Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΑΣ?

mam to be

Recommended Posts

Το μικρό μου τις ώρες που κοιμάται είναι πολύ ανήσυχο. Κάνει κάτι ήχους περίεργους σαν να το ενοχλεί κάτι, πατάει και κανένα κλάμα που και που και μετά ξανακοιμάται, αφού τον σηκώσω αγκαλίτσα για λίγο. Δείχνει σαν να πονάει η κοιλίτσα του. Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Αλλάξαμε και γαλατάκι. Του έδωσα το aptamil το EC για να μην κάνει κολικούς γιατί με το S26 GOLD ήταν χειρότερα τα πράγματα. Είναι τόσο μικρούλι που δεν ξέρω τι να κάνω. Νιώθω πως δεν ηρεμεί καθόλου.

oIKlp2.png

Διαφημίσεις

Έχω πάντως διαβάσει ότι το 'κοιμάται σαν μωρό' κάθε άλλο παρά ακριβές είναι. Τα μωρά γενικά κοιμούνται ανήσυχα. Νομίζω ότι είναι νωρίς για κολυκούς, δεν είναι έτσι?

Α εμεις το συνηθίσαμε πλέον ! :lol:

Ειχα πάθει και γω πλάκα στις αρχές . Η μωρουλινίτσα μου κούναγε ποδια χέρια , γυριζε το κεφάλι δεξιά -αριστερά και έκανε διαφορους ήχους σαν βογκητά! Τα μάτια κλειστά και κοιμόταν !

Τελικά μιλάω με μια φιλη μου στο τηλ και μου λεει και αυτη για τις διδυμούλες της "Μα να μην ησυχάζουν ....σαν γριές κάνουν" :lol::lol:

Βεβαια δεν ειναι πάντα έτσι . Πολλες φορες κοιμαται και παω απο πάνω να δω αν παιρνει αναπνοή τοσο ηρεμα και γλυκά κοιμαται . :)

Δεν νομίζω πως είναι η κοιλίτσα του και σίγουρα δεν πρέπει να ειναι κολικοί. Εχω δει μωράκι με κολικούς (ευτυχώς οχι το δικο μου ) και ...τρόμαξα!!! Τι πόνο πρέπει να περνούσε το καημένο :(

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ισως να ειναι νωρις για κολικους. Εγω στη θεση σου δεν θα του αλλαζα το γαλα με το παραμικρο. Ασε λιγο καιρο να το συνηθησει. Ετσι κι αλλιως αν ειναι να κανει το μωρακι σου κολικους δεν προκειται να τους αποφυγετε. Εγω της εδινα λιγο Infacol και ηρεμουσε. Για λιγο βεβαια και μετα παλι απ' την αρχη.

Παντως ετσι ειναι οπως λενε και οι παραπανω. Τα μωρα καθε αλλο παρα ησυχα κοιμουνται. Μεσα στον υπνο τους κουνιουνται, κλαινε, φωναζουν... χαμος γινεται :) Μη σε ανησυχει αυτο.

Κι εμας το δικο μας τους 2 πρωτους μηνες εβγαζε περιεργους ηχους οταν κοιμοταν, τοσο που τρομαζαμε τα βραδια. Ο γιατρος ομως ηταν καθησυχαστικος. Τωρα σταματησε τους ηχους αλλα κανει πολυ ανησυχχο υπνο, κουναει χερια ποδια , τη βρισκουμε αναποδα στην κουνια, δηλ ποδια πανω κεφαλι κατω, μεχρι και τα ποδαρακια καμια φορα τα κρεμαει εξω αποτα καγκελα!!!

Μας ειπαν λοιπον οτι θα γινει πολυ ζωηρη.....

tndLp2.png

FgHKp2.png

Διαφημίσεις

Αχ τώρα ησύχασα λίγο. Όλη την ημέρα σκέφτομαι τι να φταίει και τι να κάνω. Μήπως το ένα, μήπως το άλλο... μάλλον καλύτερα να περιμένω και να κάνω υπομονή να περάσει ο καιρός. Αυτός ο καιρός τελικά είναι φάρμακο για όλα ε? :)

oIKlp2.png

:D:D:D ...μου θύμισες το περσινό καλοκαίρι που η Λήδα κοιμόταν του καλού καιρού και εγώ όχι μόνο έμενα ξάγρυπνη αλλά ξύπναγα και τον άντρα μου γιατί ''κάτι δεν πάει καλά με το παιδί, άκου πως κάνει!!!''....να μη σου πω και για την απόλυτη γελοιότητα, την ηχητική αναπαράσταση που έκανα στην γιατρό! (ευτυχώς μάλλον είναι συνηθισμένη στις σαλταρισμένες μαμάδες και δεν έδειξε να εκπλήσσεται!!!)

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Πάντως δεν ξέρω βρε κορίτσια. Ενώ ήταν πολύ ήσυχος στην αρχή γκρινιάζει πολύ τώρα σε ύπνο και σε ξύπνιο. Φταίει η ζέστη, το γάλα, κάτι που εγώ δεν κάνω καλά... δεν ξέρω. Πρίν άνοιγε τα μέτια και κουνιόταν μόνο στο πορτ μπεμπε μέχρι να τον πάρω. Τώρα πατάει ένα τρελό κλάμα...Αφήστε που μόλις τον αφήσω για ύπνο ξυπνάει αμέσως και θέλει αγκαλιά.

oIKlp2.png

Τι είναι & αυτό βρε κορίτσια?? Ραντάρ έχουν ενσωματωμένο & καταλαβαίνουν πότε τ'αφήνεις στην κούνια?? Και αυτή η κούνια πια?? Καρφιά έχει & πετάγονται έτσι μόλις έρθους σ'επαφή με το σεντόνι?? :lol::lol:

mam to be το μικρούλι προσπαθεί να προσαρμοστεί, κλαίει περισσότερο γιατί αντιλαμβάνεται περισσότερα πράγματα όσο περνούν οι μέρες. Κυρίως αντιλαμβάνεται πόσο ανίσχυρο είναι & πόση ανάγκη σ'έχει, γι'αυτό τσιρίζει μόλις αντιλαμβάνεται πως είναι μόνος του.

Δεν το κάνω για να σ'απογοητεύσω, αλλά στους 11 μήνες ο δικός μου κοιμάται σαν νεογέννητο...Στις αρχές ήταν δράμα, δεν το συζητώ! Εδώ & 4-5 μήνες κομάται χωρίς να βογγάει & να ζουζουνίζει στον ύπνο του, αλλά ξυπνάει 7-8 φορές μέσα στο 9ωρο που υποτίθεται πως κοιμάται..

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΥΠΝΟ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ!!!!

Αυτό με τους κολικούς (ότι είναι νωρίς) μου το έλεγε και εμένα η παιδίατρός μου όταν ο μπεμπάκος είχε τα ίδια συμπτώματα από 10 ημερών περίπου.

Δεν ξέρω αν τελικά ήταν κολικοί ή όχι, πάντως όλη αυτή η ανησυχία και η γκρίνια σταμάτησε με το που έκλεισε τον μήνα :) .

Διαφημίσεις

:D:D:D ...μου θύμισες το περσινό καλοκαίρι που η Λήδα κοιμόταν του καλού καιρού και εγώ όχι μόνο έμενα ξάγρυπνη αλλά ξύπναγα και τον άντρα μου γιατί ''κάτι δεν πάει καλά με το παιδί, άκου πως κάνει!!!''....να μη σου πω και για την απόλυτη γελοιότητα, την ηχητική αναπαράσταση που έκανα στην γιατρό! (ευτυχώς μάλλον είναι συνηθισμένη στις σαλταρισμένες μαμάδες και δεν έδειξε να εκπλήσσεται!!!)

:D:D:D me ekanes kai gelasa...koukla h mikrh soy!!!!

1kOup2.pngTxJmp3.png

ααααααααααααααααααααχ κοριτσάκια μου βοήθεια...

το αστεράκι μου κι εγώ τα έχουμε δεί όλα τις τελευταίες μέρες αλλά και νύχτες...δεν κοιμάται καθόλου...όλο σκούζει και κλαίει το μανάρι μου τόσο πολύ που μελανιάζει από το κλάμα και του κόβεται η αναπνοή.

Υποθέτω πονάκια (κολικοί) και πως την παλεύεις την στιγμή που τον ενοχλούν τόσο πολύ που δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου;

Σήμερα θα πάμε και στον παιδίατρο, αλλά και κάθε συμβουλή σας σίγουρα θα μου ήταν χρήσιμη :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

ααααααααααααααααααααχ κοριτσάκια μου βοήθεια...

το αστεράκι μου κι εγώ τα έχουμε δεί όλα τις τελευταίες μέρες αλλά και νύχτες...δεν κοιμάται καθόλου...όλο σκούζει και κλαίει το μανάρι μου τόσο πολύ που μελανιάζει από το κλάμα και του κόβεται η αναπνοή.

Υποθέτω πονάκια (κολικοί) και πως την παλεύεις την στιγμή που τον ενοχλούν τόσο πολύ που δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου;

Σήμερα θα πάμε και στον παιδίατρο, αλλά και κάθε συμβουλή σας σίγουρα θα μου ήταν χρήσιμη :wink:

σαρδελακι μου τα περασα και εγω και δυστηχως δεν μπορεις να κανεις και πολλα εγω οτι και να εκανα αυτος εκλεγε συνεχεια δεν μπορουσα να το χαρω

:(:(:( να τον πεις στο γιατρο να σου αλαξει το γαλα μπας και δεις διαφορα λιγη υπομονη χρειαζεται.

εγω με τον μπεμπη περασα απο 20ημ μεχρι 4 μηνων αυτους τους ψευτοκολικους. χαμομηλακι κιντερτεκ και αυπνια καργα

τωρα κοιμαται απο τις 10-10! τον ξυπναω αναμεσα για ταισμα και ξαναξεραινεται! μονο για πιπιλα αν θα με σηκωσει που και που.

Υπομονηηηηηηηηηηηηηηηηηη

kKZUp2.png

Δεν έχω εμπειρία από γάλατα και κολικούς γιατί θηλάζω αποκλειστικά και η μικρή μου δεν έχει κολικούς. Αυτό που περιγράφεις όμως δεν πρέπει να είναι κολικοί. Και η δικιά μου κουνάει πολλές φορές ποδαράκια και χεράκια και είναι ανήσυχη, δεν κλαίει όμως.

Συνήθως μόλις της δώσω τη πιπίλα σταματάει (άρα ήταν ανήσυχη γιατί ήθελε να πιπιλίσει), αν όχι, τη σηκώνω και καμιά φορά ρεύεται καθυστερημένα, αν όχι απλά ανακαλύπτω οτι εκείνη την ώρα "τα 'κανε" και φυσικά δεν βολεύει το ανάσκελα. Καμιά φορά τη γυρνάω και μπρούμυτα, ηρεμεί και την ξαναγυρνάω (αφήνει και αέρια πολλές φορές έτσι).

Το ίδιο κάνει και όταν αρχίζει να πεινάει και ξυπνάει, αλλά αυτό στη δικιά σου περίπτωση ίσως να μην έχει εφαρμογή γιατί πίνει γάλα ξένο.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Διαφημίσεις

Ποσες φορες το εχω κανει και εγω ... μεχρι που νομιζα οτι χαλασε η ενδοεπικοινωνια και ακουμε και αλλα μωρα. Γιατι ενω ακουγα μουγκρητα φωνουλες και αλλα οταν πηγαινα στο κρεβατακι του εβλεπα ενα αγγελουδι να κοιμαται. Μην στεναχωριεσαι κοριτσακι ειναι η πρωτη περιοδος που τα αυτια σου ακομα δεν μπορουν να φιλτραρουν τους "σωστούς ήχους" με τον καιρο θα στρωσετε. Εγω παντως δεν θα ξεχασω που μαλλον επειδη το εβλεπα στον υπνο μου οταν το ακουγα απο την ενδοεπικοινωνια εψαχνα τα παπλωματα μην τυχον το πνιξω. Ημαρτον!!! :lol::lol::lol:

msEMp3.png