Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

άντληση με θήλαστρο πρώτη φορά.

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που έχει χιλιοειπωθεί, αλλά δεν προλαβαίνω να ψάξω όλο το φόρουμ...

θα πάω αύριο στο γάμο της καλύτερής μου φίλης, και θέλω για το πάρτυ που ακολουθεί να αφήσω το μωράκι μου στη μαμά μου.

θα αντλήσω λοιπόν για πρώτη φορά γάλα. Επειδή δεν θα το κάνω συχνά, έχω πάρει το θήλαστρο της NUK.

Πόσες μέρες κρατάει στο ψυγειο το γάλα?

:? η παιδίατρος μου είπε να της βγάλω 3 μπιμπερό με 150ml και ας περισσέψει. Προλαβαίνω από σήμερα? έχω μεγάλη παραγωγή.

Πάω τώρα να αντλήσω λίγο. έχω άγχος. 150 δεν είναι πολλά? τα μπιμπερό που πήρα είναι των 120. αυτά θα προσπαθήσω να γεμίσω, αλλά δεν ξέρω με πόσες αντλήσεις θα τα καταφέρω να γεμίσω ένα μπιμπερό.

το είχα ξανακάνει στο μαιευτήριο γιατί είχε μπει το μωρό μου στη λάμπα, και είχα μαζέψει σε 5 λεπτά 50ml.τότε ήταν αρχή όμως. τώρα έχω πιο πολύ γάλα.

κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

:D πάω ...

1Iik.png

Διαφημίσεις

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μαμά της Μαργαριτούλας να περάσεις τέλεια στο γάμο και να χαίρεσαι το παιδάκι σου :)

Πρόβλημα ποσότητας δεν θα έχεις από οτι μας περιγράφεις, όμως το συγκεκριμένο θήλαστρο που έχεις μπορεί να σε ταλαιπωρήσει λίγο. Έχει αναφερθεί από έμπειρες μαμάδες οτι είναι ακατάλληλο για όλες όσες δεν έχουν εδραιώσει γαλουχία, φαντάζομαι όμως οτι για μια περιστασιακή χρήση δεν θα είναι και τόσος μεγάλος ο μπελάς.

Απλώς για να μην εκπλαγείς δυσάρεστα, ε;

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

την πάτησα με το θήλαστρο, πονάει, και βγάζει σταγόνα σταγόνα. ένώ γάλα έχω πολύ, δεν μπορώ να αντλήσω με αυτό το θήλαστρο.

Τώρα λέω να πάρω τηλ να παραγγείλω ένα καλύτερο.

καμιά γνώμη?

1Iik.png

ουχ λυπαμαι

νομιζω πως στη θεση σου θα αγοραζα το medela swing (γυρω στα 150 ευρουδακια....) για να το χρησιμοποιείς όποτε θέλεις περιστασιακά και ούτε γατα ουτε ζημια.

για αυριο δεν ξερω τί σε παίρνει να κάνεις...χαμογέλα όμως και θα βρεθεί λύση!

Διαφημίσεις

οχι οχι οχι αυτο το θηλαστρο!!!! μου το ειχαν κανει δωρο κ μενα κ δεν ακουσα τις συμβουλες των κοριτσιων που μου ελεγαν να το αλλαξω κ το δοκιμασα....ακομα ποναω :evil: λυπαμαι που δε σε προλαβα πριν το δοκιμασεις.πραγματικα ειναι φοβερα επιπονο..

Γιατί να βγάλεις τόσο πολύ? Πόσο πια να πιεί το μωράκι τόσο μικρό που είναι? Πόσα γεύματα προγραμματίζεις να κάνει το παιδί όσο θα λείπεις?

Επίσης, εγώ δεν θα τα έβαζα με τίποτα ανά 150ml. Και αν περισσέψει, θα ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΟΥ?????????????? :twisted: Με τίποτα. Εμένα η γιατρός μου είχε πει να τα βάζω πενηντάρια. Ξεκινάς με 50, αν θέλει ετοιμάζεις άλλα 50 και άν ακόμα θέλει, που δεν το νομίζω ξεπαγώνεις σταδιακά. Άλλωστε τον ενδιάμεσο χρόνο τον χρησιμοποιείς για ρέψιμο.

Ένα άλλό θέμα: Έχει ξαναπάρει μπιμπερό? Αν όχι, να του κάνεις μία ... πρόβα λίγο πιο νωρίς, γιατί μερικά παιδιά αντιδρούν περίεργα. Δοκίμασέ το για να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο και ... καλή διασκέδαση!

