Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μεσημεριανός ύπνος, μέχρι πότε;

Recommended Posts

Ο μεγάλος μου γιος είναι 4 ετών και πάει προνήπιο.

Πάντα κοιμάται το μεσημέρι.

Τελευταία όμως δεν θέλει να κοιμηθεί.

Αν τον πιέσω θα κοιμηθεί στις 3-3:30 και πέφτει ξερός που λένε.

Τον ξυπνάω στις 5 αλλά έχει νεύρα γιατί νυστάζει κι άλλο.

Αν τον αφήσω δεν θα κοιμάται νωρίς το βράδυ, δεν θα ξυπνάει το πρωί κοκ.

Μήπως ξέρει κάποιος αν ο μεσημεριανός ύπνος είναι απαραίτητος μετά τα 4;

Σίγουρα είναι ανάλογα το παιδί και τις δραστηριότητες του,

αλλά ιατρικώς χρειάζεται;

Διαφημίσεις

Όταν τον πιέζεις,κοιμάται.Αυτό δείχνει ότι ο οργανισμός του το χρειάζεται. Από μόνος του δεν πηγαίνει για ύπνο γιατι θέλει να παίξει ή να δει τηλεόραση. Ο ύπνος στα μικρά παιδάκια είναι αναγκαίος.Τα αναζωογονεί. Τώρα που δεν έχει μαθήματα,να τον προτρέπεις να κοιμάται γιατι από την πρώτη δημοτικού και έπειτα,θα έχετε διάβασμα και εξωσχολικές δραστηριότητες. Του χρειάζεται ξεκούραση.

[/url]

Το βράδυ κοιμάται από τις 10:30 ή 11 έως τις 7:30.

Άρα από τις 11 ώρες του υπολείπεται ύπνος.

Αλλά μου βγάζεις το λάδι για να κοιμηθεί μεσημέρι.

Κάνει τα νεύρα μου...κρόσσια. Μιλάει, τραγουδάει, κατουράει, πίνει νερό, με διώχνει, με ζητάει, πεινάει, θέλει να κάτσω με συγκεκριμένο τρόπο μαζί του και στο τέλος (αφού περάσει και 1 ώρα...) μπορεί να μου πει δεν νυστάζω και να σηκωθεί.

no doubt θέλει υπομονή.Δοκίμασε να τον αφήσεις για λίγες μέρες χωρίς μεσημεριανό ύπνο και να τον βάλεις το βράδυ νωρίτερα στο κρεβάτι (όσο νωρίτερα γίνεται,βέβαια,γιατι είναι μεγάλο παιδάκι και μπορεί να θέλει να κάτσει μαζί σας ή να αποσπάται από τους ήχους του σπιτιού)

[/url]

Διαφημίσεις

Το θέμα είναι αν πρέπει να κοιμάται.

Αν δεν κοιμηθεί συνήθως το απόγευμα μας τρελαίνει στην γκρίνια.

Βλέπω είμαστε και ομοιοπαθείς :lol:. 1 + δίδυμα. Με το καλό!

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα,δηλαδή!Σίγουρα ο ύπνος μόνο καλό του κάνει,αφού λένε και οι επιστήμονες ότι μέχρι 11 ώρες είναι ιδανικό για τα παιδάκια :rolleyes:

Α,ναι;;;Να τα χαίρεσαι και ευχαριστώ!Λίγες μέρες έμειναν για να μπω στο κλάμπ 1+δίδυμα :lol:

[/url]

εμένα μου φαίνεται πολύ αργά το 1030/1100

Δεν παιζει ρόλο μόνο οι συνολικές ώρες ύπνου

Νομίζω ότι στα 4 πρέπει να έχουν και 1000 συνεχόμενες ύπνο

Δηλαδή να κοιμηθεί 930-730 τουλάχιστον και αν δεν κοιμηθεί μεσημέρι ίσως και απο τις 900

(τα δικα μου περσι στα 4 θέλαν 1 ώρα μεσημέρι και 10 το βράδυ τουλάχιστον... αυτό βεβαια παιζει από παιδι σε παιδι)

Εγώ δεν θα πολεμουσα το μεσημέρι θα κοιτούσα πρώτα το βράδυ

Τα ιδια αντιμετωπιζω κι εγω κοριτσια..

Γυρναει εξουθενωμενη απο το σταθμο στις 2 παρα.. Αλλαζουμε, πλενομαστε, πινουμε νερακι κλπ και πεφτει με τα χιλια ζορια στις 2 και τεταρτο. Γκρινιαζει, φωναζει, κλαιει αλλα εν τελει το παιρνει αποφαση και ξεραινεται (πραγματικα ξεραινεται ομως, εγω κανω δουλειες απ' εξω και εκεινη κοιμαται βαρια).

Οσες φορες δοκιμασα να την αφησω, ειτε εσπασε καθε ρεκορ γκρινιας ως τις 9 που την εβαλα για υπνο το βραδυ, ειτε την επαιρνε ο υπνος στον καναπε κατα τις 16:30 και μετα δεν ξυπνουσε αν δεν πηγαινε 19:00, οποτε για βραδυ κοιμοταν στις 00:00 :shock:

Οποτε αποφασισα να την πιεζω λιγακι και να κοιμαται το μεσημερι. Ειναι 2,5 ετων και συνολο ΟΛΗ την ημερα κοιμαται απο 11 - 13 ωρες. Απο αυτες οι 9 - 10 ειναι βραδυνες ωρες.

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Δηλαδή να κοιμηθεί 930-730 τουλάχιστον και αν δεν κοιμηθεί μεσημέρι ίσως και απο τις 900

(τα δικα μου περσι στα 4 θέλαν 1 ώρα μεσημέρι και 10 το βράδυ τουλάχιστον... αυτό βεβαια παιζει από παιδι σε παιδι)

Για να κοιμηθεί το βράδυ νωρίς δεν θα πρέπει να έχει κοιμηθεί μεσημέρι.

Εξάλλου συχνά είμαι μόνη μου στο σπίτι το βράδυ και πρέπει πρώτα να κοιμίσω τα δίδυμα και μετά εκείνον.

Τί να πρωτοκάνω κι εγώ;

Δυστυχώς και οι 3 θέλουν να είμαι δίπλα τους για να κοιμηθούν.

Έχω δοκιμάσει να τους κοιμίσω και τους 3 μαζί αλλά ξεσηκώνει ο ένας τον άλλον και τελικά κάνουμε πάρτυ.

Διαφημίσεις

Γυρναει εξουθενωμενη απο το σταθμο στις 2 παρα.. Αλλαζουμε, πλενομαστε, πινουμε νερακι κλπ και πεφτει με τα χιλια ζορια στις 2 και τεταρτο. Γκρινιαζει, φωναζει, κλαιει αλλα εν τελει το παιρνει αποφαση και ξεραινεται (πραγματικα ξεραινεται ομως, εγω κανω δουλειες απ' εξω και εκεινη κοιμαται βαρια).

Οσες φορες δοκιμασα να την αφησω, ειτε εσπασε καθε ρεκορ γκρινιας ως τις 9 που την εβαλα για υπνο το βραδυ, ειτε την επαιρνε ο υπνος στον καναπε κατα τις 16:30 και μετα δεν ξυπνουσε αν δεν πηγαινε 19:00, οποτε για βραδυ κοιμοταν στις 00:00 :shock:

Οποτε αποφασισα να την πιεζω λιγακι και να κοιμαται το μεσημερι. Ειναι 2,5 ετων και συνολο ΟΛΗ την ημερα κοιμαται απο 11 - 13 ωρες. Απο αυτες ειναι 9 - 10 ειναι βραδυνες ωρες.

Ακριβώς αυτό...

Κι εγώ θα σου έλεγα να δώσεις βάση περισσότερο στον βραδινό ύπνο. Ο γιος μου 4 χρονών έκοψε τον μεσημεριανό και το βράδυ κοιμάται σερί 9.00-7.30. Είναι σίγουρα πιο ξεκούραστος όταν κοιμάται συνεχόμενα το βράδυ, παρά όταν κοιμόταν το μεσημέρι και το βράδυ έπεφτε για ύπνο στις 23.00 με το ζόρυ.

