Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπερκοπωση απο το θηλασμο???

Recommended Posts

Καλημερα,θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με κατι που μου συμβαινει εδω και μια βδομαδα.Καταρχην θηλαζω αποκληστικα εδω και 4 μηνεσ το μικρο μου αγορακι και το τελευταιο διαστημα στον τελευταιο θηλασμο κυριως με πιανει κρυοσ υδρωτας νιωθω αδυναμια και ξεραινομαι στον υπνο.ο τελευταιος θηλασμος ειναι στις 12 το βραδυ και μετα ξυπναει το πρωϊ ο μικρουλης μου!δηλαδη δεν με ταλεπωρει απο ωραρια.Επισης ποναει πολλες φορες η πλατη μου και τα γονατα μου!εχει συμβει σε καμια απο εσας?ο θηλασμος ευθηνεται για την αδυναμια που νιωθω?Να πω επισης οτι παιρνω σιδηρο και ασβεστιο.

as1cJKk07fD0000MjcwZHwwMDAxODcwZHwmIzkzMjsmIzkyNzsgJiM5MTM7JiM5MzE7JiM5MzI7.gif

Διαφημίσεις

Εχεις ενα μωράκι 4 μηνών, αυτό -και ό,τι συνεπάγεται αυτού δλδ- από μόνο του ειναι αρκετό για να σε εξαντλήσει. Μην τα ρίχνεις στον θηλασμό. Φρόντισε να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς και να κοιμάσαι όταν κοιμάται.

Συμπληρώματα γιατί παιρνεις? Εισαι σίγουρη ότι τα χρειάζεσαι? Κανε εξετασεις πρώτα και αν υπαρχει αναγκη, παρε και σιδηρο και ασβέστιο. Το να τα παίρνεις προληπτικά (οπως κακως συστήνουν οι περισσότεροι γυναικολόγοι) δεν εχει βάση. Αν δλδ θηλασεις 24 μήνες, θα παίρνεις προληπτικά σίδηρο για 24 μήνες? Φαντάζεσαι πόσο θα επιβαρυνθεί το συκώτι σου?

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Καλημερα,θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με κατι που μου συμβαινει εδω και μια βδομαδα.Καταρχην θηλαζω αποκληστικα εδω και 4 μηνεσ το μικρο μου αγορακι και το τελευταιο διαστημα στον τελευταιο θηλασμο κυριως με πιανει κρυοσ υδρωτας νιωθω αδυναμια και ξεραινομαι στον υπνο.ο τελευταιος θηλασμος ειναι στις 12 το βραδυ και μετα ξυπναει το πρωϊ ο μικρουλης μου!δηλαδη δεν με ταλεπωρει απο ωραρια.Επισης ποναει πολλες φορες η πλατη μου και τα γονατα μου!εχει συμβει σε καμια απο εσας?ο θηλασμος ευθηνεται για την αδυναμια που νιωθω?Να πω επισης οτι παιρνω σιδηρο και ασβεστιο.

Συζήτησέ το καλύτερα με το γιατρό σου, καθώς μπορεί να έχει κάποια οργανική βάση αυτό. Γιατί παίρνεις συμπληρώματα; Έχεις κάποια έλλειψη;

Η πλάτη μπορεί να πονά όταν η στάση που έχουμε κατά το θηλασμό είναι επιβαρυντική αλλά και ως συνέπεια του τοκετού. Τα γόνατα όμως δεν σχετίζονται...

Αδυναμία νιώθει μια μητέρα που θηλάζει αποκλειστικά και κυρίως τον πρώτο μήνα ΑΝ είναι πολύ εξαντλημένος ο οργανισμός της είτε από δύσκολη εγκυμοσύνη ή πολύωρο/δύσκολο τοκετό, αν δεν τρέφεται καλά, αν κάνει δίαιτα, αν έχει κατάθλιψη.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η μητέρα πρέπει να συζητάει με το γιατρό της τα συμπτώματά της καθώς όλα αυτά δεν οφείλονται στον θηλασμό, απλά ο θηλασμός βγάζει στην επιφάνεια την εξάντληση του οργανισμού της μητέρας και ενδεχομένως σε κάποιο βαθμό να τον ενισχύει (π.χ. σε μαραθώνιους θηλασμούς αν η μητέρα δεν κοιμάται με το μωρό ώστε να θηλάζει ξαπλωμένη, αν δεν παίρνει αρκετές θερμίδες κλπ.).

να συμπληρωσω σε οσα πολυ σωστα σου ειπαν τα κοριτσια παραπανω , οτι σε ημερησια βαση καταναλωνεις γυρω στις 500 θερμιδες παραπανω λογω του θηλασμου.. αυτο αντιστοιχει σε περιπου 1 ωρα συνεχομενο κολυμπι ή 1 ωρα περπατημα..οπως βλεπεις η προσπαθεια που καταβαλλει ο οργανισμος ειναι πολυ μεγαλη.. μηπως δεν τρως σωστα? μηπως κανεις διαιτα ενοψη καλοκαιριου? μηπως δεν πινεις πολλα υγρα? ειναι κι αυτοι λογοι για τους οποιους μπορει να αισθανεσαι αδυναμια..

83hKp3.png

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις κ την αμεση ανταποκριση!Συμπληρωματα παιρνω γιατι μου το ειπε ο γυναικολογος δεν ηξερα οτι δεν ειναι σωστο.δεν τα ριχνω στο θηλασμο απλα ψαχνω να βρω τι μου συμβαινει,δεν θα τον εκοβα για κανενα λογο αν αυτο καταλαβατε.Νιωθω τρομερη εξαντληση κ δεν ξερω που να απευθυνθω,μαλλον απο ενα παθολογο θα ξεκινησω για εξετασεις.Η αληθεια ειναι οτι δεν τρεφομαι πολυ σωστα αλλα αυτο γινοταν απο την αρχη.Αυτη τη στιγμη εχω υποθερμια 35.5 και νιωθω ζαλαδες.:?

as1cJKk07fD0000MjcwZHwwMDAxODcwZHwmIzkzMjsmIzkyNzsgJiM5MTM7JiM5MzE7JiM5MzI7.gif

Διαφημίσεις

σιγουρα να το κοιταξεις και αμεσα μαλιστα, ειδικα αν εισαι μονη σου με το μωρο πολλες ωρες (και σου συμβει κατι, μια κοπωση-λιποθυμια..) και δεν ειναι κανεις εκει να βοηθησει. ενας παθολογος θα σε βοηθησει σιγουρα..