Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αχ αυτός ο ύπνος!

savroulla

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Η μικρή μου λιχουδίτσα είναι τώρα 7 μηνών.Απο τότε που ήρθαμε σπίτι ο ύπνος μας είναι ένα πρόβλημα!Γενικά την ημέρα κοιμάται το maximum 1 με 2 ωρες και αυτές με δική μου βοήθεια(κούνημα,βόλτα,νανούρισμα).Το μεγάλο όμως πρόβλημα μας είναι το βράδυ μέχρι να μας πάρει ο ύπνος!Στην αρχή εφάρμοσα την τακτική να την βάζω στην κούνια μόλις ρευότανε και να την αφήνω να κοιμηθεί μόνη της μετά απο κλάμα και γκρίνια.πήγαινα πολύ συχνά κοντά της να της δίνω την πιπίλα,να την χαιδεύω να της μιλάω, μέχρι να κοιμηθεί!Το έκανα αυτό για περίπου 5-6 μήνες!πίστευα οτι κάποια στιγμή θα μάθει και θα κοιμάται μόνη της.Μετά όμως απο αυτό το διάστημα και μετά απο μεγάλη στενοχώρια αποφάσισα οτι δεν θα το συνεχίσω και οτι θα την κρατάω μαζί μου μέχρι να νυστάξει και μετά θα την βάζω για ύπνο!ετσι και έκανα!Την ταίζα την κράταγα για λίγο και παίζαμε και μόλις την έβλεπα οτι άρχιζε την γκρίνια την έπαιραν στην αγκαλιά την κούναγα λίγο και πριν κοιμηθεί εντελώς την έβαζα στην κούνια!είχα λοιπόν αχαλαρώσει με αυτόν τον τρόπο και κοιμότανε μια χαρά!Μέχρι που ένα βράδυ σταμάτησε να είναι έτσι ήρεμη!Να σημειώσω εδώ οτι αυτό συνέβει μόλις την ξεκίνησα την απογευματινή κρέμα!έτσι λοιπόν θεώρησα οτι την βαραίνει η κρέμα γιατί δεν μου έπινε και το γάλα της!Μείωσα λοιπόν την ποσότητα της κρέμας , άλλαξα το ωράριο φαγητού μια ώρα νωρίτερα δε όλα και έτσι άρχισε να πίνει το γάλα της πάλι αλλά δυστηχώς δεν κοιμάται πάλι χωρίς κλάμα και γκρίνια!Δοκιμάζω τα πάντα και τίποτα!Στενοχωριέμαι και δεν ξέρω τι να κάνω γιατί 1ον θέλω να κομάται νωρίς(μέχρι τι 10 το αργότερο) 2ον θέλω ο ύπνος να είναι μια ευχάριστη φυσιολογική διαδικασία 3ον δεν θέλω να κλαίει και να αισθάνεται οτι την πιέζω γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει!ήθελα λοιπόν και την δικήσας γνώμη στο πρόβλημα μου μιας και έχω σκεφτεί τοοοοοοοοοσσσσσοοοοοοοοοο πολύ που το μυαλό μου έχει σταματήσει!

Διαφημίσεις

Καλησπερα! Δεν νομιζω οτι θα σε βοηθησω ιδιαιτερα γιατι κ εγω αντιμετωπιζω προβληματα με τον υπνο του μικρου μου κατα καιρους, απλα θα σου γραψω τι εκανα εγω οταν ηταν στην ηλικια της κορουλας σου, για να τον κοιμησω. Επειδη δεν κοιμοταν μονος του, δυστυχως, ξαπλωνα στο κρεβατι μου τον επαιρνα αγγαλιτσα κ του εδινα το γαλα του. Ταυτοχρονα τον χαιδευα κ λιγο κ ετσι χαλαρωνε. Ως συνηθως ειχε κοιμηθει πριν τελειωσει το γαλα αλλιως τελειωνε το γαλα του κ καθομασταν λιγο ακομα ετσι μεχρι που κοιμοταν. Μονο που εγω δεν του εβαζα ωραριο, ας πουμε πηγε η ωρα δεκα παμε για υπνο.Οτι ωρα νυσταζε εκεινος! Μπορει σε καποιες να ακουστει κακο το να μην εχω ωραριο στο παιδι για τον υπνο, αλλα επειδη κ εγω απο την αρχη αντιμετωπιζα προβλημα μεχρι να κοιμηθει, δεν θελω να τον αφηνω να κλαιει επειδη πηγε αργα! Οτι ωρα νυσταξει.

εγω οταν ο μικρος μου πηγε 7 μηνων του εκοψα τον απογευματινο υπνο. κοιμοταν πρωι - μεσημερι - απογευμα. τον απογευματινο τον εκοψα με σκοπο να κοιμαται καλυτερα την νυχτα. επισης δεν διαπιστωσα καμια αλλαγη με την εισαγωγη της κρεμας κ πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο. προσπαθησε να μην κοιμαται το απογευμα ετσι ωστε να κουραζεται κ στην διαδικασια του υπνου να την χαλαρωνεις αρκετα.. χαμηλος φωτισμος, ζεστο μπανιο κ μασαζ με λαδακι με αρωμα λεβαντα, οχι φασαρια στο σπιτι, γαλα, λιγες ψιθυριστες κουβεντουλες με χαδακια κ βαλτην στο κρεβατι. δεν μπορει κουραση κ μετα χαλαρωση θα την παρει πιο ευκολα ο υπνος! εγω αυτο κανω κ μολις τον ακουμπησω στο κρεβατι ανοιγει τα χερια του (ζηταει την αγαπημενη του κουβερτα να την παρει αγκαλια) του την δινω κ κατευθειαν γυριζει πλευρο κ ζζζζζζζ... νανι νανι... 9 μηνων ειναι.

Aχ αυτος ο υπνος....Εμεις επειδη περασαμε τραγικους κολικους(λιγο ηθελα για ζουρλομανδυα)με τον υπνο εχουμε τεραστιο θεμα!Απ το κουνημα κουνημα,πρεπει να γινει σεισμος για να κοιμηθει σαν πουλακι:rolleyes:

Το φαγητο δεν παιζει ρολο(κατ εμε)και ο δικος μου αν δεν κοιμηθει τ απογευμα,τοτε το βραδυ μου βγαζει την πιστη στο γαλα γιατι κοιμαται κατα την διαρκεια του ταισματος κ μολις τον ακουμπισω στο κρεβατι Αναστα ο Κυριος.

Χτες το βραδυ συγκεκριμενα παρολο που εδειχνε να νυσταζει με το που τον εβαλα εκανε σαν να τον δερνω.Λεω ετσι εισαι?Τον βαζω στο κρεβατι μου κ τον ξεμερδαω στο παιχνιδι κ στα φιλια.Σε καποια φαση,τι τσιφτετελι χορευε(κοπαναγε τα ματια του απ τη νυστα)τι το μαλλι του τραβαγε,τι τ αυτια του αλλα η παρλα παρλα κ τα γελια γελια ετσι?Ε καποια στιγμη που απ το τριψιμο κοντευε να σηκωθει να παει μονος του για υπνο,τον βαζω στο κρεβατι κ σε 5' ειχε κοιμηθει.

Εμενα ουρλιαζει καθε φορα που τον βαζω για υπνο.Χαμηλοι φωτισμοι κ τα λοιπα ναι με τον χαλαρωνουν κ τον νανουριζουν αλλα με το που τον βαζω στην κουνια μας ακουει ολο το τετραγωνο.Οσο κ να νυσταζει.Αυτο που κανω εγω σε γενικες γραμμες γιατι δεν τον ικανοποιει κανενα ειδος νανουρισματος,ειναι να τον κουραζω με παιχνιδια κ αγγαλιες οσο πιο πολυ μπορω κ να συνεχιζω να εκπεδευω τον εαυτο μου να συνιθιζει το κλαμα:cool:

pEJHp3.png

Εγω δυο παιδια, δυο διαφορετικες εμπειριες απο την γεννα ακομα......

Ο πρωτος κοιμοταν απο βρεφος 2ωρα και απο 40 ημερων ολη νυχτα χωρις να ξυπνησει καν για γαλα.

Ο δευτερος....Αχ...βρεφος κοιμωταν το πολυ 45 λεπτα και την νυχτα ανα 1-3 ωρες ξυπναγε ...τον κουναγα στο καροτσι τη μερα και στα ποδια μου την νυχτα....μεχρι που απο την αυπνια επαθα ιλιγγο.....τοτε τον πηρα στο κρεβατι μας (τον πρωτο ποτε ως τωρα).

15 μηνων σταματησε να ξυπναει τα βραδυα και αν τυχει τωρα καμμια φορα τον μηνα και ξανακοιματε ευκολα.

Πιστευω πως μεσα σε ολα ποναγε και πολυ στην οδοντοφυια γιατι με το που βγηκαν τα δοντια ηρεμισε το παιδακι μου ....στον υπνο γιατι στον ''ξύπνιο'' εχουμε μελλον ακομα :rolleyes:

Υπομονη μανουλες ....υπομονη !!!!

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Διαφημίσεις

Δυστηχώς τα έχω δοκιμάσει όλα όσα μου αναφέρατε!Η διαδικασία του ύπνου ήταν απο όταν την πήρα σπίτι συγκεκριμένη ,μπάνακι ζεστό-μασαζάκι και λίγο παιχνίδι-χαμηλός φωτισμός και χαλάρωση-γάλα και ύπνος!Μέχρι που ξεκίνησαν τα δόντια και μόλις μας πέρασαν οι κολικοί λειτουργούσε αρκετά καλά με λίγο μόνο κλάμα!Σίγουρα έχει θέμα με τα ούλα της όπως και όλα τα μωράκια αλλά όμως ακόμα και όταν έχουν υπάρξει φορές που της δίνω depon πάλι δεν αλλάζει κάτι!

Όσο για το φαγητό απλά το μυαλό μου πήγε οτι ίσως την βαραίνει στο στομάχι της κάτι όμως που μπορεί να ήταν και τυχαίο!Σε αντίθεση με την μαματσίδα εγώ θέλω να μάθει να κοιμάται νωρίς γιατί θεωρώ οτι έτσι είναι καλύτερο για αυτές τις ηλικίες και για αυτό με πιάνει άγχος και πανικός!Τον απογευματινό ύπνο δεν είναι και πολύ εύκολο να της τον κόψω (αν και συνήθως δεν την αφήνω να κοιμηθεί πάνω απο 20 λεπτά) γιατί ακόμα δεν μπουσουλάει και δυσκολεύομαι να την ξεγελάσω....τι στις κούνιες την πάω ,τι σε καφετέριες, τι τον κλοόυν της κάνω τίποτα!Αλλά νομίζω οτι τα 20 λεπτά δεν της φτάνουν έτσι και αλλιώς!

Σίγουρα θα το βρεί μόναχούλα της όπως όλα τα παιδάκια ,απλά στενοχωριέμαι όταν την βλέπω και ταλαιπωρείται με κάτι τόσο "απλό" :(