Κι εγώ θα σου έλεγα να δώσεις βάση περισσότερο στον βραδινό ύπνο. Ο γιος μου 4 χρονών έκοψε τον μεσημεριανό και το βράδυ κοιμάται σερί 9.00-7.30. Είναι σίγουρα πιο ξεκούραστος όταν κοιμάται συνεχόμενα το βράδυ, παρά όταν κοιμόταν το μεσημέρι και το βράδυ έπεφτε για ύπνο στις 23.00 με το ζόρυ.

Θα το επιχειρίσω τώρα που θα αλλάξει η ώρα γιατί θα κοιμούνται και τα μωρά νωρίς.

Να είναι ξύπνια τα μωρά κι αυτός να κοιμάται δεν παίζει για εκείνον.

Από ότι κατάλαβα δηλ. να μην τον πιέζω το μεσημέρι γιατί δεν είναι απαραίτητος ο μεσημεριανός ύπνος.

Και η γκρίνια; Μάλλον θα συνηθίσει μετά από καιρό.

Οποτε αποφασισα να την πιεζω λιγακι και να κοιμαται το μεσημερι. Ειναι 2,5 ετων και συνολο ΟΛΗ την ημερα κοιμαται απο 11 - 13 ωρες. Απο αυτες ειναι 9 - 10 ειναι βραδυνες ωρες.

Φαίη μου, γνώμη μου βέβαια, νομίζω ότι είναι μικρούλα ακόμα για να της κόψεις εντελώς το μεσημεριανό ύπνο.

Θα το επιχειρίσω τώρα που θα αλλάξει η ώρα γιατί θα κοιμούνται και τα μωρά νωρίς.

Να είναι ξύπνια τα μωρά κι αυτός να κοιμάται δεν παίζει για εκείνον.

Από ότι κατάλαβα δηλ. να μην τον πιέζω το μεσημέρι γιατί δεν είναι απαραίτητος ο μεσημεριανός ύπνος.

Και η γκρίνια; Μάλλον θα συνηθίσει μετά από καιρό.

Όσο για την γκρίνια, μην ανησυχείς τόσο. Θα συνηθίσει πολύ γρήγορα. Εγώ βλέπω μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά του από τότε που χορταίνει τον βραδινό ύπνο.

Όταν κοιμόταν το μεσημέρι, και το βράδυ με το ζόρυ στις 23.00 ξάπλωνε, δεν κοιμόταν αμέσως, δεν χόρταινε ύπνο και κουτουλούσε στο σχολείο και μετά στο σπίτι. Άσε που είχε και περισσότερα νεύρα.

Εμείς ξεκινάμε την προετοιμασία στις 20.30 και στις 21.00 έχει κοιμηθεί.

Δεν προλαβαίνω να τελειώσω το παραμύθι. Ενώ πριν δεν σου συζητάω, λέγαμε δυο τρία παραμύθια, του κράταγα το χέρι, στριφογυρνούσε και κοιμόταν μετά από καμμιά ώρα.

Διαφημίσεις

Εγω κοριτσια εχω κοψει το μεσημεριανο υπνο απο...δε θυμαμαι καν νομιζω 2-3 ετων!Αλλα τα βραδυα νωρις για υπνο,συμπληρωνεται και ετσι το 11ωρο που λετε!9 η ωρα στο κρεβατι τους λοιπον και ηρεμεις μεχρι την αλλη μερα το πρωι!

Και η κορη μου τελευταια κοιμαται πολυ δυσκολα το βραδυ,περναει τουλαχιστον ενα σαρανταλεπτο,με φωναζει συνεχεια,θελει να ειμαι απο πανω της,γενικα πολυ δυσκολα αλλα κοιμαται το μεσημερι 1,5-2 ωρες!

Για να κοιμηθεί το βράδυ νωρίς δεν θα πρέπει να έχει κοιμηθεί μεσημέρι.

Εξάλλου συχνά είμαι μόνη μου στο σπίτι το βράδυ και πρέπει πρώτα να κοιμίσω τα δίδυμα και μετά εκείνον.

Τί να πρωτοκάνω κι εγώ;

Δυστυχώς και οι 3 θέλουν να είμαι δίπλα τους για να κοιμηθούν.

Έχω δοκιμάσει να τους κοιμίσω και τους 3 μαζί αλλά ξεσηκώνει ο ένας τον άλλον και τελικά κάνουμε πάρτυ.

τα δίδυμα πόσο είναι?

προσπαθησε να αλλάξεις λίγο την ρουτινα αντί να τα κοιμήζεις, να χαλαρώνουν και μετα να τα αφήνεις στο δωματιο να κοιμηθούν. Και την ώρα που τα αφήνει να κοιμηθούν να ετοίμαζεις τον 'μεγάλο' και μετα να πηγαινει και αυτός για ύπνος

Αν μπορείς δηλαδή να τους δώσεις ενα εναλλακτικό τρόπο χαλάρωσης για να κοιμούνται μόνα τους. Και εμενα δίδυμα είναι, εγώ όταν δυσκολεύονται να κοιμηθούν τους λεώ να κοιτάξουν ένα βιβλιο με χαμηλο φως, στο τέλος κοιμούνται. Αυτό με το βιβλίο το κάνουν από 2.5 και μετά.

Φαίη μου, γνώμη μου βέβαια, νομίζω ότι είναι μικρούλα ακόμα για να της κόψεις εντελώς το μεσημεριανό ύπνο.

Κορινακι κι εγω αυτης της αποψης ειμαι! ;)

Εγω καθοδηγουμαι απο τις κινησεις της μικρης, καθως θεωρω πως ο καθε ζωντανος οργανισμος, ξερει καλυτερα τις αναγκες του (π.χ. αν πειναει, ποσο πειναει, αν νυσταζει κλπ). Την αφησα λοιπον να με καθοδηγησει εκεινη αλλα το συμπερασμα που εβγαλα ηταν πως δεν αντεχει ακομα να μενει ξυπνια τοσες ωρες. Και γι' αυτο αλλωστε πλεον επιμενω να κοιμηθει. Οσο να 'ναι, η μεσημεριανη σιεστα τα αναζωογονει και τα ηρεμει! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

τα δίδυμα πόσο είναι?

προσπαθησε να αλλάξεις λίγο την ρουτινα αντί να τα κοιμήζεις, να χαλαρώνουν και μετα να τα αφήνεις στο δωματιο να κοιμηθούν. Και την ώρα που τα αφήνει να κοιμηθούν να ετοίμαζεις τον 'μεγάλο' και μετα να πηγαινει και αυτός για ύπνος

Αν μπορείς δηλαδή να τους δώσεις ενα εναλλακτικό τρόπο χαλάρωσης για να κοιμούνται μόνα τους. Και εμενα δίδυμα είναι, εγώ όταν δυσκολεύονται να κοιμηθούν τους λεώ να κοιτάξουν ένα βιβλιο με χαμηλο φως, στο τέλος κοιμούνται. Αυτό με το βιβλίο το κάνουν από 2.5 και μετά.

Τα δίδυμα μόλις έκλεισαν τα 2.

Υπάρχουν φορές που κοιμούνται μόνα τους αλλά ειδικά ο ένας αν θέλει να κάτσω δίπλα του χαλάει κυριολεκτικά τον κόσμο.

Έχει ένα κλάμα άστα πολλά ντεσιμπέλ....

Τον ακούει η μάνα μου που μένει λίγο παρακάτω.

Και το κάνει και τη νύχτα.

Αχ κοριτσάκια μου τι θα κάνουμε με αυτόν τον ύπνο.Και εγώ νομίζω οτι δεν πρέπει να τρελένεσε με τον μεσημεριανό ύπνο αφού το κάνει με το ζόρι , όσο για τη γκρίνια προσπάθησε να είσαι εσύ ήρεμη και θα προσπαθήσει απο μόνος του να ψάξει το γιατί.......αλλά τσέκαρε μήπως ρίχνει κανέναν υπνάκο στο σχολείο.......έστω και 10 λεπτά να κοιμάτε μπορει να κάνει τη ζημιά και να μη θέλει να κοιμάτε μετά.

παρόμοια περίπτωση και εδώ...Βέβαια εμένα η μικρή είναι αρκετά μικρότερη (σχεδόν 2,5). Βασικά είναι στη φάση που χάνει τον μεσημεριανό ύπνο πολύ εύκολα. Βασικά έχω προβληματιστεί γιατί είτε κοιμάται το μεσημέρι είτε όχι πάντα δυσκολεύετε να κοιμηθεί το βράδυ (1-1,5 ώρα με παραμύθια-τσισάκια-νερό-ιστορίες-γκρίνια για να σηκωθεί και να πάει στο σαλόνι κτλ κτλ). Η διαφορά είναι ότι άμα κοιμηθεί το μεσημέρι καταλήγουμε στις 11 το βράδυ ενώ άμα δεν κοιμηθεί στις 10παρά. Ξυπνάει κατά τις 8-8,30. Δεν ξέρω έαν πρέπει να τον κόψω ή όχι

α. Πάντως καλύτερα να προσπαθώ να την κοιμίσω μία φορά την ημέρα παρά 2!

β. σε λίγο σταματάω να δουλεύω καθώς ξεκινάει η άδεια μητρότητας. Τότε νομίζω ότι θα κόψει τον μεσημεριάνο από μόνης της (μαζί μου δεν κοιμάται τα σαββατοκύριακα εδώ και καιρό. μόνο με τη γυναίκα που την κρατάει)

Μια απορία: τέτοια άρνηση για ύπνο??? όλα τα παιδιά έτσι είναι?? Και να πω ότι κρατάω την τελετουργία του ύπνου από μηνών!

CGeop2.png

c8Z1p1.png

Minoan κι εγω ακριβως τα ιδια τραβαω εδω και 2 μηνες!Για να κοιμηθει περναει κανενα σαρανταλεπτο,ειδικα το βραδυ,δεν εχουμε κοψει το μεσημεριανο υπνο βεβαια γιατι απλα δε θα αντεξει να τον κοψει, αφου με τα χιλια ζορια την ξυπναω μετα...αλλα το βραδυ ειδικα οχι απλα αρνηση για υπνο...μεχρι και 5 φορες κατεβηκε απο την κουνια της για τσισα που δεν εκανε,κλαμα κακο για να μπει στο κρεβατι της...ζηταει στο δικο μας, φωναζει μαμα ελα δω αμα φυγω κλπ κλπ.

Εμενα αρχισε να κοβει τον μεσημεριανο υπνο μονος του φετος, 3 χρονων και 3 μηνων.

Δεν ειναι οτι δεν νυσταζει, απλα ΔΕΝ θελει να κοιμηθει!

Βεβαια κοιμαται νωριτερα το βραδυ...

(Τα σαββατοκυριακα παντως, τον βαζω οπωσδηποτε για υπνο, το εχει αναγκη)

Αχ κοριτσάκια μου τι θα κάνουμε με αυτόν τον ύπνο.Και εγώ νομίζω οτι δεν πρέπει να τρελένεσε με τον μεσημεριανό ύπνο αφού το κάνει με το ζόρι , όσο για τη γκρίνια προσπάθησε να είσαι εσύ ήρεμη και θα προσπαθήσει απο μόνος του να ψάξει το γιατί.......αλλά τσέκαρε μήπως ρίχνει κανέναν υπνάκο στο σχολείο.......έστω και 10 λεπτά να κοιμάτε μπορει να κάνει τη ζημιά και να μη θέλει να κοιμάτε μετά.

Eυχαριστώ για την απάντηση.

Στο σχολείο δεν κοιμάται σίγουρα.

Πάντως πολλές φορές και μεσημέρι να μην έχει κοιμηθεί, το βράδυ δυσκολεύεται να τον πάρει ο ύπνος. Είναι σε υπερένταση μάλλον :confused:.

Νομίζω από τα 4 και μετά δεν είναι απαραίτητος ο μεσημεριανός ύπνος. Δεν έχει να του προσφέρει κάτι. Ο δικός μου τον έκοψε περίπου στα 3 και από τότε κοιμάται στις 9 το βράδυ.