Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διακοπές....αντίο πρόγραμμα??

amarylis

Recommended Posts

Καλημέρα από την όμορφη, οξυγονάτη, ήσυχη πόλη της Αθήνας.... :lol::lol::lol: ήταν καλό όμως δεν μπορείτε να πείτε!!?

Με έχουν πιάσει οι απορίες μου σχετικά με τις διακοπές..όσον αφορά τον μικρό μας και πιο συγκεκριμένα προβληματίζομαι για τον νυχτερινό του ύπνο.

Το βράδι σπίτι έχουμε ένα πρόγραμμα (μπάνιο, παραμυθάκι, γάλα, ύπνο) και στις διακοπές, επειδή είμαστε παρέα, θα βγαίνουμε όλοι το βράδι για φαγητό και με τον Γιάννη τί θα κάνω? Θα τον κοιμίζω υποθέτω στο καρότσι? Θα κάθεται όμως άραγε στο καρότσι να πιεί το γάλα του και να τον κοιμήσω? Και μπάνιο πότε να τον κάνω? πρίν βγούμε έξω? Και πες ότι τα καταφέρνουμε..λέτε να υπάρξει περίπτωση γυρίζοντας από τις διακοπές να δυσκολευτεί στην επανένταξη?

Και πέρυσι είχαμε πάει διακοπές αλλά ήταν μόλις 6 μηνών το μπομπιράκι μου και ήταν πιο περιορισμένες οι κινήσεις του.

Περιμένω εμπειρίες σας για ακόμη μία φορά! :D

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Διαφημίσεις

Αριστεα μου, εμενα και τα δυο μου παιδιά, μετά τον ένα χρόνο, δεν κοιμόντουσαν στο καρότσι. Εγώ στις διακοπές ακολουθούσα το πρόγραμμα τους. Απλά το βράδυ καθυστερούσαν λίγο να κοιμηθούν. Ακόμα και τώρα που είναι 7 και 3 ετών, στις διακοπές μας, δεν αντέχουν να ξενυχτίσουν και πολύ. Δεν μας πειράζει όμως. Οι διακοπές μαζί τους είναι μαγεία!!

Αριστέα,

Δεν ξέρω πόσο μηνών ή ετών είναι το μικρούλι σου. Υποθέτω ότι κάτω των 2 ετών επειδή αναφέρεις ύπνο στο καρότσι.

Ο δικός μας γενικώς δεν δεχόταν να κοιμηθεί στο καρότσι. Οπότε, φροντίζαμε να βρουμε ένα δωμάτιο κοντά σε θάλασσα (σε απόσταση κοντινή με τα πόδια δηλαδή) για να γυρίσουμε στο δωμάτιο όταν ήταν να κοιμηθεί.

Γενικώς, το τάιζα στην παραλία ή τα βράδυα όπου βρισκόμαστε. Εφερνα ταπεράκια με μακαρονάκι, γιουβετσάκι κτλ (σαν τις γιαγιάδες :wink: ). Του άρεσε πολύ να τρώει στην παραλία.

Στο θέμα του ύπνου, όμως, ακολουθούσαμε το ίδιο πρόγραμμα που είχε και στο σπίτι.

Τον έπλενα μόλις επιστρέφαμε στο δωμάτιο, ή αν τον έπαιρνε ο ύπνος, τον άφηνα να κοιμηθεί και τον έπλενα αφού ξυπνούσε.

Γράφαμε dvd με ταινίες από την Αθήνα πριν τις διακοπές, παίρναμε βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια και τάβλι και cd με μουσική και καθόμαστε στο βεραντάκι τα βράδια οι δύο μας. Καμιά φορά γνωρίζαμε και την οικογένεια που έμενε δίπλα μας και κάναμε παρέα μαζί ενώ τα παιδιά μας κοιμόντουσαν. Αλλες φορές, είμαστε απλά οι δύο μας.

Κάθε χρόνο όμως, γινόμαστε και πιο ευέλικτοι. Μπορούσαμε να μένουμε όλο και πιο αργά σε καμία ταβερνούλα ή για καμία βόλτα στις πλατείες.

Καλοκαιρινά μπαράκια ή ποτάκι σε καφετέρια μιας πλατείας πέρα από τις 10 το βράδυ, όμως, δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε με παρέα τον μικρό μας.

