Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θεραπεία και για τους γονείς

Recommended Posts

Κατά την διάρκεια συναντήσεων του παιδιού σας με μία παιδοψυχολόγο/θεραπεύτρια μπορεί να σας προταθεί να μπείτε και εσείς σε θεραπεία με ψυχολόγο που να ειδικεύεται σε ενήλικες.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να ανταλλαξετε απόψεις σχετικά με αυτή σας την εμπειρία.

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Πράγματι έχοντας τον Άρη αυτιστικό 9,5 χρόνων, ο οποίος πηγαίνει

σε ειδικό σχολείο εδώ και τέσσερα χρόνια, απο την πρώτη στιγμή μας

ζητείθηκε να πηγαίνουμε για μία ώρα κάθε βδομάδα να συζητούμε

με κάποιον ειδικό για το παιδί μας.

Στην πορεία καταλάβαμε πως ο "ειδικός" ήταν περισσότερο για εμάς

ούτος ώστε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να μην διαλυθούμε :wink:

Δυστηχός περνά χρόνος μέχρι να καταλάβεις πόσο χρήσιμο σου είναι

μία τέτοια επαφή.

Η αλήθεια είναι πως μετά απο διαπραγματεύσεις πηγαίνουμε 2 φορές

τον μήνα :)

Είναι πολλές φορές που ένιωθα τι διάολο κάνουμε εδώ κοροιδευόμαστε

χάνουμε τον χρόνο μας ή προσπαθεί ο ένας να σπάσει τα νεύρα του

άλλου :evil::evil::evil:

Και όμως έρχονταν η ώρα που μέσα απο την κουβέντα έβλεπες πράγ-

ματα που πριν δεν μπορούσες να τα δεις.

Έβλεπες ρε παιδί μου ότι και συ κάνεις κάποια λαθάκια όπως ίσως και

όλοι οι άλλοι , αλλά ας βελτιώσουμε τα δικά μας πρώτα :wink:8)

Το προτήνω ανεπιφύλακτα να βλέπουμε και εμείς κάποιους ειδικούς

όταν τα παιδιά μας χρειάζονται παιδοψυχολόγο/θεραπευτή :(:(

Δεν σας κρύβω επίσης πως υπήρξαν φορές που ήθελα να τον βρίσω

τον οικογενειακό σύμβουλο αλλά κρατήθηκα :roll:

Τώρα έχουμε την οικογενειακή σύμβουλο (θυληκού γένους) αυτή

με εκνευρίζει λίγο παραπάνω :x:x:x αλλά χαίρομαι που και μ'αυτήν

καταφέρνω και είμαι κύριος 8)8)8)

Σίγουρα αυτή η διαδικασία θέλει πολύ κουράγιο, δύναμη και θετική σκέψη απο όλους, έτσι ώστε να αποδώσει... το καλό είναι ότι ακόμα και τα μικρά βηματάκια που γίνονται σιγά σιγά σε μία τέτοια διαδικασία, οδηγούν σε κάτι πολύ καλό και μεγάλο όταν προστεθούν όλα στην τελική...

πιστεύω ότι οι γονείς που μπαίνουν σε τέτοια διαδικασία είναι σε πολύ καλό δρόμο.

πάντως θεραπευτές υπάρχουν πολλοί και σίγουρα δεν είναι κακό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον έναν, να στραφεί κάποιος σε κάποιον άλλον με τον οποίο νιώθει πιο άνετα... μπράβο που δεν τα παρατήσατε μετά απο αυτό το εμπόδιο...

μήπως θα ήθελες να μας πείς τι σκεφτόσουν πρίν όσον αφορά τις αμφιβολίες ή και φόβους για αυτή τη διαδικασία και τι συμπεράσματα έχεις βγάλει για αυτήν τώρα που φαντάζομαι έχει περάσει λίγος καιρός ?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 1 year later...

Όλοι μας είναι κάποιες φορές που νοιώθουμε να πουμε τον πόνο μας σε κάποιον να μας ακούσει και να μας δώσει μια συμβουλή, κάτι σαν ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη ένα καλό λόγο συμπαράστασης.

Σίγουρα είναι καλλίτερο όταν αυτός ο άνθρωπος έχει μια εξειδίκευση, είναι ένας επιστήμονας που ξέρει και να σε στηρίξει και να σε ακούσει αλλά προπάντων να σε συμβουλεύψει και να σε οδηγήσει σε σωστούς δρόμους.

Στην μέχρι τώρα πορεία μας με τον αυτισμό του Νεκτάριου όλοι οι ειδικοί ασχολήθηκαν με το παιδί και όχι με εμάς τους γονείς που πονάμε, θρινούμε , ξεσπάμε ή όχι και δεν γνωρίζουμε τι μας περιμένει και τι να κάνουμε!

Αυτόν τον οικογενειακό σύμβουλο νομίζω ότι χρειαζόμαστε ο άντρας μου και εγώ για να μπορέσουμε να ξεσπάσουμε και έπειτα να μαζέψουμε ένα ένα τα κομμάτια μας και να δουμε τι θα κάνουμε!

Αυτόν τον οικογενειακό σύμβουλο ψάχνουμε αλλά δυστυχώς το κράτος δεν τον θεωρεί απαράίτητο και δεν μας τον προσφέρει δωρεάν ή έτσι νομίζω τουλάχιστον !

Αυτόν πάντως χρειαζόμαστε και αυτόν αναζητούμε γιατί όσο και να σου συμπαρασταθεί ένας φίλος δεν είναι ειδικός και πάντα θα πέφτεις κάτω και όλο και πιο χαμηλά και κάποια στιγμή απλά δε θα έιναι εκεί για να σου δώσει το χέρι και να σε ξανατραβήξει στην επιφάνεια ενώ ο ειδικός με την ανάλογη εμπειρία του θα σου προσφέρει το χέρι μαζί με το σχοινί και αν τύχει και πέσεις θα έχεις άμεση βοήθεια...έτσι νομίζω!!!