Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΟΣΤΟΣ ΧΤΙΣΙΜΑΤΟΣ ΝΕΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Recommended Posts

Ελπίζω να μην άνοιξα θέμα σε λάθος μέρος !!!!!

Σκεφτόμαστε τελευταία την προοπτική να χτίσουμε.

Να εξηγηθώ.

Οι γονείς μου μένουν σε μονοκατοικία 70 τμ περίπου συν βεράντες, στην Παιανία. Όταν έχτιζαν, το 1995, έφτιαξαν θεμέλια για να αντέξουν άλλους 2 ορόφους. Υπάρχει περιθώριο για 120 τμ ακόμα κατασκευή αλλά δεν ξέρω αν θέλω να τα εξαντλήσω.

Μήπως ξέρει κάποια, κατά προτίμηση αρχιτέκτονας ή πολιτική μηχανικός (δεν ξέρω την διαφορά:oops::oops:), να μου δώσει έναν μέσο όρο κόστους (άδεια, κατασκευή, ΙΚΑ κλπ).

Ας πούμε για μάξιμουμ 100 τμ.

Εννοείται ότι θέλει προέκταση για να βγούν τα τετραγωνικά που σκεφτόμαστε σε έναν όροφο. Δεν είμαι και πολύ της μαιζονέτας.

Εννοείται επίσης ότι εξαρτάται από το τι θέλει κανείς για το εσωτερικό, π.χ. μάρμαρα/πλακάκια/ξύλο, κουζίνα, ντουλάπες.

Μιλάω για ένα μέσο σπίτι, δεν σκέφτομαι κανένα παλάτι.:-D:grin:

Όποια έχει κάτι να μου πει, θα το εκτιμήσω.:-P:-P:-P

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Διαφημίσεις

Και συνεχίζω την έρευνα αγοράς.

Ρώτησα φίλη μου που πρόσφατε έβαλε προκάτ σπίτι για εξοχικό. Μου είπε ότι η άδεια της στοίχησε όσο και αν έχτιζε κανονικά. Για σπίτι 90 τμ στην Σαλαμίνα, της πήγε προ 2ετίας 4500 ευρώ με την αμοιβή του μηχανικού.

Μπετά ????????

Σοβαντίσματα ??????????????

Ηλεκτρολόγος ????????????

Υδραυλικός ????????????????

ΙΚΑ ????????????????

Αλουμίνια ???????????????

Στα μέσα μπορώ να έχω προσέγγιση. Τα μέχρι τα αλουμίνια είναι που δεν έχω την παραμικρή ιδέα.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Αν ισχύουν όσα λες (οχι παλάτι*) και αν βάλετε κι εσείς το χεράκι σας (προσωπική εργασία), τότε μπορεί κατά τη γνώμη μου να κατέβει περίπου 80.000 το σπιτάκι σας.

Εγώ πρόσφατα τελείωσα την ανακαίνιση σε 110 τμ. και έως τώρα έχω πληρώσει 40.000 και δεν έχω ολοκληρώσει την κουζίνα μου, δεν έχω ντουλάπες, δεν έχω διαμορφώσει την εισοδο μου, δεν έχω ντουλάπια στα μπάνια και μέσα σ' όλα αυτά μάθαμε με τον άντρα μου να σοβαντίζουμε, να βάφουμε, να στοκάρουμε, να σπατουλάρουμε, να βάζουμε γύψινα, στήσαμε ΙΚΕΑ κουζίνα μόνοι μας, δεν έχουμε σε όλα τα δωμάτια κουρτινόξυλα και δεν έχουμε ολοκληρώσει την θέρμανση (λείπουν τα σώματα και ο λέβητας, όπερ ένα 3,5άρι που θα το σκάσω αυτές τις μέρες).

Στον λογαριασμό βάλε και κανένα 3άρι χιλιάδες που θα κοστίσει ο ψυχιατρος (:lol::lol::lol::lol::lol:) που θα σε στείλουν οι αξιότιμοι τεχνικοί και τεχνίτες και να σου πω κ για ένα 4αράκι που μου έφυγε σε έκτακτα μικροέξοδα (από σκούπες, φαράσια και μάσκες που τρίβαμε, έως πολυουρεθάνες, βελτιωτικά, στεγανωτικά και διάφορα άλλα τέτοια που χρειαστήκαμε στην πορεία, μην πω για καφέδες/νερά/τυρόπιτες κλπ σε μάστορες...)