Ακόμα και τώρα που είναι 7 ετών, είμαστε στο κρεβάτι το αργότερο στις 11-12 το βράδυ....(και αυτό εφόσον έχει κοιμηθεί καλά το μεσημέρι..).

Είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε καλά! Πού θα πάτε?

Δήμητρα

Γράφαμε dvd με ταινίες από την Αθήνα πριν τις διακοπές, παίρναμε βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια και τάβλι και cd με μουσική και καθόμαστε στο βεραντάκι τα βράδια οι δύο μας. Καμιά φορά γνωρίζαμε και την οικογένεια που έμενε δίπλα μας και κάναμε παρέα μαζί ενώ τα παιδιά μας κοιμόντουσαν. Αλλες φορές, είμαστε απλά οι δύο μας.

A ρε Δήμητρα τι μου θύμισες!!!Η περιγραφή σου ταιριάζει απόλυτα με τις περσινές μας διακοπές με το μόλις 4 μηνών κοριτσάκι μας!!! Φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα λόγω της "μικρής εξερευνήτριας" αλλά δεν μασάμε!!!!!Αντε και Ένας μήνας έμεινε μέχρι τις ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΕΣ!!!

Και εμεις μια απο τα ιδια(γιάυτο παντα ψαχνουμε δωματιο με θεα :D η τουλαχιστον μπαλκονακι η αυλη :wink: )

οταν ο μικρος μας εχει πεσει για υπνο εμεις περναμε σουπερ οι δυο μας στο μπαλκονι με κρασακι κερακι και μουσικη!Κουβεντιαζουμε,και ρομαντζαρουμε!!!!!

Αλλωστε ολη την ημερα ειμαστε βολτες,θαλασσα,φαγητο,κ.λ.π.ολοι μαζι!!!

Το βραδυ το παιδι ειναι πολυ κουρασμενο και εμεις θελουμε να χαλαρωσουμε και να τα πουμε οι δυο μας σαν ζευγαρι :D

Ειναι πολυ καλη και ευχαριστη λυση για ολους!!!

Διαφημίσεις

Τελικά, νομίζουμε ότι θα μας φάει η μοναξιά στις διακοπές, λόγω των περιορισμών στις κινήσεις μας, αλλά βλέπω ότι κάποιοι βρίσκουμε την άκρη για να θυμόαστε τις διακοπές μας με γλυκιές αναμνήσεις, ε? :wink:

Αλλά, διαβάζοντας πάλι το μήνυμα της Αριστέας, νομίζω ότι ξέχασα ένα βασικό θέμα... η παρέα. Και νομίζω ότι αυτό που τελικά ρωτά είναι πώς θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της παρέας ο Γιάννης.

επειδή είμαστε παρέα, θα βγαίνουμε όλοι το βράδι για φαγητό και με τον Γιάννη τί θα κάνω?

Αριστέα, τις 3 φορές που πήγαμε διακοπές με παρέα και ο γιος μου ήταν πολύ πιο μικρός από τα παιδία της άλλης παρέας, προσπαθούσα να μεθοδεύσω την κατάστσαη ώστε να πηγαίνουμε για φαγητό νωρίς (για τα Ελληνικά δεδομένα)...δηλαδή στις 7.30-8.00. Απλά εξηγούσα στους φίλους μας το πρόγραμμα του μικρού και ότι για να μπορέσουμε να περάσουμε όλοι καλά και να μην έχουμε γκρίνιες/κλάματα ή ξαφνική αποχώρηση (δική μας), θα έπρεπε να φάμε νωρίς, ώστε να κάνουμε μια βολτούλα μετά και πίσω στο δωμάτιο εμείς με το μικρό, ενώ εκείνοι αν ήθελαν συνέχιζαν τη βραδυνή τους βόλτα.

Είχαν τύχει και φορές που απλά δεν βρεθήκαμε με την παρέα το βράδυ... μας αρκούσε που θα περνούσαμε μαζί την επόμενη μέρα πάλι στις παραλίες και στις εκδρομές.

Θα τη βρεις τη λύση...αρκεί να είσαι προετοιασμένη να μην ακολουθήσεις πάντα την παρέα όπου κι αν πηγαίνει.

