Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΩΡΟΥ

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ !

ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 2 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ 9 ΗΜΕΡΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΛΙΚΩΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΕΙ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΙΣ 02:30 ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΕΤΣΙ? Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ?

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει η κορούλα!!!!

Το κοριτσάκι σου είναι πολύ πολύ μικρό για να ανησυχείς με την συμπεριφορά του. Γκρινιάζει όταν πονάει, γκρινιάζει όταν πεινάει, γκρινιάζει όταν προσπαθεί να κάνει κακά, γκρινιάζει όταν βρέχεται, όταν δεν νιώθει την μαμά του κοντά, οταν κάποιος θόρυβος το ενοχλεί, όταν κάποια μυρωδιά το ενοχλεί....γενικά γκρινιάζει γιατί είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να επικοινωνήσει τώρα.

Εσυ που θηλάζεις από την άλλη, έχεις ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ στο να αντιμετωπίσεις άμεσα τους πόνους της, τις ενοχλήσεις της, και τις ανησυχίες της...Χρησιμοποίησέ το λοιπόν με κάθε ευκαιρία για να την ανακουφίσεις, χωρίς να έχεις δεύτερες σκέψεις.

Η έννοια του "κακομαθήματος" για μένα είναι γενικά αστικός μύθος, αλλά είναι και κοινά αποδεκτο ότι σε τόσο μικρές ηλικίες δεν υφίσταται!

Η κορούλα σου γκρινιάζει γιατί κάτι της φταίει (όχι απαραίτητα πόνος) και όχι γιατί έχει συνηθίσει....Αν το θέλει, βάλτη συνέχεια στο στήθος....Όλες θυμόμαστε αυτή την εποχή που περνάς, όπου ουσιαστικά είσαι αξεσουάρ του μωρού! ...περνάει πολύ πιο γρήγορα απ' ότι σου φαίνεται τώρα που το περνάς...κάνε υπομονή και απόλαυσέ το! :wink:

Nits να σου ζήσει. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για "συνήθεια" σε τόσο μικρό μωρό, απλώς έχει ανάγκη την αγκαλιά και το στήθος.

Και τα δυό μου παιδιά ήταν έτσι όπως περιγράφεις το δικό σου. Κολικοί, όλη μέρα γκρίνια, στο στήθος συνέχεια...έως τους 4 μήνες περίπου. Μετά ηρέμησαν και άλλαξαν από μόνα τους συνήθειες.

Το ότι γκρινιάζει όλη μέρα μπορεί να είναι κολικοί, εκνευρισμός, προσαρμογή, ανώριμο νευρικό σύστημα κλπ. Μην ανυσηχείς. Νομίζω ότι όσο περισσότερο ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του τόσο καλύτερα θα είναι και για τους δυό σας. Και φυσικά να το έχεις στο στήθος όσο θέλει!!

Καλό κουράγιο

Ο μεγάλος 15/6/2001

Ο μικρός 24/11/2007

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΓΧΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΙΠΙΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΙΠΙΛΑΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 02:30 ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΕΤΣΙ .

Διαφημίσεις

Αχ ειμαστε πολλοι τελικα !!! Και εμενα καπως ετσι ειναι με τον υπνο εχουμε μεγαλο θεμα! Κοιματε γυρω στις 2 και αυτο οχι καλα. Ειχαμε και εμεις πολυ εντονους κολικους μερα νυχτα και τωρα που εκλεισε τον 3ο καπως εστρωσε αλλα ποτε δεν ξερεις ελπιζω να μην ξανα αρχισει. Και εγω ετσι ελεγα οτι συνηθιζει και εκει που ειχε αρχισει και εκανε τα βραδια κανα 4ωρο υπνου και ειχα χαρει τωρα αρχισε ξανα τα ιδια ξυπναει καθε 1- 2 ωρες το βραδυ και την μερα κοιμαται μονο 3 ωρες το πρωι που ποτε δεν το εκανε και μετα τιποτα! Ολο αγκαλια και παιχνιδια ! Τελικα τα μωρα αλλαζουνε συνηθειες καθε τοσο δεν εχουνε προγραμμα ειναι πολυ νωρις πιστευω ακομα μην αγχωνεσαι !! Εγω εχω περασει νυχτες ολοκληρες με τον μπεμπη στο στηθος !!! Υπομονη μονο τιποτα αλλο αξιζει τον κοπο !! Ποσο ζηλευω τις μαμαδες που τα μωρα τους κοιμουνται απο τις 9 το βραδυ και για 5 -6 ωρες συνεχομενα, αραγε θα κοιμηθει εμενα ποτε ετσι?

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Ποσο ζηλευω τις μαμαδες που τα μωρα τους κοιμουνται απο τις 9 το βραδυ και για 5 -6 ωρες συνεχομενα, αραγε θα κοιμηθει εμενα ποτε ετσι?

Θα κοιμηθεί, θα κοιμηθεί... :D και τότε μπορεί να έχουν πρόβλημα τα άλλα παιδάκια που τώρα κοιμούνται πολύ. Ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρη με τα ζουζούνια μας!!! :roll::wink:

αργά ή γρήγορα θα κοιμηθει έτσι όπως λες δηλαδή αρκετές ώρες συνεχόμενες μην ανυσηχείς!

Εμένα μου λέγανε να του δίνω χαμομήλι το βράδυ γιανα μάθει οτι δεντρώμε τη ωύχτα και να μην ξυπνάει :shock:

Ευτυχώς δεν το έκανα και ο μπεμπούλης μου οταν ήταν έτοιμος έπαψε να ξυπνάει το βράδυ για φαγητό!!!

Αχ ειμαστε πολλοι τελικα !!! Και εμενα καπως ετσι ειναι με τον υπνο εχουμε μεγαλο θεμα! Κοιματε γυρω στις 2 και αυτο οχι καλα. Ειχαμε και εμεις πολυ εντονους κολικους μερα νυχτα και τωρα που εκλεισε τον 3ο καπως εστρωσε αλλα ποτε δεν ξερεις ελπιζω να μην ξανα αρχισει. Και εγω ετσι ελεγα οτι συνηθιζει και εκει που ειχε αρχισει και εκανε τα βραδια κανα 4ωρο υπνου και ειχα χαρει τωρα αρχισε ξανα τα ιδια ξυπναει καθε 1- 2 ωρες το βραδυ και την μερα κοιμαται μονο 3 ωρες το πρωι που ποτε δεν το εκανε και μετα τιποτα! Ολο αγκαλια και παιχνιδια ! Τελικα τα μωρα αλλαζουνε συνηθειες καθε τοσο δεν εχουνε προγραμμα ειναι πολυ νωρις πιστευω ακομα μην αγχωνεσαι !! Εγω εχω περασει νυχτες ολοκληρες με τον μπεμπη στο στηθος !!! Υπομονη μονο τιποτα αλλο αξιζει τον κοπο !! Ποσο ζηλευω τις μαμαδες που τα μωρα τους κοιμουνται απο τις 9 το βραδυ και για 5 -6 ωρες συνεχομενα, αραγε θα κοιμηθει εμενα ποτε ετσι?
ΤΑ ΙΔΙΑ Κ'ΕΣΕΙΣ Ε? Κ'ΕΓΩ ΕΛΕΓΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΜΕΡΑ -ΝΥΧΤΑ?ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 2-3 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ .[/img]

Διαφημίσεις

Και ομως ειναι! Και εμεις στην αρχη νομιζαμε οτι ειναι αρρωστο η οτι κατι αλλο φταιει αλλα .... Η μονη του ανακουφιση ηταν το στηθος ! Εχει τυχη βραδυ που τον ειχα 4 ωρες συνεχομενες ! Ο γιατρος μας ειπε οτι δεν ειναι μονο κολικοι αλλα γενικοτερα πονοι στα εντερα ειδικα οταν τα μωρα τρωνε πολυ και συχνα και ο οργανισμος δυσκολευεται να αφομοιωσει ευκολα την τροφη . Αυτο που λεγανε οι γιαγιαδες δηλαδη μεγαλωνουνε τα εντερακια κα πονανε ! Τωρα τι να πω παντος το πρωτο 3μηνο το εφαγε ολο με κολικους και ακομα μια ανησυχια τα βραδια την εχει!

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/