Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

amnioparakentisi h dieurimeni amnioparakentisi?

Recommended Posts

kalispera

se 1 bdomada exo klisi rantebou gia na kano tis eksetasi tis amnioparakentisis.i auxeniki mas bgike 2,7 kati pou eipe o giatros oti einai ligo anisuxitiko kai thelei ligo psaksimo.ematha oti me tin amnioparakentisi eksetazonte 3 pithana stoixeia ean uparxi kapio problima,eno sti dieurimeni elenxoun alla 10 stoixeia epipleon.to orio gia tin auxeniki einai 2,5.oi erotiseis mou einai:pia ap tis 2 einai kalutero na kano nomizete?kai afou exei bgei ligo parapano ap oti prepei einai dedomeno oti uparxei kapio problima? :?

o giatros mou eipe gia amnioparakentisi apla anefere kai tin dieurumeni.o andras mou epeidi einai anxomenos omos thelei na apoklisoume oses periptoseis ginete..lete oposdipote na brethei kati?

an mporeitai kai gnorizete peite mou ti gnomi sas pls :(

(27 eton ,den uparxi kapio istoriko)

line_m123_beg_40_time_1229922000_text_6f20e1ede4f1e1eaeff220eceff520e5e9ede1e9.gif

Διαφημίσεις

Δεν τον ξέρω τον όρο 'διευρυμένη' αμνιοπαρακέντηση. Κάθε αμνιο έχει κάποια πρώτα αποτελέσματα στις τρεις επόμενες μέρες, όπου εξετάζονται τρια χρωμοσώματα (τα συνηθέστερα) και τα τελικά αποτελέσματα τις επόμενες 15 μέρες όπου γίνεται πλήρης καρυότυπος, οπότε τα βλέπεις όλα. Είναι όμως μία εξέταση. Εσύ τί εννοείς?

etsi akribos exo akousi gia tin amnioparakentisi oti eksetazonte 3 xromosomata,apla stin dieurimeni amnioparakentisi eksetazoun alla 10 xromosomata pou upotithete einai ta sunithestera.apla proti fora t akousa kai go ap to giatro kai ithel a mia deuteri gnomi.kai an ontos isxuei oti ap ti stigmi pou bgainei parapano i auxeniki einai dedomeno oti uparxi kapio problima?

s euxaristo gia to xrono sou

line_m123_beg_40_time_1229922000_text_6f20e1ede4f1e1eaeff220eceff520e5e9ede1e9.gif

Εγώ πρώτη φορά ακούω για 'διευρυμένη' αμνιοπαρακέντηση. Αφού σε τρυπάνε που σε τρυπάνε, τι νόημα έχει να κάνουν τη μισή εξέταση? 2.7 αυχενική δεν είναι και τραγικά, αλλά καλύτερα να την κάνεις την εξέταση για να είσαι σίγουρη.

Εξετάζονται ΟΛΑ τα χρωμοσώματα έτσι κι αλλιώς. Άπλά για τα τρία πρώτα έχεις αποτελέσματα πιο νωρίς. Δεν έχω ακούσει ποτέ ούτε για τρια, ούτε για δέκα. Εσύ πού έχεις αυτές τις πληροφορίες? Όσο για την αυχενική σου, μία φίλη μου που τις προάλλες είχε 2.8 αυχενική και έκανε τροφοβλάστη, πήρε σήμερα τα αποτελέσματα και ειναι όλα ΟΚ. Μόνο αυτή την εμπειρία έχω....

Διαφημίσεις

καλησπερα και απο εμενα! εγω γεννησα πριν απο 5 μηνες και τον Αυγουστο λογω αυχενικης 2,6 εκανα βιοψια χοριακων λαχων που ειναι σχεδον ιδια εξεταση με την αμνιοκεντηση απλα μπορει να γινει και λιγο νωριτερα. Απο οτι θυμαμαι μου ειχαν πει πως αν εβγαιναν καλα τα πρωτα αποτελεσματα μπορουσα να κανω και διευρυμενη. Δεν σου κανουν καινουρια εξεταση απλα με το ιδιο υλικο πληρωνεις κατι παραπανω (αρκετα δηλαδη...) και το ελεγχουν και για αλλα πιο σπανια συνδρομα που δεν φαινονται στην απλη αμνιοκεντηση.Εγω αφου μου βγηκαν καλα τα πρωτα αποτελεσματα για συνδρομο down και λοιπα ζητησα και διευρυμενη. Παντως μην ανησυχεις και εμενα μεγαλη αυχενικη ειχε το μωρακι μου και τωρα ειναι 5 μηνων μια χαρα υγιεστατος :D δεν σημαινει η μεγαλη αυχενικη οτι υπαρχει προβλημα και εγω ειχα τρομαξει τοτε...

καλησπερα και απο εμενα! εγω γεννησα πριν απο 5 μηνες και τον Αυγουστο λογω αυχενικης 2,6 εκανα βιοψια χοριακων λαχων που ειναι σχεδον ιδια εξεταση με την αμνιοκεντηση απλα μπορει να γινει και λιγο νωριτερα. Απο οτι θυμαμαι μου ειχαν πει πως αν εβγαιναν καλα τα πρωτα αποτελεσματα μπορουσα να κανω και διευρυμενη. Δεν σου κανουν καινουρια εξεταση απλα με το ιδιο υλικο πληρωνεις κατι παραπανω (αρκετα δηλαδη...) και το ελεγχουν και για αλλα πιο σπανια συνδρομα που δεν φαινονται στην απλη αμνιοκεντηση.Εγω αφου μου βγηκαν καλα τα πρωτα αποτελεσματα για συνδρομο down και λοιπα ζητησα και διευρυμενη. Παντως μην ανησυχεις και εμενα μεγαλη αυχενικη ειχε το μωρακι μου και τωρα ειναι 5 μηνων μια χαρα υγιεστατος :D δεν σημαινει η μεγαλη αυχενικη οτι υπαρχει προβλημα και εγω ειχα τρομαξει τοτε...

Μπορώ να σε ρωτήσω πόσα πλήρωσες για την 'απλή' και πόσα για τη 'διευρυμένη'??? Και τί ακριβώς κάνουν στη διευρυμένη, αφού στη απλή κάνουν πλήρη καρυότυπο? Thanks!

Καλησπέρα! Υπάρχει όντως τέτοια εξέταση που γίνεται μόνο στα εργαστήρια του Λητώ αυτή τη στιγμή...μου το είχε πει η γενετίστρια του Παίδων. Ο συγκεκριμένος "ενισχυμένος" προγεννητικός λέγεται MLPA...φαντάζομαι σ' αυτόν αναφέρεται ο γιατρός σου...

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Διαφημίσεις

πληρωσα απο οτι θυμαμαι γυρω στα 600 ευρω για την πρωτη εξεταση και μετα που ζητησα διευρυμενη γυρω στα 450. η διευρυμενη σου αποκλειει και καποια αλλα συνδρομα που δεν ειναι τοσο συνηθη οπως το συνδρομο νταουν για παραδειγμα 'η η τρισωμια 18

πληρωσα απο οτι θυμαμαι γυρω στα 600 ευρω για την πρωτη εξεταση και μετα που ζητησα διευρυμενη γυρω στα 450. η διευρυμενη σου αποκλειει και καποια αλλα συνδρομα που δεν ειναι τοσο συνηθη οπως το συνδρομο νταουν για παραδειγμα 'η η τρισωμια 18