Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μεθοδος χαμομηλι..???

Recommended Posts

Γεια σας μανουλες τι κανετε?

Εδω κ 5 μερες εχω ξεκινησει τη μεθοδο χαμομηλι την νυχτα μπας κ κοψουμε αυτο το γευμα..στο συνολο τρωει 6-7 γευματα 850-950μλ/24ωρο..ο μικρουλης μου σε 10 μερες γινεται 3 μηνων..

Τι πρωτες 2 μερες δεν χρειαστηκε δεν ξυπνησε απο αμονος τουκαθολου απο 1-6 το πρωι..την 3η μερα ξυπνησε 4 με πιπιλα κ χαμομηλακι γιακανα μισαωρο κ μτα κοιμηθηκε παλι εως 6..

4η μερα λιγοτερη ταλαιπωρια κανα τεταρτακι..χτες ομως η αποκορυφωση ενω ειχε φαει στις 22.00 180μλ κ στις 1 του εδωσα κοιμισμεο ηπιε 90 ξυπνησε 3.15 με 3,45 ηπια πραγματα μετα ομως χαμος εως 5 .15που κοιμηθηκε κ ξυπνησε 6,30..

χτες λυγισα ..ενιωσα πως τον βασανιζω..

εσεις τι λετε?το χει εφαρμοσει καμια απο εσας μανουλα?

Αλλες μανουλες μου λενε πως μια βδομαδα 10 μερες υπομονη κ θα το κοψει αυτο..

μηπως ειναι βαναυση αυτη η μεθοδος?

Διαφημίσεις

Δηλαδή θες να του κόψεις το βραδυνό γάλα για να μη ταλαιπωρείσαι και ξυπνάς? Αυτό ναι ακούγεται βάναυσο. Συγνώμη κιόλα που δεν είμαι μανούλα και στο λέω! Αλλά δεν το έχω ξανακούσει σε 3 μηνών παιδί, ξέρω πως όταν πεινάει το παιδί πρέπει να φάει και η τροφή του είναι γάλα και όχι χαμόμηλο.

Μακάρι να κάνω λάθος.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

θες τη γνωμη μιας τριτεκνης μανουλας; σταματα να βασανιζεις το μωρακι σου. εσυ οταν πεινας πινεις χαμομηλι; το μωρο σου πειναει. δεν καταλαβα αν θηλαζεις ή οχι. οπως και να εχει μην συνεχισεις αλλο αυτη τη τακτικη. τα μωρα επισης δεν ξυπνανε μονο για φαγητο. θελουν παρηγορια, ασφαλεια, αγκαλια, μητρικη παρουσια εν ολιγοις. μην το τσιμπουκωνεις με το μπιμπερο. κανε υπομονη. κανενα παιδι δεν συνεχισε να ξυπναει επ απειρον.

lRR9p3.png

Κ γω ετσι νιωθω πως τον βασανιζω..αν κ μονο χτες εγινε αυτο τοσο εντονο..

Ολοι μου λενε πρεπει να μαθει..πως 3 μηνων πια ειναι πρεπει να κοψει το βραδινο ..

Η αληθεια ειναι πως ολη την ημερα τρωει μια χαρα δεν ειναι λιγοφαγο μωρο ειναι κανονικο στα γευματα του ανα 3 ωρες σπανια να κανει 4ωρο 140-180 μλ..

με το νυχτερινο γευμα κανει 8 γευματα ομως πολλα δε ειναι?μηπως ειναι συνηθεια της νυχτας κ οχι πεινας?

Κοπέλα μου ποιοί στα λένε αυτά? Και ο παιδίατρος στο λέει ή άσχετοι? Οχι ότι κανείς πρέπει να εμπιστεύεται και τους παιδιάτρους με αυτά που ακούω για το θηλασμό.

Ακου τις ανάγκες του παιδιού σου και άσε τί λένε οι άλλοι, είσαι η μάνα του, αν εσύ θεωρείς ότι βασανίζεται σκέψου αυτό! Φιλικά πάντα! Ευχομαι να βρείς την άκρη, πάντως μην ακούς πολλούς θα μπερδευτείς.

Καθένας ό,τι του καπνίσει κάνει και το θεωρεί και σωστό και κάνει υποδείξεις στις νέες μανούλες.

Ακου το μωρό σου, από το κλάμα του θα καταλάβεις αν κλαίει από συνήθεια ή από πείνα. Ρώτα και κάποιον πιο έμπειρο που εμπιστεύεσαι. Ευχομαι να βρείς την απάντηση εδώ!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Ειναι πολ μωρο ακομη για να κοει το βραδινο γαλα. το εχει αναγκη. εγω πηγα να δοκιμασω το χαμομηλι για πειραματισμο, μηπωες δεν πειναει απλα ξυπναει εχοντας και ετοιμο γαλα, το εφτυσε και δε το δοκιμασα ξανα. το εκοψε μονος του 7-8 μηνων. το μωρο ξερει τις αναγκες του. οποτε μη σκας. θα το κοψει οταν δε το εχει πια αναγκη. ειναι πολυ πολυ μωρο ακομη

καταρχην να σου ζησει το μωρο! εχω κι εγω ενα μπεμπη 3 μηνων. Θα σου πρότεινα να μην ακους κανεναν γυρω γυρω παρα μονο το μωρο σου και τις αναγκες του. ειναι πολυ σημαντικο να καλυπτουν τα παιδια τις αναγκες τους σ αυτην την ηλικία, πόσο μαλλον τις πρωτογεννής όπως είναι η τροφή. Έχει να κάνει με την ομαλή τους ανάπτυξη σωματικη κ πνευματική.

μηπως ειναι βαναυση αυτη η μεθοδος?

Νομίζω ότι δεν είναι βάναυση όταν το μωρό είναι έτοιμο να κόψει το βραδυνό γάλα, αλλιώς ναι, μάλλον τον ταλαιπωρείς παρά τον βοηθάς δίνοντάς του χαμομήλι.

Υπάρχει κάποιος λόγος που επιβάλλει να σταματήσετε το βραδυνό ξύπνημα ή το κάνεις μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις πως "είναι καιρός"; Αν δεν υπάρχει λόγος, εγώ θα έλεγα να μην τον πιέζεις. Ο δικός μου είναι 4.5 μηνών και ακόμα ξυπνάει το βράδυ, δεν μου φαίνεται τραγικό για τόσο μικρό μωρό, πόσο μάλλον για το δικό σου που είναι ακόμα μικρότερο.

Γεια σας μανουλες τι κανετε?

Εδω κ 5 μερες εχω ξεκινησει τη μεθοδο χαμομηλι την νυχτα μπας κ κοψουμε αυτο το γευμα..στο συνολο τρωει 6-7 γευματα 850-950μλ/24ωρο..ο μικρουλης μου σε 10 μερες γινεται 3 μηνων..

Τι πρωτες 2 μερες δεν χρειαστηκε δεν ξυπνησε απο αμονος τουκαθολου απο 1-6 το πρωι..την 3η μερα ξυπνησε 4 με πιπιλα κ χαμομηλακι γιακανα μισαωρο κ μτα κοιμηθηκε παλι εως 6..

4η μερα λιγοτερη ταλαιπωρια κανα τεταρτακι..χτες ομως η αποκορυφωση ενω ειχε φαει στις 22.00 180μλ κ στις 1 του εδωσα κοιμισμεο ηπιε 90 ξυπνησε 3.15 με 3,45 ηπια πραγματα μετα ομως χαμος εως 5 .15που κοιμηθηκε κ ξυπνησε 6,30..

χτες λυγισα ..ενιωσα πως τον βασανιζω..

εσεις τι λετε?το χει εφαρμοσει καμια απο εσας μανουλα?

Αλλες μανουλες μου λενε πως μια βδομαδα 10 μερες υπομονη κ θα το κοψει

μηπως ειναι βαναυση αυτη η μεθοδος?[/quote

Λοιπόν δεν διάβασα τι σου έχουν απαντήσει πιο κάτω θα σου πω όμως ότι στην μεγάλη μου κόρη μου έλεγαν δώσε της νερο το βράδυ για να κοιματε κ τόσο μου έκοβε κ αυτο έκανα.στην δεύτερη ούτε καν να δώσω νερο η χαμομηλι.όμως στάδιακα το μωρό μεγάλωσε τα διαστήματα απο μόνο του.δλδ με τελευταίο στις δέκα πήγαμε μετά μια,δυο,τρεις κτλ. Αλλα απο μόνο του....

Σκέψου τον ευατο σου να πείνας κ να σου λένε πίες τσάι.......:confused:

ο δευτερος γιος μου μεχρι 2 ετων ξυπναγε καθε 1 ωρα. μεχρι τα 4 ξυπναγε καθε 2 ωρες. το μωρο τα ιδια. δεν πειναει. απλα θελει να ειμαι διπλα του. κουραση απιστευτη. εχω εγκατασταθει πλεον στο παιδικο και ο αντρας μου κοιμαται μονος. θα το κοψει ομως οπως το εκοψε και ο αδερφος του. υπομονηηηηη!!!!!

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

Μην κάνεις πειράματα με το παιδί σου.... η κάθεμια μαμαδοπεθεράθεια θα σου λέει τη γνώμη της πάντα και για τα πάντα και θα κατακρίνει ό,τι κάνεις με το παιδί ΣΟΥ ως λάθος... σήμερα σου λένε πως ξυπνάει το βράδυ από συνήθεια, αύριο να μην το παίρνεις αγκαλιά γιατί θα κακομάθει, μεθαύριο να το αφήνεις νηστικό για να φάει τη μπισκοτόκρεμα ή την φαρίν λακτέ, μετά να το πας στο δωμάτιο του γιατί αλλιώς μετά δε θα πηγαίνει, στη συνέχεια να το αφήνεις να κλαίει με τις ώρες για να μάθει να κοιμάται μόνο του και η ιστορία δεν έχει τέλος... σίγουρα μπορεί αυτές οι μέθοδοι να δούλεψαν για κάποια παιδιά... αλλά δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια... δεν "εκπαιδεύονται" για να μας είναι "βολικά"....

σχετικά με τη συγκεκριμένη μέθοδο μου την είχαν πει κι εμένα... αλλά λόγω αποκλειστικού θηλασμού την απέρριψα αμέσως.. μια γνωστή μου που έκανε μεικτή διατροφή και στα δύο της παιδιά το δοκίμασε αλλά όταν ήταν λίγο μεγαλύτερα (σχεδόν 5 μηνών).. στο ένα δούλεψε... το άλλο ξυπνούσε έπινε το χαμομήλι, μετά έπινε και το γάλα του και μετά κοιμόταν.......

Hv9jp3.png

τις περισσοτερες φορες το μητρικο εντσικτο ειναι πολυ δυνατο, ακομα και αν εισαι πολυ νεα μαμα. εγω συνηθιζω να ακουω και να λαμβανω υποψη μου οτιδηποτε μου λενε και να φιλτραρω με βαση την κριση μου τι ειναι καλο και σε ποια λογικη βασιζεται και φυσικα τι ταιριαζει στο δικο μου παιδι επειδη δεν πρεπει να ξεχναμε οτι και τα βρεφη εχουν προσωπικοτητα

καλη μου να σου ζησει το μωρακι σου!λοιπον εμενα ο μπομπιρακος μου ειναι 4 μιση και τωρα αρχισε τη νυχτα να κοιμαται 5 -6 ωρες σερι :lol:.περασε κ εμενα αυτη η σκεψη πο το νου μου οταν ειχα ψοφησει στην κυριολεξια να ξενυχταω,κ μου προτειναν κ καποιες ¨καλες΄΄ μαμαδες να κοψω το βραδινο γαλα ,να ταιζω το μωρο μου οταν βολευει ΕΜΕΝΑ για να κοιμαμαι κ γενικα να κανω στο παιδι μου προγραμμα για να περναω εγω καλα...αυτη η τακτικη δεν με εκφραζει προσωπικα κ φανταζομαι ουτε κ εσενα για να ψαχνεις απαντησεις,θεωρω οτι ειναι τυρρανια για τα μωρακια κ ευτυχως που εχω τοσο καλη παιδιατρο κ με στηριζει γιατι οπως εχω καταλαβει οι παιδιατροι χωριζονται σε δυο μεγαλες κατηγοριες σ αυτους που θελουν το καλο των μωρων κ σ αυτους που βολευουν τους γονεις.ετσι αν κ το μωρο μου ειναι ηδη 8 μιση κιλα κ 71 ποντους (με αποκλειστικο θηλασμο με αντλησεις ) μου ειπε να του δινω να τρωει οσο κ οταν αυτος θελει ,κ οταν της ανεφερα για το τσαι τη νυχτα που μου προτειναν ειπε κατηγορηματικα οχι.αυτο διδεται σαν οδηγια σπανια σε περιπτωσεις παχυσαρκων μωρων.δωσε στο μωρακι σου την σιγουρια οτι του καλυπτεις ολες του τις ΒΑΣΙΚΕΣ αναγκες γιατι ειναι παρα πολυ σημαντικο για τη διαμορφωση του χαρακτηρα του και γενικοτερα ακου την καρδουλα σου κ αυτο κανε στο μωρακι σου.ας κρατησουν τις συμβουλες τους πια ολοι για τον εαυτο τους!!!ο καθενας μεγαλωνει τα παιδια του οπως νομιζει!

3 μηνων εχεις βρεφος κοπελα οχι παιδι. Μιλα με τον γιατρο σου σε παρακαλω και μην αυθαιρετεις επανω του........συνηθεια 3 ωρων δεν την κανει το βρεφος........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

το μωρό σου είναι πολύ μικρό για να του στερήσεις την τροφή σε αυτή την ηλικία, αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και μπορεί να ζητά γάλα πολύ συχνά για να καλύψει τις ανάγκες του.

Μπορεί παλιότερα το χαμομήλι να θεωρούνταν καταπραϋντικό για τα μωρά, αλλά πλέον θεωρείται ότι περισσότερο τα βλάπτει παρά τα ωφελεί (π.χ. διαταράσσει τη χλωρίδα του εντέρου τους, τα κάνει πιο επιρρεπή σε αλλεργίες κλπ.). Στην ηλικία που είναι το μωρό σου χρειάζεται γάλα και τίποτε άλλο.

Σίγουρα το βραδινό ξύπνημα είναι μεγάλη ταλαιπωρία για τη μαμά, αλλά πρέπει να κάνεις λίγο υπομονή ακόμη. Το έχω ξαναγράψει, ακόμη και στην Αμερική - όπου έχουν τεράστιο κόλλημα με το θέμα του ύπνου και ο παιδίατρος πάντα ρωτάει "πώς κοιμάται το παιδί; κοιμάται σερί; πόσες φορές ξυπνάει; κλπ" - οι παιδίατροι επιμένουν ότι πριν από τους 4 μήνες τουλάχιστον δεν κάνουμε κανενός είδους παρέμβαση στον ύπνο του μωρού. Εμάς στους 8 μήνες μας είχε πει η παιδίατρος ότι θεωρητικά από εδώ και πέρα μπορεί να κοιμάται σερί χωρίς να ξυπνά για φαγητό τη νύχτα, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Εγώ νομίζω, από τη δική μου εμπειρία πάντα, πως κάθε παιδί είναι διαφορετικό και καμιά μέθοδος δεν αποδίδει σε όλα τα παιδιά. Ο μεγάλος μου γιος με αποκλειστικό θηλασμό για 5 μηνες ακόμα και όταν αρχίσαμε να τρώμε στερεές, δεν κοιμόταν σερί πάνω από 2 ώρες, ούτε μέρα ούτε νύκτα!! "Εγινε 20 μηνών να κοιμηθεί ολόκληρη νύκτα και ήμουν 5 μηνών έγκυος στο δεύτερο. Τώρα ο μικρός μου 4,5 μηνών και αυτός με αποκλειστικό θηλασμό, από 2 μηνών κοιμάτε το βράδυ 5 ώρες μέσο όρο σερί και μετά ξυπνά κάθε 2 ώρες περίπου. 3 θηλασμούς μέχρι το πρωί τους κάνουμε σίγουρα! Όμως πολύ διαφορετικός από το μεγαλο μου.

Καταλαβαίνω πως κουράστηκες έστω και αν το μωράκι σου είναι μόνο 3,5 μηνών (έχεις να περάσεις ακόμα ξενύκτια!! :wink:) όμως κάνε υπομονή και μην ακούς που σου λενε δεν κάνει να ξυπνάει νύκτα από τώρα και να δώσεις χαμομήλι και τέτοια. Έστω και αν δεν πεινάει μπορεί απλά να ξυπνάει γιατί έχει ανάγκη την αγκαλίτσα της μητέρας του! :-P Κακό είναι? :wink: Δεν θα ξαναγίνει 3,5 μηνών, απόλαυσε το και χαλάρωσε! Μην δίνεις σημασία σε τέτοιου είδους υποδείξεις.

Για κάποιο λόγο ξυπνούν το βράδυ τα μωράκια μας και σε τόση μικρή ηλικία το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανταποκρινομαστε στις ανάγκες τους.

Καλή συνέχεια και να σας ζήσει! :)

You can buy your children everything in the world, but nothing will compare to the memories you make with them...

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

Λοιπον για να επανελθουμε στο θεμα..το δοκιμασα και εγω στο γιο μου περιπου στο χρονο αν δεν κανω λαθος καθως καθε βραδυ ξυπνουσε 4 νταν και με ειχε κουρασει ολο αυτο καθως ειχα αρχισει και τη δουλεια. Η αληθεια ειναι οτι δεν επιασε σαν κολπο. Το εφαρμοσα κανα 15νθημερο και το ιδιο σκηνικο επαναλαμβανοταν καθε βραδυ. Επινε μονορουφι το τσαι και φυσικα επειδη δεν χορταινε δεν ηρεμουσε και τελικα του εδινα γαλα. Επομενως απλα συνεχισα να του δινω γαλα ωσπου σε καποια φαση στον εναμιση χρονο περιπου σταματησε να ξυπναει. Το καθε παιδακι ειναι διαφορετικο, ο δικος σου ειναι και μικρουλης ακομη, δωστου λιγακι χρονο και βλεπεις τι θα κανεις. Ισως οταν αρχισει στερεες τροφες να ειναι πιο ευκολο καθως θα ειναι και πιο χορτασμενος. Βασικο στη δικη μου περιπτωση ειναι οτι σταματησε το γαλα στις 4 οταν αρχισε να κουτσοτρωει και ναι το εκανε στον εναμιη χρονο, μεχρι τοτε μονο γαλα και γι αυτο ισως πεινουσε. Δες επομενως τι θα βολεψει το μωρακι και εσενα και συμβουλεψου φυσικα τον παιδιατρο σου.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Έχω την εντύπωση ότι το να κόωεις τελείως τον θηλασμό το βράδυ, οδηγείσαι στον αποθηλασμό (εφόσον θηλάζεις και δεν δίνεις ξένο, έτσι?). Προσωπικά για το βραδυνό κάνω υπομονη. Ειδικά τώρα που βγάζει δόντια(μέσα σε 1,5 μήνα πετάξαμε 5 κι ετοιμάζεται το 6ο) ξυπνάει από την ενόχληση. Ότι και να δώσω θα ξυπνήσει τουλάχιστον 3,4 φορές δεν το γλιτώνω. Αν πια με έχει στραγγίξει και το στήθος μου δεν αντέχει να είναι άλλο πιπίλα ναι του δίνω κιντερτέ, το έχω πάντα έτοιμο δίπλα (στο 99% των περιπτώσεων το χύνω το επόμενο πρωί στον νεροχύτη).

Εμένα η μάνα μου μου έδινε το βράδυ χαμομήλι από 20 ημερών, με θήλασε μόνο 40 μέρες γιατί της "κόπηκε το γάλα" (surprise surprise) και φυσικά κοιμόμουν όλο το βράδυ.

Επιλογή σου είναι, κανένας δεν σε κρίνει, και να μην σε ενδιαφέρει αν σε κρίνουν, ο κάθε άνθρωπος έχει τις αντοχές του. Πώς θα φροντίσεις το μωρό σου αν στην τελική καταρρεύσεις εσύ? Αυτό να θυμάσαι.

γνωμη μου:

αν το παιδακι ξυπναει, ταισε το κανονικα το γαλα του.

λογικα το να του δωσεις κατι αλλο, δεν θα αλλαξει τη συνηθεια του, ουτε την πεινα του.

αν παρολα αυτα βλεπεις οτι σε περνει, τι θα ελεγες να το κραταγες ενα δεκαλεπτο-τεταρτακι αργοτερα καθε ξημερωμα, για γευμα γαλακτος???

(με βασικη προϋποθεση να εχει ''ανοιξει'' απο μονο του τα ωραρια υπνου.)

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!