Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βάπτιση παιδιού 3 ετών.....ΒΟΗΘΕΙΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε ΟΛΕΣ!

Ήρθε η ώρα να βαφτίσουμε τον γιό μας....επιτέλους. Αργίσαμε διότι είχα αρκετό καορό πένθος και δεν μπορούσε να γίνει πιο νωρίς. Τώρα κλείσαμε για 27 Αυγούστου στην Αγ. Μαρίνα - Νέα Φιλαδέλφεια. Είμαι παρα παρα παρα πολύ αγχωμένη γιατί δεν ξέρω πως θα το πάρει το παιδάκι μου, έχω αρχίσει να του το λέω για να είναι προετοιμασμένος.....αλλά η αντίδραση του δεν είναι και πολύ καλή. Ξέρει καμία να μου πει απο εμπειρία πως θα είναι; Επίσης, ξέρει καμία τον Ιερέα στην Αγ. Μαρίνα; Μην είναι κανένας στρημένος....φοβάμαι!!!

"Τα παιδιά μπορούν να διδάξουν τρία πράγματα στους μεγάλους: πρώτο, να χαίρονται χωρίς να υπάρχει λόγος, δεύτερο, να ασχολούνται πάντα με κάτι και, τρίτο, να απαιτούν με όλη τους τη δύναμη αυτό που επιθυμούν." Paulo Coehlo

Διαφημίσεις

Η βαφτηστηρα μου ειχε κλεισει τα 2 οταν την βαφτισα και δεν με πηγαινε καθολου (γιατι δεν με ηξερε). Πηγαινα με δωρα να την καλοπιασω και ελεγε¨Να παρεις τα δωρα και να φυγεις.

Την ωρα της βαπτισης την παρακαλεσα να κανει λιγο υπομονη και συνεργαστικε αψογα...

Παντως απο φιλη εχω ακουσι να λεει οτι ο πιτσιρικας ειπε στο παπα "ασε κατω το τσουτσουνι μου" οταν πηγε να τον λαδωσει.. Σχολια και αντιδρασεις να τα περιμενεις απο τον μικρο..

Επειδη μενω Ν.Φιλαδελφεια, δεν εχω ακουσει κατι για τον ιερεα της Αγ.Μαρινας..αν και νομιζω πως το τελευταιο που θα επρεπε να σε νοιαξει ειναι αυτο..Περιμενε με ενθουσιασμο τη βαπτιση & οχι με αγχος, δεν υπαρχει λογος..να ξερεις οτι αυτο που θα ζησει ο μικρος σου θα ειναι απο τα πιο ομορφα μυστηρια.Και ειμαι σιγουρη οτι θα του αρεσει πολυ..

Θεοφωτιστο να ειναι!!!

Και εμένα 3 χρονών με βάφτισαν και σε πληροφορώ ότι το θυμάμαι πεντακάθαρα.Ενώ είχα λυσσάξει να βαφτιστώ(επειδή κάποιος κύριος με είχε ρωτήσει το όνομά μου και μου την είπε που ήμουν αβάφτιστη),την στιγμή που πήγαμε στην εκκλησία το ψιλομετάνιωσα και με κυνηγούσαν γύρω γύρω στην αυλή για να με πιάσουν.Εννοείται ότι δεν με είχε η νονά μου αγκαλιά,όταν γυρίζαμε γύρω από την κολυμπήθρα,αλλά περπατούσα κανονικά και φίλησα και το χέρι του παπά,αλλά και αυτός το δικό μου!!:lol:

Το μόνο αρνητικό είναι ότι την ώρα που μου έβγαζαν τα ρούχα ντρεπόμουν και λογικό είναι,γιατί σε αυτή την ηλικία καταλαβαίνεις πιο πολλά από τα μικρά μωράκια.

Με το καλό σου εύχομαι!!

H κορη μου ηταν 2μισι οταν τη βαφτισαμε και της ειχαμε πει και την ειχαμε ενθουσιασει με ολη τη διαδικασια...τι θα πει ο παπας, τι θα γινει ο νονος τα κερακια κλπ κλπ και ανυπομονουσε! τη βαφτισαμε κ μαζι με τη μικρη της αδερφη και της λεγαμε " πρωτα εσενα θα βαφτισουμε και μετα την αννα" και γενικα το χε παρει σαν κατι φοβερο και τελειο. τη νονα της μη νομιζεις την ειχε δει -3 φορες, δεν εκλαψε καθολου και μετα επαιζε στο τραπεζι με ολα τα αλλα παιδακια. ακομα θυμαται κ μας λεει μετα απο 1 χρονο "θυμασαι τοτε στα βαφτισια μου που ο παπας ειπε βαφτιζεται η δουλη του θεου, και μετα φορεσα καινουρια ρουχα?"

Νομιζω πως επειδη ειναι μεγαλα καταλαβαινουνε, δε κλαινε σαν τα μικροτερα (εμενα ουτε η μικρη εκλαψε, πλατσουριζε μονο) αρκει να τους εξηγησεις τι γινεται να ξερουν να μη φοβουνται. Και ο παπας να ειναι της προκοπης γιατι αμα παει και τους βαλει στα ματια λαδι οπως κανουνε οι περισσοτεροι απροσεχτοι....ε κι εσυ θα κλαιγες! αντε με το καλο!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

3 χρονών:shock:

Το παιδί καταλαβαινει τα πάντα και λογικά θα ντρέπεται για τη γυμνια του.

Με τίποτα δε θα βάφτιζα τόσο μεγάλο παιδι με παραδοσιακο τροπο.

Μήπως να μην το βαφτίζατε?

'Η να κάνατε πολύ κλειστή βάφτιση?

Γιατί έκλεισες εκκλησια χωρις καν να ξερεις τον παπα?

δε νομιζω να ντρεπεται, γενικα στη νηπιακη ηλικια αρχιζει το αισθημα της ντροπης

Γενικα αμα κρινω απο αυτα που βλεπω στις παραλιες, μια χαρα γυμνα γυρνανε, τουλαχιστον αυτες οι ηλικιες! και επισης και η δικια μου που ναι 3μισι ακομα δεν εχει αναπτυξει αυτο το αισθημα ακομα.

Αντε προλαβαινεις!

η δικια μου ντρεπεται πολύ και καλά κανει.

τη συναισθηση της ντροπής και όχι μονο την καλλιεργουμε στο σπιτι από μικρή ηλικια (πριν τα 2,5 οποτε ξεκινησε παιδικο), δεν δειχνουμε το πουλακι δεν αφήνουμε να μας αγγιζουν να μας φωτογραφιζουν κτλ

Πώς θα μπορουσα να τη βαφτισω μετά απο τοσο μπλαμπλαμπλα...

αν το παιδι δεν έχει θέμα οκ, αλλά αν ντρεπεται θα ειναι τραυματικη εμπειρια και θα τη θυμάται

Το παιδι τι λέει? εχει παει σε άλλη βαφτιση ως επισκεπτης? εχει δει εστω σε dvd?

επίσης άλλο σε παραλια που όλοι εινια μισογυμνοι και περναας απαρατηρητος και άλλο σε μια εκκλησια οπου όλοι ειναι καλοντυμένοι και κοιτουν το γυμνο παιδι

δεν δειχνουμε το πουλακι δεν αφήνουμε να μας αγγιζουν
καλα αυτα εννοουνται! (η δικια μου δε πηγαινε σταθμο ακομα οταν βαφτιστηκε). Ειναι και στο παιδι, κατα ποσο απο μονο του ειναι ντροπαλο.

Αν ειναι και πιστευεις πως μπορει αυτο να δημιουργησει θεμα ρωτα μηπως μπορεις να του φορας κατι (οπως αυτα που φορανε πχ οταν βαφτιζουν μεγαλυτερα παιδια πχ 7-8χρονων η ενηλικες, δε ξερω πως τα λενε)

Γεια σας και πάλι.

Προχτές επισκεφτήκαμε με τον σύζυγο να γνωρίσουμε τον ιερέα και πάθαμε πλάκα. Είναι 2 που βαφτίζουν μαζί και είναι και οι δυο γλυκύτατοι. Τους είπαμε πως έχουμε λιγάκι άγχος για το παιδί και μας είπαν να μην ανησυχούμε καθόλου, αν δούνε ότι το παιδί δυσκολεύεται πάνε έξω μαζί του και παίρνουν ένα kinder από το περίπτερο, πάνε μαζί να ανάψουνε κεράκια και γενικά προσπαθούν να ηρεμήσουν το παιδί με διάφορα, μέχρι και το νερό στη κολυμπήθρα αφήνουν να το βάλει το παιδί για να νιώσει καλύτερα.

Έμεινα άφωνη……..έτσι μάλιστα! Αυτοί οι άνθρωποι ,μπορούν να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στην εκκλησιά…….όχι σαν κάτι άλλοι…….!

Υ.Γ. Αργήσαμε να τον βαφτίσουμε γιατί είχαμε πολύ καιρό πένθος!

"Τα παιδιά μπορούν να διδάξουν τρία πράγματα στους μεγάλους: πρώτο, να χαίρονται χωρίς να υπάρχει λόγος, δεύτερο, να ασχολούνται πάντα με κάτι και, τρίτο, να απαιτούν με όλη τους τη δύναμη αυτό που επιθυμούν." Paulo Coehlo

Διαφημίσεις

Απίστευτοι οι ιερείς,έτσι όπως τους περιγράφεις!!!Μακάρι να ήταν όλοι έτσι...

Έχω δει πολλά μεγάλα παιδάκια να βαφτίζονται και έκλαιγαν το ίδιο με τα μωρά.Ίσως είναι καλύτερα να βαφτίζονται σε μικρότερη ηλικία,αλλά αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα...και δεν βλέπω κανέναν λόγο,ούτε να μην το βαφτίσεις,ούτε να κάνεις κλειστή βάφτιση,όπως σου είπε κάποια κοπέλα παραπάνω.

Πράγματι.....μου έφυγε ένα μεγάλο βάρος.....! Θα τον πάω αυτήν την κυριακή στην εκκλησία να δει τον χώρο, να γνωρίσει τους ιερείς (αυτοί μου το πρότειναν για τους δει πριν γίνει η βάπτιση). Άντε να δούμε πως θα πάει.....Ευτυχώς βρήκαμε αυτούς τους ιερείς, διότι γίνανε όλα τόσο βιαστικά και δεν έχουμε χρόνο για ψάξιμο. Φεύγουμε για Γερμανία (μόνιμα) τον Σεπτέμβρη!!!

Πράγματι.....μου έφυγε ένα μεγάλο βάρος.....! Θα τον πάω αυτήν την κυριακή στην εκκλησία να δει τον χώρο, να γνωρίσει τους ιερείς (αυτοί μου το πρότειναν για τους δει πριν γίνει η βάπτιση). Άντε να δούμε πως θα πάει.....Ευτυχώς βρήκαμε αυτούς τους ιερείς, διότι γίνανε όλα τόσο βιαστικά και δεν έχουμε χρόνο για ψάξιμο. Φεύγουμε για Γερμανία (μόνιμα) τον Σεπτέμβρη!!!

Σε ποιά εκκλησία είναι αυτοί οι τόσο συμπαθητικοί ιερείς??Αν δεν θες να το γράψεις εδώ,στείλε μου πμ.

Εμεις βαφτησαμε τον ανηψιο μου 3 και και περασε τελεια. Του ειχε εξηγησει η μαμα την ολη διαδικασια και αν εξαιρεσεις οτι επεσε η μεση του αντρα μου να τον κουβαλαει αλλα οκευ του φεραν ενα σκαμπο μετα του παιδιου και καθοταν ορθιο ηταν και νταβρατισμενο παιδι, κατα τα αλλα την ωρα που τον βουτηξαν ξεκαρδιστηκε στα γελια και πλατσουριζε λες και ηταν παραλια γελαγε απιστευτα και το καταευχαριστηθηκε.

Και εγω ειχα φοβους για το πως θα αντιδρασει αλλα ολα οκευ.Δεν τον επνιξαν στο λαδι ο παπας τον προσεξε πολυ και ηταν υπεροχη βαφτιση ενω το δικο μου που ηταν μικροτερο μελανιασε στο κλαμμα.

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Γειά σας κορίτσια

Στα μέρη μας συνηθίζουν να βαφτίζουν τα παιδάκια μετά τα 2 τους χρόνια.

Το δικό μου κοριτσάκι είναι τώρα 2 χρονών και θα το βαφτίσουμε το καλοκαίρι.

Ο άντρας μου ήθελε να βαφτίσουμε τα παιδιά μας μεγάλα για να καταλάβουν και να συμμετέχουν στην βάφτισή τους.

Και δεν χρειάζεται να είναι γυμνό το παιδί. Μπορούν να φορέσουν τα εσώρουχά τους ή ένα μαγιό. Εγώ σκέφτομαι να φορέσω στην κορούλα μου λινά εσωρουχάκια..

Και βέβαια δέν αφήνουμε αβάφτιστο ενα παιδί λόγω ηλικίας...

κι εμεις 2μισι το βαφτισαμε και δεν της φορεσαμε εσωρουχακι κλπ μην ανησυχεις δε ντρεπεται το παιδι σαυτη την ηλικια.ασε που πιο περιεργο θα φανει στο κοσμο το εσωρουχακι κ θα το σχολιασουν...

• 2 weeks later...

κοριτσια εχω παει σε βαπτιση δυδιμων κοριτσιων τα οποια ηταν 5 ετων !

ειχαν διαλεξει μονες τους το ονομα και το προσκλητηριο τους

και γενικα ειχαν αποψη για ολο το γεγονος!

( φοραγαν ενα μικρο βρακακι ) και εννοειτε δεν εκλεγαν !

στο τραπεζι ηρθαν και μας χαιρετισαν όλους προσωπικα σαν πριγκιπισσες

ειχε πολυ φαση !;):wink:

καταλαβαίνω οτι για κάποιους προσωπικούς λόγους βαφτίζετε τα παιδιά σας σε μεγάλη ηλικία. Απλά πιστεύω ότι ειναι καλύτερα να βαφτίζονται σε μικρότερη, και όχι για να μην καταλαβαίνουνε και να καθονται φρόνιμα στο μυστήριο, απλά γιατί με τον να αφήνεις ενα μωρό να φτάσει τα 3 τρία του χρόνια αβάφτιστο μπορεί να πάθει κάτι, να αρρωστήσει παράδειγμα, και τι θα "φύγει" αβάφτιστο; Ακόμα και για λόγου πένθους να το αφήσεις, τα βαφτίσια ειναι μυστήριο, μπορείς να τα κάνεις χωρίς πολλές χαρές και πανηγύρια, απλά μόνο να γίνει το μυστήριο στην εκκλησία. Δεν ξέρω εγώ γεννάω το καλοκαίρι, πρώτα ο θεός, και θα το βαφτίσω όσο γίνεται πιο μικρό. Γεννάω αρχές Ιουνίου και θέλω πριν πιάσουνε τα πολλά κρύα να το εχω βαφτίσει.

Απλά πιστεύω ότι ειναι καλύτερα να βαφτίζονται σε μικρότερη, και όχι για να μην καταλαβαίνουνε και να καθονται φρόνιμα στο μυστήριο, απλά γιατί με τον να αφήνεις ενα μωρό να φτάσει τα 3 τρία του χρόνια αβάφτιστο μπορεί να πάθει κάτι, να αρρωστήσει παράδειγμα, και τι θα "φύγει" αβάφτιστο;

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

καταλαβαίνω οτι για κάποιους προσωπικούς λόγους βαφτίζετε τα παιδιά σας σε μεγάλη ηλικία. Απλά πιστεύω ότι ειναι καλύτερα να βαφτίζονται σε μικρότερη, και όχι για να μην καταλαβαίνουνε και να καθονται φρόνιμα στο μυστήριο, απλά γιατί με τον να αφήνεις ενα μωρό να φτάσει τα 3 τρία του χρόνια αβάφτιστο μπορεί να πάθει κάτι, να αρρωστήσει παράδειγμα, και τι θα "φύγει" αβάφτιστο; Ακόμα και για λόγου πένθους να το αφήσεις, τα βαφτίσια ειναι μυστήριο, μπορείς να τα κάνεις χωρίς πολλές χαρές και πανηγύρια, απλά μόνο να γίνει το μυστήριο στην εκκλησία. Δεν ξέρω εγώ γεννάω το καλοκαίρι, πρώτα ο θεός, και θα το βαφτίσω όσο γίνεται πιο μικρό. Γεννάω αρχές Ιουνίου και θέλω πριν πιάσουνε τα πολλά κρύα να το εχω βαφτίσει.

:shock::shock::shock::shock::shock: sorry???? Σε ποιο κοσμο ζειτε??Υπάρχει και η ονοματοδοσία!!!Ειμαι αβαφτηστη και ειμαι 23 χρονων ελληνίδα από την γεννηση μου και βέβαια δεν εχω ουτε ειχα καποιο προβλημα στο σχολειο και πουθενα...