Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εγκυμοσύνη και καύσωνας!!!

Recommended Posts

Κορίτσια μέρες που είναι και καθώς προβλέπονται πολλές ακόμα ζεστές μέρες ας πούμε μερικές ιδέες που μπορεί να μας δροσίσουν. Εγώ προς το παρόν δεν έχω βρει ιδιαίτερες λύσεις πέρα από το αιρ κοντίσιον, το κρύο νερό και καρπούζι. Ο γιατρός όμως είπε να μην τρώω πολύ καρπούζι οπότε πρέπει να βρω άλλο δροσιστικό φρούτο. Εσείς τι κάνετε αυτές τις ζεστές μέρες; Το μπάνιο δεν το αναφέρω γιατί νομίζω τουλάχιστον όσες ζούμε Αθήνα ότι σε παραλίες της Αττικής δεν είναι και ό,τι καλύτερο το μπάνιο. Ωστόσο δεν σας κρύβω ότι σήμερα το πρωί εκεί που καθόμουνα και σκεφτόμουνα διάφορα μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα μιας ειδυλλιακής παραλίας σε κάποιο νησάκι, με το φραπεδάκι μου κάτω από τη σεζλόνγκ, να μπαινοβγαίνω στη θαλασσίτσα όποτε μου κάνει κέφι και το μόνο που θα με απασχολεί να είναι αν το βράδυ θα πάω στο ένα ή στο άλλο κλαμπ.....αλλά μετά χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν η μαμά μου που πήρε να με ρωτήσει πώς είμαι και χάλασε το όνειρο που λένε :))

Διαφημίσεις

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

πιστευω οτι αυτη η ζεστη ειναι οτι πιο δυσκολο ειδικα σε μας που ειμαστε στο τελος της εγκυμοσυνης.ειμαι 38 εβδομαδων και μολις χθες εγκαταστησαμε κλιματιστικο.το αποφευγα καιρο αλλα δεν αντεξα αλλο και πιστευω οτι θα βοηθησει και με το μικρο.περα απο αυτο συχνα ντουζακια και σιγουρα ελαφρια διατροφη με φρουτα και λαχανικα και πολυ πολυ πολυ νερο.και για τις λιχουδες σπιτικες γρανιτες,ζελεδακια,γιαουρτι,κρυο γαλα αυτα κατα βαση.καλη δυναμη σε ολες μας

2gq862lerlo78vgo.png

ζεστηηη!!δεν υπαρχει στιγμη που να μην ειμαι ιδρωμενη ακομα κ το εσωρουχο μου ειναι μουσκεμα!πρηζονται κ τα ποδια ..ακομα περισσοτερο νερο κ ακομα περισσοτερο κατουρημα ..το καρπουζι ειναι δροσιστικο τρωω κ εγω!συχνα ντουζ που μολις βγω ξαναμπαινω γιατι μεχρι να ντυθω ξαναιδρωσα κ ανεμηστηρας αναμενο ολη μερα καθε μερα!!το μπεμπακι μου θα νομιζει οτι ειμαι κατι το οποιο ζει μεσα στο νερο αφου ειμαι ολη την μερα κατω απο την ντουζιερα!σημερα πηγαμε στο μαρκετ κ ειδαμε οτι ειχε εκπτωση 50%σε ειδη θαλασσης κ ειχε ια μεγαλη πισινα σε πολυ καλη τιμη ..απο τη χαρα μου που χοραω μεσα την αρπαξα κ πηγα προς το ταμειο ,,μεχρι που ηρθε ο αντρουλης μου κ μου λεει επ που πας εσυ με την πισινα ξεχασες οτι θα σε βλεπουν ολοι στο μπαλκονι :( :( κ την ξαναεβαλα στη θεση της ...τι να κανω θα βολευτω στην ντουζιερα ..:(

ttd6a24.aspx

34η εβδομαδα και νομιζω πως θα λιωσω... το στηθος μου ιδρωνει συνεχως και φοβαμαι μην παθω και καμια δερματοπαθεια λογω μεγεθους...το εσωρουχο επισης μουσκεμα! κανω συνεχεια ντουζ αλλα ανακουφιζουν για λιγο. πηγα σημερα θαλασσα...καλα ηταν αλλα ταλαιπωρια μεγαλη να αλλαζω συνεχεια μαγιω για να μην ειμαι με το βρεγμενο!

ο ανεμιστηρας δουλευει συνεχεια και κανω οσο μπορω υπομονη!

tt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

34η εβδομαδα και νομιζω πως θα λιωσω... το στηθος μου ιδρωνει συνεχως και φοβαμαι μην παθω και καμια δερματοπαθεια λογω μεγεθους...το εσωρουχο επισης μουσκεμα! κανω συνεχεια ντουζ αλλα ανακουφιζουν για λιγο. πηγα σημερα θαλασσα...καλα ηταν αλλα ταλαιπωρια μεγαλη να αλλαζω συνεχεια μαγιω για να μην ειμαι με το βρεγμενο!

ο ανεμιστηρας δουλευει συνεχεια και κανω οσο μπορω υπομονη!

μια απο τα ιδια!! ειμαι στην 36η εβδομαδα και ειλικρινα δεν μπορω αλλο απο την ζεστη!! το στηθος μου ειναι λες και εχω βρησες ανοιχτες και τρεχει νερο! ειμαι ολη μερα μεσα στην μπανιερα αλλα μεχρι να βγω ξαναμπαινω!! για το εσωρουχο και τα μακο σορτσακια που φοραω στο σπιτι ειναι λες και τα εχω βρεξει!!

δυσκολο πραγμα η εγκυμοσυνη το καλοκαιρι και ειδικα για μας που ειμαστε στις τελευταιες εβδομαδες!

τουλαχιστον παρηγοριεμαι που σε 2 εβδομαδες γενναω και τουλαχιστον θα μου φυγει αυτο το βαρος και ελπιζω να ειναι λιγο καλυτερα!!:rolleyes:

υπομονη σε ολες δεν μπορουμε να κανουμε κατι αλλο!!!

as1cJTh0g410000MTA3MzUzZHwwMDczMDVkfHRvIG5lcmFpZGFraSBtb3UgZWluYWk.gif

Καλησπερα κοριτσια εγω αισθανομαι τραγικα με τη ζεστη.Εχω το κλιματιστικο 24 ωρες ανοιχτο στους 20 βαθμους και παλι ειμαι μουσκεμα απο πανω μεχρι κατω.Δεν ξερω τι αλλο να κανω:confused::confused:Αυτες οι ορμονες πια μας εχουν τρελανει.

εγω θα έλεγα οτι ειμαι σε λιγο καλυτερη μοιρα γιατι ζω σε νησι και το μπανακι δεν το χανω καθημερινα. ΑΛΛΑ υπαρχει και ενα αλλα ....δε μπορω τη μετά διαδικασια. μαγιο πετσετες αμμους μπαλες κουβαδακια του μεγάλου κτλ κτλ...ως τωρα βεβαια πηγαινα νωρις το πρωι μόνη στη θάλασσα και ήταν καλα. Τωρα σταμάτησα και να οδηγώ οποτε περιμένω το απογευμα να παμε ολοι μαζι. τις ωρες που βρισκομαι στο σπιτι τις περναω μεταξυ μπανιερας και τουαλέτας. και αυτό με το εσώρουχο...αλλο μαρτυριο. ολη μερα μουσκεμα, και δεν μπορω να αλλαξω μονη μου γιατι δε μπορω να σκυψω.Οσο για τα δροσερα φρουτα, κοριτσια προσοχη. εχουν πολυ πολυ ζαχαρη και πρεπει με μετρο. ειδικα το καρπουζακι εχει πολυ πολυ ζαχαρη.μια καλη λύση εναι γιαουρτι με ροδακινα(κανει και ωραια επιδερμιδα).επισης ειναι πολυ ανακουφιστικο οταν βλεπω τηλ να βαζω τα ποδια μου σε λεκανη με παγωμενο νερο.σας το προτεινω, μεγάλη δροσια . υπομονη κοντευουμε κοριτσια!!!!

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Κοριτσια δυστηχως καμια δε την παλευει με την ζεστη...Εγω ειμαι ολη μερα αγκαλια με το κλιματιστικο και πινω χυμους μςε μπολικα παγακια και τρωω και καμια γρανιτουλα τι να κανω δε παλευετε.Το καρπουζι μου φερνει εμετο.Ειμαι στη 30η εβδομαδα και ακομα εμετους κανω

Διαφημίσεις

διανύω την 32η εβδομάδα εγκυμοσύνης και ανήκω και γω στο κλαμπ των αγανακτισμένων εγκύων γυναικών απο την αφόρητη ζέστη. Το καλό είναι πως πρόσφατα μετακόμισα στο εξοχικό μας και έχει περισσότερη δροσιά τουλάχιστον την νύχτα. ΚΙ εγώ δεν μπορώ χωρίς κλιματιστικό και οι δικοί μου παραπονιουνται για το πολικό ψύχος που επικρατεί στην κρεβατοκάμαρά μου. Ο άντρας μου δε παρομοιάζει το δωμάτιο σαν εκείνο το ψυγείο με τα κρέατα...κι όμως εγώ μονο σε τέτοιες θερμοκρασίες μονάχα αντέχω. Σε λίγο καιρό θα βάλουμε και στο σαλόνι οπότε φαντάζομαι θα είναι καλύτερα τα πράγματα.Στην θάλασσα έχω βρεθεί 2 φορές μια και είναι δίπλα μου πια, μέχρι ώρας πάω μόνο απόγευμα και επίσης έχω μονο πιτσιλιστεί αλλά κι έτσι καλά είναι...τούτη την εβδομάδα λέω να κάνω και το κανονικό μου μπανάκι. Πίνω πολύ νερό , βεντάλια απαραίτητη όταν βγαίνω έξω, ντουζακια, εγώ να πω την αμαρτία μου και τα παγωτά μου τα τρώω, και τα καρπουζάκια τα τιμώ δεόντως και γενικά δεν έχω στερηθεί τίποτε απο φαγωσιμο (έχω πάρει και 20 κιλάκια - οπότε μάλλον φταίει λιγάκι παραπάνω κι αυτό οσον αφορά την ζέστη αλλά και όλα;)). Υπομονή λέω συνέχεια στον εαυτό μου, υπομονή...αλλά σκέφτομαι πολύ σοβαρά πως πρώτα ο Θεός, το δευτερο παιδάκι μου θα φροντίσω να το κάνω χειμώνα ή άνοιξη ώστε να αποφύγω αυτο το μαρτύριο του καύσωνα...Ας είναι όμως γιατι αναμένεται ένα SUPER αποτέλεσμα!!!Άραγε...η φατσούλα του πως θα είναι...και γω σαν μαμούλα πως???έχω αγωνία...:-P

NhLbp3.png

Eγώ είμαι 16 εβδομάδων και στο 1ο μου παιδάκι δεν είχα ζήσει την εγκυμοσύνη μου μέσα στο κατακαλόκαιρο, καθώς Απρίλιο γέννησα.

Η κοιλιά μου δεν είναι ακόμη μεγάλη πολύ, αλλά δε παύει να μη με ανοχλεί. Καταρχήν, γιατί δε κάνει το καρπούζι;;;;; Εμένα δε μου έχει πει κάτι τέτοιο ο γιατρός.

Τη ζέστη πώς την αντιμετωπίζω..... Μέσα στο σπίτι με το κλιματιστικό στο φούλ, πολλά νερά, δροσιστικά γεύματα (φρούτα, ζελέ κλπ.) και το βραδάκι κατά τις 9 -να έχει πέσει και ήλιος- περίπατο....

iyuNp3.png4hNCp3.png

- Άραγε...η φατσούλα του πως θα είναι...και γω σαν μαμούλα πως???έχω αγωνία...:-P

και εγώ τις ίδιες σκέψεις κάνω myrto77.κοιτάζω τον υπέρηχο δεν ξεκολλάω...

Καταρχήν, γιατί δε κάνει το καρπούζι;;;;; Εμένα δε μου έχει πει κάτι τέτοιο ο γιατρός.

Τη ζέστη πώς την αντιμετωπίζω..... Μέσα στο σπίτι με το κλιματιστικό στο φούλ, πολλά νερά, δροσιστικά γεύματα (φρούτα, ζελέ κλπ.) και το βραδάκι κατά τις 9 -να έχει πέσει και ήλιος- περίπατο....

κάνει ζάχαρο το καρπούζι λένε..

όσο για τον περίπατο δεν ξέρω αν κάνει στην εβδομάδα σου.κάνει;ρώτα το γιατρούλη σου.

στον 8ο κορίτσια κάνει?εγώ μονο για τον 9ο έχω ακούσει...πείτε μου γιατί δεν με χαλαέι καθόλου να βγαίνω περίπατους.:lol:

s0g0p2.png

5wRrp2.png

και μενα μου ειχε πει ο γιατρος οχι πολυ καρπουζι γιατι περιεχει πολυ ζαχαρη και γενικως τα φρουτα με μετρο,τους χυμους με μετρο εως καθολου,γλυκα οχι,παγωτα οχι,αναψυκτικα οχι,ναι αλλα δε θα πεθανουμε κιολας να με τρωμε και κατι δροσερο μη το ενα μη το αλλο,ελεος πια λες και οταν μας γεννησαν εμας οι γονεις μας ειχαν τον γιατρο απο πανω και ολο μη το ενα μη το αλλο.

Διαφημίσεις

Δε κάνω και Μαραθώνιο, μη φανταστείτε:lol:..... άντε να περπατάω 1-2 χλμ..

την ημέρα???μαραθώνιος είναι για έγκυο.εγώ ξερω οτι δεν κάνει γιατί κατεβαίνει το μωρό χαμηλά.κ ακόμα δεν το θέλουμε.

s0g0p2.png

5wRrp2.png

και μενα μου ειχε πει ο γιατρος οχι πολυ καρπουζι γιατι περιεχει πολυ ζαχαρη και γενικως τα φρουτα με μετρο,τους χυμους με μετρο εως καθολου,γλυκα οχι,παγωτα οχι,αναψυκτικα οχι,ναι αλλα δε θα πεθανουμε κιολας να με τρωμε και κατι δροσερο μη το ενα μη το αλλο,ελεος πια λες και οταν μας γεννησαν εμας οι γονεις μας ειχαν τον γιατρο απο πανω και ολο μη το ενα μη το αλλο.

κελυ γενικά δεν κάνουν τα φρούτα?γιατιιιιιιι??????εγώ τα τσακίζω..:P

s0g0p2.png

5wRrp2.png

κι εγω πεθανα αυτες σημερα δροσισε λιγακι πηγαμε και τη μικρη για μπανιο αλλα η θαλασσα βρωμαγε μπηκα λιγοπιστευω να μην επαθα καμια κολπιτιδα τωρα στα τελευταια. κλιματιστικο δν εχουμε, κια ειδικα το βραδυ ειναι μαρτυριο, νερο επισης δν εχουμε επειδη το υδραγωγειο μας ειναι λιγο ψηλα και τραβανε π[ολυ νερο στον καμπο, η βρυση ισα που βγαζει και περιμενουμε στις 12 το βραδυ που ερχεται λιγακι παραπανω να κανουμε ενα μπανιο και να βαλω πλυντηρια. ευτυχως σημερα εβαλε αερακι και δεν κανει τοση ζεστη ελπιζω τουλαχιστον να καταφερω να κοιμηθω.

οσο για τα καρπουζια ναι το τελευταιο διαστημα τρεφομαι αποκλειστικα με φρουτα και λαχανικα, κι ο γιατρος επειδη εχω χαμηλο αιματοκριτη και ζαλιζομαι μου ειπε να τρωω κρεας αλλα δε μπορω, ξαναρχισα και εμετους με τα γαλακτοκομικα -κ με τα παγωτα, ευτυχως εχω χαμηλο ζαχαρο γιατι εχω φτασει να τρωω ακομα κ μισο καρπουζι τη μερα!

38η εβδομαδα και σημερα πηγαμε στην θαλασσα.καθομουν κατω απο την ομπρελα και εκανα παρεα στις...ξαπλωστρες!μπηκα μεχρι τα γονατα οχι παραπανω μας μενουν αλλες δυο βδομαδες και κανω και αγωγη με ενδοκολπικα για την προετοιμασια της χλωριδας του κολπου..ζηλεψα αλλα ειπαμε.του χρονου με τον μικρο θαλασοπορο παρεακι θα μαστε!τουλαχιστον το ευχαριστηθηκε ο μπαμπας μας.κοριτσια συμφωνω με το καρπουζι πως θελει μετρο γιατι εμενα με πρηζει..το κλιματιστικο ειναι ο καλυτερος μου φιλος...κουραγιοοοοοο

2gq862lerlo78vgo.png

Βρε κορίτσια μήπως το παρακάνετε; εντάξει δεν ξέρω τι εγκυμοσύνη έχει η καθεμία, και αν πρέπει να προσέχει κάτι συγκεκριμένο μόνο ο γιατρός της μπορεί να το πει, αλλά εγώ όταν περίμενα να γεννήσω καλοκαίρι ( γέννησα αύγουστο) και μπάνιο σε θάλασσα και σε πισίνα, και φρούτα, και air condition και τα πάντα είχα. Το μόνο πραγματικά που μου είχε λείψει εκείνο το καλοκαίρι ήταν οι παγωμένες μπύρες.

