Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα.Βρίσκομαι στην 27 εβδομάδα στο πρωτο μου μωράκι..Η ερωτηση μου ειναι κάνει να τρώμε αλλαντικά στην εγκυμοσυνη??:confused::confused:Ετρωγα κάθε πρωι ένα τοστακι με γαλοπούλα και μου ειπαν ότι τα αλλαντικα γενικότερα απαγορευονται.Ισχύει??Θα ρωτήσω βέβαια και τον γιατρό μου αύριο..Ευχαριστώ..

Διαφημίσεις

Kαλησπέρα! Δε το χω ξανακούσει!!! Για λαχανικά ήξερα αλλά αλλαντικα??? Εγώ πάντως έτρωγα κανονικά και επειδή στην εγκυμοσύνη με είχε πιασει μια μανία να τρώω συνέχεια βρωμιές καταλαβαίνεις ότι τα τσάκισα! Πάντως μου φαίνετε πολύ περίεργο! Ειδικά αν τα παίρνεις και από μαγαζί που τους ξέρεις ε ... τι να πω!!! Εμένα μόνο η μορταδέλα με πείραζε και ήταν το μόνο που δεν έτρωγα!

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P

Kαλησπέρα! Δε το χω ξανακούσει!!! Για λαχανικά ήξερα αλλά αλλαντικα??? Εγώ πάντως έτρωγα κανονικά και επειδή στην εγκυμοσύνη με είχε πιασει μια μανία να τρώω συνέχεια βρωμιές καταλαβαίνεις ότι τα τσάκισα! Πάντως μου φαίνετε πολύ περίεργο! Ειδικά αν τα παίρνεις και από μαγαζί που τους ξέρεις ε ... τι να πω!!! Εμένα μόνο η μορταδέλα με πείραζε και ήταν το μόνο που δεν έτρωγα!

Ευχαριστω για την απαντηση σου..Καταλαβαίνω αυτη την μανία που λές γιατι και εμένα με πιάνει συχνά τώρα τελευταία:D;-)..Αλλά αυτό με τα αλλαντικα μου το ειπε μια γνωστη μου ότι της τα απαγορευσε ο γιατρος της γιατι λέει θεωρείται ωμό κρέας..Δηλαδή σε ένα τοστάκι πειράζει???:confused::confused::confused:..Δεν ξέρω τι να τρώω αν ειναι έτσι..τα μισα τα έχω κόψει , εκτός από τα γλυκάκια βεβαια :oops::oops:

Κι εγώ το χω ακούσει αυτό αλλά και καλά μην κολλήσουμε λιστερία.Εγώ τρώω πάντως και πολλές φίλες μου επίσης,ε δε θα κόψουμε τα πάντα.Και δεν είναι ωμό κρέας,αφού είναι ή βραστά ή καπνιστά.

Βρε κοριτσια τι βασανιζεστε?????Λες και παλιοτερα που δεν τα ξερανε ολα αυτα και τρωγανε τα παντα παθανε τιποτα!!!!!!Ειπαμε να προσεξουμε μερικα πραγματα αλλα οχι και να σκεφτομαστε συνεχεια αμα κανει το ενα και το αλλο...Αν θελεις μπες στο "διατροφη και εγκυμοσυνη" να διαβασεις περισσοτερα για αυτα.Αλλα κατα την γνωμη μου καποιες ειναι υπερβολικες

Διαφημίσεις

Βρε κοριτσια τι βασανιζεστε?????Λες και παλιοτερα που δεν τα ξερανε ολα αυτα και τρωγανε τα παντα παθανε τιποτα!!!!!!Ειπαμε να προσεξουμε μερικα πραγματα αλλα οχι και να σκεφτομαστε συνεχεια αμα κανει το ενα και το αλλο...Αν θελεις μπες στο "διατροφη και εγκυμοσυνη" να διαβασεις περισσοτερα για αυτα.Αλλα κατα την γνωμη μου καποιες ειναι υπερβολικες

Angel δεν έχεις άδικο σε αυτό που λές αλλά μπαίνεις σε πριζάκι να το ψάξεις..Βλέπεις ειναι το πρωτο μου παιδάκι και θέλω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ..Ευχαριστω πολύ..

Κορίτσια καλησπέρα.Βρίσκομαι στην 27 εβδομάδα στο πρωτο μου μωράκι..Η ερωτηση μου ειναι κάνει να τρώμε αλλαντικά στην εγκυμοσυνη??:confused::confused:Ετρωγα κάθε πρωι ένα τοστακι με γαλοπούλα και μου ειπαν ότι τα αλλαντικα γενικότερα απαγορευονται.Ισχύει??Θα ρωτήσω βέβαια και τον γιατρό μου αύριο..Ευχαριστώ..

κατά τη γνώμη μπορείς να τρως.

Απλά απέφευγε τα καπνιστά.

Angel δεν έχεις άδικο σε αυτό που λές αλλά μπαίνεις σε πριζάκι να το ψάξεις..Βλέπεις ειναι το πρωτο μου παιδάκι και θέλω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ..Ευχαριστω πολύ..

Δεν αμφιβαλω το οτι θελεις να δωσεις τα καλυτερα για το παιδι σου και σε εμενα το πρωτο μου ειναι.Απλα προτειμω να ακουω τον γιατρο μου και κανεναν αλλον γιατι στην αρχη που διαβαζα το σαιτ αγχονομουν για το παραμικρο με αυτα που εγραφαν.Και εμενα μου παιρνανε διαφορα για το μωρο αν κανει αυτο η οχι κτλ και ψαχνομαι και διαβαζω αλλα με το να αγχονομαι για τα παντα κανω κακο και στο μωρο οποτε προσεχω γενικα με ολα τα πραγματα αλλα να μην κανω σαν υστερικια!Θυμαμαι ημουν εξω και ειχα παρει ενα ξινο νερο με λιγο λεμονι μεσα και μια γνωστη οταν με ειδε μονο που δεν με σκοτωσε που ειχα βαλει το λεμονι!:lol:

Δεν αμφιβαλω το οτι θελεις να δωσεις τα καλυτερα για το παιδι σου και σε εμενα το πρωτο μου ειναι.Απλα προτειμω να ακουω τον γιατρο μου και κανεναν αλλον γιατι στην αρχη που διαβαζα το σαιτ αγχονομουν για το παραμικρο με αυτα που εγραφαν.Και εμενα μου παιρνανε διαφορα για το μωρο αν κανει αυτο η οχι κτλ και ψαχνομαι και διαβαζω αλλα με το να αγχονομαι για τα παντα κανω κακο και στο μωρο οποτε προσεχω γενικα με ολα τα πραγματα αλλα να μην κανω σαν υστερικια!Θυμαμαι ημουν εξω και ειχα παρει ενα ξινο νερο με λιγο λεμονι μεσα και μια γνωστη οταν με ειδε μονο που δεν με σκοτωσε που ειχα βαλει το λεμονι!:lol:

Γιατι αντέδρασε στο λεμόνι??πρώτη φορα το ακούω αυτό??:confused::confused::confused:....έχεις δίκιο ο καθένας λέει τα δικά του...Να σου πω την αλήθεια δεν κάνω σαν υστερική , προσέχω και εγω όσο μπορω περισσοτερο αλλά αυτό με τα αλλαντικα με τρόμαξε λίγο γιατι έτρωγα κάθε μερα το τοστακι μου για πρωινό..

vasiliki ολες πανω κατω τα ιδια παθαινουμε στην πρωτη εγκυμοσυνη ,(πριν λιγους μηνες γεννησα).θα σου πω τι προσεχα εγω ,δεν ετρωγα σαλατες απ εξω ποτε!πλυμενες μονο απο τα χερακια μου στο σπιτι ειδικα το μαρουλι με ξυδι,απεφυγα το συκωτι,αυγα μονο πολυ καλα βρασμενα/ψημενα,κρεατα μονο πολυ καλα ψημενα προσεχα το delivery γιατι ολα μισοψημενα τα φερνουν,εννοειται καποια ****** τυρια που δεν παστεριωνονται οπως το ροκφορ, τα αλλαντικα τα απεφευγα κ ευτυχως που μου φερναν κ αηδια...ποιος ξερει τι βαζουν μεσα...κανε τοστακι με κασερακι να χεις το κεφαλι σου ησυχο,στο κατω κατω βαλε μεσα κοτοπουλο βρασμενο /ψημενο στο σπιτι ,λαχανικα κλπ.

Διαφημίσεις

Είμαι στο τέλος της εγκυμοσύνης μου και για 9 μήνες έτρωγα κάθε πρωί ένα τοστάκι με γαλοπούλα και τυρί και μαύρο ψωμί. Ο γιατρός όχι μόνο δεν μου απαγόρεψε τα αλλαντικά αλλά ειδικά για τη γαλοπούλα ( που ήταν και βιολογική) μου είπε ότι είναι ότι καλύτερο για το τοστ. Ζαμπόν δεν τρώω γιατί δεν μου αρέσει, έφαγα όμως αρκετές φορές μπριζόλα χοιρινή καπνιστή και τον ρώτησα και δεν μου έθεσε θέμα απαγόρευσης. Μα και τα αλλαντικά δεν είναι ωμά, είναι βρασμένα ( τουλάχιστον η γαλοπούλα και το ζαμπόν). Και την μπριζόλα την καπνιστή την τηγανίζεις κιόλας. Ας μην γινόμαστε υστερικές. Το ξέρετε ότι στο εξωτερικό τους απαγορεύουν να τρώνε φέτα;

Συγνώμη αλλά όλες οι εγκύες δεν τρώνε πίτσες, τοστ με αλλαντικά κτλ?

Εγώ προσωπικά μέχρι τώρα δεν έχω γνωρίσει ούτε μία. Και όλες αυτές έχουν γεννήσει υγιέστατα μωράκια. Τι λέμε τώρα?

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Το ξέρετε ότι στο εξωτερικό τους απαγορεύουν να τρώνε φέτα;

Και οχι μονο στο εξωτερικο και εδω στο φορουμ τα κοριτσια εχουν τρελαθει με αυτο το θεμα της φετας!Ποσο υσχιει δεν ξερω τωρα,παντως και σε εμας πλεον εγινε "μοδα" αυτο με την φετα...:lol:

Και οχι μονο στο εξωτερικο και εδω στο φορουμ τα κοριτσια εχουν τρελαθει με αυτο το θεμα της φετας!Ποσο υσχιει δεν ξερω τωρα,παντως και σε εμας πλεον εγινε "μοδα" αυτο με την φετα...:lol:

Σχετικά με τη φέτα έχει δημιουργηθεί παρεξήγηση. Βασικά όταν το λευκό τυρί, οποιοδήποτε λευκό τυρί, δεν έχει παστεριωθεί, διατρέχουμε κίνδυνο για λιστέρια. Όμως ΟΛΑ τα τυρια του εμπορίου είναι πλέον παστεριωμένα. Δεν θα πας να πάρεις φέτα από χωριό που δεν ξέρεις πού και πώς την έφτιαξαν, θα πάρεις συσκευασμένη από το σούπερ μάρκετ, σωστά; Ε λοιπόν έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Η γυναικολόγος μου το μόνο που μου είπε ν' αποφεύγω είναι τα μύδια, για τυχόν δηλητηρίαση.

Τ'ωρα τα αλλαντικά... καλό είναι να τα αποφεύγουμε, κυρίως γιατί είναι ανθυγιεινά και δεν μας προσφέρουν τίποτα ουσιαστικά, αλλά λίγη γαλοπούλα στο τοστ, δεν βλάπτει.

Ας μην είμαστε υπερβολικές, μια σωστή και ισορροπημένη διατροφη χρειάζεται.

vasiliki ολες πανω κατω τα ιδια παθαινουμε στην πρωτη εγκυμοσυνη ,(πριν λιγους μηνες γεννησα).θα σου πω τι προσεχα εγω ,δεν ετρωγα σαλατες απ εξω ποτε!πλυμενες μονο απο τα χερακια μου στο σπιτι ειδικα το μαρουλι με ξυδι,απεφυγα το συκωτι,αυγα μονο πολυ καλα βρασμενα/ψημενα,κρεατα μονο πολυ καλα ψημενα προσεχα το delivery γιατι ολα μισοψημενα τα φερνουν,εννοειται καποια ****** τυρια που δεν παστεριωνονται οπως το ροκφορ, τα αλλαντικα τα απεφευγα κ ευτυχως που μου φερναν κ αηδια...ποιος ξερει τι βαζουν μεσα...κανε τοστακι με κασερακι να χεις το κεφαλι σου ησυχο,στο κατω κατω βαλε μεσα κοτοπουλο βρασμενο /ψημενο στο σπιτι ,λαχανικα κλπ.

Να σου ζήσει το μωράκι σου στέλλα..Όλα αυτα που έκανες και εσυ στο θεμα διατροφής κάνω και εγω..και εμένα στην αρχη μου έφερναν αηδία τα αλλαντικα αλλα πλέον τα τρώω κανονικα:lol::lol:..Ρώτησα και το γιατρό μου σήμερα και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να τρώω..

Διαφημίσεις

Συγνώμη αλλά όλες οι εγκύες δεν τρώνε πίτσες, τοστ με αλλαντικά κτλ?

Εγώ προσωπικά μέχρι τώρα δεν έχω γνωρίσει ούτε μία. Και όλες αυτές έχουν γεννήσει υγιέστατα μωράκια. Τι λέμε τώρα?

Kiknaki μπορεί εν μέρη να έχεις δίκιο αλλά όταν ακους ότι κάποιος γιατρός το απαγόρεψε λές τι γίνεται?Δεν λέω υπάρχουν γιατροι που ειναι πολυ υπερβολικοί..Όταν όμως ακούς από κάποια κοπέλα που έχει γεννήσει την αποψη της σε κάποια πράγματα που και η ίδια έκανε καθησυχάζεσαι.:-D

Εγω πιστευω οτι τα θεματα περι εγκυμοσυνης ειναι αρκετα περιπλοκα και ο καθε γιατρος εχει την δικια του αποψη για το σωστο και λαθος.Οσο και να το ψαξουμε παλι δεν θα ειμαστε σιγουρες για καποιο σιγκεκριμενο πραγμα και βασανιζομαστε τζαμπα.Οπως αυτο με την φετα απο την μια οπως ειπε μια κοπελα παραπανο απαγορευονται αυτα που δεν ειναι παστεριωμενα αλλα απο την αλλη λεσ "ε τοτε γιατι καποιοι γιατροι την απαγορευουν"?Και παλι δεν βγαζεις ακρη!!

ακου κοριτσακι μου για να μην τρελλαθεις δεν θα ακους ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!! η καθεμια λενε το κοντο τους κ το μακρυ τους,φωτεινοι παντογνωστες!!!! μονο τον γιατρο σου θα ακους,αλλιως να γινουμε ολοι γιατροι για να κανουμε τις ξυπνιες! εμενα ενα σωρο μου λενε(κ εμενα το 1ο μου παιδακι ειναι) κ οποτε παω κ τα λεω στον γιατρο μου γελαει!!!! γι'αυτο χαλαρα κ τρωωωωωωγεεεε!!!! :D:p

Xc60p3.png ghL0p3.png

ακου κοριτσακι μου για να μην τρελλαθεις δεν θα ακους ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!! η καθεμια λενε το κοντο τους κ το μακρυ τους,φωτεινοι παντογνωστες!!!! μονο τον γιατρο σου θα ακους,αλλιως να γινουμε ολοι γιατροι για να κανουμε τις ξυπνιες! εμενα ενα σωρο μου λενε(κ εμενα το 1ο μου παιδακι ειναι) κ οποτε παω κ τα λεω στον γιατρο μου γελαει!!!! γι'αυτο χαλαρα κ τρωωωωωωγεεεε!!!! :D:p

Aχ κοριτσακι και εγω μόλις πήρα τηλ τον γιατρό γελούσε..τι να κάνει και ο άνθρωπος....με το καλό τα μωράκια μας να ειναι γερά και δυνατά :D:D:D..

Εγω πιστευω οτι τα θεματα περι εγκυμοσυνης ειναι αρκετα περιπλοκα και ο καθε γιατρος εχει την δικια του αποψη για το σωστο και λαθος.Οσο και να το ψαξουμε παλι δεν θα ειμαστε σιγουρες για καποιο σιγκεκριμενο πραγμα και βασανιζομαστε τζαμπα.Οπως αυτο με την φετα απο την μια οπως ειπε μια κοπελα παραπανο απαγορευονται αυτα που δεν ειναι παστεριωμενα αλλα απο την αλλη λεσ "ε τοτε γιατι καποιοι γιατροι την απαγορευουν"?Και παλι δεν βγαζεις ακρη!!

Ξέρεις τι πιστεύω; α) κάποιοι γιατροί δεν είναι πολύ καλά ενημερωμένοι, δλδ έχουν κολήσει σε κάποιες απόψεις που υπήρχαν παλιά και μασάνε την ίδια καραμέλα χρόνια τώρα β) κάποιοι είναι ψείρες και σου λένε "φύλαγε τα ρούχα σου, να'χεις τα μισά" και γ) κάποιοι προτιμούν να σε τρομάξουν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, μη γυρίσεις μετά και τους πεις "γιατί δεν με προειδοποίησες;"

Από κει και πέρα, το ίντερνετ είναι η μεγαλύτερη πηγή πληροφόρησης, μπορούμε να ψάξουμε τα πάντα, να διασταυρώσουμε απόψεις και να αποφασίσουμε μόνες μας.

Θα πω κάτι άσχετο, απλά για να δείτε ότι και τα τρία που έγραψα πιο πάνω ισχύουν. Στη πρώτη γυναικολόγο που είχα, ρώτησα κάποια στιγμή πριν καν μείνω έγκυος, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που έχω γάτες στο σπίτι. Μου είπε "τη στιγμή που θα μείνεις έγκυος, οι γάτες θα φύγουν" Το γιατί δεν μου το εξήγησε, άρχισε απλά να μου λέει ότι οι γάτες είναι επικίνδυνες για την εγκυμοσύνη. Το ίδιο λένε οι περισσότεροι γυναικολόγοι, αλλά είναι άσχετοι. Αντί να ενημερώσουν, σπέρνουν τον πανικό. Όποια φοβάται το τοξόπλασμα, ας ψάξει να μάθει, να μη βγω εκτός θέματος.

Ρίξτε κι εδώ μια ματιά:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=54789&highlight=%E1%F0%E1%E3%EF%F1%E5%F5%EC%E5%ED%E5%F2+%F4%F1%EF%F6%E5%F2

Εννοείται ότι όλα ειναι στατιστικές, δλδ λενε μην τρως πχ μη παστεριωμένο τυρί γιατι υπάρχει η πιθανότητα να παθεις λιστερια κλπ κλπ, κανεις δεν υποχρεώνει τις εγκυες να μην τρωνε μαλακά τυριά. Οπως λενε και για το μελι στα μωρά, μη δίνεις μελι πριν τον χρόνο γιατί υπάρχει η πιθανότητα να παθει αλλαντίαση. Δε θα παθει οπωσδηποτε αλλαντίαση το μωρό, αλλά ποιος το ρισκάρει? Με το ίδιο σκεπτικό λοιπον αποφευγουμε καποιες τροφές στην εγκυμοσύνη.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Kiknaki μπορεί εν μέρη να έχεις δίκιο αλλά όταν ακους ότι κάποιος γιατρός το απαγόρεψε λές τι γίνεται?Δεν λέω υπάρχουν γιατροι που ειναι πολυ υπερβολικοί..Όταν όμως ακούς από κάποια κοπέλα που έχει γεννήσει την αποψη της σε κάποια πράγματα που και η ίδια έκανε καθησυχάζεσαι.:-D

Μα κορίτσι μου αν ακούς την οποιαδήποτε φίλη, συγγενή, γνωστή που έχει γεννήσει να σου λέει τη συμβουλευτική γραμμή που της πρότεινε ο γιατρός τους τότε όχι απλά δεν καθησυχάζεσαι αλλά μπερδεύεσαι.

Εγώ τουλάχιστον έτσι είμαι, μπερδεύομαι και αγχώνομαι.

Ακόμα και το διαδίκτυο μπορεί να σε μπερδέψει.

Γιάυτό λοιπόν ακούς τον γιατρό σου ο οποίος ξέρει εσένα ως ασθενή, την πορεία της κύησης σου και τις ανάγκες σου.

Από κει και πέρα, το ίντερνετ είναι η μεγαλύτερη πηγή πληροφόρησης, μπορούμε να ψάξουμε τα πάντα, να διασταυρώσουμε απόψεις και να αποφασίσουμε μόνες μας.

Ναι αλλά μπορεί να γίνει και η μεγαλύτερη πηγή παραπληρόφορησης. Δεν μπoρούμε να στηριζόμαστε στο διαδίκτυο όταν πρόκειται για ιατρικά θέματα κυρίως.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Το πιο κουφό που μουείπανε??? Να μη πίνω αναψηκτικά γιατί με το ανθρακικό το μωρό κουφαίνετε!!! Και εγώ που δε τα ήθελα πριν με είχε πιασει μια ακατάστατη μανία και έπινα συνέχεια cocacola! Όταν γεννήθηκε ο μπέμπης ήμουν κανά μήνα με μια κουδουνίστρα στο χέρι και τη χτύπαγα στο αυτί του για να δω αν ακούει! Κόντεψα να τρελάνω το παιδί σας λέω!!!1

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P

Ναι αλλά μπορεί να γίνει και η μεγαλύτερη πηγή παραπληρόφορησης. Δεν μπoρούμε να στηριζόμαστε στο διαδίκτυο όταν πρόκειται για ιατρικά θέματα κυρίως.

Αυτό εξαρτάται από τις πηγές από τις οποίες λαμβανουμε την πληροφορία. πχ εγώ δεν θα εμπιστευόμουν κάτι που διάβαζα στο parents.gr γιατί δεν ξέρεις ποιος το γράφει. Εάν πρόκειται όμως για ιατρικό site γιατί να μην το πιστέψεις; Ειδικά αν επαληθεύεται και από άλλες πηγές.

Το πιο κουφό που μουείπανε??? Να μη πίνω αναψηκτικά γιατί με το ανθρακικό το μωρό κουφαίνετε!!! Και εγώ που δε τα ήθελα πριν με είχε πιασει μια ακατάστατη μανία και έπινα συνέχεια cocacola! Όταν γεννήθηκε ο μπέμπης ήμουν κανά μήνα με μια κουδουνίστρα στο χέρι και τη χτύπαγα στο αυτί του για να δω αν ακούει! Κόντεψα να τρελάνω το παιδί σας λέω!!!1

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: Θα τρελαθούμε τελείως; Απλώς ενοχλείται το έμβρυο! Και φυσικά τα αναψυκτικά δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην εγκυμοσύνη, μόνο θερμίδες. Αλλά δεν θα πάθουμε τίποτα αν πιούμε λίγο καμιά φορά.

Κορίτσια είμαι κι εγώ στην 17η εβδομάδα της 1ης μου εγκυμοσύνης!!!Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι τρώμε τα πάντα όλα με πολύ απλές προϋποθέσεις:

1. Τα κρέατα πολύ πολύ καλά πλυμμένα και καλά μαγειρεμένα (εγώ επειδή είμαι λίγο υστέρω τα βάζω σε μπολ με νερό και μπόλικο ξύδι να ψιλο μουλιάσουνε κιόλας-ειδικά τον κιμά...με το στραγγιστήρι....αλλά είμαι καρα-υπερβολική, το παραδέχομαι!!!Μην το επιχειρήσετε για μπιφτέκια...μόνο για κιμά με σάλτσα)

Όσο για τα αλλαντικά κάπου είχα διαβάσει ότι συνίσταται η βραστή πχ γαλοπούλα κι όχι η καπνιστή

2. Λαχανικά- φρούτα (ειδικά όταν καταναλώνονται ωμά) πολύ πολύ πολύ καλά πλυμμένα- κι αυτά τα βάζω σε μπολ με νερό και ξύδι να μουλιάσουν και τα ξεπλένω καλά

3. Όσο για τυριά, η γιατρός μου μου είπε να μην τρώω ωμή την φέτα- γιατί μπορεί να υπάρχει κανένας μύκητας/μικροορανισμός, αλλά την ψήνω(μπλιαχ...απλώς δεν την τρώω)...Εννοείται απεριόριστο κίτρινο τυρί

Τώρα για τα αναψυκτικά φίλη rafa η coca-cola δεν συνίσταται λόγω καφεΐνης...αυτό για το ανθρακικό έχω ακούσει ότι το ενοχλεί στους τελευταίους μήνες που ακούνε, όχι ότι προκαλεί και κώφωση!!!Δηλαδή, έλεος τί μας λεέι ο ένας κι ο άλλος και τα ακούμε με τις ανασφάλειές μας!!!!!rafa το σχόλιο δεν πάει για σένα-όπως καταλαβαίνεις... :wink:))