Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας κορίτσια!

Έχω μια απορία. Μετά το ντόπλερ τι άλλες εξετάσεις έχουμε;γιατί όσο να'ναι έχουμε και κάποιες βδομάδες πρώτα ο Θεός μπροστά μας.

Ευχαριστώ πολύ!:-P

s0g0p2.png

5wRrp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ μετα το ντοπλερ + βιοφυσικό προφίλ δεν έκανα τίποτε άλλο εκτός από τις τακτικές εξετάσεις αίματος, ούρων και λήψη πίεσης. Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που χρήζει παρακολούθησης δεν νομίζω να κάνεις κάποια άλλη εξετάση. Με το καλό να υποδεχθείς το μωράκι σου.

andigo καλησπέρα.

τι ειναι το βιοφυσικό προφίλ;δεν μου το έχει αναφέρει κανείς. ούτε ακόμη ο γιατρός μου.πότε γίνεται;

s0g0p2.png

5wRrp2.png

Μάλλον το έκανες. Είναι υπέρηχος και γίνεται συγχρόνως με το ντοπλερ. Στο ντόπλερ κοιτούν ροή (ντόπλερ) αίματος στα αγγεία και συγχρόνως στον υπέρηχο κοιτούν και κάποια άλλα στοιχεία (αμνιακό υγρό κινήσεις εμβρύου κλπ) που σε συνδυασμό με το καρδιοτοκογράφημα βγάζουν το βιοφυσικό προφίλ.

τίποτα άλλο δεν έχεις, όταν μπεις στο μήνα σου θα κάνεις το nst μια φορά τη βδομάδα. Σε αυτή τη φάση το μωρό είναι ολοκληρωμένο, μόνο οι πνεύμονες και ο εγκέφαλος τελειοποιούνται, οπότε δεν έχετε κάτι άλλο να ελέγξετε από την άποψη της καλής φυσιολογίας εμβρύου-μήτρας.

Με το καλό!

Διαφημίσεις

Εγω μετα την 34 εβδομαδα εμπαινα καρδιοτοκογραφο καθε εβδομαδα και εκανα και μια καμπυλη ζαχαρου.Ενοειται και τον καθιερωμενο υπερηχο καθε εβδομαδα.

Με το καλο να υποδεχτεις το μωρακι σου.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Αύριο θα πάω για ντοπλερ ...

καρδιοτοκογράφημα νομίζω αργότερα δεν το κάνουν; εμένα ο γιατρός μου θα γυρίσει όταν θα είμαι 35 περίπου βδ. είναι καλά για καρδιοτοκογράφημα;

το nst πάλι τι είναι;

από ποια εβδ πρέπει να κάνω απλό υπέρηχο κάθε βδ;

έχω απορίες όπως καταλαβατε...

σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας!κ εσείς να έχετε ότι επιθυμείτε κ να χαίρεστε τις οικογένειες σας!

s0g0p2.png

5wRrp2.png

nst = καρδιοτοκογράφος, όπου καταγράφονται για 20' αν δεν κάνω λάθος οι παλμοί του μωρού και οι συσπάσεις της μήτρας. Έτσι έχει μια εικόνα ο γιατρός για το αν δυσανασχετεί το μωρό στις κοιλίτσες μας, καθώς και αν προετοιμάζεται - ετοιμάζεται η μήτρα για τον τοκετό.

Προσωπικά με έβαλε να κάνω nst για 1η φορά στις 32 εβδομάδες, ακριβώς μετά από το ντόπλερ, γιατί μου βρέθηκε σχετικά μειωμένο αμνιακό υγρό και ήθελε να δει ο γιατρός την κατάσταση του εμβρύου. Επειδή παραμένει μειωμένο, έκανα άλλο 1 nst σήμερα, ακριβώς στις 35 εβδομάδες.

Μην ανησυχείς όμως, αν όλα είναι οκ, νομίζω πως μπαίνοντας στον μήνα σου θα αρχίσεις να κάνεις καρδιοτοκογράφο. Το πόσο συχνά, θα το κρίνει ο γιατρός σου. Εμένα μου είπε θα μου κάνει κάθε εβδομάδα από εδώ και πέρα, ΑΛΛΑ εγώ έχω και 1 μικρό θεματάκι με το αμνιακό υγρό. Επίσης υποθέτω πως αφού θα πηγαίνω να με βλέπει, θα μου κάνει και υπέρηχο κάθε εβδομάδα. Αυτά για τον 9ο μήνα. Οι περισσότεροι γιατροί πάντως από όσο ξέρω τον τελευταίο μήνα βλέπουν τις εγκυούλες κάθε εβδομάδα, οπότε κάνουν σίγουρα υπέρηχο και πιθανώς να τις βάζουν και στον καρδιοτοκογράφο!

Με το καλό!

GqAdp2.png

nst = καρδιοτοκογράφος, όπου καταγράφονται για 20' αν δεν κάνω λάθος οι παλμοί του μωρού και οι συσπάσεις της μήτρας. Έτσι έχει μια εικόνα ο γιατρός για το αν δυσανασχετεί το μωρό στις κοιλίτσες μας, καθώς και αν προετοιμάζεται - ετοιμάζεται η μήτρα για τον τοκετό.

Υπάρχουν 2 ειδών μηχανήματα: τα απλά και αυτά που κάνουν ηλεκτρονική ανάλυση και διάγνωση από μόνα τους. Στα πρώτα χρειάζονται 20-30 λεπτά για να βγάλει ο γιατρός διάγνωση και στα δεύτερα βγάζει το μηχάνημα μόνο του διάγνωση μετά απο 10-60 λεπτά. Τα πρώτα είναι τα περισσότερα στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία και τα δεύτερα που είναι μεγαλύτερης ακρίβειας υπάρχουν σε λίγα νοσοκομεία και σε ελάχιστα ιατρεία.

Προφανώς τα δευτερα χρεώνονται περισσότερο.

Μπορείς να τα ξεχωρίσεις από το χαρτί που τυπώνεται στο τέλος. Στα ηλεκτρονικά αναγράφεται στο τελος της καταγραφής η φράση '' criteria Dawes-Redman...''

,,,,,,,?

Διαφημίσεις

να ρωτησω κατι κοριτσια?η εξεταση doppler δειχνει κ περιπτωσεις προωρου τοκετου?γιατι παντρευομαι σε 20 μερες κλογω αγχους κ τρεξιματων φοβαμαι τιποτα απροοπτο!!:P

να ρωτησω κατι κοριτσια?η εξεταση doppler δειχνει κ περιπτωσεις προωρου τοκετου?γιατι παντρευομαι σε 20 μερες κλογω αγχους κ τρεξιματων φοβαμαι τιποτα απροοπτο!!:P

να προσεχεις να μην κουραζεσαι και να μη σηκωνεις βαρη για να μην κατεβει το μωρο και αρχισουν συσπασεις, καλου κακου 2-3 μερες πριν το γαμο κανε ενα καρδιοτοκογραφημα και μια εξεταση τραχηλου, ακομα κι αν δεν εχεις μπει στο μηνα σου. παρολα αυτα ο μονος που μπορει να σου απαντησει κι αυτος με οχι τοση σιγουρια ειναι ο γιατρος σου.

εγώ το έκανα το ντοπλεράκι μου και πήγαν Δόξα το Θεό όλα καλά!

δεν νομίζω να φαίνονται οι περιπτώσεις πρόορου τοκετού.

πόσο βδομάδων είσαι κ ανησυχείς?

s0g0p2.png

5wRrp2.png

να προσεχεις να μην κουραζεσαι και να μη σηκωνεις βαρη για να μην κατεβει το μωρο και αρχισουν συσπασεις, καλου κακου 2-3 μερες πριν το γαμο κανε ενα καρδιοτοκογραφημα και μια εξεταση τραχηλου, ακομα κι αν δεν εχεις μπει στο μηνα σου. παρολα αυτα ο μονος που μπορει να σου απαντησει κι αυτος με οχι τοση σιγουρια ειναι ο γιατρος σου.

απορία:όταν κατεβαίνει το μωρό αρχίζουν συσπάσεις;δηλαδή αν είναι σε καλή θέση δεν παίζει να έχεις συσπάσεις..αυτές τις συσπάσεις τις διαβάζω στο φόρουμ αλλά δεν ξέρω πως θα τις καταλάβω:o

s0g0p2.png

5wRrp2.png

• 1 month later...

NST θα κανω τωρα πρωτη φορα 36η βδομαδα και καθε βδομαδα θα κανω υπερηχο απο εδω και περα. Ξερει καμια ποσο στοιχιζει σε δημοσιο νοσοκομειο χωρις ασφαλεια η με ΙΚΑ;

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Διαφημίσεις