Λοιπόν με γνώμονα ότι το δικό μου κόστισε 40, συν 10 περίπου αυτά που μου λείπουν, συν η πλάκα και οι τοίχοι σου, συν η άδεια και τα ΙΚΑ... να το!

Πάντως να σου πω κάτι; γενικά τέτοια εποχή χωράει μεγάλο παζάρι. Παζάρι όμως παντού. Για τα υλικά, για τους τεχνικούς - για όλα.

*Λέμε όχι παλάτι.. αλλά όταν πρόκειται ας πούμε να αποφασίσεις πχ για τα είδη υγιεινής, σίγουρα θα πάρεις κάτι πιο καλό κι ας δώσεις λίγα παραπάνω γιατί θα πεις ότι το βάζεις μια φορά και είναι σπίτι σου... έτσι την πατάμε και ενώ δεν πάμε για παλάτι, το κόστος αρχίζει να διογκώνεται... ασε.... θέλει ατσάλινη θέληση!!

Διαφημίσεις

χατζικο, 120 τμ αδεια, θα σου παει γυρω στα 14.000-15.000 μαζι με τα λεγομενα φορολογικα (ΦΠΑ, κατι κρατησεις απο δω, κατι κρατησεις απο κει κλπ κλπ).

Η φιλη σου πληρωσε τοοοοοσο λιγα, γιατι προφανως εδωσε την αδεια να της την βγαλει ο προκατας, ο οποιος της εκανε εκπτωση στην τιμη της αδειας, γιατι το μεγαλο το κερδος το εχει στην κατασκευη και αυτο ειναι που τον ενδιαφερει να αναλαβει.

Κατα τα αλλα, η κατασκευη θα σου παει οσο σου λεει η culte....1.000-1.200. Τα 2000 που ειπωθηκαν τα θεωρω εξωπραγματικα για ενα μεσο σπιτι.

Σε συμβουλευω να ΤΡΕΞΕΙΣ να βγαλεις την αδεια γιατι με την απελευθερωση των επαγγελματων, τα λεγομενα φορολογικα θα εκτιναχθουν στα υψη!

εδιτ: ξεχασα να σου πω οτι πολλες πολεοδομιες λογω απελευθερωσης και επειδη ακομα δε ξερουν τι τους γινεται εχουν αναστειλει την εκδοση αδειων.

Κλουζό, δεν σκέφτηκα για προκάτ, απλά ανέφερα για το θέμα της άδειας.

Ρωτάω για το κόστος γιατί το μπάτζετ είναι εξαιρετικά περιορισμένο και δεν υπάρχουν περιθώρια για ....... φυγή προς τα εμπρός !!!!

Μπορείς να βγάλεις άδεια για π.χ. 90 και να χτίσεις 70 ? Τα υπόλοιπα 20 τα χάνεις ή όταν μπορείς να τα καλύψεις, πρέπει να ξαναβγάλεις άδεια ?

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Χατζικάκι από τη στιγμή που σκοπεύεις να μπεις στο λούκι, η γνώμη μου είναι να φτιάξετε ένα σπίτι που θα σας χωράει κατ αρχήν. Πρώτα πρώτα σκέψουν τον εαυτό σου εαν μελλοντικά χρειαστεί να μεγαλώσεις το σπίτι...

Επίσης όταν φτιάχνεις ένα σπίτι για μια ζωή, δεν χρειάζεται να ναι παλάτι αλλά θα το ονειρεύεσαι κάπως σιγά σιγά...

Και εγώ πιστεύω με ένα 80.000 θα σαι οκ αλλά δε ξέρω τα φρου φρου τα γύρω γύρω πόσο θα πάνε (εφορίες, άδειες, ΙΚΑ κ.λπ) άρα εμπιστεύσου την active

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις