Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ερωτηματα σχετικα με τις μορφες τιμωριας

Recommended Posts

τα διδυμα αγορακια μου πηγαινουν σε βρεφονηπιακους σταθμους απο 1ετους και ποτε δεν ειχαν ιδιαιτερα προβληματα.Φετος που ειναι 3ετων αλλαξαμε σταθμο και δεν ειμαι ευχαριστημενη.Καταρχην τα παιδια δεν θελουν να πηγαινουν σχολειο,κατι πρωτογνωρο γι'αυτους,και επειτα επειδη μιλανε απο 1ετους και η επικοινωνια για μενα μετραει,αντιληφθηκα μετα απο συζητηση μαζι τους αρκετα ενοχλητικα πραγματα,οπως

1.οι δασκαλοι τους φωναζουν υπερβολικα.Αυτο το αντιληφθηκα και η ιδια σε επισκεψη μου εκει.

2.Η τιμωρια ειναι τοποθετηση των παιδιων σε καρεκλα για αοριστο χρονικο διαστημα ή αλλιως οπως το εθεσε ο δασκαλος ''μεχρι να καταλαβει''.

3.Αλλο ειδος τιμωριας ειναι ο χρωματισμος του προσωπου του παιδιου με νερομπογια,επειδη μιλαει ή δεν συμμετεχει στις δραστηριοτητες τους.

Δεν θελω να γινομαι υπερβολικη ή υστερικη,αλλα πρωτη φορα αντιμετωπιζω κατι τετοιο.Δεν θελω τα παιδια μου να λενε ''φοβαμαι να παω σχολειο γιατι θα με τιμωρησει ο ταδε'',χωρις ακομα να εχουν τιμωρηθει καν ,ή'' το ταδε παιδακι ηθελε να βγαλει την μπογια απ'το προσωπο του για να ξαναγινει παιδακι''.Σας παρακαλω θα ηθελα τη γνωμη ειδικου καθως και τη γνωμη σας για το πως να πραξω στη συνεχεια.Ευχαριστω.

Διαφημίσεις

τα διδυμα αγορακια μου πηγαινουν σε βρεφονηπιακους σταθμους απο 1ετους και ποτε δεν ειχαν ιδιαιτερα προβληματα.Φετος που ειναι 3ετων αλλαξαμε σταθμο και δεν ειμαι ευχαριστημενη.Καταρχην τα παιδια δεν θελουν να πηγαινουν σχολειο,κατι πρωτογνωρο γι'αυτους,και επειτα επειδη μιλανε απο 1ετους και η επικοινωνια για μενα μετραει,αντιληφθηκα μετα απο συζητηση μαζι τους αρκετα ενοχλητικα πραγματα,οπως

1.οι δασκαλοι τους φωναζουν υπερβολικα.Αυτο το αντιληφθηκα και η ιδια σε επισκεψη μου εκει.

2.Η τιμωρια ειναι τοποθετηση των παιδιων σε καρεκλα για αοριστο χρονικο διαστημα ή αλλιως οπως το εθεσε ο δασκαλος ''μεχρι να καταλαβει''.

3.Αλλο ειδος τιμωριας ειναι ο χρωματισμος του προσωπου του παιδιου με νερομπογια,επειδη μιλαει ή δεν συμμετεχει στις δραστηριοτητες τους.

Δεν θελω να γινομαι υπερβολικη ή υστερικη,αλλα πρωτη φορα αντιμετωπιζω κατι τετοιο.Δεν θελω τα παιδια μου να λενε ''φοβαμαι να παω σχολειο γιατι θα με τιμωρησει ο ταδε'',χωρις ακομα να εχουν τιμωρηθει καν ,ή'' το ταδε παιδακι ηθελε να βγαλει την μπογια απ'το προσωπο του για να ξαναγινει παιδακι''.Σας παρακαλω θα ηθελα τη γνωμη ειδικου καθως και τη γνωμη σας για το πως να πραξω στη συνεχεια.Ευχαριστω.

μπογια στο προσωπο για τιμωρια;;;παρε τα παιδια σου κ φυγε απο κει.δεν ξερω τι σταθμος ειναι κ δεν εχει καμια σημασια.φυγε κ ενημερωσε κ καποια αρμοδια υπηρεσια που ασχολειται με τετοια θεματα.

