Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ένα ή δυο στήθη τη φορά

Recommended Posts

Διαφημίσεις

και για το μωρο αλλα και για εσενα και τα δυο στηθοι τη φορα. πχ.ξεκηνας με το αριστερο σταματας να ρευτει..συνεχιζεις με το δεξι και οσο θελει(συγουρα πιο λιγο απο το αριστερο)....και στο επομενο γευμα το ιδιο,απλα αυτη τη φορα θα ξεκηνισεις απο το δεξι. Ετσι ουτε εσυ θα πονας γιατι θα αδιαζουν και τα δυο.Καλη του ορεξη!!!!

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Ποιά είναι η πιο σωστή-θρεπτική για το μωρό μέθοδος θηλασμού?και τα δύο ή μόνο το ένα στήθος σε κάθε θηλασμό?ευχαριστώ πολυ!

Εξαρτάται.

Αν δεν έχεις υπερπαραγωγή:

Γενικά προσφέρεις το ένα μέχρι το μωρό να χάσει το ενδιαφέρον του. Το σηκώνεις να ρευτεί και προσφέρεις το άλλο. Αν θηλάσει έχει καλώς. Αν δεν θηλάσει, πάλι έχει καλώς.

Αν έχεις υπερπαραγωγή, τότε εξαρτάται από το μέγεθος της υπερπαραγωγής και το χρώμα των κενώσεων του μωρού.

το χρώμα των κενώσεων του μωρού.

σας ευχαριστω πολύ.μάλλον έχω αρκετα καλή παραγωγή.μετα απο καποια φαση μαλακωνει αλλα συνεχιζει κ βγαζει γαλα.

το χρωμα των κενώσεων τι σχέση έχει.συγνωμη δεν κατάλαβα...:confused:

μετα από πόσα περ λεπτα αρχίζει το πιο ποιοτικο γάλα που λένε?αυτο φοβαμαι μην του στερω αλλάζοντας στο 5λεπτο καμια φορα στηθος(θέλει πάντα στα 5-6-7 λεπτα να ρευτει).

s0g0p2.png

5wRrp2.png

Αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι το εξής, πολλές φορές η μπέμπα μου (2 μηνών)τρώει από το ένα στήθος και συνήθως χορταίνει. Τη βάζω κάτω για ύπνο αφού την έχω ρέψει και μετά από μισή η μία ώρα γκρινιάζει και θέλει να πιπλίσει το στήθος (όχι για να φάει απλά να πιπιλίσει και το κάνει πολύ συχνά το απόγευμα αυτό). Σε ποιο στήθος πρέπει να τη βάζω? Σε αυτό που έχει ήδη φάει ή στο άλλο? Εαν έχει φάει και από τα δύο στήθη, σε ποιο στήθος τη βάζω για πιπίλισμα? Ρωτάω γιατί μπορεί και να πιπιλάει και μία ώρα. Προσπάθησα να της δώσω πιπίλα άλλα δεν τη θέλει με τίποτα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή μου και να γίνει αυτό που πιο πάνω ονομάζει η Αγλαία υπερπαραγωγή. Παρακαλώ εξηγήστε μου και μένα τι ακριβώς είναι αυτό.

Διαφημίσεις

Εγω θηλαζα και τα δυο μου παιδια για ενα χρονο.τον πρωτο καιρο που το γαλα μου ετρεχε κυριολεκτικα θηλαζα λιγο απο το ενα και λιγο απο το αλλο.μετα που αρχιζε και το στηθος μου να παραγει γαλα αναλογα με τους ρυθμους του μωρου ταιζα το ενα γευμα απο το δεξι και το επομενο απο το αριστερο.Εγω εβλεπα αγγιζοντας τό στηθος μου πιο ειναι πιο γεματο και του εδινα απο αυτο λιγο για να αδειασει ωστε να μην'' εκραγει''χαχα και μετα λιγο απο το αλλο ωστε να αρχισει την παραγωγη και αυτο.μπορει να ακουγεται περιπλοκο αλλα ειναι πολυ απλο στο τελος ολα γινονται ενστικτοδος και μηχανικα θα ελεγα.μην αγχωνεστε.εμενα καποιες φορες ετρωγε ανα 3-4 ωρες και καποιες φορες ηθελε στη μιση η στη μια ωρα να πιπιλησει το στηθος οποτε και ξαναετρώγε.το μωρο αποφασιζει για τό ποτε και ποσο θελει να φαει και εμεις απλα εκτελουμε εντολες:wink:

Twh6p3.png

WWMCp3.png

το χρωμα των κενώσεων τι σχέση έχει.συγνωμη δεν κατάλαβα...:confused:

αν οι κενώσεις είναι πράσινες, είναι ένδειξη υπερπαραγωγής και ότι η μαμά αλλάζει στήθος πριν το μωρό πιει το πιο λιπαρό γάλα

μετα από πόσα περ λεπτα αρχίζει το πιο ποιοτικο γάλα που λένε?

Το γάλα είναι αρίστης ποιότητας από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες του μωρού.

Το μωρό στην αρχή χρειάζεται εύπεπτα σάκχαρα για να πάρει ενέργεια άμεσα, μετά χρειάζεται πρωτεΐνες για να χτίσει μυεις και στο τέλος χρειάζεται το λίπος για να χτίσει νευρικό σύστημα και να χαλαρώσει.

αυτο φοβαμαι μην του στερω αλλάζοντας στο 5λεπτο καμια φορα στηθος(θέλει πάντα στα 5-6-7 λεπτα να ρευτει)

αν οι κενώσεις είναι μουσταρδί, δεν του στερείς τίποτε

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος μετά από τον οποίο εκκρίνεται το λιπαρό γάλα. Εξαρτάται από την παραγωγή της μαμάς, από το τρόπο που θηλάζει το μωρό και μπορεί να είναι διαφορετικός αυτός ο χρόνος σε κάθε γεύμα, ακόμη και για την ίδια μαμά και για το ίδιο μωρό.

• 1 month later...
αν οι κενώσεις είναι πράσινες, είναι ένδειξη υπερπαραγωγής και ότι η μαμά αλλάζει στήθος πριν το μωρό πιει το πιο λιπαρό γάλα

Το γάλα είναι αρίστης ποιότητας από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες του μωρού.

Το μωρό στην αρχή χρειάζεται εύπεπτα σάκχαρα για να πάρει ενέργεια άμεσα, μετά χρειάζεται πρωτεΐνες για να χτίσει μυεις και στο τέλος χρειάζεται το λίπος για να χτίσει νευρικό σύστημα και να χαλαρώσει.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος μετά από τον οποίο εκκρίνεται το λιπαρό γάλα. Εξαρτάται από την παραγωγή της μαμάς, από το τρόπο που θηλάζει το μωρό και μπορεί να είναι διαφορετικός αυτός ο χρόνος σε κάθε γεύμα, ακόμη και για την ίδια μαμά και για το ίδιο μωρό.

Αγλαϊα καλησπέρα,

Διαβάζοντας τα παραπάνω, νομίζω πως έχω "υπερπαραγωγή" διότι μέσα σε μια εβδομάδα η μπέμπα μου έχει κάνει τρεις φορές πράσινα κακά, όχι μεγάλη ποσότητα και σκούρα πράσινα (μια φορά είχαν και λίγες βλέννες). Κλαίει σπαρακτικά το κακόμοιρο, ειδικά τις απογευματινές προς βραδινές ώρες. Διαβάζω ένα βιβλίο για το θηλασμό και λέει ότι για να διορθώσεις την υπερπαραγωγή πρέπει να αλλάζεις στήθος κάθε τρεις με τέσσερις ώρες ώστε το μωρό να παίρνει το τελικό γάλα. Συμφωνείς με αυτή τη μέθοδο; Τι πρέπει να κάνω για να διορθωθεί η υπερπαραγωγή και το μώρο μου να μην υποφέρει άλλο; Συζήτησα αυτό το θέμα με την παιδίατρο μας και μου λέει ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, της εξήγηγσα ότι το έχω διαβάσει σε βιβλίο και η απάντηση της ήταν ότι μέσα σε 10 λεπτά το μώρο παίρνει το γάλα που χρειάζεται από το στήθος. Περίμενε κόσμος εξώ από το ιατρείο και δεν συνεχίσαμε τη συζήτηση. Η ίδια ισχυρίζεται ότι τα πράσινα κακά είναι από τα φαγητά που τρώω και περνάνε στο μητρικό γάλα. Εσύ τι λες;

Η μπέμπα μου είναι τριών μηνών και θηλάζω αποκλειστικά.

Παρακαλώ χρειάζομαι τα φώτα σου στο συγκεκριμένο θέμα. Σ'ευχαριστώ πολύ!!

Διαφημίσεις

αν και η Αγλαια θα στα πει πιο σωστα..

θα σου πω τι νομιζω εγω -με επιφυλαξη ομως-..

εαν εχει κανει ολη την εβδομαδα μονο 3 φορες και οχι συνεχομενα,εγω δεν θα εδινα σημασια, απλα θα παρακολουθουσα..καμια φορα τα κακα αλλαζουν ,αλλα εφοσον δεν ειναι συνεχομενα δεν θα το θεωρουσα υπερπαραγωγη...

ο συνδυασμος πρασινα, βλεννες και γκρινια μπορει να ειναι δειγμα οτι κατι το ενοχλει..

δεν ξερω μηπως μπορει να ειναι και δειγμα αλλεργιας..

θα σου απαντησει η Αγλαια για σιγουρα..

για να ξερεις παντως..

οταν εχεις υπερπαραγωγη δινεις πιο πολλες φορες το ιδιο στηθος...αυτο αναλογα με το πως ταιζεις καθε φορα..

π.χ. αν ταιζεις δυο στηθη σε καθε γευμα,τοτε δινεις σε καθε γευμα ενα στηθος..

εαν δινεις 1 στηθος σε καθε γευμα,τοτε δινεις ανα δυο γευματα το ιδιο στηθος..

εαν η κατασταση δινοντας σε δυο γευματα το ιδιο στηθος δεν βελτιωνεται, τοτε αυξανεις τα γευματα που δινεις το ιδιο στηθος..

το βιβλιο θεωρει οτι ταιζεις ανα 3 ωρες οποτε το λεει ''σωστα''..το θεμα ειναι οτι στον θηλασμο δεν ισχυει το τριωρο ταισμα για ολα τα μωρα..

η παιδιατρος σε ξεπεταξε γιατι δεν ηξερε τι να σου πει και σου ειπε βλακεια...

83hKp3.png

αν και η Αγλαια θα στα πει πιο σωστα..

θα σου πω τι νομιζω εγω -με επιφυλαξη ομως-..

εαν εχει κανει ολη την εβδομαδα μονο 3 φορες και οχι συνεχομενα,εγω δεν θα εδινα σημασια, απλα θα παρακολουθουσα..καμια φορα τα κακα αλλαζουν ,αλλα εφοσον δεν ειναι συνεχομενα δεν θα το θεωρουσα υπερπαραγωγη...

ο συνδυασμος πρασινα, βλεννες και γκρινια μπορει να ειναι δειγμα οτι κατι το ενοχλει..

δεν ξερω μηπως μπορει να ειναι και δειγμα αλλεργιας..

θα σου απαντησει η Αγλαια για σιγουρα..

για να ξερεις παντως..

οταν εχεις υπερπαραγωγη δινεις πιο πολλες φορες το ιδιο στηθος...αυτο αναλογα με το πως ταιζεις καθε φορα..

π.χ. αν ταιζεις δυο στηθη σε καθε γευμα,τοτε δινεις σε καθε γευμα ενα στηθος..

εαν δινεις 1 στηθος σε καθε γευμα,τοτε δινεις ανα δυο γευματα το ιδιο στηθος..

εαν η κατασταση δινοντας σε δυο γευματα το ιδιο στηθος δεν βελτιωνεται, τοτε αυξανεις τα γευματα που δινεις το ιδιο στηθος..

το βιβλιο θεωρει οτι ταιζεις ανα 3 ωρες οποτε το λεει ''σωστα''..το θεμα ειναι οτι στον θηλασμο δεν ισχυει το τριωρο ταισμα για ολα τα μωρα..

η παιδιατρος σε ξεπεταξε γιατι δεν ηξερε τι να σου πει και σου ειπε βλακεια...

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Μακάρι να μην είναι υπερπαραγωγή γιατί το όλο θέμα με αγχώνει. Ήθελα να προσθέσω ότι η μπέμπα μου ενεργείται μια φορά στις εφτά μέρες, άντε τέσσερις στην καλύτερη, και όταν είδα πράσινα κακά τρεις φορές σε μια εβδομάδα μου κίνησε την περιέργεια. Την τελευταία φορά έκανε την Πέμπτη και ακόμα δεν έχει ξάνα κάνει οπότε θα περιμένω να δω πως θα είναι τα κακά της αυτή τη φορά. Πάντως έχουμε πολύ γκρίνια όλο το απόγευμα. Ησυχάζει μόλις κάνει το μπανάκι της και τρώει το τελευτάιο της γεύμα πριν κοιμηθεί.

Έχω μείνει πολυ ευχαριστημένη με την παιδίατρο μας σε γενικές γραμμές, απλά ίσως να μην γνωρίζει λεπτομέρειες για τον θηλασμό. Η μπέμπα μου είχε παρατεταμένο ίκτερο (στο μαιευτήριο έφτασε 17 βαθμούς και δύο μηνών ήταν κάπου στο 6) και επέμενε να μην σταματήσω τον θηλασμο για κανένα λόγο. Μας έβαλε να κάνουμε πολλές εξετάσεις ώστε να καταλήξουμε ότι ήταν ίκτερος μητρικού θηλασμού και όχι κάτι άλλο κακοήθης. Είναι η μπέμπα τριών μηνών και πριν λίγο καιρό υποχώρησε ο ίκτερος σχεδόν τελείως.

• 2 weeks later...

Aglaia, εχω εναν γιο 3 μηνων και απο τοτε που γυρισαμε απο το μαιευτηριο εχει κανει μουσταρδι κακα 4-5 φορες ολες και ολες παρόλο που εχει ολο αυτο το διαστημα τουλαχιστον 4 κενωσεις την μερα.

Ομως επαιρνε κανονικο βαρος και επειδη ειχε και άλλα συμπτωματα δυσανεξιας στα γαλακτοκομικα το απεδωσα στις τροφες που ετρωγα. (παρολλο που τα γαλακτομοκικα τα ειχα κοψει για δυο μηνες). Οταν εκλεισε τον 2ο μηνα δεν είχε παρει το επιθυμητο βαρος (ειχε παρει 500 γρ. σε εναν μηνα αντι για 800-1 κ) και εκει που εδεινα στηθος και γευμα (τουλαχιστον 30' το γευμα εως 1 ωρα)αρχισα να δινω ολο τον 3ο μηνα 2 στηθη ανα γευμα γιατι πλεον ετρωγε 10' στο στηθος και το αφηνε. Ετσι του εδινα και απο το αλλο για να φαει λιγο περισσοτερο και να παρει βαρος. Ετσι τρωει μεχρι και σημερα περιπου 10' ανα στηθος ανα γευμα και πηρε και το επιθυμητο βαρος.) Τωρα οι κενωσεις μας ειναι μουσταρδο λαχανι με λιγα κομματακια πρασινα ανοιχτα, και πολυ συχνοτερα σκετα μουσταρδι αλλα κυριως μουσταρδολαχανι και συνεχιζουμε να εχουμε κενωσεις 4-5 φορες την ημερα. Τωρα δεν δειχνει πλεον σημαδια δυσανεξιας και εδω και μια εβδομαδα εχω αρχισει ξανα και τα γαλακτοκομικα.

Τελικα τι να κανω? Να δινω και τα δυο η το ενα στηθος ανα γευμα? Αν δινω ενα θα τρωει 10' αντι για 20' που τρωει τωρα στο συνολο και ισως να μην παιρνει παλι βαρος. Αν δινω δυο θα συνεχισει να μην εχει αμιγως μουσταρδι κενωσεις και αρα θα του στερω πολυτιμα συστατικα.

Παντως ενω τον 2ο μηνα που δεν επαιρνε πολυ βαρος ηταν πιο ανυσηχος. τωρα τον 3ο μηνα ειναι γενικα πιο ηρεμος αν εξαιρεσουμε οτι ξυπναει την νυχτα να φαει ενω απο 15 ημερων εως και 2 μηνων κοιμωταν 9 ωρες σερι και δεν ξυπναγε.

Σας παραθετω αναλυτικα και το ιστορικο για να με βοηθησετε καλυτερα

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

41

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

δεν εμφανισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

δεν νοσηλευτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

16/9(γεννηση) 3420

20/9 3120 (εξοδος μαιευτηριου)

26/9 3280

1/10 3500

6/10 3700

25/10 4300

1/11 4500

15/11 4600

25/11 4800

2/12 5100

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

γυρω στα 7

10.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Καθολου

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Δεν χρησιμοποιώ. Θελω ομως να ξεκινησω. Ποτε να το χρησιμοποιησω? Να δινω σε καθε γευμα ενα στηθος και απο το αλλο να αντλω η να κανω μια εξτρα αντληση μεσα στο 24ωρο και αντι για 7 γευματα να δεχεται το στηθος ερεθισμα για 8?

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

6-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

5-6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Τα εχω αναφερει πιο πανω

Ευχαριστώ

don't worry be happy :lol:

• Επιστημονική συνεργ.

Τελικα τι να κανω? Να δινω και τα δυο η το ενα στηθος ανα γευμα? Αν δινω ενα θα τρωει 10' αντι για 20' που τρωει τωρα στο συνολο και ισως να μην παιρνει παλι βαρος. Αν δινω δυο θα συνεχισει να μην εχει αμιγως μουσταρδι κενωσεις και αρα θα του στερω πολυτιμα συστατικα.

Όταν το μωρό δεν παίρνει ικανοποιητικό βάρος, στερείται πολύ περισσότερα πολύτιμα συστατικά.

Προτεραιότητα έχει η ικανοποιητική πρόσληψη βάρους και μετά θα προσπαθήσεις να δεις τα υπόλοιπα.

Γενικά τα μωρά θηλάζουν περισσότερη ώρα από τον 1ο μαστό, παρά από το 2ο. Θα πρότεινα να δοκιμάσεις το εξής: αφού χάσει το μωρό το ενδιαφέρον του, θα το σηκώνεις για λίγο να ρευτεί και θα του προσφέρεις το ίδιο στήθος. Αν συνεχίζει έχει καλώς. Αν δείχνει ότι δεν του αρέσει, τότε το βάζεις στο δεύτερο για λίγη ώρα και ξανά στο πρώτο.

Παντως ενω τον 2ο μηνα που δεν επαιρνε πολυ βαρος ηταν πιο ανυσηχος. τωρα τον 3ο μηνα ειναι γενικα πιο ηρεμος αν εξαιρεσουμε οτι ξυπναει την νυχτα να φαει ενω απο 15 ημερων εως και 2 μηνων κοιμωταν 9 ωρες σερι και δεν ξυπναγε.

Ίσως να κοιμόταν γιατί δεν είχε δυνάμεις να ξυπνήσει. Ο συνεχόμενος ύπνος σε αυτή την ηλικία, είναι πιο πιθανό να οφείλεται σε έλλειψη επαρκούς τροφής. Είναι πολύ λίγα τα μωρά αυτής της ηλικίας που τρέφονται ικανοποιητικά ενώ κοιμούνται συνεχόμενα τόσες ώρες. Τα περισσότερα δεν μπορούν να τραφούν ικανοποιητικά με τέτοια ωράρια.

Δεν χρησιμοποιώ. Θελω ομως να ξεκινησω. Ποτε να το χρησιμοποιησω? Να δινω σε καθε γευμα ενα στηθος και απο το αλλο να αντλω η να κανω μια εξτρα αντληση μεσα στο 24ωρο και αντι για 7 γευματα να δεχεται το στηθος ερεθισμα για 8?

Γράψε το λόγο για τον οποίο θέλεις να αντλείς, τον τύπο που θήλαστρου αν έχεις ήδη, αν δεν έχεις καλύτερα να το αποφασίσεις αργότερα.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Γράψε το λόγο για τον οποίο θέλεις να αντλείς, τον τύπο που θήλαστρου αν έχεις ήδη, αν δεν έχεις καλύτερα να το αποφασίσεις αργότερα.

Θελω να μπορω να εχω λιγο αποθεμα για ωρα αναγκης αν χρειαστει να λειψω χωρις το μωρο για πανω απο 2-3 ωρες, ειτε για ψωνια ειτε για καποια δουλεια. Πχ ήθελα να παω σε μια κηδεια ενός συγγενούς και δεν καταφερα να παω γιατι δεν ηθελα να αφησω το μωρο στο σπιτι με ξενο γαλα (το οποιο δεν είχα και δεν ηξερα και τι να παω να αγορασω τελευταια στιγμη. Φυσικα ουτε μπιμπερο είχα ούτε αποστειρωτη τιποτα).

Οποτε είπα να οργανωθω μην τυχει παλι τιποτα που θα πρεπει να λειψω χωρις το μωρο. Γιατι συνηθως μεχρι στιγμής το επαιρνα μαζι μου και θηλαζα και δημοσια κλπ αλλα τωρα που ειναι χειμωνας μπορει να μην μπορω να το βγαζω συνεχεια εξω ή να χρειαστει κατι εκτακτο οπως το προαναφερθεν παραδειγμα και εκ των πραγματων να μην μπορω να το παρω.

Ουσιαστικα θελω το πολυ για μια αντληση την ημερα ή οποτε νιωθω φορτωμενο το στηθος μου ιδιως το βραδυ για να μην τον ξυπναω. Συνηθως ξυπναει γυρω στις 2.00 και σις 6.00 τα ξημερωματα και κοιμαται περιπου 20.00-21.00 το βραδυ. Οποτε έλεγα να εκανα μια αντληση γυρω στις 23.00-24.00.

Το θηλαστρο που αγορασα ειναι το swing της medela αλλα δεν το χρησιμοποιησα ακομα και μπορω να το επιστρεψω αν ειναι.

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργ.

Για τη χρήση που το θέλεις, το θήλαστρο που έχεις είναι εντάξει. Αντλείς όποτε έχεις χρόνο, όποτε βολεύεσαι.

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Για τη χρήση που το θέλεις, το θήλαστρο που έχεις είναι εντάξει. Αντλείς όποτε έχεις χρόνο, όποτε βολεύεσαι.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ! Ξερω ότι σε εχουν ευχαριστήσει ουκ ολιγες μαμαδες που εχεις βοηθησει αλλα καμια φορά εκτος απο αυτες καθεαυτες τις συμβουλες σου, η αισθηση σιγουριας και η ψυχολογικη υποστηριξη βοηθαει παρα πολυ για να συνεχισουμε. Οχι οτι δεν το ηθελα να συνεχισω τον θηλασμο αλλα καμια φορά η αμφιβολια αν κανεις το σωστο σε τσακιζει και δυστυχως ολοι σε απογοητευουν οι παιδιατροι γυναικολογοι, φιλοι κλπ (ο θηλασμος δεν φτανει, ειναι δεσμευση, πρεπει να πας να κανεις αναλυση στο γαλα σου κλπ). Και ειναι δυσκολο να κανεις συνεχως τον κουφο.

Τελοσπαντων Σε ευχαριστώ τι να πω!.

Αν εχεις χρόνο καποια στιγμή και μπορεσεις απαντησε μου και σε αυτο. Όταν κανω αντληση ότι αντλω πχ και απο τα δυο ατηθη το αναμιγνυω μεχρι να φτασω την ποσοτητα που θέλω για ενα γευμα? Επισης μπορω σε ενα γευμα να δωσω γαλα που αντληθηκε σε διαφορετικες ημερες για να συμπληρωσω? Επισης αν δεν απατωμαι το γαλα διατηρειται στα ειδικα σκουλακια στην καταψυξη (στους ποσους βαθμους? )για εως 4 μηνες και στο ψυγειο για εως 4 ημερες σωστα? Αν το αντλησω και το δωσω μεσα στην ημερα μπορω να το αφησω σε θερμοκρασια δωματιου και να το δωσω στο παιδι ή θα θελει ζεσταμα? Και τελος δινω συγκεκριμενα ml η γεμιζω πχ 200 ml και αν τα πιει εχει καλως αν δειχνει οτι πειναει δινω και αλλο?

Τελος μηπως θα ηταν καλυτερο να παρω το pump in style θα ηταν καλυτερο η κανουν σχεδον την ιδια δουλεια με το swing? Γιατι υπολογιζω πως θα τρωει 2-3 γευματα την εβδομαδα απο μπιμπερο. Πηρα και την ειδικη πιπιλα για μπιμπερο που πρεπει να κανει τις θηλαστικες κινησεις για να παρει γαλα και δεν ρεει μονο του το γαλα. Ξερεις ειναι καλη? Πρεπει να το ταιζω τακτικα με μπιμερο τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα πχ, ακομα και οταν δεν λειπω μην τυχον και το ξεχασει και μετα που θα λειψω μηπως δεν τρωει?

Ευχαριστώ και παλι και συγνωμη που σας κουραζω.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ! Ξερω ότι σε εχουν ευχαριστήσει ουκ ολιγες μαμαδες που εχεις βοηθησει αλλα καμια φορά εκτος απο αυτες καθεαυτες τις συμβουλες σου, η αισθηση σιγουριας και η ψυχολογικη υποστηριξη βοηθαει παρα πολυ για να συνεχισουμε. Οχι οτι δεν το ηθελα να συνεχισω τον θηλασμο αλλα καμια φορά η αμφιβολια αν κανεις το σωστο σε τσακιζει και δυστυχως ολοι σε απογοητευουν οι παιδιατροι γυναικολογοι, φιλοι κλπ (ο θηλασμος δεν φτανει, ειναι δεσμευση, πρεπει να πας να κανεις αναλυση στο γαλα σου κλπ). Και ειναι δυσκολο να κανεις συνεχως τον κουφο.

Τελοσπαντων Σε ευχαριστώ τι να πω!.

Αν εχεις χρόνο καποια στιγμή και μπορεσεις απαντησε μου και σε αυτο. Όταν κανω αντληση ότι αντλω πχ και απο τα δυο ατηθη το αναμιγνυω μεχρι να φτασω την ποσοτητα που θέλω για ενα γευμα? Επισης μπορω σε ενα γευμα να δωσω γαλα που αντληθηκε σε διαφορετικες ημερες για να συμπληρωσω? Επισης αν δεν απατωμαι το γαλα διατηρειται στα ειδικα σκουλακια στην καταψυξη (στους ποσους βαθμους? )για εως 4 μηνες και στο ψυγειο για εως 4 ημερες σωστα? Αν το αντλησω και το δωσω μεσα στην ημερα μπορω να το αφησω σε θερμοκρασια δωματιου και να το δωσω στο παιδι ή θα θελει ζεσταμα? Και τελος δινω συγκεκριμενα ml η γεμιζω πχ 200 ml και αν τα πιει εχει καλως αν δειχνει οτι πειναει δινω και αλλο?

Τελος μηπως θα ηταν καλυτερο να παρω το pump in style θα ηταν καλυτερο η κανουν σχεδον την ιδια δουλεια με το swing? Γιατι υπολογιζω πως θα τρωει 2-3 γευματα την εβδομαδα απο μπιμπερο. Πηρα και την ειδικη πιπιλα για μπιμπερο που πρεπει να κανει τις θηλαστικες κινησεις για να παρει γαλα και δεν ρεει μονο του το γαλα. Ξερεις ειναι καλη? Πρεπει να το ταιζω τακτικα με μπιμερο τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα πχ, ακομα και οταν δεν λειπω μην τυχον και το ξεχασει και μετα που θα λειψω μηπως δεν τρωει?

Ευχαριστώ και παλι και συγνωμη που σας κουραζω.

Eυχαριστω για ολα. Τις απαντησεις στις πιο πανω αποριες μου τις βρηκα στις αντιστοιχες ενοτητες :wink:

Γενικά τα μωρά θηλάζουν περισσότερη ώρα από τον 1ο μαστό, παρά από το 2ο. Θα πρότεινα να δοκιμάσεις το εξής: αφού χάσει το μωρό το ενδιαφέρον του, θα το σηκώνεις για λίγο να ρευτεί και θα του προσφέρεις το ίδιο στήθος. Αν συνεχίζει έχει καλώς. Αν δείχνει ότι δεν του αρέσει, τότε το βάζεις στο δεύτερο για λίγη ώρα και ξανά στο πρώτο.

Σε ευχαριστω για την συμβουλη το εκανα και αυτο και επίσης γενικά δοκιμασα να επιμενω αρκετα στο ιδιο στηθος (min 20') και μετά να δινω το αλλο αλλα παλι οι κενωσεις ειναι πρασινες ακομα και οταν τρωει απο το ενα στηθος μονο (30-40'). Επισης αν θελει και απο τα 2 στηθη φροντιζω παντα να δινω το πιο αδειο πρωτο κσι μετα το αλλο.

Συνεχιζουμε να κανουμε 4 κενωσεις περιπου την ημερα και ειναι ολες πρασινες (ουτε καν μουσταρδοπρασινες που ηταν, αλλες με λιγους κοκκους αλλες πιο πρασινες και αλλες πιο λαχανι.

μηπως πρεπει να κανω μια καλιεργεια κοπρανων η αλλη εξεταση?

Επισης το μωρο δειχνει σαν να θελει να τρωει πιο αραια δλδ δεν δειχνει σημαδια πεινας πολλες φορες στο 2ωρο πχ αλλα οταν του προσφερω στηθος τρωει. Θελει να τρωει πιο αραια και να μειωσει την παραγωγη μου?

Αλλα αν ηταν ετσι δεν θα ανταποκρινοταν οταν του προσφερα σωστα?

Θα μου πεις τωρα κι εσυ γιατι προσφερεις στο 2ωρο? Γιατι μετα θα μειωθουν πολυ τα γευματα το 24ωρο απο 6-7 να γινουν 5? καθως ξυπναει μια φορα την νυχτα.

• 5 weeks later...

αγλαια μου εγω εδω και τουλ ένα μηνα του δίνω στήθος και γευμα.κανει 5 γευματα τη μερα και περ.2 το βράδυ.σε ένα μήνα ξεκινάμε τις στερεες όπως σου έγραψα και έτσι χθες σκέφτηκα να ξεκινήσω 2 στήθη τη φορά για να αυξησω την παραγωγη μου φοβούμαινη μην και μου κοπεί το γάλα με τις στερεες με μονο 2 γευματα γάλα τη μέρα...το κακό ειναι οτι πριν κάναμε μουσταρδι κακα ενω τωρα πράσινα...τι να κανω τελικά?πάντως με το ένα στηθος τη φορά μέχρι και που τέλειωνε το παιδι το γεύμα του το στήθος ειχε ακομα γάλα...

s0g0p2.png

5wRrp2.png

• Επιστημονική συνεργ.

Fine, προφανώς έχεις πολύ γάλα. Επέστρεψε στο παλιό σας πρόγραμμα.

Fine, προφανώς έχεις πολύ γάλα. Επέστρεψε στο παλιό σας πρόγραμμα.

τωρα τον θηλάζω 5 φορές τη μέρα κ μια δυο το βράδυ μονο. δεν θα εχω προβλημα σε κανένα μηνα που με τις στερεες θα μειωθουν σε 2 οι θηλασμοι?σκέφτομαι πως θα κοπει το γάλα αν θα τον θηλάζω απο μια φορά τη μέρα ααπό το ένα στήθος κ άλλη μια μόνο από το άλλο....?

υγ.όταν δίνω το ένα στήθος τις πρωινες ωρες καμια φορά πνίγεται...με το να δινω κ τα δυο στηθη το κάθε στηθος ειναι πολυ μαλακό αλλά ως το τέλος εχουν γάλα.

s0g0p2.png

5wRrp2.png

Γιατι με τις στερεες θα μειωθουν οι θηλασμοι σε 2?

Τα παιδακια που πινουν ξενο γαλα με την εισαγωγη στερεων μειωνουν το γαλα σε 2 φορες τη μερα πρωι-βραδυ.Για τα παιδακια που θηλαζουν δεν ισχυει κατι τετοιο.Αναμεσα στα γευματα στερεων θηλαζουν αν και οσο θελουν.Αν ετσι ξαφνικα μειωσεις τυς θηλασμους σε 2 φοβαμαι συντομα θα αποθηλασεις...εκτος και αν αυτο θελεις.

Γιατι με τις στερεες θα μειωθουν οι θηλασμοι σε 2?

Τα παιδακια που πινουν ξενο γαλα με την εισαγωγη στερεων μειωνουν το γαλα σε 2 φορες τη μερα πρωι-βραδυ.Για τα παιδακια που θηλαζουν δεν ισχυει κατι τετοιο.Αναμεσα στα γευματα στερεων θηλαζουν αν και οσο θελουν.Αν ετσι ξαφνικα μειωσεις τυς θηλασμους σε 2 φοβαμαι συντομα θα αποθηλασεις...εκτος και αν αυτο θελεις.

θέλω να διατηρήσω τη γαλουχία όσο τπτ άλλο!

s0g0p2.png

5wRrp2.png