Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κορίτσια ακούστε πρόβλημα

vicky29

Recommended Posts

Όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι έτσι και εμείς τα βγάζουμε πέρα δύσκολα.(δάνεια-σπιτιού). Δεν φτάνει που αφήνουμε πολλά πίσω έχουμε και τον άχρηστο τον πατέρα του άνδρα μου να ζητάει λεφτά συνέχεια για να κανει το ψώνιο του και το δικό μου το χαιβάνι του δίνει.Και δεν ειναι ότι μόλις το ανακαλύπτω τυχαία μου έρχεται το εγκεφαλικό είναι ότι μου λέει να μην ανακατε'υομαι στα οικογενειακά του (που τα λεφτά που δίνει είναι και δικά μου έτσι?)

ΚΑΙ δεν δέχεται κουβέντα ότι και καλά είναι πατέρας μου και τι να κάνω και τέτοια.και έχεις απο την άλλη τους δικούς μου να χώνουν συνέχεια για βοήθεια και από την αλλη τον άχρηστο να μας τα παίρνει.

Πως να τον κάνω να ξυπνήσει ρε κορίτσια?

Διαφημίσεις

Απ' την στιγμή που το ταμείο του σπιτιού είναι κοινό, θα πρέπει να έχει και την δική σου έγκριση για να δώσει τ' οποιοδήποτε ποσόν στον πατέρα του.

Λύσεις?

1 --> Σταματάνε να σας βοηθάνε οι γονείς σου για κάποιο διάστημα(συνεννοήσε μαζί τους)

2 --> ξεκινάς να δίνεις και εσύ - όπως και αυτός - στους γονείς σου γιατί στο ξαφνικό αντιμετωπίζουν πρόβλημα

Και όλα αυτά βέβαια απ' την στιγμή που έχεις κάνει συζήτηση μαζί του και δεν παίρνει απο λόγια.

Όταν λες ότι του δίνει λεφτά για να κάνει το ψώνιο του τι ακριβώς εννοείς?? Εξαρτάται για ποιο λόγο τα ζητάει τα λεφτά, αν και φαντάζομαι ότι θα έιναι για καμια βλακεία.....

oaiqp2.pngm9YLp2.png

δυστυχώς δεν παίρνει απο λόγια.

Οι δι΄κοί μου ξέρει πως δεν χρειάζονται...οπότε κάτι πρέπει να γίνει για να καταλάβει απο μόνος του.

Φαντάζομαι να έχεις κάνεις τις απαραίτητες συζητήσεις. Γι αυτό δεν σου λέω να το συζητήσεις μαζί του. ξεκίνα λοιπόν να υπερτιμολογείς τα ψώνια σου. Αγοράζεις μία μπλούζα 30 ευρώ πχ.? λέγε του ότι κάνει 80. Δεν μπορεί κάποια στιγμή θα αντιδράσει και θα σου πει ότι κάνεις έξοδα. Τότε πες του, καλύτερα να τα τρώω εγώ παρά να πηγαίνουν από δω κι από κει. Και γενικά συνέχισε τις 'σπατάλες' (δεν σου λέω να είναι αληθινές, γιατί κρίμα είναι να κάνεις τόσο έξοδα για βλακεία.) Αν δεν πιάσει αυτό, .... κάντε χωριστά ταμεία. Όλα τα έξοδα δια το δύο και ας δίνει από αυτά που του περισσεύουν...

Διαφημίσεις

Οι δι΄κοί μου ξέρει πως δεν χρειάζονται...οπότε κάτι πρέπει να γίνει για να καταλάβει απο μόνος του.

Το να σταματήσουν οι δικοί σου να σας δίνουν πιστεύω πως θα τον ταρακουνήσει γερά.

Το να σταματήσουν οι δικοί σου να σας δίνουν πιστεύω πως θα τον ταρακουνήσει γερά.

Συμφωνώ και επαυξάνω...δεν θα σας δίνουν οι δικοί σου, αφού σας περισσεύουν και δίνετε και στον πεθερό..παίζει όμως ρόλο για ποιον λόγο τα θέλει..μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις ένα παράδειγμα για τους λόγους που ζητάει ο πεθερός σου χρήματα?ίσως σε βοηθούσαμε καλύτερα τότε

ΜΑ ετσι και κανω εγω αγορές γίνεται πανικός.

φωνές και κακό.

Μάλλον το βρήκα θα του πω ότι οι δικοί μου χρειάχονται οπωσδήποτε πίσω τα χρήματα που μας είχαν δανείσει και θα τον αφλησω να μην έχει να πληρώσει την εφορία που θα έρθει.

καλο?

τώρα το σκέφτηκα.

ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας κοριτάκια.

Μην του το σερβίρεις όμως σαν εκδίκηση "κοίτα, εσύ κάνεις αυτό και εγώ θα κάνω αυτό"

Σε ανυποψίαστη στιγμή θα του το πεις και με ωραίο τρόπο :wink:

Διαφημίσεις

Βικυ μου ομοιοπαθουσα! οχι σε τραγικη μορφη βεβαια αλλα γινονται κινησεις αχαρακτηριστες....ο αντρας μου πριν παντρευτουμε ειχε παρει ενα δανειο (εκτος ολων των αλλων δανειων) στο ονομα του πατερα του. εννοειται οτι το πληρωναμε εμεις. για να μην τα πολυλογω οταν παντρευτηκαμε ξεχρεωσα οτι χρωστουσε. μετα απο λιγο καιρο βγηκαν στην επιφανεια και αλλα. τεσπα εμεινε ενα δανειο ανοιχτο. επειδη χρειαστηκαμε χρηματα του ειπα να παει να βγαλει. και μου εφερε λιγα οταν τον ρωτησα γιατι δεν εβγαλε παραπανω μου ειπε οτι ειχε φτασει στο οριο. τον ρωτησα πως, και μου ειπε οτι ειχε βγαλει ο πατερας του αλλα δε μας το ειχε πει. :evil::twisted::evil:

πειτε μου τι να πιστεψω?

οτι ειναι τοσο γυφτοι και ουτε καν το ειπαν η οτι ο αντρας μου μου λεει ψεματα??????

Βικυ μου ομοιοπαθουσα! οχι σε τραγικη μορφη βεβαια αλλα γινονται κινησεις αχαρακτηριστες....ο αντρας μου πριν παντρευτουμε ειχε παρει ενα δανειο (εκτος ολων των αλλων δανειων) στο ονομα του πατερα του. εννοειται οτι το πληρωναμε εμεις. για να μην τα πολυλογω οταν παντρευτηκαμε ξεχρεωσα οτι χρωστουσε. μετα απο λιγο καιρο βγηκαν στην επιφανεια και αλλα. τεσπα εμεινε ενα δανειο ανοιχτο. επειδη χρειαστηκαμε χρηματα του ειπα να παει να βγαλει. και μου εφερε λιγα οταν τον ρωτησα γιατι δεν εβγαλε παραπανω μου ειπε οτι ειχε φτασει στο οριο. τον ρωτησα πως, και μου ειπε οτι ειχε βγαλει ο πατερας του αλλα δε μας το ειχε πει. :evil::twisted::evil:

πειτε μου τι να πιστεψω?

οτι ειναι τοσο γυφτοι και ουτε καν το ειπαν η οτι ο αντρας μου μου λεει ψεματα??????

Θα ζητήσεις απο τον άντρα σου να ενημερώσει τον μπαμπά του για τις δόσεις που του αναλογούν και που θα πρέπει να πληρώσει για το ποσόν που τράβηξε. Αν αρνηθεί, κάτι δεν πάει καλά...

Μην το αφήσεις όμως γιατί θ' ακολουθήσουν και άλλα τέτοιου είδους απ' την στιγμή που θα δει ότι δεν το κυνήγησες και το κατάπιες.

Όταν λες ότι του δίνει λεφτά για να κάνει το ψώνιο του τι ακριβώς εννοείς?? Εξαρτάται για ποιο λόγο τα ζητάει τα λεφτά, αν και φαντάζομαι ότι θα έιναι για καμια βλακεία.....

παιζει πολυ μεγαλο ρολο αυτο που ρωταει η christie στις πιθανες απαντησεις μας.

π.χ αλλο να περνει απο εσας χρηματα και να τα τρωει καθε βραδυ στα μπουζουκια ή να παιζει τυχερα παιχνιδια και αλλο να ζηταει χρηματα γιατι δεν εχει να παρει ψωμι να φαει!

rQGhp3.png

παιζει πολυ μεγαλο ρολο αυτο που ρωταει η christie στις πιθανες απαντησεις μας.

π.χ αλλο να περνει απο εσας χρηματα και να τα τρωει καθε βραδυ στα μπουζουκια ή να παιζει τυχερα παιχνιδια και αλλο να ζηταει χρηματα γιατι δεν εχει να παρει ψωμι να φαει!

...μα το γράφει η κοπέλα στο αρχικό της μήνυμα. Τα ζητάει για να κάνει το ψώνιο του :!:

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω πως αν δεν είχε να φάει και του έδιναν λεφτά θα το εκανε θέμα η κοπέλα....

Έχω περάσει αντίστοιχο πρόβλημα στο σπίτι των γονιών μου. Είναι μια κακιά συνήθεια (ας το πούμε έτσι) αυτού που "τραβάει" χρήματα από τον άλλο και θα το κάνει όσο ο άλλος τα δίνει έτσι εύκολα. Καλά θα ήταν να πάψει να υπάρχει αυτή η πηγή (ο άντρας σου) να δίνει έτσι αβίαστα τα χρήματά σας. Κακό του κάνει (του πατέρα του) στην ουσία και όχι καλό. Είναι κάτι σαν αρρώστια αυτή η κατάσταση. Πρέπει ο άντρας σου να το καταλάβει αυτό. Δεν τον βοηθάει παρά ενισχύει το πρόβλημά του να ζει εις βάρος των άλλων.

sL7ap2.png

OXI oxi koρίτσια έχει ραδιοφωνικό σταθμό στην επαρχία και τα χώνει εκεί.και στις βενζίνες του πέρα δώθε 3-4 φορές την εβδομάδα.

όσο για την ενημέρωση ξέρει πολύ ΄καλά την κατάσταση καθώς επίσης και οτι όλα του τα παιδιά είναι πολύ δύσκολα οικονομικά.Ας πούμε ης αδελφής του σο τσάκ να της πάρει η τράπεζα το σπίτι και της ζητάει! Μόνο βάρος ξέρει να γίνεται.και το κουφό είναι πως όλοι δίνουν!!και δεν ΄χουν και τα ζητάνε μετά και τους λέει τι να κάνω να κόψω το λαιμό μου?

τώρα το είδα προφανώς γράφαμε ταυτόχρονα.....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

OXI oxi koρίτσια έχει ραδιοφωνικό σταθμό στην επαρχία και τα χώνει εκεί.και στις βενζίνες του πέρα δώθε 3-4 φορές την εβδομάδα.

όσο για την ενημέρωση ξέρει πολύ ΄καλά την κατάσταση καθώς επίσης και οτι όλα του τα παιδιά είναι πολύ δύσκολα οικονομικά.Ας πούμε ης αδελφής του σο τσάκ να της πάρει η τράπεζα το σπίτι και της ζητάει! Μόνο βάρος ξέρει να γίνεται.και το κουφό είναι πως όλοι δίνουν!!και δεν ΄χουν και τα ζητάνε μετά και τους λέει τι να κάνω να κόψω το λαιμό μου?

Ζητάει λεφτά απο σας για να συντηρει τον ραδιοφωνικό σταθμο?? :shock::shock: Ε, τοτε πάρε δραστικά μέτρα και ζητα από τους γονείς σου να κόψουν την "επιχορήγηση" μπας και ζοριστει και σταματήσει.. Και εφόσον δουλευεις κρατα το μισθο σου και βαζε τον να πληρώνει λογαριασμους κλπ όπως σου είπαν τα κορίτσια στα προηγούμενα ποστ... Καποια στιγμή πιστευω θα το καταλάβει...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Νομιζω οτι την καλυτερη λυση προτεινε η Μαγια.......πρεπει να αυξησεις τα εξοδα σας.......δημιουργησε εξτρα εξοδα (και φτιαξε μυστικο λογαριασμο...ειναι σωτηριος) και κανε "σπαταλες"...........το να δημιουργησεις στενοτητα οικονομικη για ενα μικρο διαστημα δεν θα βοηθησει, αφου μετα θα ξαναρχισει να δινει.......

Βεβαια το θεμα ειναι τα μυαλα του αντρα σου κι αυτο δεν διορθωνεται.......ο αντρας μια φιλης εχωνε λεφτα σε δικο του ψωνιο (μια δουλεια που πηγαινε κατα διαολου) και αφου εφαγε οτι λεφτα ειχαν στη τραπεζα αρχισε να παιρνει κρυφα δανεια για να βρισκει χρηματα.... :? ...η μονη λυση ηταν να φτιαξει δικο της κρυφο λογαριασμο.......

Εμεις ειχαμε αντιστοιχα τετοιες απαιτησεις απο τον πεθερο και βοηθουσαμε οσο μπορουσαμε......τους πληρωναμε ενα δανειο και στελναμε λεφτα για διαφορα εκτακτα εξοδα..........δεν ελεγα τιποτα γιατι το θεωρω υποχρεωση μας (ασχετως που οι δικοι μου αντιστοιχα μας βοηθουν.......ας προσεχα τι αντρα διαλεγα)....ευτυχως ο αντρας μου ειναι πολυ μετρημενος στη βοηθεια που εδινε και δινει.........ξερει οτι ειναι πολυ σπαταλος ο πεθερος..........αυτο που μου την εδινε ειναι το θαψιμο που μας εριχνε απο τοτε που παντρευτηκαμε γιατι δεν του διναμε λεφτα να τελειωσει το σπιτι στο χωριο (ενω ειχε καταβροχθισει το δανειο που τωρα πληρωνουμε σε βλακειες)....τι να πεις!!!! Θεωρει οτι ειμαστε υποχρεωμενοι να του τα σταζουμε.....τελευταια καταβροχθισε ενα μεγαλο ποσο που μπηκε καταλαθος στο λογαρισμο του (ενα επιδομα που δεν δικαιουνταν) κι ενω του ειχαμε συστησει να μη τα πειραξει γιατι το κρατος δεν χαριζεται, τα ξοδεψε ολα........τωρα του τα ζητανε πισω κι εκανε διακανονισμο......μαλλον θα μας θαβει παλι επειδη δεν τον ξεχρεωνουμε..... :roll:

Το θεμα ειναι να καταλαβει ο αντρας σου οτι δεν ειναι δουλεια του να στηριζει τα χομπυ του πατερα του εις βαρος της οικογενεια τους.......αλλα αφου ειναι εκπαιδευμενος ετσι, δυσκολο το προβλημα σου...........

Το μονο που συστηνω ειναι να τον αρμεγεις εσυ με φανταστικα εξοδα και να τα βαζεις στην ακρη........μια μερα θα σε ευγνωμονει!!! :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Απ' ότι καταλαβαίνω ο άντρας σου δεν μπορεί να σου δικαιολογήσει εξτρα έξοδα στα ξαφνικά όπως συστήνουν τα κορίτσια οπότε καλύτερα να ανοίξεις έναν μυστικό λογαριασμό στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και να καταθέτεις εκεί τα χρήματα των γονιών σου (αφου τους ενημερώσεις για το θέμα σου). Επείτα "αγάπη μου οι γονείς μου πλεόν δεν μπορούν να βοηθάνε γιατί εισαι ανεύθυνος....κτλ" και να στιμωχτεί λίγο ο κύριος. Αν και πάλι συνεχίσει να του δίνει θέλει κάτι πιο χοντρό!

Μπορει.......θα πηγαινει σε σπα.....μασαζ........περιποιησεις διαφορες........φυσιοθεραπειες,......θα φουσκωνει λογαριασμους εξοδων.......θα λεει ¨αφου αγαπη μου μας περισσευουν ειπα κι εγω να φροντισω τον ευατο μου λιγακι!!!!!" :lol:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

xxxaxaxxa ναι vera και τσουπ νατο το εγκεφαλικο.

είναι χαζοφιλόιτιμος δυστυχώς. Αν ας πούμε τα χαλούσα εγώ θα γινόταν πανικός.

Στην περιπτωση που το κοινο ταμειο του σπιτιου αφορα και ατομα εκτος σπιτιου εγω θα σταματουσα το κοινο ταμειο.

Εξοδα δια 2 και τα υπολοιπα του καθενος στην διαθεση του και καλα

Αν θελει και αντεχουν τα δικα του οικονομικα ας κανει οτι νομιζει με τα περισευομενα του.

Ευγενικα και ομορφα χωρις καυγαδες.

+ οτι η βοηθεια που σου προσφερουν οι δικοι σου καλο ειναι να μην γινεται γνωστη και σε εκεινον οποτε να ξερει οτι εχετε λιγοτερα εσοδα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Θα συμφωνήσω με την elenik.

Και μάλιστα, το έχω εφαρμόσει. Ο πατέρας του άντρα μου - όπως λες κι εσύ - έχει πάρει δάνειο κλπ. Ο άντρας μου έχει 4 αδέλφια. Να μην στα πολυλογώ, επειδή είχε μείνει ο μόνος ανύπαντρος, βοηθούσε εκείνος περισσότερο. Και ήθελε να ξοδεύει και για προσωπικά του έξοδα πολλά λεφτά (στοίχημα, κίνο, μη φανταστείς τίποτα αξιόλογο). Ξεκινάω κι εγώ το χωριστό ταμείο κι ο καθένας ότι θέλει τα δικά του.

τον πρώτο χρόνο παντρεμένοι, τα Χριστούγεννα (7 μηνών έγκυος εγώ), τα δώρα από τη δουλειά στην άκρη για το παιδί και ο καλός μου να ξοδεύει το μισθό του πριν τον πάρει. Στην άκρη τίποτα φυσικά. Με έκανε χρυσή να δώσω για τους γονείς του, μέχρι και από τον πατέρα μου ζήτησε, τελικά τα πλήρωσε κάποιος άλλος.

Κι εκείνος είναι ο πρώτος που μου έδωσε το ερέθισμα για χωριστό ταμείο. Πηγαίναμε για ψώνια και ο πατέρας μου - που τσοντάρει - μου ζήταγε π.χ. λίγο τυρί. Τα ψώνια μισά - μισά και το σχόλιο "το τυρί του πατέρα σου θα το πληρώσεις μόνη σου". Ο.Κ. Πάμε στο χωριό. Τα ψώνια για να φάμε μισά - μισά, αλλά... τα άλλα που ζητάει η μαμάκα του - π.χ. φωτιστικά, χαλιά, ότι μπορείς να φανταστείς... μόνος σου καλέ μου!!! (Αυτή τη φέτα την πλήρωσε χρυσό!!!).

Επίσης, αφού αυτή είναι η συμπεριφορά του, πες στους δικούς σου να κρατάνε τα λεφτά τους καλύτερα. Από ότι φαίνται πιο πολύ θα σε βοηθήσουν έτσι σε κάποια περίπτωση ανάγκης, παρά τώρα που τέλικά τα δίνουν... στον πεθερό σου μέσω εσάς!

ZS95p3.png  hcT0p3.png