δεν εισαι καθολου υπερβολικη.ειμαι νηπιαγ κ συνηθως "κατηγορουμαι"για την "υπερασπιση"των σχολειοων κτλ.

εδω ειναι κατι πολυ διαφορετικο κ επικινδυνο.ακομα κ αν υπαρχει η τιμωρια στο καρεκλακι αυτη πρεπει να ειναι ελαχιστη αφου ειναι μικρα τα παιδια.αν κ ειναι απαραδεκτη κ η χρηση της λεξης τιμωρια

αλλα μπογια στο προσωπο;;ποιος το σκεφτηκε αυτο;;

μπογια στο προσωπο για τιμωρια;;;παρε τα παιδια σου κ φυγε απο κει.

Έλεγα να το πω... να μην το πω............

Οπότε καλά σκεφτόμουνα ότι είναι σαδιστές αυτοί που έχουν το συγκεκριμένο "σχολείο".

Πάρε τα παιδιά σου από κει και κάνε και καμιά καταγγελία για τις "παιδαγωγικές" μεθόδους που χρησιμοποιούν.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

οριστε;;;;;;;:shock: φυγε...χτες....:shock: συν ο,τι λεει η κατερινα:

μπογια στο προσωπο για τιμωρια;;;παρε τα παιδια σου κ φυγε απο κει.δεν ξερω τι σταθμος ειναι κ δεν εχει καμια σημασια.φυγε κ ενημερωσε κ καποια αρμοδια υπηρεσια που ασχολειται με τετοια θεματα.

Διαφημίσεις

Άκου φίλη μου. Τα πράγματα είναι απλά.

Αφού πας εκεί, σε μια συνάντηση γονέων κατά προτίμηση...

τους φωνάζεις αρκετά δυνατά ότι χρήζουν ψυχιατρικής βοήθειας τουλάχιστον...

ότι θα τους κάνεις αναφορά/μηνύσεις και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα επ' αόριστον, "μέχρι να καταλάβουν"...

και τέλος, έχεις αγοράσει μπογιές που να μην βγαίνουν καθόλου εύκολα και τους πασαλείβεις το πρόσωπο μπας και η γουρουνίσια όψη τους γίνει ανθρώπινη...

για το καλό τους όλα αυτά... κατ' αντιστοιχία της δικής τους παιδαγωγικής...

ΗΜΑΡΤΟΝ! Με τον κάθε συμπλεγματικό! Και σταματώ εδώ για να μην παρεκτραπώ τελείως!

Τα παιδιά τα έχεις πάρει ήδη φαντάζομαι από το κολαστήριο...

παρτα απο εκει,και μαλιστα συμφωνω σε μια συγκεντρωση γονεων να τα πεις όλα αυτα για να τα ακουσουν και καποιοι αλλοι γονεις που δεν ξερουν ίσως τι συμβαινει!

YiMXp3.png

Εμένα πάντος αυτό με τη μπογιά δε μου φαίνεται τραγικό ίσως γιατι το σκέφτομαι λίγο διαφορετικά: κατι σε μπογαι σαν αυτή που χρησιμοποιούν οι κλόουν στα παιδικα πάρτυ για face painting και να είναι σαν μια "τιμωρία" που έκαναν κάτι και που τα παιδια νευριάζουν μεν αλλά δεν είναι βίαιο.

Αυτό που περισσότερο απ'όλα θα με έκανε να φύγω (εγώ και τα παιδιά μου) από εκεί είναι ότι τα διδυμάκια σου δεν θέλουν να πάνε. Αν δεν θέλουν κάτι δεν τους αρέσει, δε χρειάζεται να βρίσκονται σε ένα μέρος που δεν περνάνε καλά.

o6oy.png

Διαφημίσεις

Εμένα πάντος αυτό με τη μπογιά δε μου φαίνεται τραγικό ίσως γιατι το σκέφτομαι λίγο διαφορετικά: κατι σε μπογαι σαν αυτή που χρησιμοποιούν οι κλόουν στα παιδικα πάρτυ για face painting και να είναι σαν μια "τιμωρία" που έκαναν κάτι και που τα παιδια νευριάζουν μεν αλλά δεν είναι βίαιο.

.[/quote

ειναι στιγματισμος κ δεν εχει σχεση η τιμωρια με την πραξη του παιδιου.αν διαλεγανε εναν τροπο που ειχε σχεση με την πραξη κ ηταν σαν λογικη συνεπεια θα ηταν διαφορετικο

.[/quote

ειναι στιγματισμος κ δεν εχει σχεση η τιμωρια με την πραξη του παιδιου.αν διαλεγανε εναν τροπο που ειχε σχεση με την πραξη κ ηταν σαν λογικη συνεπεια θα ηταν διαφορετικο

εμενα δε μου φαίνεται γαι στιγματισμός μια μπογια (παιδική φαντάζομαι) στο πρόσωπο πιο πολυ με παιχνίδι μου κάνει!

αλλά τα παιδια πισμώνουν έτσι.

o6oy.png

Εμένα πάντος αυτό με τη μπογιά δε μου φαίνεται τραγικό ίσως γιατι το σκέφτομαι λίγο διαφορετικά: κατι σε μπογαι σαν αυτή που χρησιμοποιούν οι κλόουν στα παιδικα πάρτυ για face painting και να είναι σαν μια "τιμωρία" που έκαναν κάτι και που τα παιδια νευριάζουν μεν αλλά δεν είναι βίαιο. .[/quote

Αυτό ακριβώς!! το Άλικο γράμμα το έχετε διαβάσει? κάτι τέτοιο μου θυμίζει η όλη φάση.....

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

δεν εχει σχεση η τιμωρια με την πραξη του παιδιου.αν διαλεγανε εναν τροπο που ειχε σχεση με την πραξη κ ηταν σαν λογικη συνεπεια θα ηταν διαφορετικο

συμφωνώ αν εκανε κατι που να πρεπει να εχει συνέπειες (τιμωρία) αυτό πρεπει να είναι σχετικό.

Η δική μου απορια είναι όμως στα 3 βάζει τιμωρία το παιδι που μιλάει ή που δεν συμμετέχει? Λιγο κουφό μου ακούγεται... Θα τα κανει να μισήσουν το σχολείο πριν καν ξεκινήσουν!

Θέλει τέχνη, όρεξη και αγάπη να κάνεις τα παιδιά σε αυτή την ηλικία να μαζευτούν σε ομάδες να συγκεντρωθούν σε δραστηριότητεσ κλπ Οχι τιμωρίες. Εντάξει αν ένα παιδί κτυπάει τα άλλα τότε κάτι πρεπει να γίνει, αλλά όχι επειδη δεν θέλει να ζωγραφίσει, ας βρει ο δάσκαλος ένα τρόπο να το προσεγγίσει.

εμενα ρε κορίτσια όλο αυτό με τη μπογια μου φαινεται σαν παιχνίδι. ¨ετσι το'χω στο μυαλό μου π.χ: Λοιπόν παιδια τώρα ζωγραφίζουμε

εγω κυρια δε θέλω

ε! τοτε θα έχεις μια κόκκινη κουκίδα με πάνω στη μύτη

:)

o6oy.png

Διαφημίσεις

εμενα ρε κορίτσια όλο αυτό με τη μπογια μου φαινεται σαν παιχνίδι. ¨ετσι το'χω στο μυαλό μου π.χ: Λοιπόν παιδια τώρα ζωγραφίζουμε

εγω κυρια δε θέλω

Συνεχίζω τη σκέψη σου...

-όχι κυρία δεν θέλω!

-όοοοχι, θα έχεις την κουκίδα, επειδή δεν θέλεις να ζωγραφίσεις.

...

Που είναι το παιχνίδι βρε natassa133 μου?

αυτό δεν είναι τιμωρία? αυτό δεν είναι στιγματισμός? το παιδάκι που δεν κάνει το "σωστό" κυκλοφορεί όλη μέρα βαμμένο/σταμπαρισμένο...μη τυχόν και ξεφύγει το γεγονός απο κανέναν (μικρό ή μεγάλο), μόλις το δει, να ενημερωθεί....

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Τα νεύρα μου πρωί-πρωί…. Μου ήρθε η εικόνα από τα παιδάκια να τα βάφουνε με μπογιές στο πρόσωπο…. Γκργκργκρ :evil: :evil: :evil: ούτε να γράψω δεν μπορώ…. Θα τους είχα αλλάξει τα πετρέλαια!!!!! Καταγγελία

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

εγω κυρια δε θέλω

Έχει πολύ μεγάλη διδαφορά αυτό που λες, το οποίο όντως μπορεί να γίνει για πλάκα, στην οποία πλάκα ΒΕΒΑΙΑ το παιδί έχει δικαίωμα να σταματήσει να "παίζει" όποτε θέλει και να πάει να πλυθεί, με το βάφω το παίδι γιατί μιλάει/δεν κάθεται και δεν το αφήνω να καθαριστεί....

Επίσης, είναι τελείως διαφορετικό το βάφω το πρόσωπο μου και υιοθετώ μια άλλη συμπεριφορά (π.χ. γίνομαι τίγρης) προκειμένουν να σπάσω πλάκα και να περάσω καλά. Αυτό γίνεται με τους κλόουν και το έχω κάνει και εγώ στην τάξη, μια φορά τις απόκριες που βαφτήκαμε όλοι....

Όσο για το κάθομαι σε καρεκλάκι χωρίς χρονικό όριο.....απλά ανάξιο σχολιασμού.....

Δυστυχως δεν εχω τη δυνατοτητα να παρω τα παιδια και να φυγω,λογω οικονομικων δυσχερειων,οπως και ολοι φανταζομαι.Κατεληξα στο να συνενοηθω και με αλλους δυσαρεστημενους γονεις και να παμε στο σταθμο για συζητηση με τη διευθυντρια.Αυτη ομολογουμενως ηταν ιδιαιτερα συνεννοησιμη.Αρνηθηκε οτι γνωριζε για το βαψιμο με τις μπογιες και εγγυηθηκε οτι δεν θα ξαναγινει.Στο θεμα των εντονων φωνων εκανε παρατηρηση στους νηπιαγωγους και ενημερωσε οτι την ενδιαφερει η καλη διαθεση των παιδιων.Παρολα αυτα ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη και καθησυχαστηκα ελαχιστα.Κατεληξα να πιστευω οτι το καλυτερο ειναι η συνεχη συζητηση με τα παιδια για να εχω παντα πληρη εικονα του τι συμβαινει και η χωρις ντροπες κατα μετωπον επιθεση στους υπευθυνους οταν χρειαζεται.Δυστυχως δεν μπορω για ευνοητους λογους να αναφερω που βρισκεται ο σταθμος και ζητω συγνωμη για την καθυστερημενη μου απαντηση καθοτι η προσβαση μου στο internet δεν ειναι καθημερινη.

γιατι επρεπε να της το πειτε για να κανει παρατηρηση στις δασκαλες?Πριν δεν τις ακουγε? Μην καθησυχαζεις καθολου,απλα προηδοποιησε οτι αν ξανακουστει αυτο με τις μπογες θα το καταγγειλεις. Και στην καλητερη θα πας και θα βαψεις εσυ την δασκαλα,να δουμε αν της αρεσει αυτη η τιμωρια!!!

jyjdp3.png

sWN4p3.png

• 8 months later...

Ειμαι της γνωμης οτι αν ενα παιδι δεν θελει να συμμετεχει σε δραστηριοτητες δεν ειναι υποχρεομενο. το γνωριζω καλα γιατι ο μεσαιος μου ο γιος εχει διασπαση προσοχης και ενα μεγαλο συμπτομα του ειναι αυτο.παντα εμενε εξω απο τον κυκλο στις δραστηριοτητες. Γιατι ενιωθε οτι δεν μπορουσε να ανταπεξελθει με λιγα λογια δεν ειχε την αυτοπεποιθηση οτι μπορει. στα προνηπια η νηπιαγωγος του εδινε κατι αλλο να κανει που του αρεσε. στα νηπια ομως ειχε αλλη και εκεινη τον υποχρεονε να συμμετεχει πραγμα που του δημιουργησε αρνητικα συναισθηματα για το σχολειο. ηταν που ηταν μοναχικος φανταζεστε να του κολουσε και την ταμπελα? με ζωγραφια???? αυτα τα πραγματα δεν ξεπερνιουντε με τιποτα απαραδεκτο λοιπον και αντικοινωνικο..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...