Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΑΖΙ!!!

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα! Ανοιξα αυτο το θεμα γιατι δεν βρηκα κατι παρομοιο. Τον Μάϊο θα παντρευτουμε με θρησκευτικο γαμο και θα κανουμε και βαφτιση του γιου μας μαζι. Η απορια μου ειναι η εξής. Πώς γινεται η εισοδος της νυφης σε αυτες τις περιπτωσεις και ποιος κραταει το παιδι;

Διαφημίσεις

Αυτό που έχω δεί εγώ σε τέτοια περίπτωση είναι τη νύφη να τη συνοδεύει το παιδί, να φτάνουν μαζί στην εκκλησία και να τη παραδίδει στο γαμπρό-μπαμπά του!

Αλλιώς μπορεί να γίνει με το κλασικό τρόπο, να σε συνοδεύσει ο μπαμπάς σου να γίνει κανονικά ο γάμος και όταν έρθει η ώρα της βάφτισης εμφανίζεται τομωρό στη κολυμπήθα!

Όπως και να έχει, η ώρα η καλή να είναι και πάντα ευτυχισμένοι!!!

καλησπερα!τον περασμενο μαιο εκανα κι εγω γαμο κ βαφτιση μαζι!εγω ειχα το παιδι μαζι μου στο αυτοκινητο και μολις βγηκαμε απο το αυτοκινητο πηρε την κορη μου ο μπαμπας μου αγκαλια στο ενα χερι και στο αλλο κρατουσε εμενα απο το χερι και μας παρεδωσε και τις δυο στον αντρα μου!

Κι εμεις καναμε γαμοβαφτιση (εγω παντως το μετανοιωσα γιατι δεν ευχαριστηθηκα τη βαφτιση του παιδιου μου:-()

Εμενα το γιο μου τον ειχε αγκαλια η μαμα μου που εφτασε στην εκκλησια λιγο πριν απο εμενα και λογω ελλειψης μπαμπα με συνοδευσαν τα ξαδερφια μου 2μετρα παλικαρια εκαστος τα μαναρια μου!!!!

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Διαφημίσεις

Καναμε και εμεις γαμοβαφτιση τον περασμενο Ιουλιο!Την μπεμπα την κρατούσε αγκαλια ο μπαμπας της αλλα όταν εφτασα εγω την ειχε παρει ο υπνος και ηταν στο καροτσι της...:)Αυτο που θεωρω σημαντικο να σου τονισω ειναι οτι καλυτερα την κατηχηση στο μωρο να την κανει ο παπας πριν μπειτε στο ναο(οπως την εκανε και σε εμας) για να μη βγαινετε και ξαναμπαινετε(στο λεω γιατι εχω παει σε γαμοβαφτιση οπου εγινε ο γαμος και αμεσως μετα ξαναβγηκαν εξω γαμπρος-νυφη-κουμπαρα κλπ για να πουνε το "πιστευω" και τα υπολοιπα και εγινε ενας χαμος!!!).Εγω παντως το καταχαρηκα και τον γαμο και την βαφτιση, ηταν μια τελεια γιορτη για ολους μας,μπηκαμε με το μωρο αγκαλια χορευοντας και οι τρεις στη δεξιωση και εγινε ενας χαμος!!!Ελπιζω και εσεις να περασετε τελεια!!!:)

hfYup2.pngnHCVp2.png

συμφωνω απολυτα ως προς την κατηχηση. και σ' εμας ετσι εγινε. ηταν βολικο και κερδιζεις και χρονο γιατι εοναι δυο μμυστηρια και ειναι κουραστικο αν τραβηξει πολυ σε μακρος.

εγω ηθελα να εχω εγω το γιο μου αγκαλια και να παμε στο μπαμπα που μα περιμενε. αλλα συαθηκε αδυνατον γιατι το μωρο απο το σπιτι εκνευριστηκε απο τον κοσμο και εκλαιγε. επισης εκεινη την ωρα μολις εβγαινα απο απο το αυτοκινητο με το φωτογραφο να με κυνηγαει δεν μπορουσα να βγαλω το μωρο απο το καρεκλακι να το παρω αγκαλια κτλ. η μανα μου πηρε το μωρο και περπατουσε διπλα μου και εμενα με συνοδευσε αγκαζε ο αδερφος μου. σκεψου εσυ πως το φανταζεσαι και τι θελεις αλα να σκεφτεις οτι υπαρχουν και απροοπτα. με το καλο και ολα να πανε καλα στις ετοιμασιες και ο,τι θες εδω ειμαστε ολες

καλησπέρα,

και εμεις περσυ τον Ιουνιο του 2010, καναμε γαμο - βαφτιση και τα πρωτα γενεθλεια μαζι!!!!:-D:grin::-D:grin:

τον μικρο τον κρατουσε ο αντρας μου εναλλαξ με τον κουμπαρο και νονο του που τον ηξερε καλα, (καθοτι το παιδι ειχε παθει σοκ με τον κοσμο 320 ατομα και δεν πηγαινε σε κανεναν)

και εμενα με παρεδωσαν ο αδελφος μου και ο πατερας μου στους αντρες της ζωης μου:oops::oops::oops::oops:στον αντρα μου και στον υιο μου!!!!!

ηταν σαν να ζω ενα ονειρο , να τους βλεπω μαζι να με περιμενουν!!!!

εγω βεβαια για να πω την πραγματικη μου αληθεια, ολη μου η εννοια ηταν στο μικρο:-D:grin::-D:grin:

πως θα ειναι , μην κλαψει, πως θα κανει οταν με δει (γιατι εχουμε ενα θεμα μαμακιασης!!:oops::oops:)

παντως, ηθελα να ειναι με τον παραδοσιακο τροπο, να με παραδωσει ο πατερας μου και ο αδελφος μου, παρ οτι ειχαμε παντρευτει ηδη με πολιτικο και μεναμε ηδη με τον αντρα μου και το παιδι, δεν εχει σημασια νομιζω οτι για τον πατερα της νυφης (αν υπαρχει) αυτη η στιγμη ειναι η πιο σημαντικη...να παραδειδει την κορουλα του νυφουλα:wink::wink::wink::wink:

οσο αφορα το μυστηριο....καλο ειναι να μιλησεις λιγο νωριτερα με τον παπα που θα σας παντρεψει, και να σου εξηγησει λιγο την διαδικασια και να βρειτε μια λυση για να μην ταλαιπωρηθει και ο κοσμος αλλα ουτε και ο μικρος :roll::roll::roll: αν μπορει κι ολας να τα ''παντρεψει μεταξυ τους'' ακομα καλυτερα!!

π.χ. εμεις το καναμε σε κτημα που υπηρχε εκει εκκλησακι και φεραμε παπα, ο οποιος εκανε τα 2 μυστηρια μαζι παραλληλα:wink:;-):wink:;-)

ξεκινησε με το γαμο, μας ανταλλαξε και τις βερες, μετα επιασε την βαφτιση και ειπε τα πιστευω κτλ...μετα μας αλλαξε τα στεφανα και ο χωρος του ησαια.....βουτηξαμε το παιδι στην κολυμπηθρα, τον ντυσαμε, μου παρεδωσε η κουμπαρα το παιδι, υπογραψαμε και τελος!!!!:wink::wink::rolleyes::rolleyes:

1 ωρα ολα μαζι !!!!

σου ευχομαι ολοψυχα η ωρα η καλη και η συμβουλη μου για εκεινη την ημερα ειναι να κανεις πραγματικοτητα , οτι εχεις ονειρευτει για την ημερα του γαμου σου...μην διστασεις και μην κοψεις τιποτα απο αυτα που θα ηθελες να κανεις!!!!

ειναι μια στιγμη μοναδικη!!!

Αχ κοριτσια σας ευχαριστω ολες για τις συμβουλες σας! Εχω αγχωθει απο τωρα για την καθε λεπτομερεια, και θα εχουμε πολυ κοσμο! Αλλά τραπεζι δυστυχως δεν θα κανουμε, δεν μας επιτρεπουν οι δυσκολοι καιροι βλεπετε...

Διαφημίσεις

Να σας ρωτησω κατι αλλο που θυμηθηκα; Τι ποσό περιπου πρεπει να αφησουμε στον παπά; Και ποιανου υποχρεωση ειναι; Θελω να πω μη δωσουμε κατι λιγο και γινουμε ρεζιλι ουτε και πολλά...

θυμαμαι στο δικο μας, μας ειχε ζητησει ο παπας 300ε και για τα 2 μυστηρια (150ε εκαστως) και ηρθε κα στο κτημα (οχι στην εκκλησια) και τα πληρωσαν οι κουμπαροι!!!!!

Την εκκλησία τη πληρώνει ο κουμπάρος! Οι τιμές κυμαίνονται απο 200 -300?, ανάλογα το πόσο θα σου ζητήσει ο κάθε παπάς!

ετσι ακριβως εινια.

εμας η κουμπαρα και νονα πληρωσε 250 και για τα δυο μυστηρια

οταν κλεισετε εκκλησια μπορεις να ρωτησεις ποσο κοστιζει. και εγω ειχα ρωτησει

Eπειδή σκοπεύουμε κι εμείς να κάνουμε γάμο και βάφτιση μαζί, η απορία μου είναι εξής:

Τί προσκλητήριο πρέπει να έχω, τί μπουμπουνιέρα και κυρίως τί στολισμό;

Γάμου ή βάφτισης;

Διαφημίσεις

Επειδή είναι πολύ σύνηθες τελευταία να γίνεται γαμοβάφτιση, έχουνε ήδη καινούρια σχέδια προσκλητηρίων που αφορούν τα δύο μυστήρια μαζί. Μπομπονιέρες μπορείς να δίνεις διαφορετική στα παιδιά, διαφορετική στους μεγάλους, έτσι ώστε να φαίνεται η διαφορά της νυφικής και της βαφτιστικής!

Όσον αφορά το στολισμό, στολίζεις νυφικά το διάδρομο μπροστά απο την εκκλησία, την ώρα που θα περνάς, μπορείς να έχεις τις δύο λαμπάδες για το μυστήριο και στολισμένη μετά τη κολυμπήθρα!

Η ώρα η καλή!!!

ταμαρ, ολα αυτα εξαρτωναι απο εσενα και απο το πώς σκεφτεσαι να οργανωσεις το μυστηριο και ολα αυτα.

εγω δεν ηθελα "παιδικο" προσκλητηρι. ειχαμε ενα κανονικο προσκλητηριο γαμου στο οποιο αναγγελλαμε και τα δυο μυστηρια. επισης, ειχα 1 μπομπο γαμου για ολους και μια βαφτισης επισης για ολους. και ειχα επιπελον γλυφιτζουρια για τα παιδια.

στα σκαλια της εκκλησιας ειχα στολισμο βαφτισης και στην κολυμπηθρα. εισοδος, διαδρομος εκκλησιας ειχε στολισμο γαμου. και το καθε μυστηριο ειχε τις λαμπαδες του.

μπορεις να κανεις ενα προσκλητηριο στο οποιο το μωρο θα προσκαλει τους καλεσμενους και στα δυο μυστηρια. υπαρχει και εδω ενοτητα με κειμενα προσκλητηριων για γαμο και βαφτιση μαζι.

εξαρταται τι σου αρεσει εσενα προσωπικα και ποσα εχεις σκοπο να διαθεσεις. μπομπο αμα θελεις μια, μπορεις να συνδυασεις σε μια και τα δυο μυστηρια, ισως με ενα παιχνιδακι προσθετο επανω.

Eυχαριστω βρε κορίτσια.Πρέπει σιγά σιγά να αρχίσω το ψάξιμο...Περιμένω να δω που θα φτάσουν οι μισθοί μας μετά το haircut για να δω το budget μας και θα αρχίσω να οργανώνομαι

cropped-xoroi3.jpg

Αυτό ήταν το δικό μας προσκλητηριο που πιστεύω ότι συνδιάζει και την επισημότητα του γάμου και την πο ανάλαφρη διάθεση μιας βάφτισης!

Σχετικά με τις μπομπονιέρες εμείς είχαμε διαφορετική για τους μεγάλους και διαφορετική για τα παιδιά.(μόνο που πολλοί μεγάλοι έπαιρναν και απο τις παιδικές-..χωρις να συνοδεύουν παιδάκι- και έμειναν μερικά παιδακια χωρίς παιχνιδακι)(...δεν μ πορεις να φανταστεις ποσο εκνευριστηκα με αυτούς που το έκαναν αυτό,δεν σκέφτονται ότι οι παιδικές θα είναι μετρημένες για τα παιδιά???ή μήπως ειχαν ανάγκη να παίξουν οι ιδιοι???)

Ο στολισμός μας ήταν χαρούμενος με αγριολουλουδα σε διαφορα χρώματα γιατί το μυστηριο έγινε και σε εξωκκλησι στο βουνο οποτε πιστευω οτι ταιριαζε...!Αυτα!Πιστεύω να σε βοηθησα γιατί κατανοώ απολυτως το αγχος και το τρεξιμο που έχεις μπροστα σου-τα ιδια ειχα κ γω περισυ το χειμωνα!!!Και γενικά η οργανωση του όλου θέματος όταν έχεις και ένα νινάκι είναι΄δυσκολή αλλά αν τα κάνεις όπως σου αρέσει και σε ευχαριστεί και δε συμβιβαστείς με κατι επειδή σου το είπε κάποιος ή επειδη είναι στη μόδα και μπορεί εσένα να μη σου αρέσει, στο τέλος αξιζει τον κόπο!!!:P

hfYup2.pngnHCVp2.png

Πολύ ωραία προσκλητήριο και πρωτότυπο!

Μα καλά οι κοπέλες που έδιναν τις μπομπονιέρες δεν τους έλεγαν πως για τους μεγάλους είναι οι απλές;

Ευχαριστω πολυ tamar!

Τους το ελεγαν αλλα μες στον πανικο που επικρατούσε η απαντουσαν οτι θα το δωσουν στο σπιτι στο εγγονάκι τους(!) η αρπαζαν μια μπομπονιερα χωρις να πουν τιποτα...Αν ειναι δυνατον,τι να πω?Παντως καλου-κακου παρηγγειλε καμια 20αρια παραπανω απο τα παιδακια που υπολογιζεις οτι θα ερθουν γιατι "αρπακτικα" υπάρχουν παντου!!!:P

hfYup2.pngnHCVp2.png

il_570xN213806826.jpg

κι αυτό το προσκλητήριο είναι πανέμορφο για γάμο και βάπτιση μαζί πολύ πρωτότυπο και δεν είναι ούτε τόσο παιδικό αλλά ούτε και αυστηρό.

Εγώ που είχα και γάμο και βάπτιση προτίμησα πιο παιδικό αλλά αυτά είναι γούστα :) κι εμάς πολλά ζήτησε ο παππάς αλλά ο κουμπάρος τον στόλισε..

Τη μικρή την είχε ο μπαμπας της μέσα σε καλαθάκι/πορτ μπεμπε που το είχαμε στολίσει με λουλούδια και κορδέλες και εννοείται κοιμότανε.. την ξυπνήσαμε με το ζόρι για τη βάπτιση και εκει μας άκουσε όλη η ελλάδα..

il_570xN213806826.jpg

κι αυτό το προσκλητήριο είναι πανέμορφο για γάμο και βάπτιση μαζί πολύ πρωτότυπο και δεν είναι ούτε τόσο παιδικό αλλά ούτε και αυστηρό.

Εγώ που είχα και γάμο και βάπτιση προτίμησα πιο παιδικό αλλά αυτά είναι γούστα :) κι εμάς πολλά ζήτησε ο παππάς αλλά ο κουμπάρος τον στόλισε..

Τη μικρή την είχε ο μπαμπας της μέσα σε καλαθάκι/πορτ μπεμπε που το είχαμε στολίσει με λουλούδια και κορδέλες και εννοείται κοιμότανε.. την ξυπνήσαμε με το ζόρι για τη βάπτιση και εκει μας άκουσε όλη η ελλάδα..

Ωραιο πράγματι αλλά μάλλον ακριβό. Το βρήκες σε κάποιο συγκεκριμένο site για να δω τιμές αν έχει;

δες edit admin

πωωω πολύ διαφήμιση της κάνω αλλά με έχει εξυπηρετήσει σουπερ δεν ξέρω αν κάνει να βάζουμε links όμως

Edited by Συντονιστής Χ

• 4 months later...

Kαι φτάσαμε στα πρακτικά των μυστυρίων γάμου και βάφτισης. Ο γαμπρός να με περιμένει στην εκκλησία με το μωρό ή να πάμε όλοι μαζί; Τί συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις;