Spiroulina

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ

    Recommended Posts

    Καλημερα!Με ενδιαφερει οποιαδηποτε συνταγη που περιλαμβανει μπανανες(κεικ μπανανας,λικερ μπανανας κτλ.)Αν εχετε κατι υποψη σας,περιμενω...Ευχαριστω!


    eNortjKzUjI0NTU2M1KyBlwwFYkC0w,,54.png eNortjKzUjI0NTU2M1SyBlwwFYYC0g,,28.png

    Γλυκιές μου πεταλουδίτσες...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    1 μεσαιου μεγεθους πυρεξ2 κουτια μπισκότα κουκις

    4 μπανάνες

    500 ml κρέμα γάλακτος

    8 κ.σ. ζάχαρη άχνη

    1 αβγό

    1 βανίλια

    7 κ.σ. κακάο

    7 κ.σ. βούτυροΟδηγίες

     

    Τεμαχιζουμε ελαφρα τα μπισκοτα και τα απλωνουμε σε ενα πυρεξ μετριου μεγεθους.

     

    Κοβουμε τις μπανανες σε μικρα κομματια και τις ανακατευουμε με τα μπισκοτα.

    Στο μεταξυ χτυπαμε την κρεμα γαλακτος στο μιξερ μαζι με 2 κουταλιες ζαχαρη αχνη. Οταν το μειγμα αρχιζει να πηζει ελαφρια το περιχυνουμε στο πυρεξ και ανακατευουμε το μειγμα. Στη συνεχεια το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει.

    Στο μεταξυ ετοιμαζουμε το γλασσο ως εξης: σε χαμηλη φωτια βαζουμε το κακαο, τις υπόλοιπες 6 κουταλιες σουπας αχνη ζαχαρη, το βουτυρο και προσθετουμε και σιγα σιγα το αβγο χτυπημένο μαζι με τη βανιλια. Οταν ετοιμαστει το γλασο το αφηνουμε λιγο να κρυωσει και στη συνεχεια το περιχυνουμε πανω απο το μειγμα που εχουμε βαλει στο πυρεξ


    line_line34_beg_girl01_time_1196917200_text_e720eae1f4e5f1e9ede120eceff520e5e9ede1e9.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑ

     

    Υλικά

     

    ½ φλ. βούτυρο

    1½ φλ. ζάχαρη

    1 φλ. λιωμένη μπανάνα (2-3 μεγάλες μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι)

    2 αβγά

    1 κ.γ. βανίλια

    2 φλ. αλεύρι

    1 κ.γ. σόδα

    ½ κ.γ. αλάτι

    ½ φλ. γάλα

     

    Εκτέλεση

     

    Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη.

    Προσθέτουμε τη μπανάνα, τα αβγά και τη βανίλια και χτυπάμε.

    Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα.

    Ρίχνουμε αργά το γαλα και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.

    Ψήνουμε στους 180° για 45' περίπου.

     

    Καλή επιτυχία !


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ταιλανδέζικο γλυκό

     

    3 μπανάνες μεγάλες

    νερό που να τις καλύπτει

    μισή κονσέρβα γάλα καρύδας

    3 κουταλιές γεμάτες μαυρη ζάχαρη

     

    κοβεις τις μπανάνες σε χοντρές φέτες 1,5 εκατοστών και μετά τις φέτες

    τις βαζεις σε ενα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη κ το νερό να πάρουν μια βράση.

    μετά απο λίγο προσθέτεις το γάλα καρύδας, και αφήνεις να πάρει και άλλη μια βράση σε χαμηλωμένη όμως φωτιά.

     

    το γλυκό είναι υγρό, δεν θα γίνει κρέμα, και το βαζεις σε μπωλάκια με λίγο υγρό και κομμάτια μπανάνας μέσα (που έχουν γίνει πολύ μαλακά) είναι λίγο σαν σούπα - αλλα εξαιρετική γευση.

     

    το γλυκό αυτό μιας και δεν εχει κρέμα γάλακτος (ζωικό λιπος) αλλά γάλα καρύδας (φυτικό λίπος) είναι και πολύ υγείινό.

     

    είναι διαφορετική γεύση αλλα μας την εφτιαξε μια ταιλανδέζα γνωστή,

    και μας αρεσε πολύ.

     

    μας δήλωσαν ότι το ίδιο ακριβώς πράγμα απλώς με μεγαλύτερη ώρα βρασίματος, κανουν με τα φασόλια! κάθε είδους φασόλια! το δοκίμασε φίλος μας και είναι λέει τέλειο, ανυπομονώ να το δοκιμάσω.

    και όχι μόνο με φασόλια - μας έκανε και με καρπούζι (εμένα δε μου άρεσε ο συνδυασμος αλλα σε αλλους αρεσε περισσότερο με καρπουζι παρά με μπανάνα- γούστα είναι αυτά!)


    ...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

    (If You Wanna Make The World A Better Place)

    Take A Look At Yourself And Then Make A Change

    R.I.P. Michael Jackson.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Τηγανιτές μπανάνες

    Υλικά:

     

    2 μπανάνες (όχι ώριμες)

    Χυμός ενός πορτοκαλιού

    1/3 φλιτζανιού αλεύρι

    2 κουταλιές ζάχαρη

    Λάδι για τηγάνισμα

    Ζάχαρη άχνη

    Κανέλα

     

    Εκτέλεση:

     

    1.Ξεφλουδίστε και κόψτε κατά μήκος στα δύο την κάθε μπανάνα.

     

    2.Βυθίστε τις στον χυμό πορτοκάλι για 15 λεπτά.

     

    3.Σε ένα πλατύ τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

     

    4.Βγάλτε τις μπανάνες από τον χυμό πορτοκαλιού και βουτήξτε τις στο αλεύρι που έχετε αδειάσει σε ένα βαθύ πιάτο.

     

    5.Τηγανίστε τις αλευρωμένες μπανάνες για 2 με 3 λεπτά σε καυτό λάδι.

     

    6.Βγάλτε τις προσεχτικά από το τηγάνι και ακουμπήστε τις σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια.

     

    7.Πασπαλίστε τις με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και αφήστε τις να κρυώσουν για 5 με 10 λεπτά.

     

    8.Σερβίρετέ τις πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα

    πηγη cooking stories

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Μου έχουν φέρει πολλές μπανάνες και μάλλον δεν θα μπορέσουμε να τις φάμε κι έτσι πάνε για χάλασμα. Καμιά ιδέα κανείς? Τις λυπάμε να τις πετάξω. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Περιμένω.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Μπουγάτσα με τυρί Philadelphia και καραμελώμενη μπανάνα

     

    Υλικά

    • 200 γρ φρέσκο τυρί κρέμα Philadelphia

    • 4 μπανάνες

    • 50 γρ μαύρη ζάχαρη

    • 15 γρ ζάχαρη άχνη

    • 15 γρ κανέλα

    • 1 πακέτο σφολιάτα

     

    Προετοιμασία

    Σε μία λεκανίτσα τοποθετούμε το Philadelphia και ανακατεύουμε με τη μαύρη ζάχαρη. Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομματάκια. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο σφολιάτας και ψήνουμε σε φούρνο C για 45 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και πουδράρετε με άχνη και στους 160 κανέλα.

     

    Αν θυμηθώ ή βρω κάτι άλλο θα επανέλθω δριμύτερη!!!

     

    Καλά μαγειρέματα :D


    *

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Banana bread ( sugar free!!!)

     

    Υλικα: 1+ 1/2 κουπες αλευρι ολικης

    1/2 κουπα βρωμη αλεσμενη

    2 κγ baking powder

    1/2 κγ μαγειρικη σοδα

    1/2 κγ κανελα

    4 πολυ ωριμες μετριες μπανανες ( λιωμενες)

    1 αυγο ελαφρα χτυπημενο

    1/2 κουπα χυμο της αρεσκειας σας χωρις ζαχαρη

    1/3 κουπα λαδι καρυδας

    1/2 κουπα σταφιδες

     

     

    Σε ενα μεγαλο μπωλ ανακατευετε το αλευρι, τη βρωμη, το baking, τη σοδα κ την κανελα. Σε ενα μετριο μπωλ ανακατευετε τις μπανανες λιωμενες, το αυγο, το χυμο κ το λαδι.... ενσωματωνετε τα υγρά στα στερεα κ ανακατευετε. Τελος προσθετετε κ τις σταφιδες. Ψηνετε σε προθερμασμενο στους 175° φουρνο 40'-50' για μακροστενη φορμα ή για 20'-25' για φορμα cupcakes.

     

    Την συνταγή την κάνω για την μικρούλα μου αλλα την καταβροχθιζει καθε φορα ο συζυγος:mrgreen:


    Yugup3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    μπανόφι! Θεικό!

    Το είπε κανείς?

    Εχει διάφορες συνταγές!

    Σύντομα θα αποκτήσω την πιο πετυχημένη από την γλυκατζού αδερφή και στην γράφω αν δε βρείς κάποια άλλη.


    ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εύκολο παγωτό με μπανάνα:

     

    Παγωτό με δύο υλικά!

     

    thumbnail.php?file=201_699684419.jpg&size=article_medium

     

    Και παγωτό και υγιεινό και... "στο λεπτό"! Μια λατρεμένη λιχουδιά με αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια είναι το παγωτό. Συνταγές πάρα πολλές. Νέες, παλαιότερες, μυστικές μα πάνω από όλα γευστικές.

     

    Ο τρόπος είναι τόσο απλός που ακόμα και ένα παιδί μπορεί να το φτιάξει….

     

    Βάζουμε μια καθαρισμένη και τεμαχισμένη μπανάνα στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Εφόσον έχει παγώσει την βάζουμε σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε και σοκολάτα σε σκόνη (ή κακάο).

     

    Χτυπάμε για 2-3 λεπτά καλά…… και αυτό ήταν!!!

     

     

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα