Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κλαει πολυ οταν τρωει..

Recommended Posts

Μανουλες γεια σας τι κανετε?

Ο μικρουλης μου την Κυριακη γινεται 2 μηνων και πινει τωρα το aptamil plus 1 απο 34 ημερων..πριν επινε το ΝΑΝ ΗΑ αλλα δεν χορταινε..

κ με τα δυο γαλατα κατα την διαρκει απου τρωει κλαιει..δηλ τρωει 5 λεπτα κ μετα κλαμα..πολυ κλαμα..σπανιες οι φορες που τρωει χωρις να κλαιει..

Δεν απολαμβανει το φαγητο του καθολου..

Τωρα μου πε παι η παιδιατρος παλι να αλλαξουμε γαλα..να παρω το ΗΥΜΑΝΑ 1..

Λετε να μην του αρεσει το γαλα?Αν του επεφτε βαρυ δεεν θα το εκανε εμετο?

Οταν βγηκαμε απο το μαιευτηριο μας εωσαν το frisolac ..ηπιε ομως 5-7 φορες χωρις να κλαιει..ηταν βεβαι κ πολυ μικρουλης..οχι παραπανω γιατι μας το αλλαξε η παιδιατρος..

Ποια η γνωμη σας?

Μηπως να ξαναπαρω το Frisolac πριν το HUMANA?

Διαφημίσεις

με προβληματισες τωρα,γιατι να κλαιει ενω τρωει?αφου τους αρεσει το φαι...το ταισες μπροστα στην παιδιατρο ειδε απο κοντα τι φταιει?μηπως δεν φταιει το γαλα αλλα το μωρακι πνιγεται ,καταπινει αερα κ φουσκωνει κ δεν μπορει να φαει οπως θελει?σηκωσε το να ρευτει κ κρατα το λιγο πανω,μετα ξαναδοκιμασε να το ταισεις.δες κ την θερμοκρασια του γαλατος μηπως ειναι πολυ ζεστο?κρυο?μηπως ειναι μπουκωμενη η μυτουλα του?εβαλες φυσιολογικο ορο να δοκιμασεις?κριμα ειναι να κλαιει ενω τρωει.

εξεταστε το ενδεχομενο παλινδρομησης (ΓΟΠ)

ειχε τυχει να παρατηρησω κατι αναλογο μια ή δυο φορες στο δικο μου και μετα απο εξεταση βρηκαμε παλινδρονηση (ευτυχως ηπια).

επισης προσεξε τη θεση που τον βαζεις οταν τρωει. δηλ να μην ειναι πολυ ξαπλωτος στην αγκαλια σου. αν εχει ΓΟΠ καλυτερα να ειναι αρκετα ορθια η πλατη.

Αχ!τι μου θυμησες!Ειμαι απο τις ατυχες μανουλες που δεν μπορεσα να θηλασω. Και εμενα μου το εκανε αυτο, ειχε βεβαια και παλινδρομηση και κολικους και δυσκοιλιοτητα, για αυτο και ποναγε με μερικα γαλατα με αποτελεσμα να κλαιει. Αφου αλαξα οχι ενα αλλα εννεα γαλατα κατεληξα τοτε στο frisolac comfort (λογω των προβληματων). Με εσωσε!!!! Και το πηρα απο δικη μου πρωτοβουλια γιατι καταλαβα οτι καθε γιατρος συστηνει τα δικα του.Αφου το μωρακι σου το εχει πιει και το εχει δοκιμασει χωρις να του δημιουργησει προβλημα,η γνωμη μου ειναι να του το δωσεις. Δοκιμασα και αλλα στην πορεια, στους 6 μηνες, στους 12 αλλα παντα κατεληγα σε αυτο. Τωρα που ειναι 15 μηνων πινουμε το frisogrow και του αρεσει, ισως γιατι εχει και γευση βανιλια. Δοκιομασε το μια εβδομαδα και δες πως παει. Σου ευχομαι καλη επιτυχια.

το φριζολακ γιατί στο έκοψε;;; είχε καποιο πρόβλημα;;;; Αχ αυτοί οι γιατροί... Δοκίμασε το φριζολακ, εννοείται, μην περιμένεις η γιατρός να σου προτίνει γάλατα. Εύχομαι γρήγορα το μωράκι σου και πάλι να απολαύσει το φαγάκι του!!!!:D

gth0p3.png

Διαφημίσεις

με προβληματισες τωρα,γιατι να κλαιει ενω τρωει?αφου τους αρεσει το φαι...το ταισες μπροστα στην παιδιατρο ειδε απο κοντα τι φταιει?μηπως δεν φταιει το γαλα αλλα το μωρακι πνιγεται ,καταπινει αερα κ φουσκωνει κ δεν μπορει να φαει οπως θελει?σηκωσε το να ρευτει κ κρατα το λιγο πανω,μετα ξαναδοκιμασε να το ταισεις.δες κ την θερμοκρασια του γαλατος μηπως ειναι πολυ ζεστο?κρυο?μηπως ειναι μπουκωμενη η μυτουλα του?εβαλες φυσιολογικο ορο να δοκιμασεις?κριμα ειναι να κλαιει ενω τρωει.[/quote

Καταρχην σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις..

Μπροστα στην παιδιατρο δεν τοχω ταισει..

Αλλα δεν πνιγεται,τον βαζω κ ρευεται ενδιαμεσα,τρωει ορθιος σχεδον η στο ριλαξ,η θερμοκρασια ειναι ακριβως 37 βαθμους εχω παρει της beaba to bib expresso κ οταν του κανω ορο τοτε ειναι που δεν τρωει..

Το φριζολακ το αλλαξαμε σε ΝΑΝ ΗΑ λογω αλλεργιας του αντρα μου ..στον μηνα πανω δεν χορταινε..κ πηραμε το απταμιλ πλας..

Μηπως τον πιανει κολικος την ωρα που τρωει?Ειναι δυνατον να τον πιανει μονο τοτε?

Τι εννοεις οτι αλλαξατε το φριζολακ λογω αλλεργιας του αντρα σου?

Το εντονο κλαμα την ωρα του φαγητου ειναι πιθανον σημαδι παλλινδρομισης.

Κι εμενα ακριβως ετσι εκανε, ξεκιναγε να θηλαζει με πολυ ορεξη αλλα μετα απο 2 λεπτα τραβιοταν και εκλαιγε πολυ, μετα ξαναηθελε αλλα παλι τραβιοταν και εκλαιγε και ετσι καταλαβα το προφανες, οτι κατι τον ενοχλει την ωρα που τρωει.

Και φαντασου δεν εκανε καθολου εμετους ουτε μεγαλες γουλιες απλα εκλαιγε πολυ.

Του εκανα υπερηχο στο Μητερα (τον καλυπτει και το ικα αν εχετε και παιρνεις πισω τα λεφτα) και ειδαμε οτι ειχε παλλινδρομιση μικρου βαθμου, δηλαδη οχι σε σημειο να βγαζει με ρουκετες το γαλα, αλλα το γαλα ανεβοκατεβαινε και του εφερνε καουρα και πονο.

Του εδινα σιροπακι επαντορεν μεχρι 6 μηνων και βελτιωθηκε πολυ. Μετα τους 6 μηνες και την εισαγωγη στις στερεες περασε μονο του.

Καντε εναν υπερηχο να δειτε τι φταιει. Περαστικα οτι και να ειναι!

Ακριβως το ιδιο κανει κ μενα..δεν βγαζει το γαλα ουτε κανει εμετο..ουτε μαζευει ποδαρακια..αλλα σιγουρα κατι τον ενοχλει..

εσεις τι γαλα πινατε?

Επειδη ο αντρας μου χει παλινδρομηση λογω διαφραγμτοκοιλης κατι τετοιο κ γω εχω δυσανεξια στη λακτοζη μας εδωσε το υποαλλεργικο για τον 1ο μηνα που κ με αυτο εκλαιγε..

Σημερα πχ απο τα 6 γευματα που χει κανει στα 4 εκλαιγε..

θα παω να του κανω τον υπερηχο..

κι εμενα μου ακουγεται σαν παλλινδρομηση (silent reflux το λενε οταν δεν κανει εμετο).

Να ξερεις οτι δεν ειναι ανησυχητικο σ'αυτο το σταδιο. Μπορει δηλαδη καποια μωρακια να συνεχισουν να ταλαιπωρουνται για πολλους μηνες και να χρειαζονται εξετασεις και γιατρους και ειδικη διατροφη, αλλα στα περισσοτερα μωρακια περναει απο μονο του μεχρι τον 6ο-7ο μηνα.

Σ'ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο νεογεννητων (που δεν το θυμαμαι τωρα) το διαφραγμα δεν εχει κλεισει εντελως πριν τη γεννα και ακομα σχηματιζεται. ετσι ειναι πολυ ευκολο για το γαλα (μαζι με τα καυστικα στομαχικα υγρα) να ανεβαινει στον οισοφαγο και να του προκαλει πονο.

Ταϊσε τον λιγο πιο ορθιο, ανασηκωσε λιγο το στρωματακι του ωστε να μη ξαπλωνει εντελως flat (πχ στην πλευρα του κεφαλιου βαλε κατω απο το στρωμα πετσετες ρολο), βαλ'τον στο ρηλαξ και γενικως σε σταση που θα το κανει πιο δυσκολο για το γαλατακι να γυρισει.

Διαφημίσεις

Στο Μητερα που εκανα εγω τον υπερηχο κοστισε 150 ευρω νομιζω, αλλα τα 140 αν θυμαμαι καλα τα πηρα πισω απο το ικα.

Εγω θηλαζα οποτε δεν υπηρχε θεμα να αλλαξω γαλα, συμβουλεψου τον παιδιατρο σας για να παρεις αντιαναγωγικο, τωρα αν το μικρο σου εχει και αλλεργια δεν ξερω τι γαλατα υπαρχουν, ρωτα το γιατρο σας.

Οπως σου ειπε η travelling mum, ταιζε το και κοιμιζε το σε πιο ορθια σταση, συχνο και καλο ρεψιμο και διαλλειματα στο ταισμα και οταν τελειωνει το γευμα να το κρατας κανενα μισαωρο πριν το βαλεις για υπνο.

Βασικα βεβαιωθειτε πρωτα οτι ειναι παλλινδρομιση και μετα θα σου δωσει οδηγιες και ο γιατρος.

Ειναι λιγο ταλαιπωρια για το μωρακι και για σας οποτε υπομονη λιγους μηνες, οντως μετα τον 6ο συνηθως περναει. Εγω και σιροπι που του εδινα παλι εκλαιγε αλλα σε μικροτερο βαθμο.

Μανουλες γεια σας τι κανετε?

Ο μικρουλης μου την Κυριακη γινεται 2 μηνων και πινει τωρα το aptamil plus 1 απο 34 ημερων..πριν επινε το ΝΑΝ ΗΑ αλλα δεν χορταινε..

κ με τα δυο γαλατα κατα την διαρκει απου τρωει κλαιει..δηλ τρωει 5 λεπτα κ μετα κλαμα..πολυ κλαμα..σπανιες οι φορες που τρωει χωρις να κλαιει..

Δεν απολαμβανει το φαγητο του καθολου..

...

μαλιστα!

Ειχαμε μια ακριβως απο τα ιδια και μαλιστα και με θηλασμο και με μπουκαλι!

Αλλαξαμε 200 γαλατα μεχρι να καταλαβουμε τελικα οτι το παιδι ειχε αλλεργια την πρωτεϊνη του γαλακτος. Οταν πηραμε το ειδικο γαλα βεβαια, ειχαμε αλλο δραμα γιατι βρωμουσε σαν ψοφιος ασβος και δεν της αρεσε καθολου αλλα τελικα το συνηθισε.

Δεν ξερω αν ειναι η ιδια περιπτωση. Παρε και αλλη μια γνωμη παντως. Εμας τη λυση μας τη βρηκε αλλη παιδιατρος.

Τελικα εκλεισα σημερα το απογευμα ραντεβου με τον Παπαδογιαννη στο ιατρειο του..110 ευρω μου ειπε..109 στο μητερα..

Για να δουμε τι θα δουμε..

συνηθως τωρα τελευταια τρωει στο ριλαξ..το προτιμα κιολας ο ιδιος..αλλιως τον κραταω σχεδον ορθιο κ τρωει το ξαπλα δεν το θελει με τιποτα..

Του χα παρει ειδικο μακιλαρι που εμπαινε κατω απο το στρωματακι κ κοιμοτα στην καλαθουνα..τωρα που τον εχω διπλα μου στο παρκοκρεββατο κ απο χτες τον χουμε ανασηκωσει..

Γενικα ρευεται αρκετα συχνα κ το ζητα κ μονος του στα 50-70 γρ..

Annagrig πως βρηκατε οτι εφταιγε η πρωτεινη του γαλακτος?Κανατε καποια εξεταση η απλα πηρατε ειδικο γαλα?

Σας ευχαριστω κ παλι..

Τελικα δεν καναμε τον υπερηχο.την ιδια μερα ανεβασε 38,8 και καναμε εισαγωγη στο παιδων με ουρολοιμωξη τελικα..σημερα βγηκαμε..

Στο παιδων για το θεμα αυτο μου ειπαν να δωσω για 20μερες επαντορεν πρωι βραδυ ξ εαν συνεχισει θα του κανουν παχαμετρηση κατι τετοι..θα του βαλουν δυο σωληνακια απο την μυτη μεχρι το στομαχακκι του με ενα μηχανημα που θα καταγραψει ενα 24ωρο του..ο υπερηχος λενε δεν δειχνει..

τι λετε?το χει κανει καμια?

Διαφημίσεις

Τελικα δεν καναμε τον υπερηχο.την ιδια μερα ανεβασε 38,8 και καναμε εισαγωγη στο παιδων με ουρολοιμωξη τελικα..σημερα βγηκαμε..

Στο παιδων για το θεμα αυτο μου ειπαν να δωσω για 20μερες επαντορεν πρωι βραδυ ξ εαν συνεχισει θα του κανουν παχαμετρηση κατι τετοι..θα του βαλουν δυο σωληνακια απο την μυτη μεχρι το στομαχακκι του με ενα μηχανημα που θα καταγραψει ενα 24ωρο του..ο υπερηχος λενε δεν δειχνει..

τι λετε?το χει κανει καμια?

αυτο ακριβως ήθελα να πω εγω. περιμενα να διαβάσω όλα τα μηνύματα και στο τέλος να σου απαντήσω για την εξέταση αυτή με το σωληνάκι που βλέπει ακριβός τη διαδρομή της τροφής μέχρι το στομάχι και αν καταλήγει τελικα στο στομάχι ή οχι.. Ξέρω για βρεφάκι που εκλαιγε αφάνταστα κατα τη διαρκεια του γευματος και τελικα το γάλα δεν πήγαινε εκει που έπρεπε, εγχειρήστηκε αλλα δε θυμάμαι τι εγινε μετα και πως ειναι τώρα. θα προσπαθήσω να μάθω. το μόνο που θυμάμαι ειναι που απορουσα πως εκανε κακα αφου το γαλα δεν πηγαινε στο στομάχι.

Πες μας τα νέα μετα την εξέταση!! Περαστικά σας..

vJqep3.png

Περαστικα στο μικρουλη σας!!

Η εξεταση αυτη μου ακουγεται αρκετα επωδυνη και θα ειναι ταλαιπωρια για το μωρακι..

Εγω θα εκανα πρωτα εναν υπερηχο που δεν ταλαιπωρει το παιδι και δειχνει αν υπαρχει παλλινδρομιση (οπως σου ειπα εγω ετσι το ειδα στον δικο μου). Μονο αν δεν δειξει κατι ο υπερηχος και συνεχισει να κλαιει πολυ το μωρο θα του εκανα αυτη με τα σωληνακια.

Ο παιδιατρος σας τι λεει?

Γεια σας κι από μένα!

Παρόμοιο πρόβλημα έχει κι ο δικός μου μπέμπης: Απ'όταν ήμασταν στο μαιευτήριο έβγαζε μεγάλες γουλιές και στον υπέρηχο που κάναμε εκεί βρέθηκε ότι έχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μέτρια plus. Όταν σταμάτησα το θηλασμό (περίπου 20 ημέρες μετά) του έδινα το Frisolac. Δεν έβγαζε σχεδόν καμία γουλιά και νόμιζα ότι του πέρασε. Δυστυχώς όμως τον έπιασαν κολικοί και είχε και δυσκοιλιότητα οπότε αρχίσαμε να πίνουμε το Frisolac Comfort. Στην αρχή όλα καλά! Ξαφνικά για περίπου 2 εβδομάδες έκανε εμετό σχεδόν σε κάθε γεύμα του. Ευτυχώς που τότε έπινε μεγάλες ποσότητες (150-180 ml) κι έπαιρνε το βάρος του κανονικά. Εδώ και λίγο καιρό όμως το τάισμα του είναι ένα μαρτύριο!!!! Κλαίει σχεδόν κάθε φορά, καμιά φορά το πίνει όλο (180 ml) αλλά σε μισή ώρα και τις περισσότερες φορές πίνει ελάχιστα 20-70 ml ενώ φαίνεται να πεινάει. Νόμιζα ότι έφταιγαν οι θηλές του μπιμπερό ή και το ίδιο το μπιμπερό. Τα δοκίμασα σχεδόν όλα αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται... Τι λέτε να φταίει;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Μηπως από τους εμετούς των τελευταιων ημερων εκανε οισοφαγίτιδα και πονάει όταν τρώει? παρε τηλ τον/την παιδιατρο μηπως τον βοηθησεις με σιροπακι. Και το δικο μου μωρο που γενικα ηταν φαγανο, ειχε κρυφη γοπ και εκανε οισοφαγιτιδα. Eκεινες τις μερες ετρωγε κλαιγοντας μαξιμουμ 50 γραμμαρια και ολη τη μερα πιπιίζε μανιωδως την πιπιλα η ετρωγε τα χερια του. Φρικτες μερες! τωρα τρωει περιπου 100-120 αλλα καενι πιο συχνα γευματα.

Σίγουρα θα πάρω αύριο την παιδίατρο. Σήμερα είναι η χειρότερη του ημέρα όσον αφορά την ποσότητα του φαγητού του. Μέχρι στιγμής 19:25 έχει ολοκληρώσει τα 4 από τα 5 γεύματα του 24ωρου ως εξής: 7:00 40 ml, 11:00 140 ml, 15:00 70 ml και 19:00 50 ml. Είμαι έτοιμη να βάλω τα κλάματα!

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Σε καταλαβαινω. Εγω ελεγα "πως θα το μεγαλωσω αυτο το παιδι?" ειναι δυσκολο να το βλεπεις να πειναει κσι να μην μπορει να φαει. Εμεις πειραμε epadoren και την ιδια μερα εφτιαξε. Για μερες μετα φοβοταν να φαει.

Μανουλες τελικα εμενα δεν του αρεσε το γαλα!!

Μια μερα πριν να βγουμε απο Παιδων πηραμε το Humana 1..διοτι δεν ειχετο φαρμακειο εκει το γαλα μας κ με παραγγελια δεν θα μπορουσα να το παρω λογω οτι ημουν με το μωρο μεσα κ ο αντρας μουθα ηταν δουλεια..ετσι η παιδιατρος μου προτεινε το παραπανω γαλα..

Ε απο τοτε δεν εχει ξανακλαψει..ευχαριστιεται το γευμα του κ δεν χρειαστηκε ουτε καντο σιροπακι να του δωσω!!

Δεσποινα μηπως δεν του αρεσει το γαλα??

Μανουλες τελικα εμενα δεν του αρεσε το γαλα!!

Μια μερα πριν να βγουμε απο Παιδων πηραμε το Humana 1..διοτι δεν ειχετο φαρμακειο εκει το γαλα μας κ με παραγγελια δεν θα μπορουσα να το παρω λογω οτι ημουν με το μωρο μεσα κ ο αντρας μουθα ηταν δουλεια..ετσι η παιδιατρος μου προτεινε το παραπανω γαλα..

Ε απο τοτε δεν εχει ξανακλαψει..ευχαριστιεται το γευμα του κ δεν χρειαστηκε ουτε καντο σιροπακι να του δωσω!!

Θυμήσου σε ποιον Αγιο προσευχήθηκες τις τελευταίες μέρες!!! σαν θαυμα ακουγεται!!!

vJqep3.png