δεν έχει ξανακάνει μπιμπερό το καημενούλι, μόνο όταν ήταν στο μαιευτήριο, 1 φορά, που ήταν στη λάμπα λόγω ίκτερου και δεν της έφτασε αυτό που της έστειλα.

τώρα αρχίζω και σκέφτομαι να πάω για μια ώρα στο πάρτυ, και να φύγω να πάω πίσω στο μωρό μου...

αυτό το swing από που μπορώ να το πάρω? στα λητώ το έχουν??? για πόσες αντλήσεις την ημέρα μπορώ να το χρησιμοποιήσω?

ε-μα, νόμιζα κι εγώ ότι θα είμαι εντάξει για μια φορά με το NUK. Λέω αφού δεν θα το χρησιμοποιήσω πολύ δεν πειράζει. ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! ΚΑΙ ΠΟΝΑΕΙ, ΚΑΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ!!!

1Iik.png

πρεπει να το εχουν στα Λητώ...αλλιώς δες σε φαρμακεία... :cool: και υπομονή! Αγόρασέ το,βγάλε γάλα,πάνε κανονικά στον γάμο...

η μαμά πρέπει να είναι ευτυχισμένη!!!

Διαφημίσεις

Αχ Νίκη μου, τι το θελα και το έλεγα, δεν κατάπινα ένα μαγκάλι κάρβουνα καλύτερα.. Τελικά χάλια η εμπειρία με το ΝUK δηλαδή.

Εναλλακτικά με το swing - το οποίο είναι ακριβό αλλά απίστευτα καλό και ανώδυνο - μπορείς να αγοράσεις το harmony της medela (χειροκίνητο). Πιο φθηνό αλλά πιο αργό - μου το είχε προτείνει η Αγλαία σε αντίστοιχη φάση.

Καλή συνέχεια :)

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

πήρα τον άντρα μου που είναι στη δουλειά και του είπα να μου βρει στον Μπακάκο στην αθηνα το swing.

θα έρθει βράδυ βέβαια να μου το φέρει, αλλά ελπίζω σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί να της βγάλω δυο γευματάκια. ε???

ρε την #@$%NUK μου την έφερε... :twisted::lol:

1Iik.png

Πάρε ένα τηλέφωνο στον Μπακάκο μήπως δεν το έχουνε...

Δες και στην ενότητα Θήλαστρα και συγκρίσεις αν θέλεις πάντως αυτό που σου προτείνουν είναι για αρκετές αντλήσεις την ημέρα. Δεν πονάει καθόλου αλλά ούτως ή άλλως , όπως και εγώ, το χρειάζεσαι για μία στο τόσο.

150μλ επί 3 μου φαίνονται πολλά για λίγες ώρες. Ασε που δεν είναι καλό να το μεταφέρεις το γάλα αν δεν είναι παγωμένο, και όλο και δεν θα είναι σταθερή η θερμοκρασία και θα ξεπαγώσει, οπότε το γάλα σου δεν μπορείς να το ξαναβάλεις στην κατάψυξη πχ στη μητέρα σου. Είχα ρωτήσει τη γυναικολόγο μου αν είναι καλά τα 70μλ και μου είχε πει "μια χαρά". Εγώ θα έβγαζα 70μλ επί 2 για ασφάλεια. Πάρε και τα σακουλάκια της μεντελα ή τα κουτάκια τις Avent για φύλαξη.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Διαφημίσεις

150μλ επί 3 μου φαίνονται πολλά για λίγες ώρες. Ασε που δεν είναι καλό να το μεταφέρεις το γάλα αν δεν είναι παγωμένο, και όλο και δεν θα είναι σταθερή η θερμοκρασία και θα ξεπαγώσει, οπότε το γάλα σου δεν μπορείς να το ξαναβάλεις στην κατάψυξη πχ στη μητέρα σου. Είχα ρωτήσει τη γυναικολόγο μου αν είναι καλά τα 70μλ και μου είχε πει "μια χαρά". Εγώ θα έβγαζα 70μλ επί 2 για ασφάλεια. Πάρε και τα σακουλάκια της μεντελα ή τα κουτάκια τις Avent για φύλαξη.

Το ποσο τρωει καθε μωρο ειναι σχετικο.

Ποσες ωρες θα λειψεις?

Ενα γευμα θα κανει το μωρο κατα την απουσια σου;

Αν ναι τα 450 γρ ειναι παρα πολλα!

Ποσο μηνων ειναι?Οπως και να εχει τα 200γρ ειναι υπεραρκετα για ενα γευμα!

