Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοήθεια για σταδιακό αποθηλασμό!!

Recommended Posts

Καταρχάς συγγνώμη που γράφω σ'αυτό το topic για αποθηλασμό αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο στο topic του αποθηλασμού δε με αφήνει να μπω και να ανοίξω θέμα...:mad:

Λοιπόν, έχω ένα αγοράκι, το οποίο μόλις χρόνισε και από την πρώτη στιγμή το θηλάζω αποκλειστικά. Ήμουν κ είμαι υπέρμαχος του θηλασμού και αν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος θα μπορούσα να θηλάζω κ μέχρι 2 έτών.

Ο λόγος είναι το ότι για να κάνουμε 2ο παιδάκι επιβάλλεται να κάνουμε εξωσωματική όπως κάναμε κ την πρώτη φορά. Δεν υπάρχει περίπτωση φυσιολογικής σύλληψης. Και φυσικά απαγορέυεται ρητά να μπω στη διαδικασία των ενέσεων και ταυτόχρονα να θηλάζω. (Αγλαία αν έχεις αντίθετη γνώμη θα με κάνεις πολύ ευτυχισμένη αλλά δεν το νομίζω...:|)

Λόγω λοιπόν του ότι τα χρόνια περνάνε και μαζί τους μειώνουν και τη γονιμότητα, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και πρόβλημα (ανδρικό μεν αλλά πρόβλημα) λέμε να κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται μια 2η προσπάθεια για να του χαρίσουμε αδερφάκι.

Το πρόβλημα είναι ότι ο μικρός δε συνεργάζεται καθόλου (και φυσικό είναι αφού είναι ακόμα μικρούλης και περνάει κ φάσεις με δόντια κ.λ.π.) και πλέον μετά βίας κατάφερα να κόψω τους ημερήσιους θηλασμούς. Όχι πάντα βέβαια γιατί κάποιες μέρες, όπως σήμερα, σηκώνει όλο το τετράγωνο στο πόδι αν δε θηλάσει για να κοιμηθεί το μεσημέρι.

Το βράδυ δε, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κοιμηθεί αν δεν κάνει για πόοοση ώρα το στήθος μου πιπίλα. Αναπληρώνει φαίνεται και για όλη την ημέρα που δεν το είχε. Αλλά και μόλις κοιμηθεί μετά από κανένα 2ωρο ξυπνάει και ψάχνει το στήθος και ακόμα κ όταν ξανακοιμηθεί δε θέλει να το βγάλει από το στόμα του καθόλου και καταλήγουμε να κοιμόμαστε τα περισσότερα βράδυα μαζί πιπιλώντας διαρκώς...

Έχω να κοιμηθώ καλά πολλά βράδυα και η μέση μου με πεθαίνει.

Γενικά είμαι πολύ απογοητευμένη που αναγκάζομαι να τον υποχρεώσω να αποθηλάσει και είμαι γεμάτη τύψεις που τον κάνω να νιώθει απόρριψη. Είμαι εγλωβισμένη σεμια κατάσταση που δεν επέλεξα και δεν υπάρχει λύση. Ή θα τον θηλασω όσο θέλει, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνουμε τις πιθανότητες όσο περνά ο καιρός να έχουμε μια επιτυχημένη εξωσωματική(γιατί κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ξαναπετύχει με την πρώτη) ή θα τον αναγκάσω να κλαίει μέχρι τελικής πτώσεως και να με ζητάει απεγνωσμένα;;;;;

Είμαι πολύ στεναχωρημένη, αλλά πρέπει να βρω τρόπο να το πετυχω..

Συγγνώμη για το μακροσκελέστατο μήνυμα αλλά δεν έχω πουθενά αλλού να τα πω γιατί ούτως ή άλλως όπου και να πω ότι θηλάζω ακόμα με κοιτάνε σαν εξωγήινη. Εκτός αυτού χρειάζομαι πραγματικά μια συμβουλή από κάποιες που ξέρουν τι πραγματικά είναι ο θηλασμός και να με καταλαβαίνουν....

Υ.Γ. Σήμερα το πρωί προσπάθησα να αντικαταστήσω τον πρωινό θηλασμό με κατσικίσιο γάλα και ξίνιζε τα μούτρα του και το έδινε σε μένα να το πιώ:P. Σαν να μου λέει πιές να δεις τι μ...κίες μου δίνεις...

Θεέ μου τι να κάνω;;;

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Διαφημίσεις

Και φυσικά απαγορέυεται ρητά να μπω στη διαδικασία των ενέσεων και ταυτόχρονα να θηλάζω. (Αγλαία αν έχεις αντίθετη γνώμη θα με κάνεις πολύ ευτυχισμένη αλλά δεν το νομίζω...:|)

Ο θηλασμός δεν έχει πρόβλημα από τις ορμόνες των ενέσεων, όμως μπορεί ο θηλασμός να ανεβάζει τα επίπεδα προλακτίνης και αυτό να μειώσει τις πιθανότητες επιτυχίας της προσπάθειας που κάνεις.

Εξαρτάται και από το πρωτόκολλο που ακολουθείς, από την υπάρχουσα γονιμότητα, από τη συχνότητα των θηλασμών.

Αν η συχνότητα των θηλασμών είναι μειωμένη, τότε ισως να μην δημιουργείται πρόβλημα, εξαρτάται από τα επίπεδα προλακτίνης που έχεις. Αν είναι αυξημένα μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα αλλά συνήθως σε αυτή την ηλικία που είναι το μωρό σου, η προλακτίνη είναι περίπου στα φυσιολογικά επίπεδα.

Το πρόβλημα είναι ότι ο μικρός δε συνεργάζεται καθόλου (και φυσικό είναι αφού είναι ακόμα μικρούλης και περνάει κ φάσεις με δόντια κ.λ.π.) και πλέον μετά βίας κατάφερα να κόψω τους ημερήσιους θηλασμούς

Το έχετε συζητήσει; του έχεις πει κάτι σχετικό ή απλά μείωσες τους θηλασμούς.

Έχω να κοιμηθώ καλά πολλά βράδυα και η μέση μου με πεθαίνει.

Μήπως έχεις λάθος στάση όταν ξαπλώνεις;

(γιατί κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ξαναπετύχει με την πρώτη)

αυτό είναι αλήθεια:|

Αγλαία χίλια ευχαριστώ για την τόσο γρήγορη απάντηση. Το εκτιμώ ιδιαιτέρως..:wink:

Ο θηλασμός δεν έχει πρόβλημα από τις ορμόνες των ενέσεων, όμως μπορεί ο θηλασμός να ανεβάζει τα επίπεδα προλακτίνης και αυτό να μειώσει τις πιθανότητες επιτυχίας της προσπάθειας που κάνεις.

Στην πρώτη προσπάθεια μου έπαιρνα στην αρχή τα Suprefact (εισπνεύσιμα) για καταστολή των οιστρογόνων και μετά Puregon για διέγερση ωοθηκών. Ακολούθησα και προφανώς θα ξαναακολουθήσω (όταν αποφασίσω να ξεκινήσω) το μακρύ πρωτόκολλο γιατί κάνω πολύ εύκολα πολλαπλή ωορρηξία και πρέπει να προηγηθεί καλή καταστολή. Είσαι όμως σίγουρη ότι ταυτόχρονα με αυτά τα φάρμακα μπορώ να θηλάζω; Γιατί διάβασα στα κουτιά του Puregon που μου έμειναν ότι απαγορεύεται ο θηλασμός. Και αργότερα βέβαια είναι και η προγεστερόνη...

Η γονιμότητα για την οποία ρώτησες είναι πάρα πολύ καλή. Είμαι σε άριστη κατάσταση και είμαι 31 χρονών. Όσο για τη συχνότητα των θηλασμών, είναι βράδυ, μεταμεσονύκτια όσο θέλει και νωρίς το πρωί. Ενίοτε το μεσημέρι το οποίο προσπαθώ να αρνούμαι όταν επιμένει αλλά πόσο;;;

Το έχετε συζητήσει; του έχεις πει κάτι σχετικό ή απλά μείωσες τους θηλασμούς.

Οι θηλασμοί καταρχάς μειώθηκαν από μόνοι τους το καλοκαίρι, εννοώ ότι το μωρό αποφάσισε χωρίς πίεση να μη θηλάζει την ημέρα εκτός από το μεσημέρι για νακοιμηθεί και αυτό είναι το μοναδικό που προσπάθησα σιγά-σιγά να κόψω μέχρι τώρα. Άλλωστε είναι ένα πολύ φαγανό μωρό, τρώει ΤΑ ΠΑΝΤΑ εύκολα και μεγάλες ποσότητες. Δε θέλει δηλ να θηλάσει για να χορτάσει αλλά για συναισθηματικούς λόγους.

Τι εννοείς 'ομως αν το έχουμε συζητήσει;; Πώς να με καταλάβει στην ηλικία που είναι; Τώρα αρχίσαμε να συνεννοούμαστε με τα απλά πράγματα όπως "μαμ" , "βόλτα" κ.λ.π. πώς να του εξηγήσω ότι θα θηλάζουμε λιγότερο;;;

Μήπως έχεις λάθος στάση όταν ξαπλώνεις;

Απλά ξαπλώνω 90% από το ίδιο πλευρό για να τον έχουμε στη μέση ανάμεσά μας ώστε να μην πέσει αν με πάρει ο ύπνος. Οπότε όσο καλή στάση κ να έχω αν είμαι όλο το βράδυ στην ίδια στάση πόσο να αντέξει η μέση μου;;;

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Γεια σου esperanza!

Όταν διάβασα το πρώτο μήνυμά σου, φαντάστηκα ότι πλησιάζεις τα 40 και ίσα ίσα προλαβαίνεις μια ακόμη προσπάθεια εξωσωματικής. Απ΄ότι βλέπω όμως είσαι μόλις 31! Χωρίς να θέλω να επέμβω, νομίζω ότι από όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία της εξωσωματικής, το αν θα είσαι 31 ή 31 1/2 είναι από τους λιγότερο σημαντικούς. Ίσως μέσα σε λίγους μήνες όλα να είναι διαφορετικά με το θηλασμό. Αλλά πάλι, εσύ ξέρεις καλύτερα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην εξωσωματική, όποτε κι αν την επιχειρήσετε!

Γεια σου Pax και ευχαριστώ για την απάντηση,

έχεις όντως δίκιο σ'αυτό που λες μόνο που αυτό είναι που θελω να αποφύγω. Να πλησιάζω τα 40 και να προσπαθώ ακόμα. Θα μου πεις μα είναι πολύ νωρίς ακόμα, δεν υπάρχει ωστόσο καμία εγγύηση 'ότι θα ξαναπετύχω τόσο εύκολα και θέλω να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερες φορές την αγωγή για ευνόητους λόγους. Ήταν ήδη απίστευτη τύχη που πέτυχε με την πρώτη κ την προηγούμενη φορά.

Ένας 2ος λόγος που βιάζομαιν είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι η δικιά μου γονιμότητα ή ηλικία αλλά το σοβαρότατο θέμα υπογονιμότητας που αντιμετωπίζει ο άνδρας μου και ίσως να επιδεινώνεται πιο γρήγορα κ από όσο φαντάζομαι. Αυτό θέλουμε να προλάβουμε.

Μετά σκέφτομαι: αν συνεχίσω το θηλασμό π.χ. 2 μήνες ακόμα, όσο περνά ο καιρός δεν θα είναι όλο κ πιο δύσκολο να αποθηλάσω;; Μήπως τώρα είναι θεωρητικά η καλύτερη περίοδος;

Δεν ξέρω ακόμα προβληματίζομαι αν και τις τελευταίες μέρες μείναμε μόνο στον βραδινό και τους μεταμεσονύχτιους χωρίς κόπο..

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Διαφημίσεις

Γεια σου Pax και ευχαριστώ για την απάντηση,

έχεις όντως δίκιο σ'αυτό που λες μόνο που αυτό είναι που θελω να αποφύγω. Να πλησιάζω τα 40 και να προσπαθώ ακόμα. Θα μου πεις μα είναι πολύ νωρίς ακόμα, δεν υπάρχει ωστόσο καμία εγγύηση 'ότι θα ξαναπετύχω τόσο εύκολα και θέλω να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερες φορές την αγωγή για ευνόητους λόγους. Ήταν ήδη απίστευτη τύχη που πέτυχε με την πρώτη κ την προηγούμενη φορά.

Ένας 2ος λόγος που βιάζομαιν είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι η δικιά μου γονιμότητα ή ηλικία αλλά το σοβαρότατο θέμα υπογονιμότητας που αντιμετωπίζει ο άνδρας μου και ίσως να επιδεινώνεται πιο γρήγορα κ από όσο φαντάζομαι. Αυτό θέλουμε να προλάβουμε.

Μετά σκέφτομαι: αν συνεχίσω το θηλασμό π.χ. 2 μήνες ακόμα, όσο περνά ο καιρός δεν θα είναι όλο κ πιο δύσκολο να αποθηλάσω;; Μήπως τώρα είναι θεωρητικά η καλύτερη περίοδος;

Δεν ξέρω ακόμα προβληματίζομαι αν και τις τελευταίες μέρες μείναμε μόνο στον βραδινό και τους μεταμεσονύχτιους χωρίς κόπο..

Έχεις σκεφτεί καθόλου να καταψύξετε σπέρμα, αν όντως το πρόβλημά του είναι τέτοιο που επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου;

Στην πρώτη προσπάθεια μου έπαιρνα στην αρχή τα Suprefact (εισπνεύσιμα) για καταστολή των οιστρογόνων και μετά Puregon για διέγερση ωοθηκών. Ακολούθησα και προφανώς θα ξαναακολουθήσω (όταν αποφασίσω να ξεκινήσω) το μακρύ πρωτόκολλο γιατί κάνω πολύ εύκολα πολλαπλή ωορρηξία και πρέπει να προηγηθεί καλή καταστολή. Είσαι όμως σίγουρη ότι ταυτόχρονα με αυτά τα φάρμακα μπορώ να θηλάζω; Γιατί διάβασα στα κουτιά του Puregon που μου έμειναν ότι απαγορεύεται ο θηλασμός. Και αργότερα βέβαια είναι και η προγεστερόνη...

Αν ψάξεις στο http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp για τα φάρμακα που αναφέρεις θα δεις ότι είναι Risk Level 1. Δεδομένης της ηλικίας του μωρού σου και των αραιών θηλασμών ίσως και του λιγότερου γάλακτος που πίνει πλέον (:αναφέρεις ότι τρώει καλά τις στερεές κι ότι θηλάζει πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους) ο κίνδυνος μειώνεται (συγκριτικά με ένα νεογέννητο πχ).

Η δε προγεστερόνη επιτρέπεται και στην εγκυμοσύνη και συνήθως μετά την εξωσωματική η μαμά παίρνει προγεστερόνη ακόμα και για τους 4 πρώτους μήνες. Αν είναι οκ το ρίσκο για το έμβρυο, τότε είναι εντάξει και για το μεγαλύτερο μωρό που θηλάζει.

Η γονιμότητα για την οποία ρώτησες είναι πάρα πολύ καλή. Είμαι σε άριστη κατάσταση και είμαι 31 χρονών.

Αυτό σε συνδυασμό με το ότι έχεις οδηγηθεί σε εξωσωματική λόγω υπογονιμότητας του συζύγου, επίσης αυξάνει τις πιθανότητές σου πιστεύω...

Τι εννοείς 'ομως αν το έχουμε συζητήσει;; Πώς να με καταλάβει στην ηλικία που είναι; Τώρα αρχίσαμε να συνεννοούμαστε με τα απλά πράγματα όπως "μαμ" , "βόλτα" κ.λ.π. πώς να του εξηγήσω ότι θα θηλάζουμε λιγότερο;;;

Θα σου απαντήσει πιστεύω και η Αγλαΐα, αλλά να ξέρεις ότι τα μωρά καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από όσα εκφράζουν. Και μόνο το ότι θα κάνεις τον κόπο να του εξηγήσεις θα είναι σημαντικό για το μωρό. Προσπάθησέ το.