεβάσετε στα 150, οι 5 μήνες είναι 750 ευρώ;)

Λοιπόν, κάνοντας τους υπολογισμούς σας βγαίνει για 3 μήνες 1950 ευρώ για να μείνετε στο σπίτι που είστε και 2.500 ευρώ για να μείνετε στο καινούριο, γιατί μπορεί το ενοίκιο να είναι χαμηλότερο, αλλά έχετε και τα έξοδα μεσιτικού και μετακόμισης...Συν ό,τι κανούριο μπορεί να βγάλει ένα σπίτι που δεν έχεις ζήσει και δεν ξέρεις τα κουσούρια του...Άρα τα μαθηματικά μιλάνε μόνα τους: συμφέρει να μην φύγετε από εκεί...Εξάλλου πόσες μετακομίσεις θα αντέξεις κι εσύ η δόλια μάνα;;;Και αυτή και μετά στη μαμά σου...Σαν πολλές δεν μαζεύονται και για σένα και για τα παιδιά;;;Και μετά και στο εξωτερικό;;;Πολλή κούραση λέμε...

Κατά τη γνώμη μου, το να μετακομίσετε θα ήταν καλή λύση αν δεν είχατε σχέδια για μετανάστευση...Αν τώρα μείνετε τελικά Ελλάδα, τότε ξανακοιτάτε για σπίτι. Πίστεψε 500 ευρώ ενοίκιο σε λίγο καιρό δεν θα βλέπουν οι ιδιοκτήτες ούτε στον ύπνο τους...Θα πέσουν κι άλλο οπότε αν είναι να φύγετε να πάτε κάπου ακόμα φθηνότερα!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Ναι, απλά το δίλημμα είναι πως δεν ξέρουμε ΕΑΝ θα φύγει ο άντρας μου όντως, δλδ μπορεί τον άλλο μήνα να βρει εδώ μία καλή δουλειά και να παραμείνουμε, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε χάσει αυτό το σπίτι...

Διαφημίσεις

δλδ μπορεί τον άλλο μήνα να βρει εδώ μία καλή δουλειά

Σας το ευχομαι για να μην ξενιτευτει κιόλας, αλλά έτσι όπως έχουν γινει τα πραγματα πολύ αισιοδοξη σε βρισκω στο θέμα...:(:(:(

κανενας δεν σου νοικιαζει για λιγο, θα κανετε συμβολαιο για τουλαχιστον 1 χρονο με κινδυνο να σας τα ζηταει δικαστικα εαν φυγετε γιατι δεν ξερετε σε τι ιδιοκτητη θα πεσετε.

η μετακομιση βγαζει τρελα εξοδα απο εκει που δεν το περιμενεις και πετας και τα μισα τα πραγματα.

ασε που τρεις μηνς θα σου παρει να τα μαζεψεις να τα μεταφερεις και να τα ξαναστησεις στο αλλο σπιτι.

Ναι, απλά το δίλημμα είναι πως δεν ξέρουμε ΕΑΝ θα φύγει ο άντρας μου όντως, δλδ μπορεί τον άλλο μήνα να βρει εδώ μία καλή δουλειά και να παραμείνουμε, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε χάσει αυτό το σπίτι...

Όπως σου έγραψα και πιο πάνω, κάποτε τα φθηνά και καλά σπίτια ήταν ευκαιρία, όπου να 'ναι οι ιδιοκτήτες θα δίνουν δώρο και dvd για να μετακομίσεις σπίτι τους :D!

Σκέψου μόνο το εξής: πριν ούτε 3 χρόνια, το να δώσεις 3 νοίκια μπροστά εγγύηση και ένα να τρέχει ήταν κανόνας απαράβατος!Ούτε συζήτηση να μην γίνει αυτό....Τώρα δίνεις το πολύ άλλο ένα (αν έχεις, δεν σε ζορίζουν κιόλας) και είναι και ευχαριστημένοι!

Θα βρείτε άλλο φθηνό και καλό ανετότατα σε 3-4 μήνες, αν έχει βρει ο άντρας σου δουλειά, μη σκας! Και κάτι ακόμα: Ποιος σου εγγυάται ότι θα βρει δουλειά κοντά στο σπίτι που μένετε τώρα;Κι αν βρει πολύ μακριά, γιατί να μην μετακομίσετε τότε κοντά στη νέα του δουλειά να γλιτώνετε και τα μεταφορικά;

ειναι σιγουρο οτι θα χασετε το σπιτι;

νομιζω οτι απλα εχεις πανικοβληθει με ολα αυτα. σκεψου πιο ψυχραιμα.

πρεπει να μαθετε αρχικα αν ο αντρας σου φυγει, αν εκανε χαρτια, αν εγκριθηκαν κτλ και μετα να σκεφτειτε τα αλλα.

αν ειναι 60-70 τοις εκατο να μεινει τοτε να μετακομισετε

Νομιζω οτι πρωτα πρεπει να παρθει μια τελικη αποφαση για το τι θα κανει ο αντρας σου και μετα να αποφασισετε για το σπιτι. Σιγουρα το σπιτι δεν θα περιμενει αλλα θα βρειτε κατι αλλο. Πιο καλα να ψαχνετε για σπιτι παρα να μετακομιζεις συνεχεια και να δωσεις χαμενα λεφτα μεσιτες εγγυηση κλπ που θα βγαλει το σπιτι.

ky1Ap2.png?YVrPElRM

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις απαντήσεις σας! Ξεκαθάρισε αρκετά το τοπίο, επιβεβαιώσατε τις σκέψεις μου κι έτσι θα το αφήσουμε για λίγο ακόμα μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε και μετά θα ξαναψάξουμε αν χρειαστεί. Άλλη ερωτησούλα τώρα, σχετική πάντως: Στο σπίτι που μένουμε έχουμε συμβόλαιο για 300 ευρώ. Εμείς πληρώνουμε όμως 680 (αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να μας μειώσει αρχικά το ενοίκιο, που ήταν κανονικά 750 ευρώ). Όλοι γύρω μου μου λένε να πάμε να του πούμε ότι εμείς μπορούμε να δίνουμε 500 ευρώ (ή 550 ή 600 τελοσπάντων) αφού είμαστε με ένα μισθό και αν θέλει ας μας κάνει έξωση.

- 1) Δικαιούται να μας κάνει κάτι?

- 2) Εσείς θα το κάνατε? Εγώ δεν το θεωρώ ηθικό και κολλάω να το κάνω( ο άντρας μου πάλι όχι)....

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις απαντήσεις σας! Ξεκαθάρισε αρκετά το τοπίο, επιβεβαιώσατε τις σκέψεις μου κι έτσι θα το αφήσουμε για λίγο ακόμα μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε και μετά θα ξαναψάξουμε αν χρειαστεί. Άλλη ερωτησούλα τώρα, σχετική πάντως: Στο σπίτι που μένουμε έχουμε συμβόλαιο για 300 ευρώ. Εμείς πληρώνουμε όμως 680 (αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να μας μειώσει αρχικά το ενοίκιο, που ήταν κανονικά 750 ευρώ). Όλοι γύρω μου μου λένε να πάμε να του πούμε ότι εμείς μπορούμε να δίνουμε 500 ευρώ (ή 550 ή 600 τελοσπάντων) αφού είμαστε με ένα μισθό και αν θέλει ας μας κάνει έξωση.

- 1) Δικαιούται να μας κάνει κάτι?

- 2) Εσείς θα το κάνατε? Εγώ δεν το θεωρώ ηθικό και κολλάω να το κάνω( ο άντρας μου πάλι όχι)....

Μπα, και κερδίζει από την εφορία και σας κάνει και νούμερα;;;;;Εγώ θα του έλεγα ή 500 ή σου κάνω καταγγελία στην εφορία (φοροφυγά) αφού θες να το πάμε έτσι...Όσο για τη συμφωνία, αυτά ήταν για τις καλές εποχές, ήρθε η ώρα να αποκτήσουν και οι ιδιοκτήτες ευαισθησία...Εσείς δηλαδή δεν τον βοηθήσατε όταν ήθελε (εννοώ για το τι δηλώνει στην εφορία)...Και μην τρώτε τις απειλές για έξωση, έχει τη φωλιά του λερωμένη...Μην σου πω ότι θα του έλεγα ή 500 ή 300, όσο λέει το συμβόλαιο, είστε και καλυμμένοι νομικά λόγω συμβολαίου και δεν μπορεί να σας πει και τίποτα (νομικά πάντα)!!!!!!

Πόσα χρόνια μένεις στο σπίτι; Κάντε έναν υπολογισμό του τι έχει κερδίσει από την εφορία το διαστημα αυτό και να σας κάνει μια έκπτωση. Εξάλλου ίσως και εσείς να χάνατε χρήματα, αφού παίρνατε μικρότερη απόδειξη. οι καιροι έχουν αλλάξει. Ισως ο εν λόγω ιδιοκτήτης να μην έχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά νο΄μιζω ότι με μια συζήτηση θα πειστεί ότι τον συμφερει περισσότερο να μειώσει το ενοίκιο για να μπορείτε να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας παρά να μην τον πληρώνετε. όσο για εξωση ή κάτι΄τετοιο μπορεί να κινηθεί δικαστικά, αλλά είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία και κανενας συνήθως δεν καταφεύγει σε αυτή.

Να μείνεις εκεί που είσαι και σε ένα δυο μήνες να του κατεβάσεις το ενοίκιο αλλιώς θα του πεις ότι θα φύγεις... Πίστεψέ με ότι σε δυο μήνες από τώρα θα σε παρακαλάει να του δίνεις 500... Και σε δυο μήνες θα υπάρχουν απίστευτες ευκαιρίες...

Η δικιά μου από 600 δέχεται να μου το κατεβάσει 500 για να μη φύγω...:mrgreen:

Θα το έλεγες όμως η ίδια? Εγώ ντρέπομαι πάρα πολύ...

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Μην ντρέπεσαι, όλοι ζητάνε μείωση ενοικίου. Και το κράτος (ο Θεός να το πει) την νομιμοποίησε. Κόσμος φεύγει στο εξωτερικό ή μετακομίζει σε φθηνότερα σπίτια και οι ιδιοκτήτες έχουν πρόβλημα να ξανανοικιάσουν τα σπίτια τους. Συγγενής μου, κατέβασε το ενοίκιο απο 250 σε 180 για να μην της φύγει ο ενοικιαστής (γκαρσονιέρα). Άλλη συγγενής, το κατέβασε απο 600 σε 500 με δικαιολογία την κρίση. Φίλη μου, έχει να πάρει ενοίκια 5 μήνες τώρα και παρόλα αυτά, περιμένει, δεν βγάζει έξω τον ενοικιαστή, γιατί πού θα βρει άλλον σε τέτοια εποχή.... Εμείς φύγαμε απο το σπίτι μας τον Αύγουστο, ένα πολύ ωραίο σπίτι που σε άλλες εποχές θα νοικιαζόταν αμέσως και ακόμη δεν έχει νοικιαστεί. Τίποτα δεν θα σου κάνει,μη φοβάσαι...

Πραγματικά, στην περίπτωση σου με το συμβόλαιο στα 300 είσαι "καβάλα στ'άλογο" που λέμε.:-P

Εσύ μην εμπλέκεσαι..Άφησε τον άντρα σου να κάνει την συζήτηση, που δεν ντρέπεται. ;)

Θα το έλεγες όμως η ίδια? Εγώ ντρέπομαι πάρα πολύ...

Να μην ντραπείς ΚΑΘΟΛΟΥ!!! Αυτός δεν ντρέπεται που σε κλέβει μπροστά στα μάτια σου, δεν ντρέπεται που κλέβει το κράτος και κατά συνέπεια σε ξανακλέβει για δεύτερη φορά, γιατί από κάτι τέτοιους φοροφυγάδες φτάσαμε να πληρώνουμε τα σπασμένα τους! Μην ντρέπεσαι, είναι δικαίωμά σου! Έχεις την εντύπωση πως θα είναι άνετος αν φύγετε? θα βρει εύκολα νομίζεις να νοικιάσει ένα σπίτι 750 ευρώ?

Απαίτησε μείωση ενοικίου ή δίνε του όσα μπορείς.

Έτσι όπως είναι η κατάσταση τα 500 ευρώ είναι μια χαρά, να ρωτήσεις και έναν δικηγόρο.

Εγώ έχω κάνει πολύ μεγάλη μείωση ενοικίου και άκομη το έχω ξενοίκιαστο το διαμέρισμα μου και σκέψου ότι το έχω και μισο ανακαινίσει πρόσφατα.

Το άλλο που θα έκανα θα ήταν να βρω ένα ακόμα πιο οικονομικό σπίτι (κάτω από 500 ευρώ), στις μέρες μας τα θεωρώ πάρα πολλά για την ελληνική κοινωνία.

Θεωρώ ότι τα ενοίκια είχαν ξεφύγει όπως σχεδόν τα πάντα στην Ελλάδα.

Εφόσον η απόδειξη είναι για 300, μπορείς να του δίνεις μόνο τόσα και να μην έχει καμία απαίτηση από εσένα. Τον πληρώνεις βάση του συμβολαίου σας. Εκεί πάτα και πες του 500 και δεν μπορούμε παραπάνω. Αν δε κινηθεί δικαστικά, βάση των ενοικίων που καταθέτετε στην τράπεζα κι έχετε κρατήσει τις αποδείξεις κατάθεσης...έχετε δικαίωμα να μείνετε εκεί για χρόνια ακόμα χωρίς να του δώσετε ενοίκιο καθώς τα έχετε προπληρώσει.

Αλλιώς ας πάει στην εφορία να τους πει ότι τους έκρυβε εισοδήματα.

Nαι μπορείς να το κάνεις, και να του δίνεις μόνο όσα λέει το συμβόλαιο.. δηλαδή 300ευρώ!

Εγώ όμως δεν θα το έκανα γιατί δεν το βρίσκω ηθικό... είχατε κάνει μια συμφωνία και σας το άφησε 680 από 750 με τον όρο να κόβετε μικρότερη απόδειξη! Αν θέλετε να έχετε καλές σχέσεις μην το κάνεις, απλά ζητήστε άμεσα να το κατεβάσει στα 650 ή και 600 αν δεν μπορείτε να δίνετε παραπάνω. Αν δεν σας ενδιαφέρει και είστε έτοιμοι να τσακωθείτε, ούτε καν 500... να του δίνετε 300 όπως γράφει το συμβόλαιο.. δεν θα μπορέσει να σας κάνει τίποτα απολύτως, απλά θα έχετε δημιουργήσει έναν εχθρό.. οι επιλογές δικές σας!!