Επισης μην εισαι τοσο σιγουρη οτι θα φαει απο το μπιμπερο,πολυ πιθανον να μη φαει και να σε περιμενει...θα δειξει...

Ο γυναικολογος που ξερει ποσο θα θελει να φαει το μωρο;;;;;;;;; :shock::shock:

Για μια φορα στις τοσες δεν χρειαζονται τα σακουλάκια της μεντελα ή τα κουτάκια τις Avent για φύλαξη.Κανα δυο μπιμπερο αρκουν.

Επισης,γιατι να καταψυξεις το γαλα;Σημερα (Παρασκευη)και αυριο,οσο γαλα αντλησεις,βαλτο στο ψυγειο και θα το δωσει η μαμα σου το βραδυ.

Αν δεν θα ερθει η μαμα σου στο σπιτι και θα πας το μωρο σε αυτην,για να μεταφερεις το γαλα με ασφαλεια,θα το βαλεις σε ενα τσαντακι με κανα 2 παγοκυστες για να μην ζεσταθει στην διαδρομη.

Ο,τι άλλη απορία εχεις,εδω ειμαστε! :)

Ασε που δεν είναι καλό να το μεταφέρεις το γάλα αν δεν είναι παγωμένο,

το γάλα μεταφέρεται με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να είναι παγωμένο, αρκεί να βρίσκεται σε ένα θερμομονωτικό τσαντάκι με μία παγοκύστη.

και όλο και δεν θα είναι σταθερή η θερμοκρασία και θα ξεπαγώσει

μεταφέρεται με ασφάλεια και παγωμένο πάλι σε θερμομονωτικό τσαντάκι με παγοκύστες και δεν αποψύχεται για μερικές ώρες (ανάλογα με το τσαντάκι και το πόσες παγοκύστες έχει μέσα.

,

οπότε το γάλα σου δεν μπορείς να το ξαναβάλεις στην κατάψυξη πχ στη μητέρα σου.

στην προκειμένη περίπτωση το γάλα δεν βολεύει να είναι κατεψυγμένο γιατί προωρίζεται για άμεση κατανάλωση. :wink:

αν αντι για παγοκυστες εχει αρκετα παγακια ειναι το ιδιο?

είναι περίπου το ίδιο αν τα παγάκια δεν λιώσουν, δηλαδή για μία σύντομη διαδρομή. Τα παγάκια λιωνουν εύκολα και γεμίζουν νερά το τσαντάκι με κίνδυνο να λερώσουν τα μπουκάλια. Νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο να βάλει κανείς παγάκια και να έχει μετά τόση φασαρία με τα νερά αντί μια παγοκύστη που τη βρίσκει σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ με ελάχιστο κόστος.

Ναι, βέβαια αυτά εννοούσα αλλά δεν ήταν σαφές. Παγωμένο δηλαδή με παγοκύστες σε ειδικό τσαντάκι, και να μην μπει ξανά στην κατάψυξη (στο ψυγείο της γιαγιάς) αν μείνει...

Με την προϋπόθεση βέβαια οτι για να βγάλεις αρκετό θα πρέπει να το βάλεις στην κατάψυξη μία φορά στο σπίτι σου, εκτός αν αντλήσεις μέσα στα προηγούμενα δύο 24ωρα την ποσότητα που αναφέρει. Οπότε μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου, αν μεσολαβήσουν και μια δυο ώρες, θα έχει ψιλοαποψυχθεί.

Αλλιώς, αν είναι "ψυγείου", γίνεται, θεωρητικά πάντα, να το αφήσουμε στη γιαγιά, μετά από τη μεταφορά; Κάπου διάβαζα πως δεν είναι πολύ καλό να γίνεται "φραπέ" το γάλα.

Διόρθωσε με αν είμαι λάθος :wink:

Έχεις να προτείνεις κάποιο τσαντάκι κάπως όμορφο και μικρό γι'αυτό το σκοπό;

g4BDp3.pngyCdLp3.png

αααχ τι ωραία κάνω την δουλειά μου με το swing... :D

μια χαρά , απλά έχω μια δυσκολία στο να είμαι μόνη με το μωρό, να πρέπει να κάνω όλα αυτά που χρειάζεται-αγκαλιά, αλλαγμα, θηλασμό, κλπ- και ταυτόχρονα να αντλήσω γάλα~~~

frene, δεν θα λείψω πολλές ώρες, στο γάμο θα την πάρω μαζί μου, αφού την θηλάσω στο σπίτι.

