Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ψωμί?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

εμεις το αρχισαμε πριν απο δυο βδομαδεσ περιπου στον 8ο και τρελαθηκε. φυσικα τις δινω μονο κορα απο ολικης ή σικαλεως και κουλουρι τωρα ομως σκεφτομαι να παρω αρτοπαρασκευαστη για να τις φτιαχνω βιολογικο απο τα χερακια μου :D

Διαφημίσεις

Εμείς αργήσαμε λιγάκι μιας και ο μικρός είναι αρκετά φαγάνας και το ψωμί παχαίνει... μετά τους 15 μήνες το δοκίμασε, εννοείται ότι του αρέσει και προτιμώ να του δίνω αυτό που φτιάχνει ο αρτοπαρασκευαστής μας... :):wink:

Και εμείς εκεί γύρω στους 8-9 μηνών της δώσαμε ψωμάκι, τώρα πλέον είναι το αγαπημένο μόλις το δει την πιάνει μια τρέλλα :lol::lol::lol:

ετσι κι εμεις! Ψωμακι και τωρα τρωει και τα μπισκοτακια σε χρονο dt!!!

Εμένα ο παιδίατρος μου είπε να τρίβω την ψίχα και να την ανακατεύω και να μαλακώνει με το αβγό από 8 μηνών,αλλά δεν το έχω ξεκινήσει ακόμα, γιατί είμαστε ακόμα στη φάση που τρώει μόνο τον κρόκο σιγά σιγά.Δε φοβόσαστε να τους δίνετε την κόρα που λέτε από 8 μηνών;Έχουν πολλά δοντάκια τα δικά σας;Η δικιά μου έχει βγάλει τα 2 κάτω και θα έτρεμα να της δώσω ψωμί να το φάει μόνη της.Γενικότερα έχω ανασφάλειες του τύπου μη φάει κάτι και πνιγεί.

Εμένα ο παιδίατρος μου είπε να τρίβω την ψίχα και να την ανακατεύω και να μαλακώνει με το αβγό από 8 μηνών,αλλά δεν το έχω ξεκινήσει ακόμα, γιατί είμαστε ακόμα στη φάση που τρώει μόνο τον κρόκο σιγά σιγά.Δε φοβόσαστε να τους δίνετε την κόρα που λέτε από 8 μηνών;Έχουν πολλά δοντάκια τα δικά σας;Η δικιά μου έχει βγάλει τα 2 κάτω και θα έτρεμα να της δώσω ψωμί να το φάει μόνη της.Γενικότερα έχω ανασφάλειες του τύπου μη φάει κάτι και πνιγεί.

αυτή τη βδομάδα του δώσαμε κι εμείς κόρα :lol:

ξετρελάθηκε και εγώ ήμουν με ένα μόνιμο αγχωμένο βλέμμα πανικού :lol:

εννοείται ότι δεν το αφήνεις το παιδί μόνο του με το ψωμί στο χέρι

του το δίνεις και το κοιτάς συνεχώς μην τυχών και κόψει κανα κομμάτι μόλις παπαριάσει απ τα σάλια

κι εμάς μόνο δύο κάτω έχει αλλά όλοι (οι παλιοί) λένε ότι στο ψωμάκι η κόρα είναι ιδανική για τα δοντάκια

ε του το έδωσα λοιπόν, το δαγκωνε με λύσα, μόλις λίγο μούσκευε το ψωμί και πλέον ήταν "επικίνδυνο" του το άλλαζα με άλλο στεγνό :wink:

Γενικα πρεπει να εχουμε τα ματια μας στο παιδι οταν του δινουμε κατι να φαει.

Εμενα τρωει μονος του αχλαδι, ψωμι, αγγουρι, μπισκοτακι κλπ.

Εννοειται οτι δεν τον αφηνω μονο του οταν τρωει και εχω νερο απο διπλα στανταρ.

Οσο για το ψωμακι ειναι ακινδυνο απο 8 μηνων αρκει να μην ειναι ξεροψημενο και πιστεψτε με το ευχαριστιουνται πολυ γιατι ξυνουν τα ουλα τους, οποτε μην το φοβαστε.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Η δικιά μου μας κοιτάζει συνέχεια στο στόμα. Έτσι της έχω δώσει κόρα από5,5 μηνών. Όχι τακτικά βέβαια. Πάντως της αρέσει πολύ.

