Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ζαλάδες, Utrogestan

Recommended Posts

Είμαι στην έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου. Προχτές είδα παρα πολύ λίγο σαν αίμα και ο γιατρός μου συνέστησε να μείνω στο κρεβάτι και να παίρνω προγεστερόνη (utrogestan). Στην περίπτωση που δεν ήταν κάτι σοβαρό (δεν ξανα είδα αίμα) μπορεί το χάπι αυτό να προκαλέσει πρόβλημα στο έμβρυο??

Επίσης έχει/είχε καμία απο εσάς ζαλάδες? (νεο σημερινό απόκτημα!) ή είναι απο το πολύ κρεβάτι?? Συγνώμη αν σας κούρασα.Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Το μόνο που φοβάμαι είναι μην προκαλώ κάτι στο μωρό, αν και ο γιατρός μου είπε οτι καλο κάνει παρά κακό. Την Πέμπτη/Παρασκευή θα πάω για υπέρηχο.

Γενικά είναι κοινό χάπι???

Είναι πάρα πολύ κοινό χάπι. Το δίνουν οι γιατροί σωρηδόν...

Το πήρα για πέντε-έξι μέρες.

Δεν έχω καθόλου καλή άποψη γι' αυτό, και δεν πιστεύω πως μου προσέφερε κάτι, ίσα-ίσα που μου προκάλεσε κάτι σαν αλλεργία στο δέρμα.

Φυσικά εσύ θα ακούσεις ΜΟΝΟ το γιατρό σου, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Η ληψη του utrogestan απο το στομα προκαλει συνηθως υπνηλια, δεκατα και ζαλαδες, αλλα αν λαμβανεται ως κολπικο υποθετο τα συμπτωματα αυτα περιοριζονται κατα πολυ. Εσυ πως τα παιρνεις?

Διαφημίσεις

Estrella καταρχήν συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη και με το καλό να έρθει το μωράκι σου! κι εγώ έπαιρνα utrogestan στην αρχή της εγκυμοσύνης μου, για τον ίδιο λόγο με εσένα. Το μωρό μου (6 μηνών ήδη!) είναι μια χαρά.

Είμαι στην έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου. Προχτές είδα παρα πολύ λίγο σαν αίμα και ο γιατρός μου συνέστησε να μείνω στο κρεβάτι και να παίρνω προγεστερόνη (utrogestan). Στην περίπτωση που δεν ήταν κάτι σοβαρό (δεν ξανα είδα αίμα) μπορεί το χάπι αυτό να προκαλέσει πρόβλημα στο έμβρυο??

Επίσης έχει/είχε καμία απο εσάς ζαλάδες? (νεο σημερινό απόκτημα!) ή είναι απο το πολύ κρεβάτι?? Συγνώμη αν σας κούρασα.Ευχαριστώ

ΕΓΩ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΛΛΑ ΔΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΧΑΛΑΡΗ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ΤΕΛΙΚΑ. ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΑ ΠΗΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΜΕΝΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ. ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ. ΦΙΛΙΚΑ !!!

gzTDp3.png

Κι εγώ πήρα utrogestan για δύο εβδομάδες στην αρχή της εγκυμοσύνης επειδή είχα κάποια πονάκια. Δεν μου δημιούργησαν κανένα πρόβλημα. Είχα βέβαια ζαλάδες και κάποια άλλα συμπτώματα που οφείλονταν όμως στην εγκυμοσύνη και όχι στα χάπια. Ούτε υπνηλία μου προκάλεσαν, προφανώς ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά.

Με το καλό το μωράκι σου!

Και εγώ το έπαιρνα στην αρχή της εγκυμοσύνης, κοντά στην 6η εβδομάδα μέχρι και τον 4ο μήνα, γιατί είχε μια μικρή αποκόληση ο σάκος (εκδηλώθηκε με λίγα καφέ υγρά) και η γιατρός μου είπε ότι η ορμόνη αυτή βοηθάει και ενδυναμώνει τα τοιχώματα της μήτρας ώστε να κρατήσει το έβρυο...είχα πάρα πολλές ανησυχίες ως προς το ότι έπαιρνα τα χάπια αυτά,ειχα διαβασει και τις παρενέργειες και είχα αγχωθεί πολύ, αλλά η γιατρός μου με είχε καθησυχάσει, και φυσικά το κοριτσάκι μου δεν είχε κανένα πρόβλημα. Την υπερβολική βέβαια υπνηλία μου την είχα αποδώσει στην εγκυμοσύνη και όχι στα χάπια.

Εγώ λοιπόν τα πήρα δύο φορές...

Μία στην πρώτη κύηση, επειδή είχα δει αίμα, όπου δυστυχώς παλλινδρόμησε και τη δεύτερη στην περσινή κύηση, επειδή και πάλι είχα αίμα (αυτή τη φορά λόγω αποκόλλησης), όπου μας έφερε τη Νικολέττα μας!

Η αλήθεια είναι ότι αν διαβάσεις ΤΙ παρενέργειες έχουν (ορμονικό σκεύασμα γαρ), όχι απλά σου πέφτουν τα αυτιά, αλλά μένεις με την απορία πώς στην ευχή τα δίνουν σε εγκύους!

Παρ΄όλα αυτά, συμφωνώ απόλυτα με το γιατρό της Estrella... Περισσότερο καλό παρά κακό. Αν κρίνω και από του αποτελέσματος, ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, η Νικολέττα μας είναι μια χαρά.

Για την υπνηλία, μήπως να ζητούσες από το γιατρό σου να σου γράψει τα κολπικά υπόθετα?

Νομίζω ότι έχουν και καλύτερη απορόφηση, και σίγουρα μειώνουν αυτή την υπερβολική υπνηλία.

Διαφημίσεις

Το μόνο που φοβάμαι είναι μην προκαλώ κάτι στο μωρό, αν και ο γιατρός μου είπε οτι καλο κάνει παρά κακό. Την Πέμπτη/Παρασκευή θα πάω για υπέρηχο.

Γενικά είναι κοινό χάπι???

EXV ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΙΧΑ ΛΙΓΟ ΡΟΖ ΑΙΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΧΑ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΩΣΕ ΟΥΤΡΟ 2 ΚΟΛΠΙΚΑ ΑΝΑ 8ΩΡΕΣς ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΚΙΛΟΤΑΚΙ ΠΑΛΙ ΛΙΓΟ ΣΑΝ ΒΛΕΝΗ ΜΕ Α;ΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΛΟΙΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΛΗΣΗ ΕΓΩ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΑ ΟΥΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΙ ΕΓΩ ΕΛΠΙΖΩ

.png

Για την υπνηλία, μήπως να ζητούσες από το γιατρό σου να σου γράψει τα κολπικά υπόθετα?

Νομίζω ότι έχουν και καλύτερη απορόφηση, και σίγουρα μειώνουν αυτή την υπερβολική υπνηλία.

Ειναι το ιδιο σκευασμα...λαμβανονται ειτε απο το στομα ειτε κολπικα :shock::lol:

Να σας πω ένα περιστατικό βρε κορίτσια να γελάσουμε λίγο....

Προ 2 μηνών μου έγραψε ο γιατρός τα utrogestan λόγω αποκόλλησης πλακούντα & μου είπε "Θα παίρνεις 1 το πρωί, 1 το μεσημέρι, 1 το βράδυ". Καλά ως εδώ.

Αφού πέρασαν 2-3 εβδομάδες, είπα να πάρω μια φίλη μου τηλέφωνο να μου πει αν έπαιρνε & αυτή τα ίδια φάρμακα στην αποκόλληση που είχε παρουσιάσει ή της είχε δώσει ο γιατρός της άλλο σκεύασμα. Πάνω στην κουβέντα μου λέει "Από όλη την εγκυμοσύνη το μόνο που δε χώνεψα ήταν τα utrogestan" "Πώς & έτσι?" τη ρωτάω. "Το έβρισκα σιχαμένο να βάζω ένα σωρό κολπικά υπόθετα μόνη μου, τόσες φορές τη μέρα" απαντάει..

Πώς δε μου έπεσε το τηλέφωνο από το χέρι. Σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου με ιλλιγγιώδη ταχύτητα "Τι έκανες χαζή? Σου είπε σίγουρα να τα παίρνεις από το στόμα? Μήπως πάθω τίποτε που τα έπαιρνα λάθος τόσον καιρό? Σε ποιον να το πω & να μη με κοροιδέψει?" Μέχρι να δω στο κουτάκι πως λαμβάνονται & με τους 2 τρόπους, πήγα στην κόλαση & γύρισα!!!!

Κι εγώ είχα πάρει και στις 2 εγκυμοσύνες γιατί ειχα αίμα... Δεν μου δημιούργησαν κάποιο προβλημα ούτε και ειχα παρενεργεις.. Και τις 2 φορές μου έιχε πει να τα παιρνω κολπικα (δεν τα εχω παρει ποτέ στοματικα, καλύτερα γιατι με τα χαπια έχω ένα θέμα παντα :lol: )...

Το πιο κουφό ήταν που την τελευταία φορά που πήγα σε ένα φαρμακείο να πάρω, της λέω οτι θέλω ενα κουτί Utrogestan επειδή εχω αίμα και τα πάιρνω κολπικα και η άσχετη μου έιπε οτι πρωτη φορά το άκουγε οτι λαμβανονται κολπικα και μου έβαλε αμφιβολίες αν τα έπαιρνα σωστα :( ... Βεβαια ακόμα και στο χαρτι με τις οδηγιες το γράφει :roll: