Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συστατικά στα παιδικά γάλατα.

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Μέχρι τώρα δίνω στα παιδιά μου το γάλα που μας έχει προτείνει ο παιδίατρος μας. Ο μεγάλος μας γιος (2,5 χρονών) πίνει Noulac ενώ ο μικρός (10 μηνών) πίνει aptamil 2.

Αυτή την περίοδο η γυναίκα μου και εγώ ακολουθούμε διατροφή για απώλεια βάρους άλλα και να βελτιώσουμε τη δίαιτα μας. Χθες είχε έρθει στο σπίτι ο διατροφολόγος που μας παρακολουθεί και τον ρωτήσαμε για το τι γάλα κάνει για τα παιδιά.

Μας πρότεινε το φρέσκο γάλα ενώ κάναμε συζήτηση για τα συστατικά που έχουν τα παιδικά γάλατα. Πέρα από κάποια πολύ ύποπτα συστατικά (υδροχλωρικές ενώσεις) υπάρχουν και άλλα που δεν καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξης (πχ ταυρίνη κύριο συστατικό του redbull).

Δυστυχώς έδωσα το κουτί στον διατροφολόγο μας για να ρωτήσει κάποιους ειδικούς γιατρούς που ξέρει και δεν έχω τα συστατικά για να τα παραθέσω.

Τα δικά σας γάλατα τι συστατικά έχουν;

Γνωρίζει κανένας από το forum να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι τα συστατικά που αναγράφονται στα γάλατα;

Αν όχι λίγο υπομονή μέχρι να δούμε τι θα του απαντήσουν οι ειδικοί.

Ευχαριστώ

Σπύρος Θεοδόσης

Διαφημίσεις

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Σήμερα αγόρασα το φρέσκο γαλα advance της ΔΕΛΤΑ.

Τα συστατικά του είναι:

Πλήρες Γάλα,Άπαχο γάλα,Υδατάνθρακες (Γλυκόζη,Λακτόζη,Μαλτόδεξτρίνη), Φυτικά Λιπαρά, Σίδηρος,Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία, Άρωμα βανίλιας

Ενώ τα συστατικά του Noulac είναι:

Πλήρες Αγελαδινό Γάλα, Αποβουτυρωμένο γάλα, σιρόπι γλυκόζης, φυτικά ελαία, φρουκτοολιγοσακχαρίτες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Μονό από τα παραπάνω μου γεννιούνται οι εξής απορείες:

• Είναι απαραίτητη η Γλυκόζη? 'η απλώς είναι βελτιωτικό γεύσης και αν ναί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα;
    Ποία ακριβώς είναι τα φυτικά ελαία ;
    Τι είναι οι φρουκτοολιγοσακχαρίτες ;
    Τί είναι η Μαλτόδεξτρίνη ;

θα κάνω και εγώ μια ερευνα στο google για τα παραπάνω

Ευχαριστώ

Σπύρος Θεοδόσης

Ποία ακριβώς είναι τα φυτικά ελαία ;

δυστυχως οτι προιοντα περιεχουν φυτικα ελαια υπαγονται σε αυτα τα ηλιελαια :roll:

δεν ξερω να σου απαντησω στα αλλα που ρωτας :oops:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Δυστυχως καθε παιδιατρος προτεινει το γαλα απο το οποιο "τα παιρνει"...πιστευω να το εχεις καταλαβει αυτο... Και μονο που σου συστησε ενα γαλα που ειναι μακρας διαρκειας οπως το Noulac και οχι καποιο φρεσκο με ληξη 5 ημερων...δειχνει το αληθες του πραγματος. Και ενα νηπιο μπορει να καταλαβει οτι το φρεσκο ειναι ο,τι καλυτερο...ποσο μαλλον ενας επιστημονας.... :wink:

Οταν η δικη μας επεμενε να δωσω καποιο long life γαλα και τη ρωτησα γιατι οχι φρεσκο...κοκκινισε...πρασινισε...φυσικα δεν ειχε τι να πει... και τι να πει δηλαδη..."να μωρε...γιατι η Νεστλε με στελνει ταξιδακια για δηθεν σεμιναρια στη Eurodisney με τη Δελτα τα τσουγκρισαμε ειναι τσιφουτηδες..." :lol:

Ταυρινη σε παιδικο γαλα? :shock: Ηλιελαιο? :shock: Γλυκοζη και βανιλια?

