Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

3μιση μηνών δεν παιρνει βαρος

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες και όλους!σας διαβάζω απ όταν έμεινα έγκυος κ μέσω του forum έχω βρει απάντηση σε πολλές απορίες μου κ παρηγοριά όταν τη χρειάστηκα!σας γράφω τώρα γιατί έχω πρόβλημα με το μωρακι μου.την άλλη βδομαδα θα γίνει 4 μηνών και μέσα σ αυτόν τον μήνα μέχρι σήμερα (3 βδομάδες δλδ) έχει πάρει μόλις 250 γρ!να σας πω ότι θηλαζω αποκλειστικά δν έχει πάρει συμπλήρωμα ποτε.βέβαια απο τη γέννηση μέχρι κ την προηγούμενη επίσκεψη στο γιατρο ήταν πάντα στην καμπύλη αναπτυξης 25 ενώ στο ύψος ήταν ανάμεσα απο 75 και 90.δεν τον καθυστερω ποτε στο φαγητό του και κάνει 8 με 9 γεύματα την ημέρα.καθε ιδέα και βοήθεια παραπάνω απο δεκτή!

Διαφημίσεις

Καλως ήρθες και να σου ζήσει το μωρό σου! :P

Νομίζω πως για να πάρεις κάποιες σωστές συμβουλές θα πρεπει να γράψεις τις ζυγίσεις του μωρού σου μεχρι σήμερα.

Οι ζυγίσεις αυτές έχουν γίνει στην ίδια ζυγαριά?

Σ ευχαριστω!!ναι στην ιδια έχουν γίνει.

7/6 3160

10/6 3020

16/6 3100

4/7 3600

9/8 4260

10/9 4980

29/9 5230

Σ ευχαριστω για την απάντηση σου

Missliza, το μωρό σου πήρε από τις 10/6, έως τις 10/9, δηλαδή σε 92 ημέρες 1960 γραμμάρια, 21,3 γρ/24ωρο.

Η τιμή είναι λίγο κάτω από το μέσο όρο και αρκετά πάνω από το ελάχιστα αποδεκτό. Από τις 10/9 μέχρι τις 29/9 πήρε σε 19 ημέρες 250 γρ. 13,2 γρ./24ωρο, λίγο πάνω από το μέσο όρο αυτής της ηλικίας.

Τα μωρά μετά τον 3ο μήνα, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ βάζουν περίπου το μισό βάρος, σε σχέση με αυτό που έβαζαν το πρώτο τρίμηνο της ζωής τους.

Μπορείς να περάσεις τις ζυγίσεις στις καμπύλες ανάπτυξης του βιβλιαρίου υγείας του μωρού για να βλέπεις πώς πηγαίνει συγκριτικά με τις καμπύλες.

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Κυρία αγλαία σας ευχαριστω πολυ για την απάντηση.η καμπύλη είναι αυτή που με προβλημάτισε γιατί κοιτάζοντας τες σήμερα είδα πως για να παραμείνει στην 25 που είναι απ όταν γεννήθηκε πρέπει στον 4 μήνα δλδ σε 10 μέρες να είναι λίγο πάνω απο τα 5500 κιλά και φοβάμαι πως με τον ρυθμό που έχει αυτόν τον μήνα δε θα τα φτάσει και θα πέσει.να σας ρωτήσω γιατί ενω θηλαζει με 8 στάνταρ γεύματα την ημέρα κ θηλαζει καλα τον καταλαβαίνω που ρουφαει και καταπίνει παιρνει δύσκολα βαρος συγκριτικά με μωρακια που γεννήθηκαν σχεδόν ίδιες ημερομηνίες.έχω διαβάσει πολλα ποστ που λέτε πως το γάλα της καθε μαμάς είναι ιδανικό για το παιδι της αλλα μήπως υπάρχει περίπτωση να μην είναι λιπαρο το γάλα λόγω κακής διατροφής δικής μου;

Τον προηγούμενο μήνα που πήγαμε για το εμβόλιο τον βρήκε καλο καθώς ήταν σταθερός στην ιδια καμπύλη αναπτυξης στο βαρος κ στην ιδια στο ύψος και περίμετρο κεφαλής.γενικά απ όταν γεννήθηκε πάντα μου έλεγε πως θα ήθελε να είχε πάρει λίγο βαρος παραπάνω αλλα επειδή είναι υπέρ του αποκλειστικου θηλασμου ποτε δν μου είπε για συμπλήρωμα αντίθετα λέει να συνεχίσουμε έτσι.απλά αυτή τη φορά δν πιστεύω ότι θα παραμείνει στην ιδια καμπύλη και επειδή ήδη έχουν πρηστει πολυ τα ουλα του και ασπρισει φοβάμαι μήπως λόγω ανησυχίας απο τα δοντακια σταματήσει να καλοτρωει και χάσει κιόλας βαρος

η καμπύλη είναι αυτή που με προβλημάτισε γιατί κοιτάζοντας τες σήμερα είδα πως για να παραμείνει στην 25 που είναι απ όταν γεννήθηκε πρέπει στον 4 μήνα δλδ σε 10 μέρες να είναι λίγο πάνω απο τα 5500 κιλά και φοβάμαι πως με τον ρυθμό που έχει αυτόν τον μήνα δε θα τα φτάσει και θα πέσει.να σας ρωτήσω

Oι καμπύλες που έχεις στο βιβλιάριο δεν θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστες γιατί έχουν βγει από μωρά που δεν θηλάζουν και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα.

γιατί ενω θηλαζει με 8 στάνταρ γεύματα την ημέρα κ θηλαζει καλα τον καταλαβαίνω που ρουφαει και καταπίνει παιρνει δύσκολα βαρος συγκριτικά με μωρακια που γεννήθηκαν σχεδόν ίδιες ημερομηνίες.
το 74% των μωρών τρώει περισσότερο από το δικό σου μωρό και βάζει αναλογικά περισσότερο βάρος. Υπάρχει κι ένα 24% που τρώει λιγότερο και βάζει λιγότερο βάρος.

Μπορεί αυτό να έχει σχέση με τα γονίδια (τη σωματική διάπλαση των γονέων).

Επίσης μπορεί να έχει σχέση με το μέγεθος των γευμάτων (μάλλον κάνει μικρά γεύματα) αλλά και με τον αριθμό των γευμάτων. Τα περισσότερα μωρά κάνουν περισσότερα από 8 γεύματα, ακόμη και σε αυτή την ηλικία.

αλλα μήπως υπάρχει περίπτωση να μην είναι λιπαρο το γάλα λόγω κακής διατροφής δικής μου;
όχι, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση

(θεωρείς τη διατροφή σου κακή;)

Υπάρχουν μωρά που δεν ζητούν όσα γεύματα χρειάζονται ή που δεν κάνουν το μέγεθος του γεύματος που τους χρειάζεται.

Έχεις δοκιμάσει να προσφέρεις περισσότερα γεύματα;

Το μωρό παίρνει πιπίλα;

Αν ναι, πόσες φορές και για πόση ώρα;

φοβάμαι μήπως λόγω ανησυχίας απο τα δοντακια σταματήσει να καλοτρωει και χάσει κιόλας βαρος

Για να χάσει βάρος θα πρέπει να χάσει σε 10 ημέρες πάνω από 250 γρ. (που έχει ήδη βάλει από τις 10/9). Η πρόσληψη και η απώλεια βάρους, αξιολογείται περίπου στο μήνα.

Μπορείς κάθε μέρα να ελέγχεις αν έχει φάει ικανοποιητικά από τις πάνες που βρέχει, πρέπει να είναι 5-6/24ωρο.

Διαφημίσεις

Πιπιλα όχι δν παιρνει και η αλήθεια είναι πως όσες φορές έχω δοκιμάσει να του τη δώσω βλέπω πως δεν τη θέλει και δεν τον πολυπιεζω.τα γεύματα του απο την άλλη είναι πολυωρα.δλδ τα πρώτα 20 λεπτά ρουφαει συνεχως κανονικά κ μετα ψιλογλαρωνει και ρουφαει οπότε το θυμάται.συνολικά κάνει σχεδόν μια ώρα να φάει το λιγότερο 40 λεπτά γιατί πάντα περιμένω να το αφήσει μόνος του το στηθος.τα 7 γεύματα τα κάνει μέχρι τις 2 το πρωί.μετα επειδή τον παίρνω στο κρεβάτι κ τον θηλαζω ξαπλωμενη χανω το μέτρημα γιατί οπότε ξυπνάει τρώει λίγο κ τον ξαναπαιρνει ο ύπνος.αν μέσα στην ημέρα πάω να τον ταισω παραπάνω φορές με το που τον βάλω στο στηθος τεντωνει πίσω το σώμα του για να μην το πιάσει και κλαιει.βασικά μ έχει αγχωσει πολυ το γεγονός πως επειδή τον ζυγιζω μια φορά τη βδομαδα κ στις ίδιες συνθήκες δλδ αφού έχει κάνει κακά του κ περίπου ιδια ώρα απο τα 250 γρ που έχει πάρει πήρε τα 160 σε μια βδομαδα την επόμενη πήρε 40 και την τριτη πήρε 50

