Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μαξιλάρι θηλασμού: βοηθάει;

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας, ετοιμαζόμαστε κι εμείς να υποδεχθούμε τη μπέμπα και αναρωτιέμαι να σας βοήθησε το μαξιλάρι του θηλασμού που βλέπω και πουλάνε στα μαγαζιά. Είναι κάτι χρήσιμο να το αγοράσει κανείς ή τζάμπα τα έξοδα;

Διαφημίσεις

Εμένα με βοήθησε πάρα πολυ!το πηρα σκόμα και σ το μαιευτηριο και με ρωτουσαν απο που το πήρα τα κορίτσια.Σε ξεκουράζει παρα πολυ και βοηθαει να θηλασεις το μωρο σε διαφορες στασεις.Ακομα με αυτο θηλάζουμε!!;)

RN1Zp2.png

Νομίζω ότι είναι το πιο χρήσιμο πράγμα που αγόρασα για το μωρό πριν το τοκετό. Αν σκοπεύεις να θηλάσεις αγορασέ το οπωσδήποτε. Σε βοηθάει να μην κουράζεσαι ενώ θηλάζεις, ιδιαίτερα στην αρχή που ουσιαστικά δεν κάνεις και τίποτα άλλο. Εγώ τώρα που η μικρή είναι 9,5 μηνών δεν το χρησιμοποιώ πια γιατί είναι πολύ ψηλή και δεν με βολεύει καθόλου, αλλά το χρησιμοποιούμε για να κάθεται και να στηρίζεται στο παρκοκρέβατο και στο πάτωμα. Μ' αυτό έμαθε να κάθεται....

9bRHp2.png

Εγω μετανιωσα που δεν το πηρα.

Γιατι τις περισσοτερες φορες ακουμπουσα το μικρο σε ενα δικο μου μαξιλαρι για να τον θυλαζω γιατι ειναι πιο βολικο απο το να το κρατας.Ασε που και για αυτο ειναι καλητερα και πιο απαλα

jyjdp3.png

sWN4p3.png

εγώ και στο πρώτο και τώρα, στο δεύτερο, μόνο με μαξιλάρι θηλασμού μπορώ. στην αρχή που ήταν πολύ μωρό είχα το μεγάλο και για έξω ή αργότερα το μικρότερο. το βάζω και στη θήκη του και το παίρνω πάντα μαζί μου. έμαθα με αυτό και δεν μπορώ καθόλου χωρίς. μιλάμε δεν έχω ιδέα πώς να το κρατήσω χωρίς μαξιλάρι. με βόλεψε πολύ και τώρα το μεγάλο το έχω για να τον βάζω να καθεται και αργότερα σαν στήριγμα για να μην πέφτει.

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

ειναι πολυ χρησιμα ειτε θηλασεις ειτε οχι, στηριζεις το μωρο και δεν κουραζεις τη μεση και τον αυχενα σου. Αργοτερα βοηθαει το μωρο στις πρωτες του προσπαθειες να σηκωσει το κεφαλακι/ωμους και το στηριζει οταν αρχισει να καθεται. Αν κανεις καισαρικη προστατευει την τομη απο το βαρος του μωρου.

Με το καλο να ερθει η μπεμπουλα σου

ασχετα αν βοηθαει ή οχι το μαξιλαρι (προσωπικα δεν το πηρα..βολευτηκα με τα μαξιλαρια του σπιτιου..) αυτο που ειναι πιο σημαντικο για τον θηλασμο ειναι να ενημερωθεις σωστα πριν μπεις στο μαιευτηριο..

φιλικο ζευγαρι αγορασε μαξιλαρι θηλασμου καθως και την ειδικη καρεκλα θηλασμου..

μολις πηγε στο σπιτι,τις πρωτες μερες εδινε μπουκαλι το βραδυ για να κοιμαται το μωρο..οπως καταλαβαινεις πηγαν τσαμπα τα εξοδα..

το να εισαι σωστα ενημερωμενη ειναι το πρωτο βημα προς την επιτυχια του θηλασμου..

με το καλο να ερθει το μωρακι σου!

83hKp3.png

εμενα παλι δε με βολευε καθολου, δεν το αγορασα αλλα ειχε στο νοσοκομειο. στην αρχη βεβαια που δεν ειχα βρει ακομα σωστη σταση με πονουσε ο αυχενας και η πλατη αλλα μετα βρηκα τροπο να το κραταω (για το δεξι στηθος τον κρατουσα με το αριστερο χερι και το στηθος με το δεξι χερι). τελευταια που εχει βαρυνει με ποναει το χερι γι αυτο βαζω ενα απ τα μαξιλαρια του σπιτιου διπλα στο ποδι και στηριζεται εκει. οταν παλι θελω να κανω κατι με το ενα χερι πχ να ταιζω τη μικρη (την πιανουν οι ζηλιες και αντι να φαει ριχνει το φαγητο στο πατωμα) ή να γραψω στον υπολογιστη -οπως τωρα- βαζω και μια αλλη καρεκλα ή ενα σκαμπο και εχω πιο ψηλα το ποδι που στηριζεται το κεφαλακι του μπεμπη και με το αριστερο χερι κραταω το στηθος.

Εγώ πάλι το αγόρασα...αλλά δεν με βόλεψε καθόλου..

Επειδή είμαι μικροκαμωμένη γενικά κ αδύνατη είχε μεγάλο κενό γύρω κ στην μέση δεν με βοηθούσε καθόλου..

Τις πρώτες μέρες βολεύτηκα πολύ κάτι μεγάλα μαξιλάρια που είχα στο σπίτι που βάζουμε διακοσμητικά στο κρεβατι αν καταλαβαίνεις τι εννοώ..ήταν μαλακά κ μεγάλα κ έτσι ούτε έσκυβα, ούτε πιανόντουσαν τα χέρια μου...

Βέβαια με τον καιρό όλα τα αφήνεις στην άκρη κ θηλαζεις αγκαλίτσα ή ξαπλωμένη..;)

Yugup3.png

Διαφημίσεις

εγώ και στο πρώτο και τώρα, στο δεύτερο, μόνο με μαξιλάρι θηλασμού μπορώ. στην αρχή που ήταν πολύ μωρό είχα το μεγάλο και για έξω ή αργότερα το μικρότερο. το βάζω και στη θήκη του και το παίρνω πάντα μαζί μου. έμαθα με αυτό και δεν μπορώ καθόλου χωρίς. μιλάμε δεν έχω ιδέα πώς να το κρατήσω χωρίς μαξιλάρι. με βόλεψε πολύ και τώρα το μεγάλο το έχω για να τον βάζω να καθεται και αργότερα σαν στήριγμα για να μην πέφτει.

Οταν λες οτί το παίρνεις πάντα μαζί σου τί ακριβώς εννοείς??? Γιατί εμένα δεν κουβαλιέται αυτό το μαξιλάρι που είχα πάρει!! Είναι πολυ μεγάλο κ στρογγυλό..εσένα πως είναι στο περίπου?? Για να δούμε μήπως υπάρχουν διάφορες version μαξιλαριών :P άλλες που βολεύουν κ άλλες όχι..

Yugup3.png

υπάρχουν διάφορες version μαξιλαριών :P άλλες που βολεύουν κ άλλες όχι..

Αυτο ακριβως ηθελα να ρωτησω και εγω...

Απο αναζητηση στο νετ εχω βρει ενα που ειναι σαν μισοφεγγαρο και ενα αλλο που ειναι πολυ μεγαλο και μακρυ και μπορεις να το "διπλωσεις" στυλ BigV....Απο τα 2 πιο σας εχει βολεψει πιο πολυ??

Εμένα με βόλεψε πολύ αυτό που είναι μισοφέγγαρο και μαλακό (γιατί κάποια έχουν αφρολέξ μέσα και είναι σκληρά) και στην εγκυμοσύνη για τον ύπνο και στο θηλασμό.

Βέβαια με τον καιρό όλα τα αφήνεις στην άκρη κ θηλαζεις αγκαλίτσα ή ξαπλωμένη..

Αυτό ακριβώς. Εγώ στην αρχή χρησιμοποίησα κανονικό μαξιλάρι από αυτά που κοιμόμαστε και βολεύτηκα μια χαρά. Νομίζω ότι το μαξιλάρι θηλασμού είναι περιττό έξοδο.

Γενικότερα σε ό,τι αφορά στα μωρά και την περιποίησή τους, ο χρυσός κανόνας είναι να δοκιμάσεις πρώτα το δωρεάν/φτηνό και ΑΝ ΔΕΝ βολευτείς, να πάρεις το ακριβό.

Επίσης μην σε πιάνει άγχος με τον θηλασμό. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρεις στην αρχή / στο μαιευτήριο, εφόσον συνεχίσεις τις προσπάθειες όταν πάτε σπίτι, μετά από μερικές μέρες θα βρείτε τη σειρά σας.

Διαφημίσεις

κορίτσια αν κάποια κοπέλα έχει κάποιο λινκ με φωτο του σωστού μαξιλαριού που κάνει και για θηλασμό αλλά και για τον ύπνο της εγγύου θα την παρακαλούσα να το βάλει. Εχω μπερδευτεί, είδα σε βιτρίνα ένα αλλά μόνο βολικό δε φάνηκε, ίσως επειδή ήταν στη συσκευασία του μέσα. Επίσης πάνω είχε φώτο που έδειχνε οτι βοηθά το μωρό να κάθεται, όχι να θηλάζει ή να κοιμάται η έγγυος ?!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

κορίτσια αν κάποια κοπέλα έχει κάποιο λινκ με φωτο του σωστού μαξιλαριού που κάνει και για θηλασμό αλλά και για τον ύπνο της εγγύου θα την παρακαλούσα να το βάλει. Εχω μπερδευτεί, είδα σε βιτρίνα ένα αλλά μόνο βολικό δε φάνηκε, ίσως επειδή ήταν στη συσκευασία του μέσα. Επίσης πάνω είχε φώτο που έδειχνε οτι βοηθά το μωρό να κάθεται, όχι να θηλάζει ή να κοιμάται η έγγυος ?!

κοιτα, εχει διαφορα, εμενα με βολεψε πολυ αυτος ο τυπος http://www.amazon.co.uk/Baby-Widgey-Pillow-Tummy-Play/dp/B003BFKVWS

γιατι σε αγκαλιαζει και "κραταει" και τη μεση σου. Με ειχε βολεψει πολυ και στον υπνο στην εγκυμοσυνη, αλλα τωρα το "βολεμα" ειναι και λιγο προσωπικο θεμα

Δεν είναι απαραίτητο αλλά όπως συνηθίσει ο καθένας. Εγώ είχα αγοράσει μαξιλάρι θηλασμού και τον πρώτο μήνα το χρησιμοποιούσα αλλά με τον καιρό έπαψα να το χρησιμοποιώ γιατί θεωρώ ότι δεν είναι πολύ βολικό. Εκείνο που έχει σημασία για μένα στο θηλασμό είναι τα μαξιλάρια που στηρίζουν τη μέση και την πλάτη, δηλαδή πάντα ακουμπαω σε 1-2 μαξιλάρια την πλάτη μου και το παιδί το κρατάω πλέον αγκαλιά και είμαι σταυροπόδι ή με το πόδι λυγισμένο στο γόνατο ανάλογα με την πλευρά που θηλάζει. Το μαξιλάρι θηλασμού βρίσκεται πλέον σε κάποιο πατάρι. Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις με απλό μαξιλάρι κι αν δε σε βολεύει αγοράζεις μαξιλάρι θηλασμού.

Εμένα με βόλεψε παρα πολυ, όταν το αγόρασα σώθηκα! Πιο πριν είχε πιαστεί η πλατη μου. Ακόμη και τώρα το χρησιμοποιω, που τον ταιζω με το μπιμπερο. Έχω αυτο το boppy που έχει στο site του λητω, όχι κάτι αλλα που μοιάζουν με λουκάνικα

Εμένα με βόλεψε παρα πολυ, όταν το αγόρασα σώθηκα! Πιο πριν είχε πιαστεί η πλατη μου. Ακόμη και τώρα το χρησιμοποιω, που τον ταιζω με το μπιμπερο. Έχω αυτο το boppy που έχει στο site του λητω, όχι κάτι αλλα που μοιάζουν με λουκάνικα

μπραβο, boppy ειχα κι εγω, δε μπορουσα να θυμηθω το ονομα....

Γενικότερα σε ό,τι αφορά στα μωρά και την περιποίησή τους, ο χρυσός κανόνας είναι να δοκιμάσεις πρώτα το δωρεάν/φτηνό και ΑΝ ΔΕΝ βολευτείς, να πάρεις το ακριβό.

Παρόλο που εγώ δεν έκανα χωρίς μαξιλάρι θηλασμού, θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Little Monkey. Καλύτερα να μην σπεύδεις να αγοράσεις πράγματα που δεν ξέρεις αν θα τα χρειαστείς. Δοκίμασε με ένα απλό μαξιλάρι όταν θα αρχίσεις να θηλάζεις και νομίζω ότι θα καταλάβεις αν χρειάζεσαι σκληρό ή μαλακό και πως θα ήθελες να είναι και μετά επιλέγεις ποιό θα αγοράσεις.

Επίσης είναι πού σημαντικό να ενημερωθείς πολύ καλά διαβάζοντας για το θηλασμό πριν τον τοκετό και αν μπορείς να ζητήσεις βοήθεια και στήριξη τις πρώτες μέρες από κάποια μανούλα φίλη ή συγγενή σου-εγώ είχα την κουνιάδα μου-που να έχει θηλάσει με επιτυχία τουλάχιστον 6 μήνες.

Το πιο βασικό όλων όμως είναι να μην σε πιάνει άγχος όπως είχε πιάσει εμένα και παραλίγο να μην αρχίσω καν τον θηλασμό. Ο θηλασμός είναι απόλυτα φυσική διαδικασία και δεν χρειάζεσαι τίποτα, ούτε μαξιλάρια, ούτε τίποτα άλλο για να ξεκινήσει επιτυχημένα.

9bRHp2.png