Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοήθεια...Υψηλή πίεση

Recommended Posts

Κορίτσια σας παρακαλώ θα ήθελα τη βοήθειά σας...

Είμαι στον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης μου και μέχρι τώρα (Δόξα το Θεό) όλα είναι καλά.

Χθες που πήγα στο γιατρό και μου μέτρησε την πίεση, από το άγχος μου, είχα 15,5 η μεγάλη και 9 η μικρή. Επειδή είχα πίεση και πριν την εγκυμοσύνη και την είχα ρυθμίσει τέλεια, διέκοψα το χάπι μόλις έμαθα ότι είμαι έγκυος, και από τότε μέχρι χθες επειδή εξακολουθώ να τη μετράω πρωί βράδυ, είχα μια απόλυτα φυσιολογική πίεση. Επειδή όμως αγχώνομαι γενικότερα να πάνε όλα καλά, χθες και κάθε φορά που είναι να κάνω μια σημαντική εξέταση πχ, αγχώνομαι με αποτέλεσμα να μου ανεβαίνει η πίεση. Ο γιατρός χθες με άγχωσε ακόμα περισσότερο και φοβάμαι τώρα μην πάθω τίποτα εγώ και το μωρό μου :( Μετά που επέστρεψα σπίτι, μετά που ηρέμησα, τη μέτρησα και μου είχε κατέβει στο 12 η μεγάλη και 7 η μικρή. Έχω κάνει στο παρελθόν τα πάντα από εξετάσεις που σχετίζονται με την πίεση, πχ νεφρά, θυροειδή κτλ και

όλα είναι καλά, είναι ψυχογενής φύσεως η πίεσή μου.

Υπάρχει καμιά που να είχε πρόβλημα πίεσης ανάλογο? Παίρνατε κάποια αγωγή γι'αυτό?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

nM5sp2.png

Διαφημίσεις

Γεια σου κορίτσι μου και με το καλο το μωρακι σου! Η πίεση σου ανεβαινει μονο οταν εισαι στρεσαρισμενη? Μηπως μπορεις να το ελεγχεις αυτο ελεγχοντας το αγχος σου?

καλη μου θα ακους πιστα τι σου λεει ο γιατρος ........η διατροφη σου πρεπει να ειναι σωστη και νομιζω οτι δεν κανει να τρως αλατι με το φαγητο ......μια ξαδερφη μου ειχε το ιδιο προβλημα.....θελει προσοχη απλα και καθολου αγχος .........θελει προσοχη πολυ ...αλλα μπορεις να το ελενξεις .....ολα καλα θα πανε .....ο γιατρος απλα σου τονισε να μην το παρεις ελαφρα το θεμα διοτι δεν πεζουμε με το θεμα της πιεσης οσο αφορα την εγκυμοσυνη ......ο γιατρος σου δεν σου ειπε κατι τι πρεπει να κανεις εσυ?

Καλημέρα. Πρώτα από όλα θέλω να σου πω να ακολουθείς τις οδηγίες του γιατρού σου πάνω στο θέμα γιατί η πίεση θέλει πάρα πολύ προσοχή. Τώρα θα σου πω και τη δική μου εμπειρία. Έχοντας μία άτυχη πρώτη εγκυμοσύνη πηγαίνοντας πρώτη φορά να με δει στην εγκυμοσύνη του γιου μου μου μέτρησε την πίεση στην αρχή της εξέταση και από το άγχος μου είχε πάει 13 (εμένα ποτέ δεν ανεβαίνει πάνω από 10 η μεγάλη) . Στις επόμενες επισκέψεις ζήτησα να μου μετράει την πίεση μετά τον υπέρηχο και αφού είχα ήδη δει ότι όλα ήταν καλά. Και ενώ όταν έμπαινα στο ιατρείο ένιωθα πολύ αγχωμένη και στρεσσαρισμένη μέχρι να τελειώσει η εξέταση είχα ήδη χαλαρώσει. Λοιπόν όχι άγχος, παρακολούθηση και από εσένα και από γιατρό και όλα καλά θα πάνε.

Το χαπι για την πιεση γιατι το εκοψες? Σου το ειπε ο γιατρος σου?

Ανεβαζα πιεση κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης κατι που δεν ειχε αξιολογησει ο τοτε γιατρος μου. Δυστυχως στην πρωτη εγκυμοσυνη επαθα κεντρικη αποκολληση πλακουντα και στην δευτερη προεκλαμψια.....

Δυσκολες καταστασεις...

Ομως ολα αντιμετωπιζονται με την καταλληλη αγωγη.

Προχωρησα σε τριτη εγκυμοσυνη με αλλον γιατρο . Με το που ειδε την πρωτη αυξηση στην πιεση ξεκινησαμε με χαπακια για την πιεση (μισο την ημερα αν θυμαμαι καλα), κορτιζονη ασπιρινη κτλ. Ο γιατρος και μονο ο γιατρος ξερει και δινει αγωγη σε αυτες τις περιπτωσεις. Δεν θα κανεις κατι μονη σου. Εγω απλα σου λεω πως το αντιμετωπισαμε στην δικη μου περιπτωση.

Η πιεση απο εκει και περα δεν ανεβηκε καθολου, ηταν απολυτως φυσιολογικη.

Εννοειται οτι επαιρνα την πιεση μου σε συγκεκριμενες μερες και ωρες και τις κατεγραφα.

Προσπαθουσα να ειμαι οσο πιο ηρεμη γινοταν, ξεκουραζομουν πολυ, ειχα μειωσει το αλατι (αν και ποτε δεν ημουν φαν του) και ειχα κοψει τελειως τα γλυκα.

Ολα πηγαν τελεια!!!

Μην αγχωνεσαι λοιπον, συζητησε με τον γιατρο σου πως θα το αντιμετωπισετε και ολα θα πανε καλα.

Καλη συνεχεια!!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και το κουράγιο που μου δίνετε όλες!!!!!!!

Το χαπάκι Ζωή μου το σταμάτησα επειδή διάβασα στο χαρτί μέσα, ότι απαγορεύεται να το πίνουν έγκυες και την επόμενη μέρα ρώτησα κατευθείαν και την παθολόγο μου και τον γυναικολόγο, οι οποίοι συμφώνησαν ότι πρέπει να το σταματήσω, από τη στιγμή που και η πίεση είχε σταθεροποιηθεί στα φυσιολογικά επίπεδα.

Το αλάτι το έκοψα εντελώς τώρα, μέχρι χθες έπαιρνα ένα υποκατάστατο που περιέχει μόνο 1/3 του αλατιού, και έβαζα λίγο. Από χθες όμως μαχαίρι κόπηκε κι αυτό.

Η παθολόγος σήμερα μου είπε να της μετράω την πίεση για μια βδομάδα και μετά να πάω να μου συστήσει κανένα χαπάκι συμβατό για έγκυες και μετά θα το συζητήσω με το γυναικολόγο πριν το πάρω. Εσείς ποιό χαπάκι παίρνατε?

nM5sp2.png