Πάνες βρέχει παραπάνω.τον αλλάζω πάντα πριν απο καθε θηλασμο και είναι πάντα βρεγμενες και αρκετά βαριές μάλιστα.υπάρχει περίπτωση για ουρολοιμωξη;αλλα δε θα έκανε και πυρετο;

Επανέρχομαι καθώς γυρίσαμε μόλις απο τον παιδιατρο.ολο το μήνα δυστυχώς πήρε μόνο 275 γρ και πέφτει λίγο πάνω απο τη 10 καμπύλη.μου σύστησε να δοκιμάσω το βράδυ αφού τον θηλασω να του δώσω συμπλήρωμα.αν πιει λίγο 20-30 μλ να μην ξαναδωσω καθώς χορταινει αν όμως το πιει ολο να το κρατησω και απο τον πέμπτο να μπούμε σε στερεες.εσείς τι λέτε να κάνω;του είπα ότι ξυπνάει και δυο τρεις φορές τη νύχτα για φαγητο και μου πε μήπως δν χορταινει

Επανέρχομαι καθώς γυρίσαμε μόλις απο τον παιδιατρο.ολο το μήνα δυστυχώς πήρε μόνο 275 γρ και πέφτει λίγο πάνω απο τη 10 καμπύλη.μου σύστησε να δοκιμάσω το βράδυ αφού τον θηλασω να του δώσω συμπλήρωμα.αν πιει λίγο 20-30 μλ να μην ξαναδωσω καθώς χορταινει αν όμως το πιει ολο να το κρατησω και απο τον πέμπτο να μπούμε σε στερεες.εσείς τι λέτε να κάνω;του είπα ότι ξυπνάει και δυο τρεις φορές τη νύχτα για φαγητο και μου πε μήπως δν χορταινει

ισως να μην χορταινει οτο μωρο!! δεν ειναι κακο να δωσεις και συμπληρωμα απο ξενο γαλα!! εμενα επινε και ξενο και δικο μου, καλα δεν ειχα και τρομερη ποσοτητα, αλλα δεν συνηθισε το ξενο. καθε φορα τον εβαζα στο στηθος και οσο επινε... και μετα του εδινα και ξενο

ειναι φυσιολογικο να ξυπναει το βραδυ για θηλασμο. ακομα κ αν θηλαζει περισσοτερο, κ αυτο φυσιολογικο ειναι, θα σου αυξησει την παραγωγη αναλογα με τις αναγκες του.

η αγλαια σου ειπε:

Τα μωρά μετά τον 3ο μήνα, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ βάζουν περίπου το μισό βάρος, σε σχέση με αυτό που έβαζαν το πρώτο τρίμηνο της ζωής τους.

και επισης τα μωρα διπλασιαζουν το βαρος γεννησης στους εξι μηνες.

οι πανες εξακολουθουν να ειναι καλες; εσυ προσφερεις πιο συχνα;

Διαφημίσεις

Agapoulini ήθελα να προσπαθήσω τον αποκλειστικό θηλασμο αφου τα κατάφερα μέχρι τώρα και μέχρι τον άλλο μήνα που θ αρχίσει τις στερεες.με στενοχωρει να του δώσω τώρα το ξένο όταν μετα απο κόπο φτάσαμε μέχρι εδώ.γι αυτο είμαι προβληματισμενη

Daf βρέχει πολλές Πάνες πάνω απο 7 την ημέρα αλλα αν τον βάλω νωρίτερα στο στηθος δεν το θέλει.του δίνω το στηθος και μετα απο ένα δυο πιπιλισματα το αφήνει κι αν επιμεινω πολυ κλαιει

Μη βιαζεσαι να δωσεις ξενο. Δες πως θα παει και αυτο το μηνα και μετα. Και στερεες σε μωρο που θηλαζει μετα τον 6 λενε οτι ειναι καλυτερα. Ολα τα παιδια δεν εχουν την ιδια αναπτυξη. Ασε που και την ιδια ορεξη δεν εχουν. Παρε παραδειγμα τον εαυτο σου. Τρως το ιδιο με π.χ. τη φιλη σου; Τοσο θελει το μωρο μην το πιεζεις αν δε θελει. Τα δικα μου μωρα ηταν παντα κατω απο την καμπηλη του βιβλιαριου (και θηλασαν τα πρωτα τρια μονο 3 μηνες). Τωρα ειναι αδυνατα αλλα κανονικοτατα σε υψος και βαρος. Οποτε μην ανησυχεις και απολαυσε το μωρο σου . Αν το παιδι σου ειναι υγιεις το αν θα βαλει 10 γραμμαρια παραπανω ή παρακατω δεν εχει καμια απολυτος σημασια.

Agapoulini ήθελα να προσπαθήσω τον αποκλειστικό θηλασμο αφου τα κατάφερα μέχρι τώρα και μέχρι τον άλλο μήνα που θ αρχίσει τις στερεες.με στενοχωρει να του δώσω τώρα το ξένο όταν μετα απο κόπο φτάσαμε μέχρι εδώ.γι αυτο είμαι προβληματισμενη

Daf βρέχει πολλές Πάνες πάνω απο 7 την ημέρα αλλα αν τον βάλω νωρίτερα στο στηθος δεν το θέλει.του δίνω το στηθος και μετα απο ένα δυο πιπιλισματα το αφήνει κι αν επιμεινω πολυ κλαιει

εαν το παιδι σου θηλαζει ικανοποιητικα, δεν βλεπω κανενα λογο να δωσεις ξενο, με τη λογικη κ μονο, χωρις να εχω ειδικες γνωσεις. Ο θηλασμος βασιζεται στην ζητηση, οσο θηλαζει τοσο παραγεται γαλα.

Δεν ειναι δυνατο (δεν γινεται δλδ κατι τετοιο) να 'στερεψε' απο γαλα κ τωρα να μη του φτανει!Οποτε το ξενο τι θα προσφερει παραπανω; Αυτο που θα σκεφτομουν αν συνεβαινε σε μενα κατι τετοιο, θα ηταν εξετασεις για ουρολοιμωξη, αλλα κ παλι εδω νομιζω χρειαζεται η εκτιμηση ενος ειδικου, γιατι να τρυπηθει το παιδακι τζαμπα;

Δες κ τι θα σου απαντησει η Αγλαια ξανα, αλλα θα τολμησω να πω οτι εφοσον οι πανες ειναι καλες κ το μωρο ζωηρο κ ευδιαθετο, δεν χρειαζεται τιποτα αλλο, ακολουθεις την αναγκη του.

ευχομαι να πανε ολα καλα:-)

ισως να μην χορταινει οτο μωρο!! δεν ειναι κακο να δωσεις και συμπληρωμα απο ξενο γαλα!!

agapoulini, αν το μωρό δεν βάζει ικανοποιητικό βάρος λόγω αλλεργίας στα γαλακτοκομικά (από τις πρωτεΐνες αγελαδινού που υπάρχουν στο μητρικό γάλα), τότε μπορεί για το συγκεκριμένο μωρό να είναι τραγικό το ξένο γάλα σε τόσο μεγάλη ποσότητα

εμενα επινε και ξενο και δικο μου, καλα δεν ειχα και τρομερη ποσοτητα, αλλα δεν συνηθισε το ξενο. καθε φορα τον εβαζα στο στηθος και οσο επινε... και μετα του εδινα και ξενο

Αν αυτό ταίριαζε καλύτερα σε σας, έκανες πολύ καλά.

Υπάρχουν όμως και μητέρες που επιθυμούν να μη θηλάσουν καθόλου ή να θηλάσουν αποκλειστικά.

Δηλαδή τι προτείνει; Να κάνεις λιγότερα γεύματα στο μωρό;

Αν το μωρό δεν έχει κάτι παθολογικό (π.χ. ουρλοίμωξη) θα πρέπει να σκεφτείς τις αλλεργίες. Κάποιες φορές η μη πρόσληψη ικανοποιητικού βάρους οφείλεται σε αλλεργία και μπορεί αυτό να είναι το μόνο σύμπτωμα.

Αλλεργία στο αγελαδινο γάλα;αν τα κόψω όμως τώρα δε θα κάνει ενα μήνα να καθαρίσει απο τους αλλεργιογονους παράγοντες;αν δοκιμάσω να βγάλω με το θηλαστρο να του δώσω επιπλέον δικό μου;daf ούτε κι εγω θέλω να δώσω ξένο.aglaia δν μου είπε να κάνει λιγότερα γεύματα απλαεπειδη τον θηλαζω στο κρεβάτι το βράδυ και κοιμόμαστε μαζι του είπε ο άντρας μου ότι το βράδυ χαζοπιπιλαει αντι να κάνει κανονικό γεύμα κ πιάστηκε απο αυτο.υπάρχει περίπτωση το βράδυ δλδ να μην έχω τόσο γάλα όσο το πρωι;γιατί μετα το πρωινό γεύμα τρώει μετα απο 3 μισή ώρες ενω το βράδυ στις 2 ώρες πειναει;

Μόλις μίλησα με τον παιδιατρο γιατί το χθεσινό εμβόλιο του έκανε λίγο πυρετο και του είπα ότι έχω δικό μου γάλα αντλημενο και μου είπε πως εννοείται ότι θα δώσω αυτο το βράδυ και όχι ξένο.βγάζω περίπου 60 μλ σε καθε άντληση.αν κρυφτούν στο ψυγείο μπορω να τα Ένωσω σε ένα;επίσης στους πόσους βαθμούς πρέπει να ναι για να το δώσω στο μωρο;δν έχω ξαναχρησιμοποιησει μπιμπερο και δεν ξέρω;αυτο που χωρίζεται το γάλα και γίνεται σα νερό το κάτω μέρος είναι εντάξει;συγγνώμη για τις απορίες αλλα είμαι εντελώς ασχετη

Μόλις μίλησα με τον παιδιατρο γιατί το χθεσινό εμβόλιο του έκανε λίγο πυρετο και του είπα ότι έχω δικό μου γάλα αντλημενο και μου είπε πως εννοείται ότι θα δώσω αυτο το βράδυ και όχι ξένο.βγάζω περίπου 60 μλ σε καθε άντληση.αν κρυφτούν στο ψυγείο μπορω να τα Ένωσω σε ένα;επίσης στους πόσους βαθμούς πρέπει να ναι για να το δώσω στο μωρο;δν έχω ξαναχρησιμοποιησει μπιμπερο και δεν ξέρω;αυτο που χωρίζεται το γάλα και γίνεται σα νερό το κάτω μέρος είναι εντάξει;συγγνώμη για τις απορίες αλλα είμαι εντελώς ασχετη

καλημερα να σου ζησει το μωρακι σου!εμπειρικα σαν μαμα 2 ζουζουνιων και εγκυος για το 3 θα σου ελεγα να του κανεις μια εξεταση ουρων.σε οτι αφορα το μητρικο γαλα νομιζω οτι μονο στην καταψυξη σε σακουλακια αποστειρωμενα και νομιζω οτι δεν μπορεις να βαλεις ξενο μαζι υπαρχει τοπικ που εχει σαν θεμα τον θηλασμο εκει θα σου λυθουν ολες οι αποριες νομιζω οτι οτι και το μελος Αγλαια μπορει .ελπιζω να σου πανε ολα τελεια .

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

Νινετα σ ευχαριστω και σένα να σου ζήσουν τα παιδάκια σου και με το καλο το τρίτο.δε θέλω να βάλω το δικό μου μαζι με ξένο θέλω να Ένωσω δυο αντλησεις δικές μου σε μια για να έχω ένα γεύμα 120 μλ για το βράδυ.διάβασα ότι μπορω να το έχω στη συντήρηση μέχρι 5 μερες

• 1 month later...

Δυστυχώς μανουλες το προβλημα με το βαρος παραμένει.στις 8 Νοεμβρίου που πηγαμε παιδιατρο ο μικρός μου ήταν 5500 κιλά.έτσι ξεκινήσαμε φρούτο το πρωι κ ρυζαλευρο το απόγευμα για να πάρει βαρος.εννοείται ότι συνεχίζουμε το θηλασμο όσο κ οπότε θέλει.με τις στερεες τα πάμε πολυ καλα αλλα όλοι εκτός απο τον άντρα μου κ τον παιδιατρο τα χουν βάλει μαζι μου ότι κάνω κακό στο παιδι που επιμένω στον θηλασμο κ ότι απο την ξεροκεφαλια μου θα το αρρωστησω.το ξέρω πως έχουν άδικο αλλα έχουν τσακισει τα νεύρα μου.υπάρχει περίπτωση να μη βάζει βαρος επειδή είναι πολυ ενεργητικος;