There is no patch for human stupidity.

Zuzunaki στην πρωτη εγκυμοσυνη ημουν εγκυος το καλοκαιρι του 07με τα 47αρια αν θυμασαι...Στο σπιτι ειχαμε μολις μπει και τα κλιματιστικα απο τα καταστηματα ειχαν γινει αναρπαστα..Ετσι και εγω την εβγαλα με 2ανεμιστηρες γεμιζα την μπανιερα χλιαρο νερο και καθομουν μεσα,παγωτακι παγωμενο νερο καρπουζι και γενικα φρουτα..Υπομονη!!!

και μπάνιο σε θάλασσα και σε πισίνα, και φρούτα, και air condition και τα πάντα είχα. Το μόνο πραγματικά που μου είχε λείψει εκείνο το καλοκαίρι ήταν οι παγωμένες μπύρες.
Ακριβώς έτσι. Αχ αυτές οι μπύρες. Γεννάω την επόμενη Τρίτη. Τουλάχιστον θα γλυτώσω τις ζέστες του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη. Τώρα ιδρώνω κάτω από το στήθος (και μη φανταστείτε ότι είμαι καμιά Πάμελα) και προχωράω σαν την πάπια. Αλλά το μπάνιο μπάνιο. Νησί βλέπετε. Έχει και τα καλά της η επαρχία. Επίσης έχουμε περιορίσει τον εξοπλισμό των 2 μεγαλύτερων παιδιών στα εξής απαραίτητα: μπρατσάκια και μια αλλαξιά ρούχα. Σε οργανωμένη παραλία βρίσκεις ότι θες. Ακόμα και πετσέτες κρατάμε μόνο 2 και τις μοιραζόμαστε.

Έχοντας περάσει και εγώ τα 47αρια στην προηγούμενη εγκυμοσύνη το 2007 αυτή την φορά είμαι πιο χαλαρή.Εντάξει ζεσταίνομαι αλλά με συχνά ντουζ και φορώντας μόνο εσώρουχα μέσα στο σπίτι παλεύεται η κατάσταση.Αν δω τα σκούρα κάνω πισίνα με τον μικρό στο μπαλκόνι....

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

κελυ γενικά δεν κάνουν τα φρούτα?γιατιιιιιιι??????εγώ τα τσακίζω..:P

Εγω ετρωγα παρα πολλα πηρα αποτομα κιλα και φοβοταν για το σακχαρο κανει να τρωμε φρουτα αλλα με μετρο.

Βρε κορίτσια μήπως το παρακάνετε; εντάξει δεν ξέρω τι εγκυμοσύνη έχει η καθεμία, και αν πρέπει να προσέχει κάτι συγκεκριμένο μόνο ο γιατρός της μπορεί να το πει, αλλά εγώ όταν περίμενα να γεννήσω καλοκαίρι ( γέννησα αύγουστο) και μπάνιο σε θάλασσα και σε πισίνα, και φρούτα, και air condition και τα πάντα είχα. Το μόνο πραγματικά που μου είχε λείψει εκείνο το καλοκαίρι ήταν οι παγωμένες μπύρες.

Ρε κοπελια λες να θελουμε να ταλαιπωρουμαστε και να στερουμαστε πραγματα και ποσο μαλλον καλοκαιριατικα;αν ο γιατρος ειναι αυστηρος και φωναζει η τα απαγορευει τι να κανουμε.Εγω μπαινω στης 21 στον 8ο εχω παρει συνολο 9 κιλα και παλι δεν ειναι ευχαριστημενος και μου χει στερησει παρα πολλα πραγματα και καμπυλη σακχαρου εκανα και ηταν μια χαρα.

Ειναι αναλογα τον γιατρο..α και μου ειπε 12 με 5 να μη βγαινω καθολου ουτε θαλλασσα ουτε κατω απο ομπρελα ειναι λεει επικινδυνο.