Γιατι? Για να εθιστει το παιδι στις γλυκες γευσεις και να μη μπορει χωρις γλυκά στην υπολοιπη ζωη του? :?

Και αν και δεν ειμαι μαγος...να στοιχηματισω οτι ο συγκεκριμενος παιδιατρος εκανε ο,τι περνουσε απο το χερι του για να θηλασει η γυναικα σου το κλασσικο πια 3μηνο γιατι μετα το γαλα "ξυνιζει" ε??? :D

Βρε γραψτον κανονικα και δωσε οποιο γαλα νομιζεις καλυτερο...Εγω δινω ενα απλο γάλα...Ουτε προσθετα,ουτε ζαχαρες και βανιλιες... :wink:

Για το θέμα των φυτικών ελαίων στα παιδικά γάλατα , θα ήθελα να μπω ότι καλώς μπαίνουνε ως πρόσθετα :cool::cool::cool:

Έρευνες πολλών δεκαετιών έδειξαν ότι τα ζωικά λιπαρά που έχουν όλα τα φρέσκα ή συμπυκνωμένα γάλατα πλην του μητρικού έχουν μακροχρόνιες κακές επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα του ανθρώπου. (Η γενιά μας το ξέρει πολύ καλά αυτό :( ) Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχονται στα φυτικά έλαια και στο μητρικό γάλα είναι πολύ ωφέλιμα για το μωρό και δεν μπορεί να τα πάρει κανείς από τα (μη βελτιωμένα) φρέσκα ή τα εβαπορέ γάλατα γιαυτό και μπαίνουν ως πρόσθετα.

Δείτε επίσης και σχετικό post της Αγλαϊας εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=6527&start=15&sid=28f1f3237e1deaf4f4bf0ddbf3ec8640

Διαφημίσεις

...ερώτηση...

ο γιός μου (5,5 χρονών)πίνει μόνο νουνου κιντ γιατί εν τέλει μετά απο πολλά προβλήματα στη διατροφή του έπινε μόνο αυτό και δεν είχα επιλογή,ήταν αυτό ή τίποτα. Τώρα που είναι λίγο πιο δεκτικός ξαναδοκιμάζω να του δώσω φρέσκο,γιατί τρώγομαι,και χθες πρώτη φορά,όπως και σήμερα το πρωί,ήπιε ΟΛΥΜΠΟΣ. Χαρά εγώ! Δεν έκανε σαν τρελός,αλλά και μόνο που ήπιε χωρίς διαμαρτυρίες για μένα ήταν τέλειο.

...τώρα δηλαδή θα πρέπει να αμφισβητήσω την αξία του φρέσκου βιολογικού?? Υπάρχει περίπτωση η κονσερβα που κάνω αμαν να την αποφύγω να είναι καλύτερη? Ευπρόσδεκτες όλες οι απόψεις!!!

Η μαλτόδεξτρίνη απο οσο εχουν γραψει αλλα κοριτσια στο φορουμ,ειναι ζαχαρη καμουφλαρισμενη :roll:

Για τα άλλα δεν ξερω,εμεις προς το παρον πινουμε μητρικο και δεν εχω ασχοληθει με τα συστατικα αυτα !

frene,ακριβώς το ίδιο και η μικρή μου όπως ξέρεις,παρόλ'αυτά με ενδιαφέρει πολύ το μετά... :roll: νομίζω πως υπάρχουν τόσες απόψεις όσες και αυτοί που τις εκφέρουν... :roll:

Απ΄ότι ξέρω μέχρι 18 μηνών είναι καλύτερα να πίνουν γάλα σε σκόνη και όχι φρέσκο γιατί τα γάλατα σε σκόνη είναι πιο εμπλουτισμένα και για τον λόγο που είπε ο daddycool σχετικά με τα φυτικά έλαια.

Τώρα αν τα φυτικά έλαια είναι ηλιέλαιο δεν το ξέρω.

Και τα μπισκότα που δίνουμε στα παιδιά φυτικά έλαια έχουν. Εγώ του τα ΄κοψα και τα μπισκότα.

Ηδική μου παιδίατρος προτείνει γάλα σε σκόνη και είμαι σίγουρη οτι δεν πληρώνεται από καμμιά εταιρία γιατι έχει γεννηθεί και σπουδάσει στην Γερμανία και έχει άλλη νοοτροπία. Σε όλες τις περιπτώσεις κοιτάζει το καλό των παιδιών. Το έχω τσεκάρει γιατί την ξέρω πολλά χρόνια.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Αναφέρομουν πάντα για το ηλικιακό φάσμα στο οποίο απευθύνονται οι σκόνες: από 0-12 μηνών άντε εώς 18 μηνών . Από εκεί και μετά , φρέσκο. Εμείς (οι μεγάλοι) στο σπίτι πίνουμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΑΛΑ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ..

ΑΠΑΙΧΤΟΟΟΟΟΟΟ!!!

Διαφημίσεις

πειραζει που μπερδευτηκα??? Τελικα τι ειναι καλο να πινουνε τα παιδια μας??? Τα φρεσκα ή τα παιδικα???

Λοιπόν η γνώμη μου για το τι είναι καλύτερο για κάθε ηλικία, έτσι όπως διαμορφώθηκε από αυτά που έχω διαβάσει είναι :

Α. ΕΩΣ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ

Α1. Μητρικό

Α2. Βρεφική σκόνη

Α3. Υπόλοιπα

Β. ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ 1 ΕΤΟΥΣ

Β1. Μητρικό

Β2. Σκόνη

Β3. Ενισχυμένο γάλατα ηλικιάς (ειδικά εβαπορέ ή άλλα)

Β4. Υπόλοιπα

Γ. ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΕΩΣ ΔΥΟ ΕΤΩΝ

Γ1. Μητρικό

Γ2. Ειδικά Παιδικά γάλατα ηλικιάς

Γ3. Φρέσκο Ενισχυμένο / Φρέσκο

Γ4. Υπόλοιπα

Δ. ΔΥΟ ΕΤΩΝ / ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ

Δ1. Μητρικό

Δ2. Φρέσκο Ενισχυμένο

Δ3. Φρέσκο

Δ4. Υπόλοιπα

Ε. ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ

Ε1. Φρέσκο Γάλα (ή μητρικό γάλα εφόσον η μητέρα δεν έχει αποθηλάσει...)

Ε2. Υπόλοιπα

Φαντάζομαι για τα Γ2 και Δ2 θα υπάρχουν αντιρήσεις , αλλά ή κατάταξη μου πηγάζει απο τις έρευνες που έχουν γίνει για τον ρόλο των ζωικών λιπαρών σε αυτές τις μικρές ηλικίες και των πρεβιοτικών και σιδήρου που περιέχουν τα ειδικά παιδικά γάλατα . Περιμένω γνώμες!!

Συστατικά aptamil 2

Αποβουτηρομένο γάλα σε σκόνη, φυτικά έλαια, λακτόζη γάλακτος, μαλτοδεξτρίνη, πρεβιοτικές ίνες (γαλακτο-ολιγοσακχαρίτες, πολυφρουκτόζη),ανθρακικό ασβέστιο, L-ασκορβικό οξύ, κιτρικό μαγνήσιο, λεκιθίνη σόγιας, ταυρίνη, χλωριούχος χολίνη, θεϊκός σίδηρος, L-ασκορβικό νάτριο , θεϊκός ψευδάργυρος, 5' μονοφωσφορική κυτιδίνη, 5' μονοφωσφορική αδενοσίνη, άλας νατρίου, 5' μονοφωσφορικής ινοσίνης , νικοτιναμίδιο, άλας νατρίου 5' μονοφωσφορικής γουανοσίνης, φολικό οξύ, θεϊκός χαλκός , οξική DL-α τοκεφερόλη, DL-α τοκεφερόλη, D-παντοθενικό ασβέστιο, β-καρότενιο, D-βιοτίνη, χολεκαλσιφερόλη, κυανοκοβαλαμίνη, υδροχλωρική θειαμίνη. υδροχλωρική πυριδοξίνη, θειικό μαγγάνιο, ιωδιούχο κάλιο, φυτομεναδιόνη, σελινικό νάτριο

Σημείωση κάτω απο τα συστατικά:

Περιέχει ίχνη σόγιας, γάλακτος και λακτόζης

http://www.ecocrete.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2070&Itemid=85

Aν διαβάσετε το συγκεκριμένο λινκ κι όχι μόνο αυτό θα δείτε ότι η Μαλτόδεξτρίνη θεωρείται προιόν που προέρχεται από μετάλλαξη :wink:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

• 3 months later...

μεχρι πριν λιγο καιρο ειχα αποφασισει οτι οταν το παιδι χρονισει θα του δινω βιολογικο κατσικισιο γαλα που ειναι πιο κοντα στον ανθρωπινο οργανισμο. ειχα ακουσει αρκετα για το αγελαδινο (βαρυ, δυσπεπτο και πολλα αλλα) και δεν το ηθελα. επισης παρολο που αντιθετα με ολους τους αλλους πιστευω οτι η σκονη ειναι πιο βολικη (μονο να ψαχνεις το βιολογικο γαλα μερα παρα μερα φτανει!!!) ηθελα ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ...απλο φρεσκο γαλα...

οταν λοιπον πηγα στη παιδιατρο (μου συστησαν μια πολυ καλη, γιατι ενα χρονο τωρα πεφτω απο τον κακο στο χειροτερο) μου ειπε να συνεχισω με σκονη. της ειπα λοιπον οτι θελω φρεσκο κ σκεφτομουν να της δωσω κατσικισιο. μου ειπε οτι ειναι καλο αλλα μετα θα πρεπει να της δινω συμπληρωμα φυλικο οξυ (απαραιτητο για την απορροφηση του σιδηρου).

εκει κολλωσα! δε μου αρεσουν τα συμπηρωματα και αντε να πεισεις το παιδι να το φαει...

τελικα μειναμε στη σκονη....η αληθεια ειναι οτι δε μου πολυαρεσει το γεγονος αλλα μπρος γκρεμος και πισω ρεμα!

daddycool τι εννοεις ειδικα γαλατα ηλικιας?? :?:? ποια ειναι αυτα?

εκτιμω τις αποψεις σου σε αυτα γιατι ξερω οτι εισαι ΠΟΛΥΥΥ ΨΕΙΡΑΣ :lol::lol::lol: και εχεις και ειδικες γνωσεις επι του θεματος!

Διαφημίσεις

Αχ τι άγχος και αυτό με τα γάλατα ρε παιδιά!!Θέλουμε το καλύτερο αλλά κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας;;;Εμείς δίνουμε στην κόρη μας απο 13 μηνών το γάλα μακράς διαρκείας που αναφέρθηκε παραπάνω.Μας το πρότεινε η παιδίαρτος ως καλύτερο απο άποψη συστατικών.Οταν το καλοκαίρι θέλησα να δώσω στο παιδί μου φρέσκο για καλύτερα,ρώτησα την παιδίατρο και δεν είχε αντίρρηση.Ελα όμως που ξεκινήσαμε το φρέσκο και τα κακά μας ήταν πολλά και αραιά.Το σταματάω αμέσως και τα συμπτώματα σταμάτησαν και αυτά.Ε τώρα συνεχίζω να της δίνω το γάλα μακράς διαρκείας.Δεν την πειράζει και το πίνει πολύ ευχάριστα.Τι να πώ παιδια.... :roll: Περιμένω με αγωνία τις απόψεις σας και την άποψη του διατροφολόγου που ρώτησε ο stheodosis..

Σοφία , τα ειδικά παιδικά γάλατα που αναφέρω είναι σύνήθως γάλατα μακράς διαρκείας evaporated ή αποστειρωμένα , τα οποία είναι συνήθως ενισχυμένα με φυτικά έλαια για τους λόγους που ανέφερα και πιο πάνω στο ίδιο θέμα , με λιγότερα ζωικά λιπαρά και με περισσότερο σίδηρο.

Μάρκες ας μην πούμε εδώ , υπάρχουν στα ράφια με τα γάλατα μακράς διαρκείας και στα παιδικά ράφια και είναι σαφώς branded ώς παιδικά γάλατα..

Πάντως ρε παιδιά αναλογιστείτε τι πλύση εγκεφάλου έχει γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να θεωρούμε καλή τροφή το αγελαδινό γάλα, αυτό το πλήρως ασύμβατο με το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα, το γεμάτο χοληστερίνη και ζωικά λιπαρά και αντιβιοτικά κατασκεύασμα με μόνο κριτήριο ότι είναι.... φρέσκο!!!

Μακάρι τα μπεμπάκια να πίναν το γάλα της μαμάς τους εώς 3-4 ετών και μετά να πέρναν το ασβέστιο από άλλες πηγές διότι....

... έχετε δει πολλά ενηλικα θηλάστικά να πίνουν γάλα?? Πολλές ενηλικες γελάδες να πίνουν η μία από το βυζί της άλλης? Αν όχι, γιατί όχι? Μήπως κάτι ξέρει η Φύση??? :wink:

Το γάλα δεν είναι απαραίτητο διατροφικό συστατικό για τον ενήλικο άνθρωπο. Το γάλα είναι κοινωνική συνήθεια , αναψυκτικό .

λοιπόν θα σας πω τον καημό μου....

ο μικρός δεν χορταίνει με τη σκόνη με τίποτα πλέον

έχουμε ξεκινήσει ξανά μέσα στη νύχτα τάισμα :? κάτι που είχαμε ξεχάσει απ τους 4 μήνες...

ξυπνάει γύρω στις 3 και ουρλιάζει... αν δεν τον ταΐσουμε και ξανακοιμηθεί, ξυπνάει μετά ανά μία ώρα με σαράντα λεπτά...

άρα τι κάνεις? τον ταΐζεις...

σκέφτομαι λοιπόν, να συνεχίσω τη σκόνη αλλά μόνο για το πρωινό γεύμα... και το βραδινό να του δίνω γάλα κουτί εβαπορέ που κατά γενική ομολογία κρατάει καλύτερα το παιδί...

ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω...

καμιά άλλη ιδέα?

σημειωτέων ότι ήδη του έχω αυξήσει ένα γεύμα στη μέρα

τρώει δλδ γύρω στις 4 απογευματινό ένα γιαουρτάκι, του δίνω στις 8 κρέμα και κατά τις 10,30 του δίνω κοιμισμένο 300 μλ γάλα! και μετά απ όλα αυτά... ξυπνάει και τη νύχτα :?

:oops::oops::oops::oops:

daddy ακομα δε καταλαβα! εννοεις πχ τυπου noulac? :oops::oops:

η μηπως κατι γαλατα που τα παραγουν οι ιδιες εταιρειες που παραγουν την σκονη πχ αλμιρον σε κουτι?????? (δε ξερω τιποτα γι αυτα!)

ωριονομαμα τωρα νομιζω αθελα σου μου ελυσες μια απορια...

κ εμενα η μπεμπα μου τη προηγουμενη εβδομαδα ξυπνουσε το βραδυ κ εκλαιγε...(νομιζα οτι κρυωνε!)λες η γλυκια μου να πεινουσε? παντως η αληθεια ειναι οτι πινει μεγαλυτερη ποσοτητα γαλακτος :?:?:?

τι να πω ρε παιδια δε ξερω.....

Συμφωνώ με τον daddy ως προς την κατάταξή ... αλλα και τα υπόλοιπα καλά τα λέει :lol: ...

Ω- μάμμυ γιατι δεν του δινεις του παιδιού κατά τις οχτώ λίγο φαγάκι να το πιάσει ... εμείς στην ηλικίας σας και λιγο νωρίτερα αρχίσαμε να καθιερώνουμε το βραδινό δείπνο των οχτώ :lol::lol::lol: ... λίγο μεσημεριανο φαγάκι που περίσσεψε, τραχανά με τυράκι ή γιαούρτι, ζυμαρικο με λαχανικά βραστά ... κάτι για τη λιγούρα βρε αδερφε :lol: ... στις δέκα γάλα και μετά ύπνο ανεμπόδιστο πια :lol: ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

:oops::oops::oops::oops:

daddy ακομα δε καταλαβα! εννοεις πχ τυπου noulac? :oops::oops:

η μηπως κατι γαλατα που τα παραγουν οι ιδιες εταιρειες που παραγουν την σκονη πχ αλμιρον σε κουτι??????

Έτσι έτσι ... :lol::lol::lol:

Συνήθως τα συναντάς σε χαρτινες συσκευασίες του λίτρου και εκτος ψυγειου :wink:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Συμφωνώ με τον daddy ως προς την κατάταξή ... αλλα και τα υπόλοιπα καλά τα λέει :lol: ...

Ω- μάμμυ γιατι δεν του δινεις του παιδιού κατά τις οχτώ λίγο φαγάκι να το πιάσει ... εμείς στην ηλικίας σας και λιγο νωρίτερα αρχίσαμε να καθιερώνουμε το βραδινό δείπνο των οχτώ :lol::lol::lol: ... λίγο μεσημεριανο φαγάκι που περίσσεψε, τραχανά με τυράκι ή γιαούρτι, ζυμαρικο με λαχανικά βραστά ... κάτι για τη λιγούρα βρε αδερφε :lol: ... στις δέκα γάλα και μετά ύπνο ανεμπόδιστο πια :lol: ...

τώρα να σου πω την αμαρτία μου....

το παιδί τρώει στο σταθμό κι έτσι δεν έχω μαγείρεμα τις καθημερινές

μόνο το σαββατοκύριακο (για το παιδί)

εμείς μπορεί να τύχει να φάμε και τοστ ή γιαούρτι βρε αδερφέ :lol:

Το σαββατοκύριακο πάντως, ναι δοκίμασα και του έδωσα φαγάκι.. δεν το ήθελε... είναι εκλεκτικό το πουλάκι μου :?

Λίγο πάντως που του έδωσα μερικές κουταλίτσες και συμπλήρωσα και με κρέμα, δε φτούρησε :? Τα ίδια είχαμε τη νύχτα...

Δεν ξέρω, μάλλον θα δοκιμάσω το Nulac μόνο για το βράδυ γιατί το άλλο το γάλα το good night sleep δεν μπορώ να του το δώσω λόγω δυσκοιλιότητας το κερατάκι μου μέσα

sofia nefeli... την είχα ξαναπατήσει πριν μερικούς μήνες και τώρα πλέον ξέρω! ναι πεινάει! Δοκίμασε κι εσύ να αυξήσεις ποσότητα ή ένα γεύμα γιατί εγώ πλέον το ξέρω με σιγουριά ότι φταίει αυτό!

Είναι κάποια σημεία ανάπτυξης που το παιδί όλο θέλει να τρώει!

εμείς μπορεί να τύχει να φάμε και τοστ

Δώστου και του παιδιού λίγο τοστάκι για δοκιμή ... χωρίς πλάκα το Κατερινάκι ξεκινησε τα τοστακια πολύ νωρίς ... αφού δεν ήθελε με τιποτα την απογευματινή κρέμα ... ενα απλό τοστάκι χωρίς βουτυρα με μια λεπτη φέτα τυράκι μπορεις να του δώσεις αν μασάει ...

Και λιγο τραχανα μπορείς να κάνεις ... δεν ειναι ανάγκη να ειναι μαγειρεμένο φαγητό ...

Τώρα αν δε του αρέσει ειναι άλλο καπέλο ... :lol:

το γάλα το good night sleep δεν μπορώ να του το δώσω λόγω δυσκοιλιότητας το κερατάκι μου μέσα

Εμας παντος ούτε αυτό μας χορτασε ώστε να μην ξυπνάμε, δεν έκανε καμιά διαφορά με τα υπόλοιπα .... ήταν η τελευταία ελπιδα της παιδιάτρου μας αυτο το γάλα :lol::lol::lol: αλλα τίποτα :lol: !!!

Είναι κάποια σημεία ανάπτυξης που το παιδί όλο θέλει να τρώει!

Συμφωνώ απολυτα με αυτο ... φάσεις ειναι και περνάνε ... ευτυχως δηλαδή γιατι αν τρώγανε παντα έτσι τοσο πολυ θα γινόντουσαν γουρουνάκια :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Ωριωνομαμα δοκιμασε και τον τραχανα. Για μενα το καλυτερο απογευματινο φαγητο. Εκανε τον Βασιλη μου ανθρωπο!!!!!!!!

Οσο για τα γαλατα θα ηθελα να καταθεσω και εγω την αποψη μου σαν Food Scientist. Tα παιδικα-προσοχη ΠΑΙΔΙΚΑ-γαλατα κατεμε εχουν ολα παρομοια συσταση και αυτο γιατι τα προσθετα τους ερχονται σε ετοιμα μιγματα που προστιθενται στο φρεσκο γαλα. Εκει που διαφερουν ειναι στην τεχνολογια παρασκευης. Εχουμε το φρεσκο, που ειναι απλως παστεριωμενο, το εβαπορε, που ειναι συμπυκνωμενο και το μακρας διαρκειας που ουσιαστικα ειναι αποστειρμενο γαλα. Για μενα απο αυτη την αποψη το καλυτερο ειναι το φρεσκο ακολουθει το μακρας διαρκειας και τελος το εβαπορε. Μια συγκριση στο χρωμα του γαλακτος μας δειχνει οτι το εβαπορε εχει υποστει πολυ μεγαλη θερμικη επεξεργασια. Ειναι κατα καποιο τροπο καμμενο! Εγω δνω στο γιο μου μακρας διαρκειας γιατι δεν μπορω να τον πεισω να πιει φρεσκο. Παρολα αυτα εχω στο ντουλαπι μου εβαπορε για ωρα αναγκης.

W7hT.jpg