Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τραπεζι στο σπιτι

boysmamy

Recommended Posts

λεω να κανω τραπεζι σε ενα σπιτι που εχουμε στο βουνο. θα κανω μπουφε. ομως τι να φτιαξω που να ειναι ετοιμο απο την προηγουμενη μερα? γιατι ουτε πριν ουτε μετα την βαφτιση μπορω να ασχοληθω! και να μην μου βγει αρκετα γιατι απο λεφτα....γιαυτο το κανουμε στο σπιτι. καμια 30 40 ατομα θα ειναι. πειτε καμια ιδεα

Διαφημίσεις

Πολλά μπορείς να έχεις απο τη προηγούμενη μέρα μαγειρεμένα!!!

Καταρχήν όλα τα είδη τα πιτάκια, τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, λουκανικοπιτάκια κ.τ.λ

Ντολμαδάκια, κεφτεδάκια, παστίτσιο, σουτζουκάκια, σουφλέ

Σαν κυρίως πιάτο μπορείς να βάλεις λεμονάτες μπουκίτσες χοιρινού ή κοκκινιστές και να αποφύγεις τα της ώρας τα κρεατικά γιατί την επόμενη μέρα σκληραίνουν!!!

τα διαφορα πιτακια για να ζεσταθουν μπαινουν στο μικροκυματων??δεν θα ειναι ξερα την επομενη? και εγω σκεφτομουν να τα κανω. ωραια η ιδεα με το λεμονατο .ποσα κιλα να παρω για 30 ατομα? και ποσο παστιτσιο? δεν εχω ξαναμαγειρεψει για τοσα ατομα και δεν ξερω τιποτα.

Μπορείς να φτιάξεις μπόμπες που φτιάχνουν στα παιδικά πάρτυ,τα παιδιά θα το λατρέψουν,ντολμαδάκια γιαλαντζί,τυροσαλάτα,λάχανο αν το κοψεις και το βάλεις μέσα σε τάπερ κρατάει και μία βδομάδα χωρίς να πάθει τίποτα.Εγώ το κάνω έτσι συνέχεια γιατί βαριέμαι κάθε τρεις και λίγο να κόβω λάχανο.Μπορείς να έχεις ρολό κοτόπουλο ή κιμά,αν κι ο κιμάς νομίζω θα σφίξει λιγάκι μέχρι την επομένη.Εννοείται κλασικά μακαρονοσαλάτα γιατί τρώγεται κρύα κ έχει δέσει καλύτερα την επομένη.Αυτά...δε μου έρχεται κάτι άλλο προς το παρόν.

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

Διαφημίσεις

Ψωμί με τυρί και ζαμπόν και κάποια σος αλλά μπορείς να το φτιάξεις με όποια παραλλαγή θες.Εγώ συνήθως βάζω τυροσαλάτα ήπιας γεύσης μέσα και γαλοπούλα που μου αρέσει.Αυτό μπορείς να το παραγγείλεις κι από τον φούρνο της γειτονιάς σου αφού θα έχεις να κάνεις τόσα πολλά.Και τα σφολιατοειδή πχ κι αυτά μπορούν να στα φτιάξουν και αν δεν είναι ανοιχτός ο φούρνος εκείνη την μέρα (δε ξέρω τι μέρα πέφτει η βάφτιση) μπορείς να τα κλείσεις σε αεροστεγή σακούλα για να διατηρηθούν και να τα ανοίξεις το πρωί πριν το τραπέζι

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

Φτιάξε πολλές κρύες σαλάτες.Τονοσαλάτα,μακαρονοσαλάτα κτλ.Πρόσφατα δοκίμασα μια σαλάτα με ντομάτα,πέννες,σκόρδο και άλλα μπαχαρικά.Ήταν απλή,κρύα και πεντανόστιμη.Το φαγητό μπορείς να το στείλεις στο φούρνο.Τις πατάτες φούρνου τις δίνει και στις ψήνουν εκεί.Θα έχεις έτοιμες ταυτόχρονα τις μερίδες για 40 άτομα και θα σου τα φέρουν ζεστά και μυρωδάτα.Η βάπτιση είναι πρωί ή βράδυ;

Σε βραδινό τραπέζι μπορείς να κάνεις ελάχιστο φαγητό και να το οργανώσεις κάπως σαν coctail party.Το μεσημέρι όμως επιβάλλεται το φαγητό.

Καλά να περάσετε!

[/url]

Να βάλεις την μαμά σου,τις θείες,ό,τι τέλος πάντων σου βρίσκεται σε συγγενή να φτιάξουν και από κάτι.Να μην πέσουν όλα σε σένα,γιατί είναι και αρκετά τα άτομα και δεν θα έχεις και λίγα να κάνεις εκείνη την μέρα.

Μ'αρέσουν πολύ τα coctail parties. Και κάθε βοήθεια εννοείται θα ήταν ότι καλύτερο αλλιώς θα πελαγώσεις.Αν ψάξεις πάντως μπορείς να βρεις πολλές ιδέες για μενού και συνταγές γι' αυτό που θες.

Διαφημίσεις

αχ βρε κοριτσια καμια βοηθεια δεν εχω .πεθερα και μαμα δεν θελουν να ασχοληθουν λενε με τετοια παραμονες της βαφτισης.:(:(να κανουμε λενε τραπεζι . αφου δεν βγαινουμε οικονομικα....μαλλον τα πηραν γιατι στο τραπεζι θελουμε μονο φιλους και οχι συγγενεις. ο λογος? ασχημη ως αισχρη σημπεριφορα σε μενα σχεδον απο ολους.ο λογος? τα δικα τους τα παιδια δεν παντρεφτικαν ακομα και ειναι και μεγαλυτερα και εμεις καναμε και παιδι.ειναι και καμια πενηνταρια και βαλε ατομα.τελος παντων μονο απο την κουμπαρα μου μπορω να ζητησω βοηθεια αν και αυτη εχει μια μικουλα και καμια βοηθεια επεισης.αυτο με τον φουρνο δεν το ειχα σκεφτει . θα δωσω εκει το φαγητο να το ψησουν. θα κανω και τις μπομπες ευκολες ειναι και οι κρυες σαλατες σουπερ θα τις κανω κανα δυο μερες πριν. αχ βρε κοριτσια σας ευχαριστω εγω δεν μπορω να σκευτω τιποτα :(:(

Να σου πω 2 ωραίες σαλάτες ?

ΤΑΜΠΟΥΛΕ

Πλένεις και βράζεις πληγούρια για 10-15 λεπτά, το δοκιμάζεις και είναι βρασμένο αλλά όχι λασπωμένο, ζωντανό.

Ψιλοκόβεις ντομάτα, κρεμύδι,πιπεριά, αγγουράκι, δυόσμο και μαιντανό. Τα ανακατεύεις όλα και ρίχνεις λάδι, λεμόνι κατά βούληση.

Πολύ νόστιμη και δροσερή σαλάτα.

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Βράζεις μεγάλες πατάτες και όταν κρυώσουν τις κόβεις σε φέτες, το κάνω με το εργαλείο που κόβω το λάχανο. Προσθέτεις κρεμμυδάκι, φρέσκο και ξερό μαζί, βασιλικό και ρίχνεις λάδι και λίγο λευκό μπαλσάμικο.

Μπορείς να τις φτιάξεις και 2-3 μέρες νωρίτερα, καλύτερες γίνονται, γιατί ενώνονται τα υλικά.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

αχ βρε κοριτσια καμια βοηθεια δεν εχω .πεθερα και μαμα δεν θελουν να ασχοληθουν λενε με τετοια παραμονες της βαφτισης.

Ωραίος τρόπος, συγγνώμη κιόλας, είναι και δικοί σου άνθρωποι. Μόνο να καλούν όλο το σόϊ, έχει-δεν έχει ο άλλος να πληρώσει! Να βάλουν ένα χεράκι ούτε κουβέντα. Και δεν είναι θέμα ότι είναι υποχρεωμένοι να βοηθήσουν, αλλά να το έκαναν από αγάπη. Και πάλι με συγχωρείς, δε θέλω να προσβάλλω κανέναν.. Δεν πειράζει κοριτσάκι μου, κάνε μόνη σου ό,τι μπορείς. δε θα έχεις και σε κανέναν υποχρέωση!

:(:(να κανουμε λενε τραπεζι . αφου δεν βγαινουμε οικονομικα....

Μα να κόψετε το λαιμό σας να βρείτε λεφτά!

μαλλον τα πηραν γιατι στο τραπεζι θελουμε μονο φιλους και οχι συγγενεις. ο λογος? ασχημη ως αισχρη σημπεριφορα σε μενα σχεδον απο ολους.ο λογος? τα δικα τους τα παιδια δεν παντρεφτικαν ακομα και ειναι και μεγαλυτερα και εμεις καναμε και παιδι.

Για να κάνουμε και λίγο πλάκα, δεν το ξέρατε να περιμένετε να παντρευτεί η δεσποινίς ετών 39!

ειναι και καμια πενηνταρια και βαλε ατομα.τελος παντων μονο απο την κουμπαρα μου μπορω να ζητησω βοηθεια αν και αυτη εχει μια μικουλα και καμια βοηθεια επεισης.αυτο με τον φουρνο δεν το ειχα σκεφτει . θα δωσω εκει το φαγητο να το ψησουν. θα κανω και τις μπομπες ευκολες ειναι και οι κρυες σαλατες σουπερ θα τις κανω κανα δυο μερες πριν. αχ βρε κοριτσια σας ευχαριστω εγω δεν μπορω να σκευτω τιποτα :(:(

Δε θυμάμαι τι άλλο ήθελα να πω, κάτσε να διαβάσω πάλι.

EkcAp3.png

Αρκετές μέρες πριν, μπορείς να φτιάξεις κρέπες με κιμά και με ζαμπόν-τυρί, να τις βάλεις στην κατάψυξη και να τις ψήσεις την προηγούμενη μέρα. Μια χαρά διατηρούνται. Σουφλέ με πένες και τυριά, κανελόνια. Επίσης μπορείς να έχεις καναπεδάκια και τυλιγμένα σε ρολάκια τυράκια του τοστ και ζαμπόν, όμορφα σερβιρισμένα με ντοματίνια και κριτσίνια.

EkcAp3.png

Διαφημίσεις

στις 25 ειναι σε δυο βδομαδες περιπου.και προσκλητηρια μπομπονιερες γλυκα εγω τα εκανα και θα τα κανω. αστα. καλα απο βοηθεια ......οικονομικη δε....Τα παιδακια μου να ειναι καλα και εμεις για να τα φροντιζουμε και δεν θελω βοηθεια απο κανεναν.γιατι και λιγο να βοηθησουν θελουν ανταλαγματα!!

Αρκετές μέρες πριν, μπορείς να φτιάξεις κρέπες με κιμά και με ζαμπόν-τυρί, να τις βάλεις στην κατάψυξη και να τις ψήσεις την προηγούμενη μέρα. Μια χαρά διατηρούνται. Σουφλέ με πένες και τυριά, κανελόνια. Επίσης μπορείς να έχεις καναπεδάκια και τυλιγμένα σε ρολάκια τυράκια του τοστ και ζαμπόν, όμορφα σερβιρισμένα με ντοματίνια και κριτσίνια.

Όλα αυτά μου αρέσουν πολύ.Και σχετικά εύκολα είναι και όλοι τα τρώνε.

στις 25 ειναι σε δυο βδομαδες περιπου.και προσκλητηρια μπομπονιερες γλυκα εγω τα εκανα και θα τα κανω. αστα. καλα απο βοηθεια ......οικονομικη δε....Τα παιδακια μου να ειναι καλα και εμεις για να τα φροντιζουμε και δεν θελω βοηθεια απο κανεναν.γιατι και λιγο να βοηθησουν θελουν ανταλαγματα!!

Αααααααα κ εμείς 25 βαφτιζόμαστε!!!!! :P:p:p:p:p:p

αντε με το καλο και εσεις:P:p:p:p

το ταμπουλε λεω να το κανω μου αρεσε σαν ιδεα.θα σκεφτω το μενου να σας το πω να μου πειτε την γνωμη σας αν φτανει κτλ..

αντε με το καλο και εσεις:P:p:p:p

το ταμπουλε λεω να το κανω μου αρεσε σαν ιδεα.θα σκεφτω το μενου να σας το πω να μου πειτε την γνωμη σας αν φτανει κτλ..

Το ταμπουλέ πρέπει να είναι ωραίο και διαιτητικό,αλλά...συγνώμη κιόλας που θα το πω...δεν μου κολλάει να προσφέρεις πληγούρι σε τραπέζι βάφτισης.Μήπως υπάρχει παραλλαγή με ρύζι,που είναι πιο σίγουρο?

Αλλιώς δε νομίζω να το τιμήσουν ιδιαιτέρως οι καλεσμένοι σου και θα το φτιάξεις άδικα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...