Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ιδέες για καλαθούνα

Zuzunaki

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας, περιμένω τις ιδέες σας. Η ξαδέρφη μου μου έδωσε μια καλαθούνα για να κοιμάται το μωρό τους πρώτους μήνες, που ενώ αρχικά μου φάνηκε ΟΚ όσο την κοιτάω τόσο δεν μου αρέσει. Ειδικά τα υφάσματα που έχει γύρω γύρω μου φάνηκαν αηδιαστικά ( δεν ξέρω μπορεί να φταίει και το χρώμα, ξεπλυμένο πράσινο και πορτοκαλί, σαν να είναι 40 ετών υφάσματα). Κοίταξα τις τιμές και η φθηνότερη καλή που βρήκα έχει γύρω στα 80 ευρώ. Το θέμα είναι αξίζει τώρα να τα δώσω και να την πάρω την καινούρια; Ή να βγάλω τα υφάσματα και να ντύσω το στρωματάκι με σεντόνι και να κοιμάται το μωρό έτσι μέσα στο καλάθι (με τις ψάθες δεξιά κι αριστερά) για 2 μήνες; Ρώτησα παντού και δεν πουλάνε πουθενά τα υφάσματα για τα καλάθια, τα πουλάνε ολόκληρα. έχετε καμια ιδέα;;;;; Το κρεβατάκι του μωρού είναι κάπως ογκώδες και δεν χωράει στο δωμάτιό μας αλλιώς θα το έβαζα εκεί να κοιμάται. ευχαριστώ

Διαφημίσεις

να διαλεξεις ενα ομορφο υφασμα και να το πας σε μια μοδιστρα να σου ντυσει το στρωματακι και την καλαθουνα γυρο-γυρο!!!!

ετσι εκανα και εγω και ηταν πολυ ομορφη και πανω απο ολα οικονομικη!!!!

νομιζω πως για 2-3 μηνες δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα για καινουρια!!!!

apHGp3.png

Δεν αξίζει να αγοράσεις άλλη.Η καλαθούνα και το λίκνο είναι ό,τι πιο μη οικονομικό και μη χρηστικό κυκλοφορεί σε μωρουδιακά έπιπλα.Πήγαινε σε μια μοδίστρα και βάλε ένα νέο υφασματάκι σε ό,τι χρώμα θέλεις.

[/url]

κορίτσια με πείσατε!!! κρατάω τα λεφτουδάκια για άλλα πιο ωραία πράγματα. Εντός των ημερών θα ασχοληθώ με το ύφασμα κι ελπίζω η μοδίστρα να τα καταφέρει

Διαφημίσεις

Αν τα υφάσματα είναι πλυμμένα-καθαρά, εγώ θα σου έλεγα να αλλάξεις μόνο το στρωματάκι, κι αν δεν θες (παρότι λένε ότι τα στρώματα πρέπει να είναι πάντα καινούρια) απλά μην ασχολήσαι ούτε με τα υφάσματα. Τζάμπα κόπος - χρόνος - χρήμα. Το μωρό σίγουρα δεν θα το νοιάζει τι χρώμα είναι η καλαθούνα....

Καλημέρα, το ξέρω ότι τα μωρά δεν ασχολούνται με τα υφάσματα αλλά το καλάθι πρέπει να έχει μια επένδυση από μέσα, κάτι. Αλλιώς θα ακουμπάει πάνω στο ίδιο το καλάθι και δεν ξέρω τι μπορεί να πάθει. Στρωματάκια τόσο μικρά πουλάνε; Δεν έχω δει. Θα το κοιτάξω το θέμα. Αν είναι όμως να πάρω και στρωματάκι και υφάσματα, μήπως τελικά να πάρω την καινούρια καλαθούνα να ξεμπλέκω.

Εμενα η αληθεια ειναι οτι με βολεψε το λικνο, το μωρο σου δε θα χωραει στην καλαθουνα σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα ενω στο λικνο θα μπορεις να το εχεις διπλα σου μεχρι και 6 μηνων!Εγω τοτε την εβγαλα γιατι δε χωρουσε πια, γνωστες μου ομως που πηραν καλαθουνα την πατησαν., Μπορεις απο την αλλη να το ψαξεις μηπως χωραει παρκοκρεβατο στο δωματιο σου, στο δικο μας ως δια μαγειας χωραει, παρολο που δε χωρουσε η κουνια!Οποτε παιρνεις και ενα στρωματακι και εισαι οκ,.ασε που το παρκο ειναι κατι που θα σου χρειαστει σιγουρα!

Απλα στο λεω γιατι κι εγω δεν ειχα χωρο για την κουνια της στο δωματιο μου. Με το καλο το μωρακι σου!

Δεν είπα να μην βάλεις ύφασμα καθόλου και να αφήσεις τις ψάθες, είπα να χρησιμοποιήσεις το υπάρχον εφόσον αφαιρείται και πλένεται. Στρωματάκια βεβαίως πουλάνε τόσο μικρά, στο Mothercare έχει σίγουρα και κοστίζουν γύρω στα 50 ευρώ. Το αν το παιδί θα βολευτεί σε καλαθούνα, λίκνο ή κούνια εξαρτάται από το μέγεθός του και το πόσο κινητικό είναι. Π.χ. ο δικός μου γεννήθηκε 2 κιλά, οπότε η καλαθούνα μας βόλεψε τους πρώτους δύο μήνες, αλλά μετά τον έβαλα σε λίκνο γιατί πήρε βάρος/ύψος απότομα, ήταν και πολύ κινητικός και φοβόμουν μην πεταχτεί έξω. Για κανένα μήνα ακόμα χρησιμοποίησα την καλαθούνα για τον μεσημεριανό ύπνο, μετά πήραμε ρηλάξ. Το λίκνο και το ρηλάξ μας έχουν βολέψει πολύ.

Όπως καταλαβαίνεις, αν το μωρό σου γεννηθεί 4 κιλά και 53 εκατοστά, στην καλαθούνα θα μπει μέχρι να σαραντήσει και αν. Γι' αυτό είναι καλύτερα να μην κάνεις περιττά έξοδα, ειδικά πριν γεννήσεις. Γέννα με το καλό και μετά αποφασίζεις αν αξίζει να πάρεις καινούριο στρωματάκι ή όχι. Νέα καλύμματα κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να πάρεις, εκτός αν αυτά που έχεις είναι σκισμένα.

Και εμεις ακριβως το ιδιο δηλημα ειχαμε και τελικα πηραμε ενα οικονομικο λικνο,εκ των υστερων δεν το μετανιωσα καθολου γιατι η μικρη κοιμοταν εκει εως 6 μηνων και ειμαι σιγουρη οτι οταν θα εφτανε 2-3 μηνων και δεν θα χωρουσε πια στην καλαθουνα παλι θα επερνα λικνο γιατι δεν θα μπορουσα να την στειλω τοσο νωρις (κατα την γνωμη μου) στο δωματιο της.

VEI3p2.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

το στρωματακι της καλθουνας πλενεται και αυτο..........το εβαλα στο [πλυντηριο ,στα ευπαθη .δεν επαθε τπτ...

οσο για την προικα,πλυνε την ιδια και βαλε την ...πιστευω οτι και η μοδιστρα με τα υφασματα θα φτασουν ετσι κι αλλιως στα 50-60 ευρω

δωσε τα λεφτα για την κουνια.....και το παρκοκρεβατο ηταν καλη ιδεα