Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μετακομιση

SophiaT

Recommended Posts

Σε λιγο καιρο θα φυγουμε απο τη γκριζα Αγγλια και θα ερθουμε στην Ελλαδα για να ζησουμε μονιμα πλεον.

Φυσικα αγχωνομαι για τον αντικτυπο που θα εχει στο παιδι αυτη η αλλαγη. Θα αλλαξει σπιτι, θα σταματησει τον παιδικο και γενικα θα βρεθει σε ενα τελειως διαφορετικο περιβαλλον.

Οταν ειχαμε κατεβει στην Ελλαδα για μια βδομαδα σε γενικες γραμμες ηταν μια χαρα αλλα προς το τελος της διαμονης μας εκει ειχε γινει πολυ γκρινιαρα και δεν ηθελε να πηγαινει σε κανεναν εκτος απο μενα και τον αντρα μου.

Εχει βρεθει καμια σας σε καποια παρομοια κατασταση (αλλαγη σπιτιου, αλλαγη πολης/χωρας κλπ)? Φοβαμαι οτι θα δυσκολευτει να προσαρμοστει και οτι θα αλλαξει ο μεχρι τωρα ηρεμος, χαρουμενος και κοινωνικος χαρακτηρας της.

Διαφημίσεις

Σοφια ως πρωταθλητρια μετακομισεων σου λεω να μην ανησυχεις γιατι η κορη σου ειναι πολυ μικρη ακομη.Δεν θα εχει προβλημα γιατι δεν θα αντιληφθει πολλα,αν εσυ εισαι ηρεμη θα ειναι και αυτη....

συντομα εγω θα αλλαξω χωρα και εχω μεγαλα παιδια(9,5 και 6).Ξερω οτι θα ειναι δυσκολα στην αρχη αλλα θα κανω μικρα βηματα καθε φορα και θα προσπαθησω να ερθουν ολα οσο πιο ομαλα γινεται για τα παιδια....ελπιζω...

α και μην ξεχασεις μαζι της να αποχαιρετησετε το δωματιο της,το σπιτι,τους φιλους.Ειναι βασικο!(γεια σου δωματιο,θα φτιαξουμε τωρα ενα αλλο πιο ωραιο,γεια σπιτι μας,γεια σας φιλοι)

Maria70 σ'ευχαριστω για την απαντηση σου :)

Θα κανω σιγουρα αυτο που ειπες με τον αποχαιρετισμο του δωματιου κλπ. Την Παρασκευη ειναι η τελευταια μερα της στον παιδικο και θα αποχαιρετησει τις δασκάλες της και τα αλλα παιδακια. Περναει τοσο ωραια εκει που στεναχωριεμαι που θα φυγει.

Ελπιζω να ειναι ομαλη η προσαρμογη της στην καινουρια ζωη μας.

Πατε οικογενειακως στην Ισπανια? Τελεια!!!! Ειναι καταπληκτικη χωρα και πολυ κοντα στον Ελληνικο τροπο ζωης.

Σιγουρα παντως η προσαρμογη στις ηλικιες αυτες που εινα τα παιδια σου πρεπει να ειναι πιο δυσκολη.

Δηλαδη ειχες μετακομισει και οταν ηταν πιο μικρα και προσαρμοστηκαν ευκολα στην αλλαγη?

MARIA70 θα χρειαστω κ εγω συμβουλες γιατι κ εμεις σκοπευουμε να μετακομισουμε κ μεσα σε πολυ λιγο χρονικο διαστημα θα αλλαξουμε 2σπιτια,δηλ θα νοικιασουμε κατι μεχρι να φτιαξουμε το δικο μας,γιατι πρεπει να φυγουμε απο αυτο που μενουμε τωρα λογω του οτι το πουλησαμε,εγω τι να της πω που θα αλλαξει 2σπιτια κ δεν θα της φτιξω δωματιο?θα προσαρμοστει ευκολα?εχω αγχωθει παρα πολυ για το πως θα το αντιμετωπιση

Διαφημίσεις

στα 6 μου πηρε μεταθεση ο μπαμπας μου κ ηρθαμε απο Αιγαλεω Κρητη ...δεν αποχαιρετησα τους 3 φιλους που ειχα τοτε κολλητους σα παιδακι...δε το εχω ξεχασει ποτε...κ φυσικα δε τους ξαναειδα απο τοτε

Βασικος ο απαοχαιρετησμος λοιπον σε οποια ηλικια...

θεωρω οτι καθε ηλικια δεν ειναι ιδια,δηλ στα 6 σου εμεινε αυτο, στα 2 τι σου μενει?η μαλλον σου μενει κατι?το επηρεαζει το παιδι?κι σν ναι σε τι?εγω ακομα δεν την εχω στειλει παιδικο κ εχει φιλους τα παιδια των φιλων μας που αυτα δεν θα τα χασει

ναι Σοφια,μετακομησα οταν ηταν μικρα τα παιδια μου.Μεχρι την ηλικια των 3 χρονων δεν ειχα προβλημα.Η απαντηση ισχυει και για σενα vann.ειναι πολυ μικρα τα παιδια σας και θα επηρεαστουν μονο στο να γινουν λιγο πιο νευρικα λογω της δικης σας κουρασης και αγχους.

Χαλαρα λοιπον και θα πανε ολα μια χαρα......μεγαλωνοντας ερχονται τα προβληματα και τωρα πλεον σε καθε μετακομιση αντιμετωπιζω.....καλα να ειμαστε ομως .....αυτο ειναι το βασικο :D

Διαφημίσεις

Κατ'αρχήν, θέλω να καταγγείλω τη Maria70 γιατί πάει να μείνει στην Ισπανία κι εγώ ζηλεύω. Μαρία φάε ένα τσούρο και για μένα (και δύο μπορώ να σου πω...) :lol:

Έπειτα, η εμπειρία μου ως παιδί ήταν 3,4 μετακομίσεις από πόλη σε πόλη. Η πρώτη ήταν γύρω στον πρώτο χρόνο. Δε θυμάμαι τίποτα, ούτε πώς ήταν πριν ούτε την αλλαγή. Θα μου πεις δε σημαίνει τίποτα το αν δεν το θυμάσαι. Πάντως σοβαρά δεν πρέπει να υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα.

Θυμάμαι περισσότερο την τελευταία μετακόμιση που έγινε στην εφηβεία και ήταν πραγματικά επώδυνη. Όμως, σ'αυτή την ηλικία που λες δε νομίζω ότι θα την πειράξει και πολύ, θα χάσει τον παιδικό αλλά θα έχει συγγενείς, νέους φίλους, δε νομίζω να είναι πρόβλημα

Τέλος πάντων, μάλλον δε μπορώ να σε βοηθήσω, γιατί εγώ σκέφτομαι τη Μαρία70 που φεύγει, αααααααααχχχχχχχ

Αλήθεια, SophiaT, ανησυχείς για το πρόβλημα που μπορεί να έχει το μωρό. Τον εαυτό σου τον σκέφτηκες; θα φύγεις από ένα οργανωμένο κράτος, με παιδικούς σταθμούς, με πεζοδρόμια, με πάρκα... Είσαι σίγουρη ότι θες να έρθεις εδώ πέρα; Μήπως να περιμένεις καμιά τριανταριά, σαρανταριά χρόνια και να'ρθεις τότε;

Εkabn(τι nick ειναι αυτο καλε?μπουρδουκλωθηκα!!) καταρχην ......τι ειναι ο τσουρος????? :D:D:D

κατα δευτερον ελπιζω στην Ισπανια να ειναι ολα καλα.....στην αρχη αγχωθηκα για τα σχολεια αλλα και γω σκεφτηκα οπως εσυ.......χειροτερα δεν μπορει να ειναι!!!!!!!!! :D:D:D

και γω ειχα κανει μια μετακομιση στα 7 μου και το θυμαμαι ακομη γιατι κανεις δεν μου το εφερε ομαλα και δεν αποχαιρετησα τιποτα.....για χρονια στον υπνο μου εβλεπα το σπιτι μου,την πολη μου και τους φιλους μου......

Αυτο απο την αλλη με εκανε πιο υπευθυνη απεναντι στα παιδια μου ωστε να καταλαβαινω τις δυσκολιες που αντιμετωπιζουν καθε φορα και να τις βοηθαω οσο μπορω....δεν τα καταφερνω παντα καλα βεβαια αλλα το παλευω :D

Παιδί μου, τί περίεργο;; η Εκάβη, η βασίλισσα της Τροίας, η μαμά του Έκτορα, ναι, αυτή, βάζω το "n" γιατί μοιάζει με το ήτα.

Αααααααααααχχχχχχχχχ, τυχερούλα, δεν ξέρεις καν το τσούρο... Δηλαδή θα το ανακαλύψεις τώρα... Σε ζηλεύω πραγματικά, είναι τόσο ωραίο να έχεις μπροστά σου μια τόσο ωραία ανακάλυψηηηηη. Ίσα που σκέφτομαι να μη στο πω, να μη χαλάσω την έκπληξη :lol:

Καλά, οκ, βλακείες λέω για να σπάμε πλάκα, έχεις φάει και καλύτερα πράγματα, απλώς υπάρχει κι αυτό. Το τσούρο είναι ένα είδος μπισκότου, αρκετά μαλακού, που σερβίρεται με σοκολάτα λυωμένη, το βουτάς μέσα και το τρως. Κι έτσι όπως είναι μαλακούλι ρουφάει τη σοκολάτα και μετά τρέχει κι η σοκολάτα στα πλάγια σλλλλλλλρρρρρρππππ. Μάλιστα έχει ειδικά καταστήματα γι αυτό, θα μπεις σε μια τσουρερία και θα αποκτηνωθείς δεόντως και με τις ευλογίες μου.

Κι εγώ για χρόνια έβλεπα στο ύπνο μου το σχολείο που άφησα με τη μετακόμιση και έκλαιγα, ακόμη και φοιτήτρια έκλαιγα όταν ξυπνούσα. Μου στοίχισε πάρα πολύ. Δεν έβλεπα ανθρώπους, έβλεπα το σχολείο μόνο, μήπως είναι πολύ φυτό;;;; :lol:

Μμμμμ... τσουρο! Τελειο ειναι :) Το εχω φαει και χωρις σοκολατα μονο με ζαχαρη. Κι εγω σε ζηλευω Μαρια μου αλλα σιγουρα εχεις κι εσυ ενα σωρο ανησυχιες αυτη την εποχη. Ευχομαι να πανε ολα καλα και να προσαρμοστειτε γρηγορα.

Κι εμεις οπως η Vann δεν θα παμε κατευθειαν σε δικο μας σπιτι και με προβληματιζει αυτο αλλα ελπιζω οτι οντως δεν θα επηρεαστει πολυ η μικρη.

Ekabn εγω ποτε δεν προκειται να προσαρμοστω στην Ελλαδα :? Το εχω παρει αποφαση πια!!! Απο τοτε που τελειωσα το σχολειο (πριν πολλαααα χρονια :) ) ζω μεταξυ Αγγλιας και Ελλαδας. Σπουδες, δουλεια μια ζωη ολοκληρη και στη μια χωρα και στην αλλη. Απλα ζυγισαμε τις προτεραιοτητες με τον αντρα μου και καταληξαμε στην Ελλαδα. Σιγουρα θα ειμαστε πολυ γκρινιαρηδες οταν κατεβουμε και θα μας ενοχλουν τα παντα...αλλα που θα παει θα συνηθησουμε!

Διαφημίσεις