Αλλωστε, αυτό που λέει η Νινέττα ίσχυε και για μας:

Το βραδυ το παιδι ειναι πολυ κουρασμενο και εμεις θελουμε να χαλαρωσουμε και να τα πουμε οι δυο μας σαν ζευγαρι

Και Φυσαλίδα...

τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα λόγω της "μικρής εξερευνήτριας" αλλά δεν μασάμε
... άσ'την να τρέχει και θα δεις τι γλυκό ύπνο θα κάνει το βραδάκι :wink: ... αρκεί να μη σε πάρει κι εσένα ο ύπνος από το πολύ τρέξιμο!

Τελικά που θα πας?

Κορίτσια καλησπέρα!

Μόλις τώρα είδα τα μηνύματά σας, καθότι ήμουν...περιοδεύων στο κρεβάτι :(

julias εμένα κοιμάται στο καρότσι από μικρός(αν κρίνω από μία βάπτιση που είχαμε παέι μεσημέρι και έπεσε χωρίς κανένα θέμα από μόνος του στο καρότσι για ύπνο), εκτός αν από τα πολλά ερεθίσματα(και δίκιο θα έχει, ανθρωπάκι είναι σαν εμάς!) δεν θέλει να κοινηθεί και ας κλείνουν τα ματάκια του.Σε αυτή την περίπτωση δεν θα τον πιέσω(ποτέ δεν το κάνω εξάλλου, εκτός αν του βγαίνει εκνευρισμός από την νύστα τότε θα προσπαθήσω να τον κοιμήσω). Δεν είμαι και τρελή με το "πρόγραμμα" δεν είναι ρομπότ τα παιδιά μας, απλώς εννοώ να μην του χαλάσω τελείως την βραδινή μας όμορφη "ιεροτελεστία" :wink:

Belfaccino ο μικρός μου είναι 17 μηνών. Το ενδεχόμενο να τον κάνω μπάνιο αφού γυρίσουμε απέξω το αποκλείω γιατί νομίζω θα ξαγρυπνήσει. Σκεφτόμουν να τον κάνω μπανάκι πριν βγούμε έξω, να κάτσουμε να φάμε μαζί στην ταβερνούλα και μετά να πιει το γαλατάκι του και να τον κοιμήσω αν νυστάξει στο καρότσι..θα έιναι βολικό για λίγο άραγες? :roll:

Θα πάμε Σκόπελο, έχω ακούσει τα καλύτερα! Όσον αφορά την παρέα, είναι βολικοί και αυτοί και εννοείτε πρώτα από ολα θα κοιτάξω τις ανάγκες του Γιαννάκη αλλά από την άλλη θέλω όσο μπορώ να κρατήσω ισσοροπίες..εννοώ δεν θέλω καν να προτείνω να πάμε απο τις 8 η ώρα για φαί γιατί το χλωμιάζω να πεινάνε τόσο νωρίς αλλά ίσως να μπορούμε να πάμε κατά τις 8,30 πχ ή 9.

Πάλι καλά συνεργάζεται εύκολα εννοώ ότι αρχίζει να καταλαβαίνει τις ανάγκες του, πχ αν θέλει να κοιμηθεί όταν τον ξαπλώσω στο καρότσι θα κοιμηθεί(νομίζω δηλ.) ενώ πιο μικρός σήκωνε το κεφαλάκι του και ας νύσταζε. Και γενικά στο θέμα του ύπνου δεν έχουμε πρόβλημα στο σπίτι, εννοώ ότι έχουν τύχει φορές που έχουμε πάει σε σπίτι φίλων, κοιμάται, ξυπνάει στην επιστροφή για το σπίτι, και στο σπίτι του βάζω το πιτζαμάκ ικαι συνεχίζει τον ύπνο του.

Κορίτσια τις περιμένω αυτές τις διακοπές πώς και πώς! Να κάνω με την οικογένειά μου και να βλέπω το μωρό μου χαρούμενο που θα βιώνει νέες καταστάσεις! :D

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Αριστέα,

Περαστικά!

A... μου φαίνεται βολικούλης ο Γιάννης! Ο δικός μου δεν ήταν τόσο εύκολος στον ύπνο. Αν γυρνούσαμε με το αυτοκίνητο και τον ξυπνούσαμε να τον πάμε στο κρεβάτι ήταν γιαυτόν σα να ξημέρωνε!

Ώστε ο δικός σου ξυπνά με το μπανάκι ε? Ο δικός μου χαλαρώνει. Στις δε ταβέρνες τον είχα απασχολημένο με παιχνιδάκια ή βιβλιαράκια με εικόνες αλλιώς δε καθόταν. Κάθε παιδί, λοιπόν, είναι διαφορετικό.

Εμείς πηγαίναμε νωρίς στην ταβέρνα γιατί μέχρι να μας σερβίρουν και μέχρι να φάμε... καταλαβαίνεις πόσην ώρα περνούσε!

Καλή η ιδέα σου να τον κάνεις μπανάκι πριν βγείτε και να πιεί το γάλα του στην ταβέρνα... και αφού δέχεται το καρότσι...μια χαρά μου φαίνεται ότι θα είσαστε.

Ωραία η Σκόπελος! Θα σου αρέσει πολύ και έχει ωραίο ψάρι και ωραίες παραλίες. Εχω πάει 3 φορές και τις 3 μου άρεσε πολύ. Θα ξαναπήγαινα αν δινόταν η ευκαιρία. Εχει πολύ κουνούπι... (θα μου πεις...και που δεν έχει!).

Είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε πολύ καλά!

Σε γενικές γραμμές ακολουθούμε το πρόγραμμα του παιδιού με ελλαστικότητα. Όσο για το μπάνιο, οκ μην τρελλαθούμε κιόλας, καλοκαίρι είναι, κάντον μετά τη θάλασσα, δεν θα πάθει τίποτα. Άλλωστε και το δικό μας πρόγραμμα χαλαρώνει. Στο μόνο που δίνω σημασία εγώ είναι στο ξενύχτι. Δεν μου αρέσει να βλέπω παιδιά να ξενυχτάνε μετά τις 11- 12, είναι αντίθετο στην αισθητική μου. Αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και σωστό, είναι απλά η άποψή μου!

Δήμητρα καλημέρα!

Με το μπανάκι και εμένα χαλαρώνει αλλά αν το κάνουμε σε φάση που κοιμόταν πρίν και είναι ζαβλακωμένος μπορεί να εκνευριστεί κιόλας και με τα δίκια του.

Το έχω ξανακούσει για τα κουνούπια στην Σκόπελο! :shock: Τόσο έντονο είναι το πρόβλημα??

Maya καλημέρα,

θεώρησα ευνόητο το να τον κάνω μπάνιο μετά την θάλασσα :? , λογικό δεν είναι? Ίσως όπως λες να μην τον ξανακάνω μπάνιο πριν την έξοδό μας.

Όσον αφορά στην αισθητική του ξενυχτιού, δεν κατάλαβα ακριβώς τί εννοείς αλλά ok ;..

Το ότι θα βγούμε έξω για βράδι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γυρίσουμε και στις 12, αλλά και αυτό να σήμαινε και να το κάνουν άλλοι, εγώ προσωπικά δεν το κατακρίνω γιατί αν είσαι σε μέρος ανοικτό (λόγω καλοκαιριού) όπου δεν έχει τσιγάρο και πολύ βαβούρα δεν βρίσκω κάτι αντιαισθητικό :D . Και σε αυτή την περίπτωση και να τον πάρει τον μικρό ο ύπνος δεν σημαίνει ότι θα εποφεληθούμε να κάτσουμε λίγη παραπάνω ώρα.

Μίλησα μόνο για το γεγονός που ο Γιάννης νυστάζει συνήθως κατά τις 10. Για 1 ώρα στο καρότσι δεν νομίζω ότι θα του δημιουργούσε κανένα πρόβλημα.

:wink:

Όλα τα παιδιά της ηλικίας μου όταν στην παιδική μας ηλικία βγαίναμε έξω με τους γονείς μας, ξεσαλώναμε και μετά ξερανόμασταν στον ύπνο!Ψυχραιμία :wink:

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Διαφημίσεις

Δήμητρα καλημέρα!

Το έχω ξανακούσει για τα κουνούπια στην Σκόπελο! :shock: Τόσο έντονο είναι το πρόβλημα??

Ε! Λιγουλάκι... αλλά μη σε αποθαρρύνει αυτό. Πάρε κάτι από το φαρμακείο (υπάρχουν φυτικά απωθητικά κουνουπιών) και κάτι σαν Fenistil και θα είσαστε μια χαρά.

• 1 month later...
Διακοπές....αντίο πρόγραμμα??

αυτό με απασχολεί κι εμένα!

πρώτη φορά θα κάνουμε οικογενειακές διακοπές με τον Ωρίωνα που θα είναι 14 μηνών.

Δε με απασχολεί τόσο για το νησί γιατί γενικά είναι πολύ καλόβολο παιδάκι, κοιμάται και στο καρότσι του... (όχι πως μ' αρέσει... αλλά....) όσο με νοιάζει το μετά! όταν επιστρέψουμε θα είναι το ίδιο εύκολα τα πράγματα άραγε; :roll:

όσες το έχετε ζήσει, πως ήταν τελικά;;;

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Xrysalis εμείς πήγαμε διακοπές και επιστρέψαμε!

Το μόνο που άλλαξε εκεί ήταν ότι και έξω που είμασταν αν κάποιες φορές τύχαινε να αργήσουμε λιγάκι δεν κοιμόταν επειδή ξεσάλωνε και αυτός μαζί μας! :D οπότε περίμεν να γυρίσουμε σπίτι για να κοιμηθεί αν δεν τον έπαιρνε ο ύπνος στο αυτοκίνητο.

Την πρώτη ημέρα που γυρίσαμε σπίτι το βράδι ήθελε να τον έχω αγκαλιά για να κοιμηθεί εκεί που κοιμόταν μόνος του στην κούνια, όπως και το πρωί που θα έφευγα για δουλειά, επειδή μας είχε συνηθίσει στις διακοπές του κακοφαινόταν και δεν καθόταν με την γιαγιά του, τα σεβάστηκα όμως όλα αυτά και πήγαινα σύμφωνα με τα νερά του, λίγες μέρες κράτησε αυτό και μετά επανήλθαμε!Όλα όπως ήταν πριν!

Μην ανησυχείς είναι λογικό επειδή αλλάζουν περιβάλλον να αλλάζουν και εκείνα αλλά μετά όπως και εμείς συνηθίζουμε πάλι σιγά σιγά. :)

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Μην ανησυχείς είναι λογικό επειδή αλλάζουν περιβάλλον να αλλάζουν και εκείνα αλλά μετά όπως και εμείς συνηθίζουμε πάλι σιγά σιγά. :)
Αυτό θέλω να πιστεύω κι εγώ! μακάρι να γίνει έτσι! :)

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Το ότι θα βγούμε έξω για βράδι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γυρίσουμε και στις 12, αλλά και αυτό να σήμαινε και να το κάνουν άλλοι, εγώ προσωπικά δεν το κατακρίνω γιατί αν είσαι σε μέρος ανοικτό (λόγω καλοκαιριού) όπου δεν έχει τσιγάρο και πολύ βαβούρα δεν βρίσκω κάτι αντιαισθητικό :D . Και σε αυτή την περίπτωση και να τον πάρει τον μικρό ο ύπνος δεν σημαίνει ότι θα εποφεληθούμε να κάτσουμε λίγη παραπάνω ώρα.

Μίλησα μόνο για το γεγονός που ο Γιάννης νυστάζει συνήθως κατά τις 10. Για 1 ώρα στο καρότσι δεν νομίζω ότι θα του δημιουργούσε κανένα πρόβλημα.

Ψυχραιμία :wink:

Καλέ τί λές? Εννοείται ότι θα το βγάλουμε έξω το παιδί βράδυ. Εγώ μίλησα για τα παιδάκια που είναι ξυπνά (αν κοιμηθεί στο καρότσι, είναι το τέλειο, θα καθόμουν μεχρι τα ξημερώματα) και ταλαιπωρούνται, κάνουν ζημιές, οι γονείς τους φωνάζουν, σαν να έφταιγαν εκείνα και όλα αυτά στο όνομα των διακοπών.... Ό δικός μου πόνος είναι ότι δεν κοιμάται πια στο καρότσι.

Διαφημίσεις