Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εχω εναν προβληματισμο που θα ηθελα να μοιραστουμε.

Το παιδακι μου ειναι 3,5 χρονων. Ειναι ενα καλοβολο, ηρεμο παιδι που σε γενικες γραμμες δεν αντιμετωπιζουμε προβληματα. Το θεμα ομως που με απασχολει ειναι οτι δεν του παιρνεις κουβεντα! Δεν μιλαει για τιποτα! Δεν εννοω στη καθημερινη μας ζωη που γενικα ειναι λαλιστατος και με πλουσιο λεξιλογιο αλλα στις αποψεις του, στις σκεψεις του, στα συναισθηματα του.

πχ ειχε παει μια βδομαδα στη γιαγια διακοπες το καλοκαιρι. Ε ακομα δεν εχουμε μαθει πως περασε...:roll:Τον ρωτας και δεν σου απανταει με τιποτα. Και αν τον ζορισεις, θα σου απαντησει γελωντας ή "κοροιδευτικα". Η παει καπου με το μπαμπα του σε μια παρασταση,αν τον ρωτησω αν του αρεσε ή τι ειδε...μουγγα, τιποτα. Μονο οταν θελει αυτος ή σε ανειπωπτο χρονο μετα απο καιρο θα σου διηγηθει καποιο περιστατικο μονος του....

Εμεις του λεμε πως περναμε καθε μερα στη δουλεια ή μοιραζομαστε διαφορα συναισθηματα μαζι του μονο κ μονο για να μαθει να ανοιγεται και αυτος.Ακομα δεν εχει αποδωσει.

Ακομα και με την μεθοδο της "μαιευτικης" λιγες λιγες ερωτησεις για καποιο θεμα που του κανουμε, τιποτα..Απανταει μονολεκτικα ναι η οχι η τιποτα...

Και βασικα δεν μ ενοχλει για τα απλα καθημερινα πραγματα οσο για το αν γινει ποτε κατι πιο σοβαρο πχ η γιαγια μας τωρα ειναι στο νοσοκομειο. Θα ηθελα να ξερω αν τον επηρεαζει, πως νιωθει γι αυτο κλπ....

Και βεβαια αν ακολουθησει αυτο το βιολι, δεν θελω να σκεφτομαι πως θα βγαλουμε την εφηβεια που εκει εκ των πραγματων ειναι τα περισσοτερα μυστικοπαθει...

Και γενικα ειναι δεμενος μαζι μας, ειδικα με μενα.Δεν ειναι δηλαδη οτι δεν μου εχει εμπιστοσυνη ή δεν στηριζεται πανω μου...

Ουφ!!

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

Λοιπόν, ο γιός μου δεν το κλείνει με τίποτα ενώ η κόρη μου δε λέει τίποτα.Όταν τα παίρνω απο το σχολείο ο γιός μου αρχίζει το πρόγραμμα.Όταν σταματάει για να πάρει ανάσα ρωτάω την κόρη μου για τη μέρα της.Το μόνο που λέει είναι "καλά".Με το ζόρι να της πάρω μια κουβέντα.Ούτε ξέρω τι μαθαίνουν στο σχολείο.:rolleyes:

να σου πω κατι που μας ειχε πει η ψυχολογος του σχολειου.

αμα δεν θελει να πει δεν πειραζει.

αλλωστε και εμεις θελουμε να κραταμε καποια πραγματα για τον εαυτο μας.

αμα μετα το σχολειο ας που το ρωτα με πως περασε,τι εφαγε,πως περασε αυτο κουμπωνεται.

οχι το τηρω παντα μην νομιζεις αλλα αμα ηταν κατι σοβαρο σιγουρα θα το ειχα μαθει απο καποιον μαγαλυτερο.