Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

διακοπή συμπληρώματος

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Μετά από τόσο καιρό που ξεκοκαλίζω την ενότητα που αφορά τον θηλασμό ήρθε η ώρα να ζητήσω και εγώ την συμβουλή της Αγλαΐας και των άλλων έμπειρων μαμάδων.

Δεν ξέρω αν τα παρακάτω στοιχεία είναι απαραίτητα για τη ερώτηση μου αλλά τα γράφω

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38 Εβδομάδων

Β. Το φύλο του βρέφους Κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

ΝΑΙ η πρώτη μέτρηση ήταν 15, μια μέρα μετά και με φωτοθεραπεία κατέβηκε στο 12,4 και φύγαμε από το νοσοκομείο.

3 μέρες μετά ανέβασε 14,5

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Γέννηση 12/06 3470

14/06 3470

Έξοδος από νοσοκ. 16/06 3360

Ζυγαριά παιδιάτρου 17/06 3180

24/06 3420

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. Δεν έχω μετρήσει, θηλάζει όποτε ζητάει συνήθως ανά 2-3 ώρες τα πρωινά και 0,30 -1,5 ώρα τα απογεύματα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Σε όλα πλην ενός

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

1 γεύμα σε συμπλήρωμα 90 γρ.

Όπως έγραψα παραπάνω η μικρή θηλάζει «ικανοποιητικά» τα πρωινά και το μεσημέρι αλλά το απόγευμα ζητάει να θηλάζει κάθε μισή -1,5 ώρα πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι αν είναι φυσιολογικό ή αν δεν φτάνει το γάλα μου το απόγευμα για κάποιο λόγο.

Μπορεί να συμβεί αυτό ?? το πρωί η παραγωγή να είναι καλή αλλά το βράδυ για κάποιο λόγο να μειώνετε ??? μπορώ να κάνω κάτι για αυτό ???

Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης μου έχει να κάνει με την διακοπή του συμπληρώματος

Άρχισα να της δίνω το συμπλήρωμα μετά από συμβουλή της παιδιάτρου στην προσπάθεια της να «ηρεμήσει» μια αγχωμένη μητέρα που αμφέβαλε ότι το μωρό της που έχει ίκτερο και που ανεβαίνει παίρνει αρκετά υγρά (όπως με είχαν φοβίσει στο νοσοκομείο) με τον αποκλειστικό θηλασμό (ξέρω την θεωρία ίκτερου και μητρικού θηλασμού αλλά η λογική με το συναίσθημα καμιά φορά δεν συμβαδίζουν)

Με «δεδομένο» λοιπόν ότι το γάλα μου δεν είναι αρκετό για κάποιο λόγο το βράδυ πως της κόβω το βραδινό συμπλήρωμα ?? σταδιακά δηλαδή πρώτα μητρικό θηλασμό και μετά μπουκάλι ?? η απλά με έχει πιάσει υστερία και το μόνο που έχω να κάνω είναι να πετάξω το συμπλήρωμα και να την θηλάζω ................. :shock::shock::shock:

Υ.Γ.1 Ελπίζω αυτά που γράφω να βγάζουν νόημα.... :?:? συγνώμη για το μεγάλο post ελπίζω να μην σας κούρασα :?

Υ.Γ.2 Ως «λαθραναγνώστης» ως τώρα της συγκεκριμένης ενότητας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις μανούλες και ιδιαίτερα την Αγλαΐα. Χωρίς την σιγουριά και τις συμβουλές σας δεν θα τα είχα καταφέρει.

:D:D

Διαφημίσεις

Age γεια σου και να σου ζήσει! :D

'Οσον αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης, και εγώ τα απογεύματα είχα εμφανώς μικρότερη παραγωγή. Νομίζω και πολλές άλλες κοπέλες.... απλά θήλαζα συχνότερα τότε και το αντιμετώπιζα με αυτόν τον τρόπο...

Όσον αφορά το συμπλήρωμα... νομίζω πως δεν είναι πολύ και πως αν θες μπορείς να το κόψεις. Αυτό γίνεται θηλάζοντας συχνά και σταδιακά μειώνοντας τα ml του συμπληρώματος... σαν κεντρική ιδέα σου λέω τώρα. Για το πόσο μπορείς να το μειώνεις κάθε φορά θα σου πει ή Αγλαϊα ή κάποια άλλη από τις κοπέλες... :wink:

Καλή συνέχεια! :D

AGE καλως ηλθες και...να σου ζησει η μπεμπουλα...!!

Εγω εχω ενα μπεμπουλη 5 μηνων.. ο οποιος ειχε κι αυτος ικτερο οταν τον πηρα στο σπιτι... θυμαμαι εκεινες τις μερες συνεχεια εκλαιγα... το μωρο μου εχανε βαρος... ειχε ικτερο κι εγω να παλευω με μωρο και στηθος για καταφερω να το ταϊσω...

Τα καταφεραμε με συχνους θηλασμους... οσο κι αν αυτος ο καημενος λογω του ικτερου ηθελε να κοιμαται συνεχεια... οσο κι αν ο γιατρος μου εδωσε οδηγια να μην τον θηλαζω πριν τις 3 ωρες... οσο κι αν ο αντρας μου ελεγε παλι θηλαζεις???? ο γιατρος ειπε οχι πριν τις 3 ωρες... οσο κι αν το περιβαλλον γυρω γυρω ελεγε ...το παιδι θελει συμπληρωμα... εγω εκει...

Ο ικτερος περασε... οι θηλασμοι μια χαρα... με ενα μονο προβλημα... το πρωι πολυ γαλα το απογευμα σχεδον τιποτα... (ετσι ενιωθα εγω τουλαχιστον..) απο τις 4 και μετα ...αστα μη σου τα λεω... στους 3 μηνες μπηκα στο τριπακι του συμπληρωματος ,το βραδυ μονο) το μονο που καταφερα να βαλω σε κινδυνο τον αποκλειστηκο θηλασμο που με τοσο κοπο ειχα καταφερει...

Εδω και 3 εβδομαδες κοβοντας το σταδιακα..(ειχαμε φτασει μεχρι και 200γρ να τρωει) δεν τρωει συμπληρωμα... απο 200 το πηγα 120... μετα 90... και σε μια εβδομαδα του το εκοψα...

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι περνας μια φαση απο την οποια εχω περασει... σε καταλαβαινω απολυτα.. και τελικα μετα απο συχνους θηλασμους θα καταφερεις να ειναι και το παιδι χορτατο και εσυ σιγουρη γι αυτο που κανεις... εννοειται βεβαια οτι το μωρο θα πρεπει να παιρνει βαρος..!! Καλη συνεχεια!!

pszKp2.png

JHmvp2.png

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας annastasia και ria η αλήθεια είναι ότι μου δίνετε κουράγιο :D

Ο ίκτερος πέρασε πλέον, η μπέμπα τα απογεύματα κάνει πάρτι από τις 3 μέχρι τις 12 το βράδυ είτε είναι πάνω στο στήθος μου είτε αγκαλιά μόλις την αφήσω κάτω μετά από 5 λεπτά κλαίει γοερά. Δεν ξέρω τι να κάνω η γιατρός λέει ότι έχει κολικούς. Όταν τα μωρά έχουν κολικούς ηρεμούν πάνω στο στήθος?? είχα την εντύπωση ότι δεν τα ηρεμεί τίποτα..... :?:?

Η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει να φλερτάρω με την ιδέα του συμπληρώματος (παρότι η παιδίατρος με ενθαρρύνει να συνεχίσω με τον αποκλειστικό θηλασμό) γιατί αισθάνομαι και εγώ ότι το απόγευμα το γάλα μου δεν την φτάνει, το μόνο που με συγκρατεί ακόμα και μου δίνει κουράγιο ότι κάνω το σωστό είναι το βάρος της που ανεβαίνει

AGE να χαίρεσαι το μωράκι σου :)

Πιθανον να έχει αεριάκια ή κολικούς . Ειχε και η μικρή μου τις 20 πρώτες μερες και ξαναεμφανίστηκαν τελευταια . Ευτυχώς η παρηγοριά ειναι το στήθος :) Ακουω διαφορες ιστοριες απο γονεις που δεν βρισκουν τροπο να ηρεμήσουν τα παιδιά τους . Ευτυχως εμεις έχουμε το στηθος γιατι εγώ ουτε διπλωμα οδήγησης δεν έχω να την παω βολτα (εχω ακουσει οτι βοηθαει) .

Αν δεν έφτανε το γαλα σου δεν θα παιρνε βάρος το μωρακι σου :) Το γαλα σου φτάνει μην αγχωνεσαι γιαυτο . Θα περάσουν και τα πονάκια σε λιγες μερες και ολα θα πηγαινουν καλα . Το βράδυ πως κοιμάται ?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Ο ίκτερος πέρασε πλέον, η μπέμπα τα απογεύματα κάνει πάρτι από τις 3 μέχρι τις 12 το βράδυ είτε είναι πάνω στο στήθος μου είτε αγκαλιά μόλις την αφήσω κάτω μετά από 5 λεπτά κλαίει γοερά. Δεν ξέρω τι να κάνω η γιατρός λέει ότι έχει κολικούς. Όταν τα μωρά έχουν κολικούς ηρεμούν πάνω στο στήθος?? είχα την εντύπωση ότι δεν τα ηρεμεί τίποτα..... :?:?

Μμμμ... πιθανότατα έχει κολικούς το μωράκι σου... αγκαλίτσες και στήθος... το δίπτυχο της επιτυχίας... Να ξέρεις πως με το ξένο γάλα και το μπιμπερό οι κολικοί τείνουν να γίνονται πιο έντονοι (το μπιμπερό εγκλωβίζει περισσότερο αέρα στην κοιλίτσα τους!)

Η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει να φλερτάρω με την ιδέα του συμπληρώματος (παρότι η παιδίατρος με ενθαρρύνει να συνεχίσω με τον αποκλειστικό θηλασμό) γιατί αισθάνομαι και εγώ ότι το απόγευμα το γάλα μου δεν την φτάνει, το μόνο που με συγκρατεί ακόμα και μου δίνει κουράγιο ότι κάνω το σωστό είναι το βάρος της που ανεβαίνει

Το γάλα σου αποκλείεται να μη της φτάνει... μάρτυρες είναι η παιδίατρός σου και το βάρος του μωρού σου! Κρίμα δεν είναι να το κάνεις από ανασφάλεια;;;