μετά για το πάρτυ, θα έρθει η μητέρα μου σπίτι μου να μου την κρατήσει, και θα της αφήσω 2 μικρά μπιμπερό με όσο γάλα εχω καταφέρει να κρατήσω. προς το παρόν μόνο ένα μπιμπερό με 110ml έχω. για ένα γεύμα ίσως κάνει.

Σε κάθε περίπτωση, θα΄είμαι έτοιμη να τσακιστώ να πάω στο μωρό μου, αν πχ δεν θέλει μπιμπερό και πεθυμήσει το στήθος της μανούλας, ή απλά αν δεν της φτάσει. Θα είμαι σε απόσταση 15 λεπτών περίπου από το σπίτι μου.

α, και δεν είπε ο γυναικολόγος για τα γεύματα, αλλά η παιδίατρος που έρχεται σπίτι και βλέπει το μωρό!!! :D

1Iik.png

Παγωμένο δηλαδή με παγοκύστες σε ειδικό τσαντάκι, και να μην μπει ξανά στην κατάψυξη (στο ψυγείο της γιαγιάς) αν μείνει...

Αν μεταφερθεί το κατεψυγμένο γάλα με παγοκύστες δεν ξεπαγώνει ούτε σε 2 ώρες, οπότε αν χρειάζεται μπορεί να μπει ξανά στον καταψύκτη, μόνο που τότε η διάρκεια ζωής του είναι μια εβδομάδα.

Αλλιώς, αν είναι "ψυγείου", γίνεται, θεωρητικά πάντα, να το αφήσουμε στη γιαγιά, μετά από τη μεταφορά; Κάπου διάβαζα πως δεν είναι πολύ καλό να γίνεται "φραπέ" το γάλα.

Είναι καλό να αποφεύγουμε τις πολλές αναταράξεις, όπως λες κι εσυ να μην γίνεται το γάλα φραπέ. :wink:

Όμως η μεταφορά γίνεται κανονικά. Όλες οι μητέρες των πρόωρων μεταφέρουν το γάλα για τα μωράκια που νοσηλεύονται με αυτόν τον τρόπο.

Έχεις να προτείνεις κάποιο τσαντάκι κάπως όμορφο και μικρό γι'αυτό το σκοπό;

Δεν έχω κάποιο ειδικό. Προτιμώ τα κάπως μεγάλα των διακοπών, έχω ένα τσαντάκι με διαστάσεις περίπου 18x18x25 σαν κι αυτό:

41GUkP1bjsL._AA280_.jpg

Δεν είναι τόσο κομψό όπως αυτό της medela αλλά το προτιμώ γιατί χωράει δύο παγοκύστες άνετα, μία στον πάτο και μία στο πλάι και παίρνει άνετα και 4 μικρά μπουκαλάκια γάλα. To δικό μου είναι igloo και το πήρα από τα είδη κατασκήνωσης.

Δεν είναι ακριβό και το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια ως τσαντάκι παραλίας, έχουμε δροσερό νερό για ώρες! :wink:

αααχ τι ωραία κάνω την δουλειά μου με το swing... :D

μια χαρά ,

τώρα κατάλαβες γιατί μερικές γυναίκες ακούνε θήλαστρο και φοβούνται και άλλες αντλούνε λίτρα και δεν καταλαβαίνουν τίποτα! :wink:

απλά έχω μια δυσκολία στο να είμαι μόνη με το μωρό, να πρέπει να κάνω όλα αυτά που χρειάζεται-αγκαλιά, αλλαγμα, θηλασμό, κλπ- και ταυτόχρονα να αντλήσω γάλα~~~

δεν εισαι η μόνη!

θα της αφήσω 2 μικρά μπιμπερό με όσο γάλα εχω καταφέρει να κρατήσω. προς το παρόν μόνο ένα μπιμπερό με 110ml έχω. για ένα γεύμα ίσως κάνει.

μια χαρά είναι!

αλλά η παιδίατρος που έρχεται σπίτι και βλέπει το μωρό!!!

η παιδίατρος ξέρει ότι ένα μωρό καταναλώνει περίπου 1000 ml γάλα το 24ωρο, άρα ξέρει ότι τα 450 ml είναι για ένα 12ωρο περίπου... Φαντάστηκε ότι θα πας στο πάρτυ και θα μείνεις!!!

Καλά να περάσεις! :)

ευχαριστώ πολύ !!! :D

:D αν και νομίζω ότι θα πάω στο πάρτυ, και θα έχω στο νου μου τι κάνει το μωράκι μου και αν κλαίει, κλπ...

θα έχω το κινητό στο χέρι και θα το κοιτάω ολη την ώρα σα χαζή!!!

:lol: και έχω να βγω τοοοοοσο καιρό...

1Iik.png