Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φολικο οξυ

Recommended Posts

Εχουμε στιγμα μεσογειακης αναιμιας... Εγω πινω φολικο οξυ με εντολη του παθολογου μου. Ομως η παιδιατρος μας στο Βελγιο παραδεχθηκε οτι δεν ξερει πως να το χειριστει... Υπαρχουν παιδακια που περνουν φολικο οξυ? (την δευτερα θα παμε σε ελληνα γενικης ιατρικης και θα ρον ρωτησω και αυτον)

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις

Εμένα η μικρή μου παίρνει μισό fillicine ανά 2η μέρα γιατί έχει Ενδιάμεση Μεσογειακή αναιμία, δηλαδή βαρύ στίγμα. Ξεκίνησε περίπου στα 2 τη λήψη -ίσως και μικρότερη- μετά από συμβουλή αιματολόγου και παιδιάτρου στο Κέντρο μεσογειακής στο Παίδων. Επίσης λαμβάνω και εγώ (έχω στίγμα) αλλά όχι με ευλάβεια... Επίσης μας συνέστησαν κατά τους xειμερινούς μήνες τη λήψη Aquasol A+D drops.

Εγώ έχω στίγμα και παίρνω φολικό οξύ από 10 χρονών κάθε μέρα. Όποτε το έχω διακόψει για κάποιο χρονικό διάστημα, έχω νιώσει μεγάλη διαφορά στον οργανισμό μου (αδυναμία, κλπ). Τα παιδιά μου έχουν επίσης και ο παιδίατρος στην Ελλάδα μας έχει πει να παίρνουν μισό χαπάκι την ημέρα, ενώ εδώ στη Γαλλία δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται...

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Και ο ελληνας παθολογος μου ειπε οτι δεν φαινεται απο τις εξετασεις να χρειαζεται φολικο οξυ αλλα να του δωσω πολυβιταμινες (ουτως ή αλλως περνουν εδω τον χειμωνα). Σε αιματολογο δεν εχουμε παει ουτε ο μικρος εχει εξεταστει.. Βασικα με απασχολει το οτι ειναι πολυ χλωμος σχεδον συνεχια..

Βασικά το ζήτημα δεν είναι τόσο το αν είναι χλωμός, όσο το αν νιώθει αδύναμος. Αν τον βλέπεις ότι κουράζεται πιο εύκολα απ όσο δικαιολογεί η ηλικία του τότε να μιλήσεις άμεσα με τον γιατρό γιατί ίσως πρέπει να πάρει φολιό οξύ... Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι μεγάλο ρόλο παίζει η βιταμίνη C, γι αυτό μην την παραμελείς καθόλου. Εγώ αν για 4-5 μέρες δέν την πάρω, γίνομαι χώμα, και έχει σχέση με το στίγμα.

Διαφημίσεις

Βασικά το ζήτημα δεν είναι τόσο το αν είναι χλωμός, όσο το αν νιώθει αδύναμος. Αν τον βλέπεις ότι κουράζεται πιο εύκολα απ όσο δικαιολογεί η ηλικία του τότε να μιλήσεις άμεσα με τον γιατρό γιατί ίσως πρέπει να πάρει φολιό οξύ... Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι μεγάλο ρόλο παίζει η βιταμίνη C, γι αυτό μην την παραμελείς καθόλου. Εγώ αν για 4-5 μέρες δέν την πάρω, γίνομαι χώμα, και έχει σχέση με το στίγμα.

κουραζεται πολυ αλλα εχει και φορτομενο προγραμμα. Η παιδοιατρος μας εδωσε σιδηρο για 3 μηνες και μου ειπε να το πινειμε χυμο φρουτων αλλα δεν..

Να ρωτησω κατι ακομη. Το φολικο οξυ ειναι σε χαπακια. Πως το δινεται στα πιτσιρικια?

Ούτως ή άλλως τα δικά μου παιδιά το πήραν μετά τα 5 τους χρόνια, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα με τα χαπάκια, τα κατάπιναν σε αυτή την ηλικία. Αλλά κάποια στιγμή που χρειάστηκε να πάρει η κόρη μου πιο νωρίς για ένα μικρό χρονικό διάστημα, θυμάμαι ότι μου είχε πει η παιδίατρος να λιώσω μισό χαπάκι σε μια κουταλιά νερό.

Δηλαδη λιωνει? Γιατι το θεμα μου δεν ειναι αν θα μπορει να καταπιει (ισως μπορει / εδω ειναι πολυ μικροτερα σε μεγεθος απο το filicin) αλλα οτι δεν θελει....

Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να το κοπανούσα πρώτα να γίνει τρίμμα και μετά το έβαζα στην κουταλιά με το νεράκι. Έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο παρασκεύασμα δεν χάνει τίποτα από τα συστατικά του όταν το κοπανίσεις. Αν δεν του αρέσει του παιδιού μπορείς να το βάλεις έτσι τριμμένο σε νεράκι και κάποιο σιρόπι που να προτιμάει (φραουλόζουμο, μέντα, γκρεναντίν κλπ - εφόσον είσαι στο Βέλγιο υπάρχουν πολλές εναλλακτικές). Προσοχή΅: εγώ δεν είμαι γιατρός, μιλάω με βάση το δικό μου στίγμα και των παιδιών μου και όσα έχω εφαρμόσει τόσα χρόνια...

Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να το κοπανούσα πρώτα να γίνει τρίμμα και μετά το έβαζα στην κουταλιά με το νεράκι. Έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο παρασκεύασμα δεν χάνει τίποτα από τα συστατικά του όταν το κοπανίσεις. Αν δεν του αρέσει του παιδιού μπορείς να το βάλεις έτσι τριμμένο σε νεράκι και κάποιο σιρόπι που να προτιμάει (φραουλόζουμο, μέντα, γκρεναντίν κλπ - εφόσον είσαι στο Βέλγιο υπάρχουν πολλές εναλλακτικές). Προσοχή΅: εγώ δεν είμαι γιατρός, μιλάω με βάση το δικό μου στίγμα και των παιδιών μου και όσα έχω εφαρμόσει τόσα χρόνια...

Κατανοητο. Θα προσπαθησω να το "κοπανησω" αν και ενει πολυ μικροτερο απο το filicin..

Διαφημίσεις