:lol:

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι βρε κορίτσια... τί να πω;;; τόσο φοβιτσιάρα είμαι;;;

φτάσαμε 13 μηνών και σκέφτομαι τώρα να αρχίσω να του δίνω... και έχει και 10 δόντια!!! :lol::lol::lol:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

φτάσαμε 13 μηνών και σκέφτομαι τώρα να αρχίσω να του δίνω... και έχει και 10 δόντια!!! :lol::lol::lol:

φοβιτσιααααρα :lol::lol::lol:

εγω αυθορμητα της εδωσα λιγο και της αρεσε...

Μη φοβασαι...δεν υπαρχει λογος..θα του δωσεις κορα ή μικρουλικα κομματακια ψυχα...πρεπει να μαθει να μασαει!!! :wink:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Για να σε ξε-αγχώσω... άσχετο που το ψωμί το δώσαμε μετά στους 15 μήνες στον Κωστή, από 9 μηνών που ήταν ακόμα ΕΝΤΕΛΩΣ φαφούτης του δίναμε παξιμαδάκι κρίθινο (κατόπιν οδηγιών της παιδιάτρου) για να μάθει να μασάει (με επίβλεψη πάντα βέβαια...)

Βοήθησε πάαααρα πολύ και μια χαρά το έτρωγε με τη φαφουτιά... :wink:

Μωρέ... είναι που δε μου δείχνει εκείνος έτοιμος!! εγώ να το ξεπεράσω!!!

Από την αρχή που ξεκινησαμε τις στέρεες τροφές... σβόλο να είχε η κρέμα... έκανε εμετό!! τώρα κάτι χοντρό να του έρθει... έχει αρχίσει ευτυχώς να το φτύνει!! (στη χειρότερη στα μούτρα μου!!! :lol::lol::lol: )

Είμαστε σε φάση εκπαιδευσης πως έχει δοντάκια και πρέπει να μασάει σαν τη μαμά και τον μπαμπά... όταν το λέμε αυτό αρχίζει να τα χτυπάει (σαν τη μασέλα του γέρου...) και μετά για κακή μου τύχει... τα τρίζει!!!!!

Που θα πάει... θα συνηθίσουμε κι εγώ κι αυτός!! :D

κριθινο παξιμαδι? :shock::shock:

μπραβο!!μπραβο στο μωρακι σου!! πως τα καταφερε χωρις δοντακια?? :shock::shock: εδω εμεις με τα δοντια και ζοριζομαστε!!!!

χμ κατι μου λεει πως το μωρακι σου σε λιγο θα το δουμε με καμια μπριζολα στο χερακι του!!!! :lol::lol: μπραβο!!!!

[quote name="sofia_nefeli"το μωρακι σου σε λιγο θα το δουμε με καμια μπριζολα στο χερακι του!!!! :lol::lol: μπραβο!!!![/quote]Α! πίστεψέ με... μ' αυτά μιά χαρά τα πάνε!! στο τραπέζι της βάφτισης, τσάκωσα το μωρό με παϊδάκι στο χέρι να ξερογλύφεται και τους παππούδες να καμαρώνουν :evil: ...

κριθινο παξιμαδι? :shock::shock:

μπραβο!!μπραβο στο μωρακι σου!! πως τα καταφερε χωρις δοντακια?? :shock::shock: εδω εμεις με τα δοντια και ζοριζομαστε!!!!

χμ κατι μου λεει πως το μωρακι σου σε λιγο θα το δουμε με καμια μπριζολα στο χερακι του!!!! :lol::lol: μπραβο!!!!

:lol::lol::lol:

Κοίταξε... δεν ήταν από την αρχή τόοοοοσο εύκολο... όχι όμως και τόσο δύσκολο όσο το περίμενα! Το έγλυφε, αυτό "παπάρωνε" και κάποια στιγμή κοβόταν ένα κομματάκι... συνέχιζε να το κάνει βόλτες στο στόμα του, γινόταν ψιχουλάκια και τα κατάπινε! :wink:

Μπριζόλα ε; Είναι που δεν του έχω δώσει χοιρινό ακόμα αλλοιώς μια χαρά θα τη χλαπάκιαζε!!! :lol::lol::lol:

Και εμείς εκεί γύρω στους 8-9 μηνών της δώσαμε ψωμάκι, τώρα πλέον είναι το αγαπημένο μόλις το δει την πιάνει μια τρέλλα :lol::lol::lol:

Να ρωτήσω κάτι όλες..δηλαδή πόσο κομμάτι ψωμί του δίνεται ..όσο ένα ζάρι; Όσο ένα καπάκι κοκακόλας ή πιο μεγάλο...πως το ξεκινήσατε;

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif