Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΟΥΛΙΤΣΕΣ

Recommended Posts

Καλημέρα! Έχω 2 παιδάκια 4 ετών το αγοράκι μου και 2 μιση μηνών το κοριτσάκι μου, το οποίο θηλάζω αποκλειστικά. Αυτό που θέλω να ρωτήσω τις θηλάζουσες μαμάδες είναι το εξής: είναι φυσιολογικό μετά από κάθε θηλασμό να μου βγάζει τόσες πολλές γουλιές? -δεν τις εκτοξεύει τουλάχιστο, αυτό δεν θα ήταν καλό- Η παιδίατρος μου είπε ότι αφού θηλάζει είναι λογικό, αλλά μιλάμε για πολύ γουλιά!!! Μια φορά που έλειπα από το σπίτι και ήταν αδύνατο να είμαι στην ώρα μου για τάισμα, ήπιε πρώτη φορά ξένο γάλα -της έδωσε η μητέρα μου- και όπως μου είπε μετά δεν έβγαλε καθόλου!

Διαφημίσεις

Ευχομαι να μη μπεις ( ή να μη σε βαλουν) στο τρυπακι να σταματησεις το θηλασμο και να δινεις ξενο για να μη βγαζει γουλιες το παιδι....

Ολα τα παιδακια που θηλαζουν βγαζουν γουλιτσες....δε χρειαζεται να σε απασχολει και να σε ποβληματιζει.Απλα βαζε το παιδι να κοιμαται στο πλαι για να μη φοβασαι τη νυχτα.

μπορεί να είναι λαίμαργο σαν τη δικιά μου και γιαυτό να βγάζει γουλίτσες...προσπάθησε να το βάζεις σωστά στο στήθος..έτσι ώστε να θηλάζει καλά..να μην παίρνει αέρα στο στοματάκι του..είμαι σίγουρη ότι το κάνεις σωστά..οπότε..μη σε ανησυχεί...ότι σου είπε βέβαια η παιδίατρος.να σου ζήσουν και τα 2!

Καλημέρα! Έχω 2 παιδάκια 4 ετών το αγοράκι μου και 2 μιση μηνών το κοριτσάκι μου, το οποίο θηλάζω αποκλειστικά. Αυτό που θέλω να ρωτήσω τις θηλάζουσες μαμάδες είναι το εξής: είναι φυσιολογικό μετά από κάθε θηλασμό να μου βγάζει τόσες πολλές γουλιές? -δεν τις εκτοξεύει τουλάχιστο, αυτό δεν θα ήταν καλό- Η παιδίατρος μου είπε ότι αφού θηλάζει είναι λογικό, αλλά μιλάμε για πολύ γουλιά!!! Μια φορά που έλειπα από το σπίτι και ήταν αδύνατο να είμαι στην ώρα μου για τάισμα, ήπιε πρώτη φορά ξένο γάλα -της έδωσε η μητέρα μου- και όπως μου είπε μετά δεν έβγαλε καθόλου!

Οι γουλιές είναι σημάδι παλινδρόμησης. Η παλινδρόμηση είναι φυσιολογική ως ένα βαθμό καθώς ο σφικτήρας του στομάχου είναι ακόμα ανώριμος/"ανοιχτός" στα μωρά. Σε κάποια είναι περισσότερο.

Όσο η παλινδρόμηση δεν προκαλεί πρόβλημα (απώλεια/στασιμότητα βάρους από τους εμετούς, οισοφαγίτιδα κλπ.) τότε δεν ανησυχούμε. Σε κάθε περίπτωση το μητρικό γάλα είναι ό,τι καλύτερο στην παλινδρόμηση γιατί είναι πιο εύπεπτο και γιατί είναι λιγότερο πιθανό να δημιουργήσει οισοφαγίτιδα στο μωρό.

Το ότι μία φορά μετά από το ξένο γάλα δεν έβγαλε γουλιές δεν λέει τίποτα: μπορεί το μωρό να έμεινε περισσότερη ώρα όρθιο/αγκαλιά, μπορεί λόγω του ότι ήταν ξένο γάλα να ήπιε λιγότερο απ' όσο θηλάζει, οπότε εκ των πραγμάτων δεν έβγαλε γουλιά (αν και δεν ξέρουμε αν και σ' εκείνη τη φάση έκανε σιωπηλή παλινδρόμηση) κλπ.

Τέλος, επειδή η ΓΟΠ (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση) πολύ συχνά συνυπάρχει με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, καλό είναι να είσαι διπλά προσεκτική με το ξένο γάλα στο συγκεκριμένο μωρό... Γενικά, δεν ισχύει ότι οι γουλιές έχουν να κάνουν με το θηλασμό όπως δεν ισχύει και το ότι έχει να κάνει με το πόσο λαίμαργα τρώνε...

Σας ευχαριστώ πολύ όλες! Είναι γεγονός ότι η δικιά μου είναι λίγο λαίμαργη και όποτε δει στήθος το αρπάζει στην κυριολεξία! ;)

Όχι, βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση να της δίνω ξένο γάλα, για μένα είναι ευλογία το ότι μπορώ να της προσφέρω το δικό μου, ελπίζω να το κάνω όσο γίνεται περισσότερο!!!

Σχετικά με την παλινδρόμηση και το γεγονός ότι ίσως εκείνη την στιγμή με το ξένο πιθανότατα να ήπιε λιγότερο δεν το είχα σκεφτεί, σε ευχαριστώ πολύ για την επισύμανση.

Ελπίζω όλα να πάνε καλά με το θηλασμό, πιστεύω ότι είμαι πολύ τυχερή που μπορώ και το κάνω.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...