Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

σοσ...βοηθεια για την ποσοτητα γαλατος της μικρης μου!!!(αλλα και την συχνοτητα)!!!!

Recommended Posts

γεια σας μανουλες....

εχω να γραψω απο τοτε που γεννησα.εχω μια κορακλα 15 ημερων,3700 κιλακια μια κουκλιτσα!!!...γεννησα με καισαρικη,ολα καλα...το θεμα ειναι το εξης..εχει ιπια μορφης παλινδρομηση...και τη δινω γαλα χουμανα αρ...εδω και τρεις μερες της δημιουργηθηκε.με το γαλα αυτο μια χαρουλα,δεν εχει ξανα κανει εξαγωγες...τιποτα...το δεχεται πολυ καλα.ομως....μετα απο το μεσημεριανο γευμα και το απογευματινο...δεν περναει μια ωρα,τρια τεταρτα...και γινεται χαμος.θελει να μας φαει ολους.δεν μπορουμε να την κανουμε καλα.κυριος εμενα που με μυριζει.την παιρνει ο αντρας μου,η μανα μου,η καλαθουνα της...και μετα απο παλη ηρεμει για λιγο και ξανα μανα....οσπου να περασουν 2,5-3 ωρες για να της ξαναδωσω να φαι.ο γιατρος μου εχει πει...80 μλ το πολυ...και να φανταστητε της δινω και 85-90..η συχνοτητα της ειναι ανα 2,5-3 ωρες.προσπαθω να το τηρισω οσο μπορω μην μου ξερναει παλι.λετε να πειναει??λετε να ειναι γκρινια??λετε να εχει πονακια??εγω εχω στεναχωρηθει γιατι οι κινησεις της ειναι της πινας..(και νομιζω οτι την αφηνω νυστικη) δηλαδη βαζει χερια στο στομα..ψαχνει σαν τρελει να βρε το μπιμπερο...εμενα δε...με γλυφει ολοκληρη...ο γιατρος ειναι καθετος.οτι ηδη της δινω πολλα και τρωει.τι να κανω??το βραδυ ξερενεται...και φουλ 3ωρα - 4ωρα.δεν λεω...να κλαψει..να γκρινιαξει...αλλα ετσι???μηπως ειναι λαιμαργει??να της δωσω παραπανω??μια μικρη βοηθεια !!!!!:cry:

Διαφημίσεις

Λένε κιλό και 20 γραμμάρια οι γιατροί δηλαδή εσένα που είναι κοντά 4 θα έπρεπε να παίρνει 80 γρ. Κι εμένα πείναγε και ρούφαγε κι αυτό που της έφτιαχνα για να μην παίρνει αέρα. Δεν μπορούσα. 90 έλεγε η γιατρός 120 της έδινα. Όταν αρπάχτηκα με την γιατρό και την σουτάραμε πανηγυρικά και μέχρι να έρθει το ραντεβού με την νέα παιδίατρο, της έδινα 120γρ. Μια φορά της έδωσα άλλα 100 γρ. στο καπάκι και κόντεψε να σκάσει. Βόγγαγε από την βαρυστομαχιά. Είχε κι εμένα κρυφή παλινδρόμηση αλλά εκτός από 3 μέρες που έπινε το Novalac AR digest δεν πήρε αντιαναγωγικά. Η δεύτερη παιδίατρος της έδωσε το Humana HA και σιρόπι και όταν της είπα ότι το παιδί πεινάει και πείτε μου τι να κάνω μου είπε να βάζω 120 γρ νερό και 3,5 μεζούρες γάλα και αργότερα 150 γρ. νερό και 4,5 μεζούρες γάλα κ.ο.κ. Δηλαδή το κοροιδεύαμε το ζουζούνι αλλά και αυτή ξεγελιότανε και δεν της έπεφτε βαρύ και στην τελική δεν πάχαινε υπερβολικά.

Τώρα βέβαια αυτά είναι θέματα του παιδίατρου κι εφόσον έχει θέμα με παλινδρόμηση μάζευε γνώμες και απλώς συζήτα τες μαζί του.

μη μετρας ουτε τις ωρες ουτε την ποσοτητα. Χρησιμοποιησε το μπουκαλι σα να ηταν στηθος... τοτε θα ταιζες το μωρο οταν πεινουσε και ουτε θα ηξερες ουτε θα σ'ενοιαζε ποσο ηπιε.

Μου κανει πολυ εντυπωση που ο παιδιατρος σου εχει ακομα θεμα με τα ml, αυτη ειναι ξεπερασμενη τακτικη. Για να αναπτυξει το μωρο απο νωρις υγιη σχεση με το φαγητο και να αποφυγετε την παιδικη παχυσαρκια/ ελλειπες βαρος και αργοτερα ασθενειες οπως ανορεξια και βουλιμια, πρεπει να εχει την ελευθερια να ελεγχει το αισθημα της πεινας και του κορεσμου της.

Επισης οι ωρες που το παιδι πειναει περισσοτερο μου ακουγονται πολυ καλες, αν φαει πιο πολυ και πιο συχνα αργα το απογευμα θα δεις οτι μεσα σε δυο-τρεις εβδομαδες θ'αρχισει ν'αραιωνει τα νυχτερινα γευματα.

Να σου ζησει η κουκλιτσα σου :-)

Καλημέρα. Τα ml που σου είπε ο γιατρός να πίνει μόνο είναι λόγω της παλινδρόμησης; (γιατί ο γιος μου που γεννήθηκε τα ίδια κιλά με την κόρη σου σίγουρα δεν έπινε μόνο τόσο λίγο 15 ημερών, δεν είχε όμως παλινδρόμηση).

Το κλάμα και την γκρίνια την έχει μόνο το απογεύμα; Ή και στα άλλα γεύματα δείχνει να πεινάει και να κλαίει μετά από 1 1/2 ώρα; Αν είναι μόνο το απογευμα πιθανόν να πονάει (κολικοί). Θυμάμαι ότι ο παιδίατρος μου είχε πει ότι όταν πονάνε δείχνουν ότι θέλουν να φάνε γιατί τα ανακουφίζει προσωρινά (δυστυχώς) (εμένα έχωναν όλο το χέρι μέσα στο στόμα τους και κλάμα, ειδικά η μικρή και όχι απογευμα αλλά κάθε βράδυ 1 με 3).

Αν πάλι κλαίει όλη την ημέρα μάλλον πεινάει. Μίλα με τον παιδιατρο μήπως μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα ή να κάνει περισσότερα γεύματα ώστε να μην του πέφτει βαρύ και στο βγάζει.

ευχαριστω μανουλιτσες!!!...της φτοιαχνω μπολικο γαλατακι και την αφινω να πιει οσο θελει αλλες φορες 95-100μλ και αλλες φορες 65-70 αναλογα την ορεξη της.ομως κραταω το 3ωρο αν εχει φαει πολυ και αν λιγο στης 2,5 ωριτσες την ξανα ταιζω.στο ενδιαμεσο της δινω και χαμομιλακι...να την ξεγελασω λιγο αμα αρχισει και κλαιει.σαν να παμε καλυτερα....:).

σημερα κλεισαμε και 20 ημερες!!!!...:lol:

Διαφημίσεις