Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπνος?

kika7

Recommended Posts

Καλημερα κ απο εμενα....Εχω ενα κοριτσακι 19 μηνων το οποιο μεχρι 7-8 μηνων ηταν ενας αγγελος στον υπνο της...Ξυπνουσε βεβαια 1-2 φορεσ να πιει το γαλα της αλλα αυτο ειναι κατι φυσιολογικο..Εχουμε φτασει τςρα πια στους 19 μηνες κ ειμαστε σε μια κατασταση για κλαμματα. Εχς να κοιμιθω στο κρεβατι μου με τον αντρα μ απο τοτε..κοντα 12 μηνες κ ο λογοσ φυσικα ειναι η μικρη μας που προφανως καναμε το λαθος να την παρουμε στο κρεβατι μας μολισ αρχισε να εχει δυσκολιεσ στον υπνο λογο δοντιων... Για να παρετε μια ιδεα¨ Ξυπναει γυρω στισ 9-10 το πρωι κ η μερα μασ κυλαει φυσιολογικα κοιματε γυρω στισ 2 για μεσημερι για κανενα διωρο το πολυ κ μετα παλι το βραδυ κοιματε γυρω στις 12.(ουτε λογος φυσικα να κοιμιθει νωριτερα γινετε μεσα στο σπιτι πολεμος ) κ απο εκεινη την ωρα αντι να πεισ επιτελουσ τωρα θα ηρεμισω αρχιζει το μαρτυριο...Ξυπναει ανα 2 ωρες για γαλα πινει δλδ 3 μπιμπερο περιπου,κλαει συνεχεια χωρισ λογο κ ηρεμει μονο στην αγκαλια του μπαμπα της..εμενα αν με δει διπλα τησ την νυχτα αναστατωνετε τοσο πολυ που ειναι ικανη να μην κοιμιθει ολοκληρο βραδυ... ΛΟΙΠΟΝ θα ηθελα την γνωμη σασ κ την βοηθεια σασ. Ξερω πως εχουμε κανει τα λαθη μας αλλα οσο κ να προσπαθουμε να αλλαξουμε κατι παει αδικα....... Προσπαθουμε εδω κ 4-5 μηνες αλλα σιγουρα κατι κανοθμε λαθος. Δυστυχως η ευτυχως εχουμε ενα διαβολακι.Ειμαι σιγουρη οτι θα υπαρχουν πολλα ακομα τετοια θεματα αλλα δυστυχως αυτην την στιγμη δεν εχω το χρονο να το ψαξω κ να βρω απαντησεις. Αν καποιος εχει την καλοσυνη να μας βοηθησει απο εδω τον ευχαριστω πολυ.

Διαφημίσεις

δοκιμασατε με το που κοιμηθει να τη μεταφερετε στο κρεβατακι της?να της δωσετε νερο αντι για γαλα το βραδυ που ξυπναει?να την κουρασετε ολο το απογευμα με παιχνιδια και βολτες για να πεσει πτωμα στο κρεβατι για υπνο?να κοιμηθεις μια φορα μονο εσυ στο κρεβατι μαζι της χωρις τον αντρα σου?αλλα να μην εμφανιστει καθολου ολο το βραδυ κοντα της..

δοκιμασατε με το που κοιμηθει να τη μεταφερετε στο κρεβατακι της?να της δωσετε νερο αντι για γαλα το βραδυ που ξυπναει?να την κουρασετε ολο το απογευμα με παιχνιδια και βολτες για να πεσει πτωμα στο κρεβατι για υπνο?να κοιμηθεις μια φορα μονο εσυ στο κρεβατι μαζι της χωρις τον αντρα σου?αλλα να μην εμφανιστει καθολου ολο το βραδυ κοντα της..

ola auta pou eipes ta kanoume :( καποια βραδια "διωχνω" τον αντρα μου κ μενω εγω μαζι της κανει ακριβως τα ιδια κ σε εμενα...ολη μερα κ ειδικα τωρα το καλοκαιρι γιρναμε παντου....

Εγω κοπελια τα κανω ολα τη νυχτα, αλλαγμα, νερο , κεβάτι μαμας...τιποτα αμα δε θελει τελειωσε!Ποτε δε μπορουσα να το ξανακοιμισω αυτο το παιδι...Αυριο γινομαστε δυο και το ωραριο μας ειναι 11-6, αντε με 7 στην καλυτερη..κλαψ, βεβαιωσου μονο οτι δεν ζεσταινεται!Εμεις μια νυχτα κοιμηθηκαμε σαν ανθρωποι και αυτη με aircondition και ανεμιστηρα μαζι...

Τη μεθοδο να την αφησεις να κλαψει για 5 λεπτα μεχρι να πας να την καθυσηχασεις χωρις να την παρεις αγκαλιτσα, μετα για 10 λεπτα και μετα για 15 λεπτα, την εχεις εφαρμοσει;

Εγω διαβασα ενα βιβλιο καποιας κλινικης υπνου για παιδια που δινει πολλες λυσεις για διαφορα προβληματα υπνου και οταν εφαρμοσα αυτη την τεχνικη, μεσα σε 3 βραδια λυσαμε ενα προβλημα που ειχαμε με τον υπνο απο οταν εγινε ο μικρος μας 10 μηνων.

Ειναι σκληρο να ακους το μωρακι σου να κλαιει, και τις πρωτες 2 βραδιες εκλαιγα κι εγω μαζι του αλλα διαβαζοντας το βιβλιο πειστηκα για 2 πραγματα: 1ον οτι αν ακολουθησεις σωστα τα βηματα το μωρο δεν θα παθει τιποτα

2ον οτι αν κοιμαμαι κι εγω σαν ανθρωπος θα ειμαι πολυ καλυτερη μανουλα για το μωρακι μου

Αν χρειαζεσαι περισσοτερες λεπτομερειες για το βιβλιο ευχαριστως να σου δωσω.

Διαφημίσεις

Εγω κοπελια τα κανω ολα τη νυχτα, αλλαγμα, νερο , κεβάτι μαμας...τιποτα αμα δε θελει τελειωσε!Ποτε δε μπορουσα να το ξανακοιμισω αυτο το παιδι...Αυριο γινομαστε δυο και το ωραριο μας ειναι 11-6, αντε με 7 στην καλυτερη..κλαψ, βεβαιωσου μονο οτι δεν ζεσταινεται!Εμεις μια νυχτα κοιμηθηκαμε σαν ανθρωποι και αυτη με aircondition και ανεμιστηρα μαζι...

δεν νομιζω να ζεσταινεται θα το ειχα καταλαβει πιστευω.... εχουμε ανεμιστηρα στο δωματιο...ημαστε κ σε νησι κ τα βραδια εχει ψυχρουλα.... μακαρι να κοιμοταν κ η δικια μας 11-6 χωρις να ξυπναει κ θα ημουν πανευτυχης. αλλα να την βαζεισ για υπνο κ να ακους κλαματα μετα απο καμια ωριτσα πανω που οι δυναμεισ σου εχουν τελειωσει δεν αντεχετε αλλο. εχουμε αλλαξει ολεσ τισ θεσεισ κ εχουμε κανει σχεδον τα παντα απο οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα αλλα τπτ. επισης περσι οταν αυτο γινοταν ηδη καπιουσ μηνες ηρθε μεχρι κ ο γιατρος κ μου ειπε οτι δεν το συνιστα αλλα θα μπορουσα σαν τελευταια επιλογη να δοκιμασω ενα σιροπι που ηρεμει τα μωρα. Ενα απο τα δυσκολα βραδια δεν αντεξα αλλο κ τησ το εδωσα,ματαια..... κοιμιθηκε 3 ωριτσες κ μετα παιζαμε με μπαλακια κ κουδουνιστρες μεχρι το ξημερωμα.

το να μην κοιμασαι σωστα προκαλει πολλα νευρα κ απιστευτη κουραση σε σενα κ επισης δεν κανει καλο στο μωρο. εγω στην θεση σου θα εφαρμοζα την τεχνικη του ελεγχομενου κλαματος που αναφερεται στο βιβλιο κοιμησου παιδι μου. οτι λεει κατα γραμμα κ να εισαι πολυ αποφασισμενη. αστη να κλαψει τους χρονους που αναφερει κ ας μην εμφανιστει καθολου ο ανδρας σου. σε καταλαβαινω γιατι ωρες ωρες θελω να κλαιω απο την κουραση. αν κ τοσο τραβηγμενες καταστασεις δεν εχω ζησει! επισης ακολουθω πιστα ενα συγκεκριμενο προγραμμα καθε βραδυ κ δεν εχει χρειαστει να τον αφησω να κλαψει. ελπιζω να αλλαξει συντομα...

Καλημερα κ απο εμενα....Εχω ενα κοριτσακι 19 μηνων το οποιο μεχρι 7-8 μηνων ηταν ενας αγγελος στον υπνο της...Ξυπνουσε βεβαια 1-2 φορεσ να πιει το γαλα της αλλα αυτο ειναι κατι φυσιολογικο..Εχουμε φτασει τςρα πια στους 19 μηνες κ ειμαστε σε μια κατασταση για κλαμματα. Εχς να κοιμιθω στο κρεβατι μου με τον αντρα μ απο τοτε..κοντα 12 μηνες κ ο λογοσ φυσικα ειναι η μικρη μας που προφανως καναμε το λαθος να την παρουμε στο κρεβατι μας μολισ αρχισε να εχει δυσκολιεσ στον υπνο λογο δοντιων... Για να παρετε μια ιδεα¨ Ξυπναει γυρω στισ 9-10 το πρωι κ η μερα μασ κυλαει φυσιολογικα κοιματε γυρω στισ 2 για μεσημερι για κανενα διωρο το πολυ κ μετα παλι το βραδυ κοιματε γυρω στις 12.(ουτε λογος φυσικα να κοιμιθει νωριτερα γινετε μεσα στο σπιτι πολεμος ) κ απο εκεινη την ωρα αντι να πεισ επιτελουσ τωρα θα ηρεμισω αρχιζει το μαρτυριο...Ξυπναει ανα 2 ωρες για γαλα πινει δλδ 3 μπιμπερο περιπου,κλαει συνεχεια χωρισ λογο κ ηρεμει μονο στην αγκαλια του μπαμπα της..εμενα αν με δει διπλα τησ την νυχτα αναστατωνετε τοσο πολυ που ειναι ικανη να μην κοιμιθει ολοκληρο βραδυ... ΛΟΙΠΟΝ θα ηθελα την γνωμη σασ κ την βοηθεια σασ. Ξερω πως εχουμε κανει τα λαθη μας αλλα οσο κ να προσπαθουμε να αλλαξουμε κατι παει αδικα....... Προσπαθουμε εδω κ 4-5 μηνες αλλα σιγουρα κατι κανοθμε λαθος. Δυστυχως η ευτυχως εχουμε ενα διαβολακι.Ειμαι σιγουρη οτι θα υπαρχουν πολλα ακομα τετοια θεματα αλλα δυστυχως αυτην την στιγμη δεν εχω το χρονο να το ψαξω κ να βρω απαντησεις. Αν καποιος εχει την καλοσυνη να μας βοηθησει απο εδω τον ευχαριστω πολυ.

Εμενα αυτο μου κανει ανχος:rolleyes:.Υπαρχει κατι που την αναστατωσε?Δε βλεπει το πατερα της πολλες ωρες κ της λειπει?Αυτο το κανει κ της κουμπαρας μου η μικρη τωρα στα 2 γιατι εχει κρυφη αδυναμια στο πατερα της απο οτι καταλαβαμε, κ τον θελει κοντα της αλλιως ξυπναει φωναζει ζηταει απο γαλα μεχρι οτι να ναι...Πρεπει να δεις κ αλλα πραγματα κατα τη διαρκεια της μερας...Αλλα προςς θεου μηνα αφηνεις το παιδακι να κλαιει καποιο λογο θα χει...Και ναζι να κανει δε μπορεις να το ρισκαρει γιατι αν ειναι ψυχολογικο καθαρα μπορει να της δημιουργησεις μεγαλυτερο θεμα..

Ψαξτο λιγο περισσοτερο στη διαρκεια της μερας..

ΣΤο λεω εγω πο εχω εναν μικρο 11,5 μηνων κ δε κοιμαται καθολου ουτε ευκολα απο οταν γενηθηκε κ εξακολουθω να ξενυχταω γιατι ξυπναει 10-15 φορες τη νυχτα απλα για αγκαλια κ δεν εχω βοηθεια απο κανεναν(ο συζηγοος ουτε που τον εχει ακουσει ποτε,κοιμαται βαθια ο καημενουλης μου:lol:) οποτε το αγκουρι του 1 χρονου-μεχρι της στογμης -το τρωω ολομοναχη απο λεχωνα+ολες τις δουλειες...

Ομως ποτε δε τον αφηνω μονο να κλαιει,μια φορα δοκιμασα τις μεθοδους,αλλα το μονο που συνεβει ητανε το παιδι να σπαραζει ολη νυχτα κ οταν το ειχα αγκαλια,δε σταματαγε μεχρι που ξημερωσε κ αποκοιμηθηκε απο τη κπυραση για λιγο κ οταν ξυπνησε παλι εκλαιγε...Βιωσε στρες μεγαλο κ δε θα το ξαναεκανα ποτε...(μολις ξυπνησε ο κανακαρης μου:lol: καταφωνη,κ το παρτυ ξεκινα!)

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Εγώ είχα τον μικρό μέχρι 9,5 μηνών στο δωμάτιο μου και παρόλο που με είχε δίπλα του, στο μισό μέτρο, ξυπνούσε με γοερό κλάμα κάθε δύο ώρες.

Όταν τον μετέφερα στο δωμάτιο του εφάρμοσα για καμιά βδομάδα το εξής : τον έβαζα για ύπνο και αυτός δεν ήθελε να κοιμηθεί, οπότε με το που έκλαιγε, τον χάιδευα και τον ξάπλωνα (σηκωνόταν όρθιος στην κούνια και με έψαχνε), έβγαινα από το δωμάτιο, στεκόμουν στην πόρτα να μην με βλέπει και μόλις ξαναέκλαιγε ξαναέτρεχα. Με αυτόν τον τρόπο και δεν άφηνα το παιδί να κλαίει όπως συμβουλεύει το γνωστό βιβλίο και του δημιουργούσα την αίσθηση ασφάλειας (η μαμά θα είναι πάντα εδώ). Βέβαια να σου πω ότι υπήρξαν βράδια που εκανα την βόλτα πόρτα δωματίου-κούνια 52 φορές όμως σε μία εβδομάδα είχε στρώσει. Τονίζω ότι το παιδί δεν το άφηνα να κλάψει, ήμουν τόσο κοντα(στα 2 μέτρα) που το έφτανα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Ακόμα και τώρα που κοιμάται σερι αλλά ξυπνάει καμία φορά κλαίει και αμέσως κοιμάται (φαντάσου ότι μέχρι να φτάσω στο δωμάτιο έχει ήδη κοιμηθεί) εγώ παρολαυτά θα το χαιδέψω και θα μείνω λίγο από πάνω του.

Και να σκεφτείς ότι τα μεσημέρια κοιμόμαστε και οι τρεις στο υπερδιπλο κρεβάτι, το βράδυ όμως κοιμαται άνετα στο δικό του. Προσωπικά κατάλαβα ότι το θέμα ύπνου έχει να κάνει πολύ με το αίσθημα ασφάλειας.Ελπίζω να βοήθησα!

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Διαφημίσεις

το να μην κοιμασαι σωστα προκαλει πολλα νευρα κ απιστευτη κουραση σε σενα κ επισης δεν κανει καλο στο μωρο. εγω στην θεση σου θα εφαρμοζα την τεχνικη του ελεγχομενου κλαματος που αναφερεται στο βιβλιο κοιμησου παιδι μου. οτι λεει κατα γραμμα κ να εισαι πολυ αποφασισμενη. αστη να κλαψει τους χρονους που αναφερει κ ας μην εμφανιστει καθολου ο ανδρας σου. σε καταλαβαινω γιατι ωρες ωρες θελω να κλαιω απο την κουραση. αν κ τοσο τραβηγμενες καταστασεις δεν εχω ζησει! επισης ακολουθω πιστα ενα συγκεκριμενο προγραμμα καθε βραδυ κ δεν εχει χρειαστει να τον αφησω να κλαψει. ελπιζω να αλλαξει συντομα...

δεν μενει κ τπτ αλλο θα παρω κ εγω το βιβλιο και βλεπουμε

Εμενα αυτο μου κανει ανχος:rolleyes:.Υπαρχει κατι που την αναστατωσε?Δε βλεπει το πατερα της πολλες ωρες κ της λειπει?Αυτο το κανει κ της κουμπαρας μου η μικρη τωρα στα 2 γιατι εχει κρυφη αδυναμια στο πατερα της απο οτι καταλαβαμε, κ τον θελει κοντα της αλλιως ξυπναει φωναζει ζηταει απο γαλα μεχρι οτι να ναι...Πρεπει να δεις κ αλλα πραγματα κατα τη διαρκεια της μερας...Αλλα προςς θεου μηνα αφηνεις το παιδακι να κλαιει καποιο λογο θα χει...Και ναζι να κανει δε μπορεις να το ρισκαρει γιατι αν ειναι ψυχολογικο καθαρα μπορει να της δημιουργησεις μεγαλυτερο θεμα..

Ψαξτο λιγο περισσοτερο στη διαρκεια της μερας..

ΣΤο λεω εγω πο εχω εναν μικρο 11,5 μηνων κ δε κοιμαται καθολου ουτε ευκολα απο οταν γενηθηκε κ εξακολουθω να ξενυχταω γιατι ξυπναει 10-15 φορες τη νυχτα απλα για αγκαλια κ δεν εχω βοηθεια απο κανεναν(ο συζηγοος ουτε που τον εχει ακουσει ποτε,κοιμαται βαθια ο καημενουλης μου:lol:) οποτε το αγκουρι του 1 χρονου-μεχρι της στογμης -το τρωω ολομοναχη απο λεχωνα+ολες τις δουλειες...

Ομως ποτε δε τον αφηνω μονο να κλαιει,μια φορα δοκιμασα τις μεθοδους,αλλα το μονο που συνεβει ητανε το παιδι να σπαραζει ολη νυχτα κ οταν το ειχα αγκαλια,δε σταματαγε μεχρι που ξημερωσε κ αποκοιμηθηκε απο τη κπυραση για λιγο κ οταν ξυπνησε παλι εκλαιγε...Βιωσε στρες μεγαλο κ δε θα το ξαναεκανα ποτε...(μολις ξυπνησε ο κανακαρης μου:lol: καταφωνη,κ το παρτυ ξεκινα!)

μην φανταστεισ οτι κλαει για ωρα αφου τρεχει ο μπαμπακας την να την αρπαξει για να μην παθει τπτ το παιδι.............. Μαλλον θα πρεπει να διωξω για ενα διαστημα τον αντρα μου απο το σπιτι :P

το βιβλιο που λετε μπορειτε να μου πειτε μια τιτλο κ εκδοσεις ? να παω να το παρω μηπως σε κανενα μηνα κοιμηθουμε σαν ανθρωποι.:D

Για τα παιδια που ΔΕΝ κλαινε και ξυπνανε για να τραγουδησουν ολο χαρα ουτε καν σηκωνονται ορθια , απλα ετσι για να σου χαλανε τον υπνο, εχετε τιποτα????????????

Διαφημίσεις

μηπως κοιμαται πολυ την μερα?? εσενα σου χρειαζεται αλλη μεθοδος χωρις κλαμα. το βιβλιο no cry sleep solution νομιζω εχει τροπους για βοηθεια κ σε τετοιες περιπτωσεις. κ εμενα το κανει αυτο καμια φορα παντως. κ δεν σηκωνομαι καν, γιατι αν με δει παιρνει αερα γελαει κ θελει παιχνιδια στις 4 το ξημερωμα! τον αφηνω κ καποια στιγμη ξανακοιμαται μονος.

μηπως κοιμαται πολυ την μερα?? εσενα σου χρειαζεται αλλη μεθοδος χωρις κλαμα. το βιβλιο no cry sleep solution νομιζω εχει τροπους για βοηθεια κ σε τετοιες περιπτωσεις. κ εμενα το κανει αυτο καμια φορα παντως. κ δεν σηκωνομαι καν, γιατι αν με δει παιρνει αερα γελαει κ θελει παιχνιδια στις 4 το ξημερωμα! τον αφηνω κ καποια στιγμη ξανακοιμαται μονος.

Ειναι δυσκολο, καλα για cry solution και τετοια ειμαι εντελως κατα, δε θα μπορουσα να το κανω!Αλλα δεν κλαιει ετσι κι αλλιως ουτε ομως ξανακοιμαται...μετα απο καμια ωρα σηκωνεται και φωναζει: μαμα κατενινααααα...μεχρι ποτε??????και τι να αφησεις, το παιδι ειναι μεγαλο πια,συνεννοειται..λεμε τωρα!

• 3 weeks later...

ειμαι τρομερα απελπισμενη!!!ενω ειχα κουτσοκαταφερει να το φτιαξουμε αυτο με τον υπνο, παλι τα ιδια!!!τι εννοω??η μικρη μου -16 μηνων-κοιμαται στο κρεβατι της αφου πιει γαλα και την παρει ο υπνος και κατα τις 4-5 το πρωι αρχιζει και κλαιει, την παιρνουμε στο κρεβατι μας και κοιμαται κανονικα. με αποτελεσμα καθε πρωι να σηκωνομαι πιασμενη και ολο το βραδυ να κοιμαμαι στο ενα πλευρο. τι να κανω???δεν παει αλλο. δοκιμασαμε να την κοιμησουμε και να την ξαναβαλουμε στο κρεβατακι της αλλα ξυπναει παλι!!!