Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ως ποτε θα πρεπει να καθομαι διπλα του για να κοιμηθει???????????

Εχουμε κλεισει τα 3 πια! Μηπως ηρθε η ωρα να τον αφησω να κοιμηθει μονος του? Και αναρωτιεμαι... Ποσες ωρες αραγε θα χρειαστει να τον αφησω να κλαψει..ποσες φορες θα βγαινει απο το δωματιο κι εγω θα πρεπει να τον ξαναστελνω μεσα? Ποσο δυσκολο σας ηταν και πως τα καταφερατε? Ειμαστε στη φαση που προσπαθουμε να τον κανουμε να κοιμηθει στο κρεβατι του γιατι ακομα κοιμαται στο δικο μας. Ξαπλωνουμε μαζι..βλεπουμε ενα παραμυθακι, και μετα απο 2 ωρες πανω κατω τον παιρνει ο υπνος κι εγω σιγα σιγα σηκωνομαι.. Μηπως ειναι καλη ευκαιρια αποψε που θα τον βαλω στο κρεβατι του να φυγω κι εγω? Η μηπως θα του πεσει βαρυ? Και μονος στο δικο του κρεβατι, και χωρις τη μαμα διπλα του? Δε ξερω τι θα κανω. Εχω κουραστει ομως..και τι δε θα δινα για να τον βαλω στο κρεβατακι του μια νυχτα, να του διαβασω ενα παραμυθακι, να του πω οτι τον λατρευω και θα ειμαι κοντα του και απλα να φυγω απο το δωματιο για να κοιμηθει.... Τις συμβουλες σας σας παρακαλω!!!!

Διαφημίσεις

Εχουμε κλεισει τα 3 πια! Μηπως ηρθε η ωρα να τον αφησω να κοιμηθει μονος του? Και αναρωτιεμαι... Ποσες ωρες αραγε θα χρειαστει να τον αφησω να κλαψει..ποσες φορες θα βγαινει απο το δωματιο κι εγω θα πρεπει να τον ξαναστελνω μεσα? Ποσο δυσκολο σας ηταν και πως τα καταφερατε? Ειμαστε στη φαση που προσπαθουμε να τον κανουμε να κοιμηθει στο κρεβατι του γιατι ακομα κοιμαται στο δικο μας. Ξαπλωνουμε μαζι..βλεπουμε ενα παραμυθακι, και μετα απο 2 ωρες πανω κατω τον παιρνει ο υπνος κι εγω σιγα σιγα σηκωνομαι.. Μηπως ειναι καλη ευκαιρια αποψε που θα τον βαλω στο κρεβατι του να φυγω κι εγω? Η μηπως θα του πεσει βαρυ? Και μονος στο δικο του κρεβατι, και χωρις τη μαμα διπλα του? Δε ξερω τι θα κανω. Εχω κουραστει ομως..και τι δε θα δινα για να τον βαλω στο κρεβατακι του μια νυχτα, να του διαβασω ενα παραμυθακι, να του πω οτι τον λατρευω και θα ειμαι κοντα του και απλα να φυγω απο το δωματιο για να κοιμηθει.... Τις συμβουλες σας σας παρακαλω!!!!

Μάλλον καθυστέρησες πολύ να τον βαλεις να κοιμηθεί μόνος του και ίσως να έχεις μια δυσκολία. Αλλά θα πρέπει να το πάρεις απόφαση και να τον αφησεις μόνο του να κοιμηθεί. Εμένα και τα δυο παιδιά μου γυρω στο χρονο κοιμουνται μόνα τους και μαλιστα τα εχω και στο ίδιο δωματιο και το ένα είναι 2,5 και το άλλο 15 μηνων. Διάβασε αν θες το βιβλιο Κοιμησου Παιδί μου, εκδ. Πατακη. Εχει βοηθησει πολλές μαμαδες. Παντως αν τον αφησεις μόνο του, μην τον εγκαταλείψες για πολυ ωρα, στην αρχη. Το φανταζεσαι ότι θα κλάψει στην αρχή,άλλά θα πρέπει να είσαι σταθερη στην απόφαση σου για να τα καταφερεις σύντομα. Να δεις που θα τα καταφερεις, αρκει να το αποφασίσεις.!!

Good luck:wink:

pQ97p3.png0YzPp3.png

Εγώ δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλές, γιατί εμένα είναι πάνω από 3,5 και ακόμα κάθομαι και περιμένω πότε θα κοιμηθούν, μπορεί να μας πάρει από 1 ώρα μέχρι και 2 και βάλε.....

Απλά δεν μπορώ να αντέξω το κλάμα και τα παρακάλια τους, οπότε, προς το παρόν δεν κάνω τίποτα. Είναι και 2 και θα γίνει μεγάλο πανηγύρι αν τις αφήσω να κλαίνε....

Τι στο λύκο, δεν θα μεγαλώσουν?

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Αν βρειτε κατι που δουλευει χωρις κλαμματα ομως, σας παρακαλω κι εγω θελω να το μαθω γιατι κι εμεις μια απο τα ιδια. Κοιμομαστε μαζι και αν δεν ειμαι εγω γινεται χαμος. Ουτε τον μπαμπα της δεν θελει. Μονο εμενα. Και η υποθεση υπνος μας παιρνει μια με μιαμιση ωρα καθε βραδυ....

6e27704b68.png

1ce464eb8b.png

Διαφημίσεις

Ομοιοπαθούσα κι εγώ με ένα παιδί που από πάντα με ταλαιπωρούσε με τον ύπνο.

Πριν από ένα χρόνο όμως και κατά τη μετάβαση από την κούνια στο κρεβατάκι της, της είπα ότι τώρα είναι μεγάλο παιδί τώρα και πρέπει να κοιμάται μόνη της. Της συνέδεσα και την ενδοεπικοινωνία και της είπα ότι να ανοίγω τώρα το κουμπάκι και όποτε κι αν φωνάξεις θα σε ακούσω και θα έρθω.

Στην αρχή όντως κάθε τρεισ και λίγο με φώναζε και πήγαινα μέσα και της έλεγα "είδες που σε άκουσα? δεν είσαι μόνη σου. δίπλα είναι η μανούλα."

Σιγά-σιγά και μετά από 2-3 μήνες άρχισε να κοιμάται πιά μόνη της.

Της διαβάζω παραμύθι, της λέω ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, τη σκεπάζω, τη χαιδεύω και λιγάκι και φεύγω.

Για δοκίμασε θα έλεγα κι εσύ με πολύ πολύ κουβέντα και μικρά βηματάκια κκάθε φορά!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

εμενα κοριτσια ο μικρος κοιμαται μονος του στο κρεβατι - το οποιο εχει ακομα καγκελα - αφου πιει το γαλα του και μου δωσει το μπιμπερο...φευγω απο το δωματιο λεγοντας του "τωρα θα κανεις νανι, κλεισε τα ματακια και νανι, μην σηκωθεις!" με δυνατη καθαρη φωνη!!το φωτακι αναμμενο και η μουσικη να παιζει!! απο το σαλονι του ξαναλεω...."κανε νανι" τοσες φορες οσες χρειαστουν....ε...και καποια στιγμη κοιμαται!!! αααα....και πριν μπει στην κουνια του πεταει μεσα ...ο,τι εκεινος νομιζει οτι θα παιξει.... αμαξακια....κουταλια ...καπακια....ο,τι φανταστειτε τα οποια με τροπο του τα παιρνω!!

υπαρχουν και φορες που εχω αναγκαστει να ξαπλωσω μαζι του στην κουνια....αλλα κυριως κοιμαται με τον τροπο που σας εγραψα.

μεχρι 10 μηνων κοιμοταν στο διπλο μαζι μας....απο τοτε μεχρι και σημερα μονος του!!

τα καγκελα πως θα τα βγαλω??? απο την μια μερια του κρεβατιου παει στην αλλη....κοιμαται "ατσουμπαλα".

Κι εγώ στο κλαμπ!

4,5 ο μεγάλος 2+ η μικρή και κάθομαι μαζί τους για να κοιμηθούν.

Νομίζω πάντως ότι το κλαμα δεν είναι λύση...

Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ από τη στιγμή που κλείνουμε το φως να μην βρίσκομαι κόντα στο κρεβάτι κανενός. Ή κάθομαι στο πάτωμα στη μέση αλλά μακρυά τους ή τριγυρίζω στο δωμάτιο και ψευτοταχτοποιώ. 1-2 μέρες τώρα ψιλοβγαινω από το δωμάτιο για να πάρω ή να αφήσω κάτι και ξαναμπάινω γρήγορα.

Κάποια γκρίνια έχουμε δε λέω, αλλά σίγουρα όχι κλαματα. Ελπίζω μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι να τα έχω καταφέρει.

Για το πόση ώρα τους πένρει να κοιμηθούν πάντως εγώ έχω καταλήξει ότι είναι κυρίως θέμα της στιγμής. Αν δεν νυστάζουν ή είναι πάααρα πολύ κουρασμένα αργούν πολύ. Πρέπει να παρατηρούμε και βρίσκουμε την καλύτερη ώρα για να κάνουμε τη διαδικασία. Και ολόκληρη η ρουτίνα (πχ μπάνιο, δόντια, τσίσα, παραμύθι, σβήνουμε φως) στάνταρ χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα

KbCJp2.pngEYukp3.png

Ο δικός μου είναι 28 μηνών.Μέχρι 17 μηνών κοιμόταν στο δικό μας κρεβάτι κ μετα τον μετεφερα στο δικό του.Αυτό είχε σαν συνέπεια να ξυπνάει 20 φορές το βράδυ κ να τον χα'ι'δευω για να ξανακοιμηθει..

Μετά αρχισα να τον βάζω στην κούνια του,αλλά επειδή δεν ηθελα να τον αφήσω να κλάψει,του έλεγα οτι κ εγω θα κοιμηθώ δίπλα του κ του κρατούσα το χερι ανάμεσα απο τα κάγκελα μέχρι να αποκοιμηθεί.Μ' αυτο τον τρόπο γλυτωσαμε κάποια βραδυνά ξυπνήματα,οχι όλα όμως γιατι ακόμα έψαχνε το χέρι μου!Συν οτι εγω πιανόμουν στο πάτωμα ακομα κ μια ωρα μέχρι να κοιμηθεί..

Τον προηγούμενο μήνα ομως πήγα στο γυναικολόγο(διέννυα τον εκτο μηνα της εγκυμοσύνης μου).Εκει ο γιατρός με ενημέρωσε οτι λόγω κούρασης κ βάρους,χωρίς να μπω σε λεπτομερειες,ειναι επικίνδυνο πλέον να χασω το παιδι.Μου συνέστησε λοιπόν κρεβάτι,ξεκούραση κ ουτε το ελάχιστο βάρος.Όπως καταλαβαίνετε,η κούνια πια έπρεπε να καταργηθεί.Κ μαζί με την κούνια έπρεπε να καταργηθεί κ το ''χέρι'' ,γιατι οταν θαρθει το μωρό,που θα το αφήνω για να κοίμιζω τον μεγαλο 1 ωρα το μεσημέρι κ 1 το βράδυ?Θα το παίρνω μαζι μου στο πάτωμα? :))

Ήξερα οτι πρεπει να γίνει "ή τώρα ή ποτέ" κ αυτό σήμαινε οτι θα ειχαμε κλαμματα..Προσπάθησα να του το κάνω οσο πιο ανόδυνο γινόταν..Εκανα την αλλαγή μεσημέρι.Συνέδεσα την όλη διαδικασία με το πρώτο μπάνιο που περίμενε όλο το Χειμώνα.οτι κ καλά τωρα ειναι μεγάλο παιδι,κ έμαθε να κολυμπάει,κ θα πηγαίνουμε για μπάνια,κ θα φτιαξουμε κ το κρεβατι για τα μεγάλα παιδιά,σαν του μπαμπά κ της μαμάς,θα χει κ το δικο του κομοδινο σαν τα δικά μας,κ θα κοιμάται μονος του όπως η μαμά κ ο μπαμπάς,τωρα που είναι μεγάλο παιδι!Του τα λεγαμε ξανά κ ξανά,σαν κατόρθωμα κ αυτός ολο περηφάνεια κ γέλια!

Γυρίσαμε λοιπόν απο το μπάνιο που είχαμε περάσει τέλεια.(φρόντισε ο άντρας μου να τον κουράσει,ναρθει πιο εύκολα ο ύπνος μετα!)Τον έβαλα να συμμετέχει στο στήσιμο του κρεβατιού,με τα δικά του κατσαβιδάκια(κατι που του αρεσει)φροντίζοντας να του υπενθυμίζω το πόσο μεγάλωσε κι βοηθάει το μπαμπά κ θα κοιμηθεί μόνος σα μεγάλο παιδι κτλ.Στρώσαμε μαζί το καινούργιο σεντόνι με αυτοκινητάκια που τα λατρεύει,βάλαμε στο κομοδίνο τις πετρουλες απτη θάλασσα,τη φωτογραφία μαμά-μπαμπα,πιπιλα,αυτοκινητακι, ο,τι ήθελε.διαβάσαμε το αγαπημένο του παραμύθι(3-4 φορές)κ ήρθε η ώρα! Του λέω λοιπόν

-Για να δω τώρα,μπορείς να ανέβεις μόνος σου? Μπράβο,μα τι καλό παιδί! Τώρα θα κάνεις νάνι σα μεγάλο παιδι μονος σου,κ η μαμά στο δικό της κρεβάτι,στο δίπλα δωμάτιο.Όταν θες κάτι θα φωνάξεις κ η μαμά θα έρθει.Φιλάκι. Ξάπλωσε τώρα,κλείσε τα ματάκια,κανε νάνι κ θα ξανάρθει η μαμά.

Έκλαψε 2-3 φορές,πήγα,το χαιδεψα στη πλατούλα,τουπα με ψιθυριστή φωνή "κάνε νάνι κ η μαμά θα ξανάρθει" κ βγήκα χωρις να τον αφήσω να μου πιάσει το χέρι.Τα πράγματα ηταν πιο δύσκολα το βράδυ που έκλαιγε κοντα μισή ώρα!Πήγα κ εγω να εφαρμόσω το βιβλίο στην αρχη,να καθυστερω να γυρίσω,τελικά το άλλαξα κ πήγαινα κάθε 3 με 5 δεπτερόλεπτα!Εμπαινα κ έβγαινα δηλαδη!Αλλά στα υπόλοιπα ήμουν σταθερή.Δε τον άφησα να μου πιάσει το χέρι,δε τον κοίταζα στα μάτια μη δει τη λύπη μου,τον ξάπλωνα,του λεγα με σταθερη φωνή "νάνι,κάνε νάνι κ θα ξανάρθω" κ έφευγα κατευθείαν.Το έκανα αμέτρητες φορές ώσπου άρχισε να ηρεμεί,με φώναξε άλλες λίγες με κενά διαστήματα(χωρις κλάμα δηλ.ανάμεσα).Πήγα σε όλες κατευθείαν.Τελικά κοιμήθηκε.

Το δεύτερο βράδυ έκλαψε ελάχιστα(πάλι έμπαινα κ έβγαινα)κ το τριτο σχεδον καθόλου.Τώρα πλεον μετά το παραμυθάκι πηγαίνει τρέχοντας μόνος του,κ το πιο κουφο;χαρούμενος!! Ναι,ούτε εγω το περίμενα!μαλλον για να ακούσει το μπράβο! Κ το ακόμα πιο αναπάντεχο:Δε ξυπνάει τα βράδια! Επιτέλους κοιμόμαστε ολοι μετά απο 2,5 χρόνια! Μια κουβέντα δηλαδή γιατι εγω τώρα στον εβδομο μηνα με τις αυπνίες κ την κοιλια..

Ξέρω οτι εγραψα παρα πολλά αλλά ο ύπνος είναι ενα θέμα που μας είχε ταλαιπωρήσει πολύ κ σας καταλαβαίνω.Πιστεύω όμως οτι πρέπει να προσπαθήσετε να μαθουν τα παιδάκια σας να κοιμουνται μόνα τους,θα τα βοηθήσει να ξανακοιμουνται μονα τους οταν ξυπνάνε κ να είναι πιο ξεκουραστα κ χαρούμενα την ημέρα.Εμείς είδαμε μεγάλη διαφορά κ την ημέρα.Οντως θα ταλαιπωρηθεί το μικρό 2-3 μέρες αλλά αξιζει για όλες τις υπόλοιπες μέρες.Η κάθε μια θα βρει το δικο της τρόπο,με βάση το ένστικτό της κ την αγαπη της..κ εγω αναγκαστικά αυτό έκανα.

Ευχομαι κουράγιο κ καλή τυχη σε όλες!

nmZKp3.png?nmOvssxvBcEop3.png?V8tGDx3G

Τζιφος... αφου του πηραμε τα ψαρακια που ηθελε για να κοιμηθει στο κρεβατι του, αφου πηγαμε στη θαλασσα ολο το απογευμα για να κουραστει και να κοιμηθει πιο ευκολα, κια ενω ολη την ημερα ηταν ενθουσιασμενος που αποψε θα κοιμοταν στο "μεγαλο" κρεβατι του, μολις εφτασεε η ωρα για υπνο μουλαρωσε και δε δεχοταν με τιποτα να παει στο κρεβατι του. Μου ζητουσε να παμε στο κρεβατι μου να δει ενα dvd και οταν τον παρει ο υπνος να τον παρει ο μπαμπας και να τον παει στο κρεβατι του. Δεν αντεξα τα κλαματα του και ετσι εγινε. Περιμενω τωρα να τον παρει καλα ο υπνος για να τον στειλουμε στο κρεβατι του.. Αντε να δουμε...

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαινω κοπελα μου , ειχαμε και εμεις το καλομαθημενο μας εως τα 4 και κατι ψηλα να κοιμαται μαζι μας . Εμεις αρχησαμε μετα το χρονο να τον περνουμε μαζι μας και τελικα ριζωσε η συνηθεια . Το πως κοιμομασταν οταν μεγαλωσε ???? ρωτηστε τον καιμενο αντρα μου (ειχε προτιμηση ο πιτσιρικας στην πλευρα του αντρα μου , οχι οτι δε με βολευε εμενα γιατι κοιμομουνα ) σεξ ???? το μεσημερι βαζοντας καμια ταινια στα παιδια και τρεχοντας . Μεχρι που μια μερα αφου κοιμηθηκε στον καναπε ο μικρος και λεω "δεν τον βαζω στο κρεββατι του ?" και τον εβαλα , απο εκει και περα κοιμαται καθε μερα εκει , ειχαμε λιγο γκρινια στην αρχη αλλα τελικα το πηρε αποφαση και τωρα δεν το θελει καν να κοιμηθει μαζι μας (βρηκε τη βολη του ) . Εχει καινουργι κρεββατι ο δικος σου ?ισως αμα κανατε μια μικρη ανακαινηση στο δωματιο του πειθοτανε και κοιμηθει εκει , παντως πιστεψε με ειναι πολυ πολυ καλύτερο για το παιδι και σιγουρα για τους γονεις . Τη μικρη μας δεν την πηραμε ποτε μαζι μας , εμαθε απο νεογενητη να κοιμαται μονη της και δεν αλλα3ε ποτε αυτο , κοιμαται σε κανονικο κρεββατι και οχι κουνια απο 19 μηνων και τις αρεσε παντα που εχει το χωρο της , αμα ειναι αρρωστη παντα πηγαινε ο αντρας μου και κοιμοτανε μαζι της οποτε την ειχαμε υπο ελεγχο για εμετους κτλ .

QRyOp2.png

Κι εμείς στο club!

28 μηνών και κοιμόμαστε ακόμη μαζί στον καναπέ του σαλονιού και μετά τον μεταφέρουμε στο κρεββάτι του…να πω την αλήθεια εγώ φταίω!!!

Εκείνη η ώρα που κάνουμε αγκαλίτσα και μου λέει : Μαμά!!! Και κάνουμε χαδάκια είναι το καλύτερο μου!

Παλιότερα η διαδικασία μας έπαιρνε μέχρι και δίωρο . Κόψαμε το μεσημεριανό ύπνο και τώρα 8μιση με 9 το αργότερο, μπάνιο , γάλα και νάνι.Είναι "ψόφιος" στην κούραση και σε 10 λεπτά είναι έτοιμος για μεταφορά.

Θέλω να το κόψω μάλλον μέσα στο καλοκαίρι…θα δείξει!

Edit: Το έχω το βιβλίο που αναφέρθηκε και το έχω διαβάσει αλλά μου φάνηκε ανέφικτο να το εφαρμόσω , πρώτον διότι δεν θέλω να αφήνω το παιδάκι μου να κλαίει και δεύτερον όταν κάποιες φορές τυχαίνει να τον πηγαίνω στη μαμά μου να κοιμηθεί (1-2 φορές το δίμηνο), το βιβλίο γράφει ότι θα έπρεπε κι εκεί να εφαρμοστούν τα ίδια, άρα άκυρο. Κάθε μια μας ξέρει για το παιδάκι της το καλύτερο,έχω ακούσει ότι πολλές μαμάδες βοηθήθηκαν από το βιβλίο, απλά δεν είμαι μία από αυτές.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Με το να ξεκινατε να κλαιει και να υποχωρεις σιγουρα καλο δεν γινεται.

Καπου εχω γραψει την γνωμη μου .

Ξεκινας να εισαι διπλα του μεχρι να τον παρει ο υπνος στο κρεβατι του. Αυτο για να συνηθισει το κρεβατι του. Μετα απο μερικες μερες ξεκινας το τροπαρι να τον βαζεις να κοιμηθει στο κρεβατι του και να λες κανω κατι και ερχομαι . Θα πηγαινεις παντα τον 1ο καιρο (θα περιμενει). Μετα απο λιγο θα κοιμαται στην αναμονη :lol::lol: μονος του:wink:

Δες αυτο ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ .

και αυτο βοηθεια καλες μου μανουλες!

Ειναι για μικροτερα παιδακια αλλα πιστευω ιδια πανω κατω ειναι τα πραγματα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Δεν το πιστευω αυτο που εγινς σημερα!!!

Ξυπνησαμε το πρωι, πηγε στον παιδικο σταθμο κι εγω με τον αντρα μου ξεκινησαμε για μια παραλια γυρω στο μισαωρο και κατι απο το σπιτι μας. Ειπαμε στη πεθερα μου να παει να τον παρει, να τον παει στο χωριο και αν μπορεσει να δοκιμασει να τον κοιμησει εκει. (Γιατι δε θυμαμαι αν το εχω αναφερει, ο κυριος δε κοιμαται εδω και ενα χρονο πουθενα αλλου εκτος απο το σπιτι μας και με κανεναν αλλο εκτος απο τη μαμα η τον μπαμπα!)

Στις 15,00 η ωρα που λετε μας πηρε η πεθερα μου και μας ειπε οτι ο Τασος κοιμαται μια χαρα και μαλιστα εκανε και μπανιο και ελουσε και τα μαλλακια, (τα οποια μαλλακια στο σπιτι για να τα πλυνουμε γινεται μαχη καθε φορα. Μεχρι και εμετο κανει απο το κλαμα!)

Ρε παιδι μου λεω, ειναι δυνατον??? Δε μπορω να σας πω τι εχω παθει απο τη χαρα μου! Αυτο σημαινει οτι κι ας μη καταφερω να τον στειλω στο κρεβατι του ακομα, -που θα το καταφερω κι αυτο-, τουλαχιστον θα μπορω να τον στελνω στο χωριο μια φορα το μηνα να βγω κι εγω η χριστιανη να πιω ενα ποτακι με τον αντρα μου!!!

Τα παιδιά αλλάζουν μεγαλώνοντας, όχι απαραίτητα γιατί εμείς κάνουμε ή δεν κάνουμε κάτι. Το να μην κοιμάται αλλού και με κανέναν άλλον δείχνει -μάλλον- κάποια ανασφάλεια την οποία πιθανότατα ξεπέρασε.

Πάντως, το τι κάνει πχ με τη γιαγιά του δεν έχει να κάνει με το τι κάνει όταν είστε εσείς. Οι συνήθειες είναι πολύ ισχυρό πράγμα για τα παιδιά.

Για τη δική μου ιδιοσυγκρασία αυτά που γράφει η elenik παραπάνω μου ταιριάζουν πολύ.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγω συμφωνω απολυτα με την elenik.. Αλλα και με ολες σας. Απλα στη πραξη ειναι πιο δυσκολο το πραγμα... Δεν εχω δυναμη να τον αφησω να κλαιει πολυ ωρα αλλα ξερω οτι ειναι η μονη λυση!Ελπιζω να βρω συντομα τη δυναμη που χρειαζομαι. Εξαλλου η αγαπη δενν ειναι να του δινω ο,τι ζητα...

Δεν συζηταω καν να το αφησεις να κλαιει (απαπα).

Αυτο που εννοω ειναι οτι νοιωθω οτι πολλες φορες (μην πω παντα) τα παιδια μου με διαβαζουν.

Δεν ξερω αν ειναι που βλεπουν το ματι να γυαλιζει :lol: αλλα οταν πω κατι και πραγματικα το εννοω , το πιανουν το μηνυμα

Το αγαπη ειναι να του δινεις ΟΤΙ ζητα ειναι μεγαλο κεφαλαιο rena95. Και πια καταληγω πως οχι απολυτα. Αγαπη ειναι να του χαραζω σωστο μονοπατι να πατησει γεματο με αγαπη και αγκαλιες .

(αλλα η αναλυση δεν ειναι για αυτο το ποστ)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Αγαπη ειναι να του χαραζω σωστο μονοπατι να πατησει γεματο με αγαπη και αγκαλιες .

(αλλα η αναλυση δεν ειναι για αυτο το ποστ)

Ποσο καιρο ειχα να ακουσω κατι τοσο γλυκο... Σε παρακαλω ανοιξε ενα τετοιο θεμα...

Εχεις απολυτο δικιο..απολυτο δικιο!

Καλημερα!!!

εμενα το βραδυ κοιμαται σχεδον αμεσως, βεβαια ξαπλωνω κι εγω μαζι της και της λεω ενα παραμυθακι ή "συζηταμε" διαφορα βαζοντας στην κουβεντα ηρωες των παραμυθιων που της αρεσουν, αλλα το μεσημερι ειναι πραγματικο μαρτυριο! ενω στην πεθερα μου καθεται σουζα κ μολις της πει κοιμησου κοιμαται ή εστω καθεται στο κρεβατι χωρις να βγαζει μιλια, μ εμενα ειναι αλλιως. αν ειναι κουρασμενη θα κοιμηθει, αλλιως θελει να παιξουμε, να χορεψουμε , να ζωγραφισουμε κλπ, βεβαια δν με πειραζει τοσο το οτι δεν κοιμαται αν δε νυσταζει, ειδικα αν εχει κοιμηθει μεχρι τις 10 το πρωι, αλλα πιο πολυ με ενοχλουν τα σχολια της πεθερας μου -ειναι απο κατω και την ακουει.

αυτο που μ αρεσει ομως πιο πολυ ειναι οταν καμια φορα ξυπναει πριν απο μας ειδικα τις κυριακες που δε δουλευει ο αντρας μου, ερχεται στο κρεβατι μας καθεται αναμεσα και μας περνει αγκαλια κ τους δυο. ειναι η πιο γλυκια στιγμη με το ζουζουνι

• 3 weeks later...

Γεια σας!

Επαναφερω το θεμα καθως εχουμε νεοτερα απο το μετωπο!

Πεμπτη βραδυ, αποφασισαμε να βαλουμε τα δυνατα μας και να τολμησουμε να τον βαλουμε στο κρεβατι του για υπνο.

Στην αρχη, οταν του το ειπαμε δεχτηκε. Μολις τον εβαλα στο κρεβατι του ομως ξεκινησε το μαρτυριο... καθησα διπλα του σε μια καρεκλα τον καληνυχτησα, του εξηγησα οτι αυτο ειναι το κρεβατι του και εδειξα οτι ειμαι αποφασισμενη να τον κοιμησω εκει. Το κλαμα του και τα λογια που μου ελεγε με πεθαναν! Για 2 ωρες δε σταματησε να κλαιει! Στην αρχη ψευτικα και με νευρα, μετα με παραπονο και πολλα δακρυα, μετα με ουρλιαχτα.... Ουτε μια φορα ομως δε σηκωθηκε απο το κρεβατι. Παρα καθοταν εκει και με παρακαλουσε να τον παω στο δικο μας για να κοιμηθει. Ενας Θεος ξερει που βρηκα τη δυναμη και δεν το εκανα! Αλλα την βρηκα! Μετα απο 2 ωρες κοιμηθηκε στο κρεβατι του... Ξυπνησε μεσα στη νυχτα, πηγε ο αντρας μου, τον χαιδεψε λιγο και ξανακοιμηθηκε. Το πρωι γυρω στις 08,00 ηρθε μονος του στο κρεβατι μας και ξαπλωσε εκει μεχρι τις 10,00 που ξυπνησε. Το επομενο βραδυ, μολις του ειπα οτι θα κοιμηθει ξανα στο κρεβατι του, αντεδρασε παλι και δεν ηθελε. ετοιμαστηκα για αλλη μια δυσκολη βραδια, αλλα μεσα σε ενα τεταρτο ειχε κοιμηθει!

Δεν το πιστευα! Η αληθεια ειναι βεβαια πως ξαπλωσα κι εγω διπλα του μεχρι να αποκοιμηθει. Ξερω οτι ειναι λαθος αλλα δε μπορουσα να τον ακουω αλλο να κλαιει..

Τελος παντων, νομιζω οτι καναμε ενα μεγαλο βημα! Πιστευω οτι καθε βραδυ θα ειναι και καλυτερα τωρα που εγινε η αρχη... Ελπιζω εστω...

Οτι πρωτη φορα σημερα, απο τοτε που γεννηθηκε, κοιμηθηκε στη μαμα μου πως σας φαινεται???????????????????????????????????????

Πηγαμε το μεσημερι να φαμε, κι οταν ηρθε η ωρα να φυγουμε, πηρε σεντονι, μαξιλαρι και μας λεει εγω θα κοιμηθω εδω!!! Βγηκε μας χεραιτησε, κι αυτο ηταν!!!!! Μεχρι τωρα δε με εχουν παρει τηλεφωνο να παω να τον παρω! Τι γινεται????

Εγώ τη βάω για ύπνο, κάθομαι λίγο και μετά της λέω "Αγάπη μου πάω λίγο μέσα κι αν με χρειαστείς έρχομαι" και την παιρνει ο ύπνος. Αργησαμε κι εμεις πολυ να ερθουμε σ'αυτο το σημειο και παλι πολλες φορες μου λεει οτι θελει παρεα γιατι φοβαται τις σκιες που κανει το φωτακι στο ταβανι.

Αχ.. μακαρι να το καταφερω κι εγω αυτο συντομα.. Ειναι δυσκολο να κανω πως κοιμαμαι διπλα του μεχρι να τον παρει ο υπνος.. Ασε που τις περισσοτερες φορες με εχει παρει εμενα ο υπνος πρωτη!! Τουλαχιστον, οταν κοιμομασταν στο κρεβατι μου, εβλεπα και λιγο τηλεοραση και περνουσε η ωρα μεχρι να κοιμηθει..Τωρα αντε κατσε χωρις να μιλας και χωρις να βλεπεις τιποτα, κανα δυο ωρες.. ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ.. ΟΧΙ!!!!! Αφου καταφερε να κοιμηθει στο κρεβατι του εστω και μα μενα μαζι του, ολα θα ερθουν με την ωρα τους. Καταλαβα επιτελους οτι ως γονεις μπορουμε να κανουμε πολλα περισσοτερα πραγματα απο οτι πιστευουμε, αν εχουμε υπομονη, επιμονη και σταθεροτητα σε αυτα που λεμε!

Κι εγώ στη μεγάλη έκανα αυτό που λεν κάποια κορίτσια παραπάνω. Όταν ήταν σχεδόν 2,5 χρονών μετά το παραμύθι σβήνουμε τα φώτα και της λέω ότι κατουριέμαι πάρα πολύ και πρέπει να πάω στην τουαλέτα. Μετά από λίγο με φωνάζει, μπαίνω μέσα της λέω ότι έχω κάτι ακόμη να κάνω κ.λ.π.

Ετσι, μέσα έξω μας πήρε περίπου 10 μέρες και ξεμπερδέψαμε. Να πω την αλήθεια δεν τόλμησα να της κάνω συζήτηση του στυλ "είσαι μεγάλο κορίτσι, θα κοιμάσαι μόνη σου κ.λ.π." Βασικά δεν της είπα τίποτα. Απλώς άρχισα να αραιώνω. Παραδόξως, δεν είχαμε δράματα. Βέβαια, δεν της έλεγα "όχι", απλώς είχα τοοοοοσες πολλές δουλειές εκείνη την ώρα. Μήπως είμαι πολύ κότα τελικά :lol::lol::lol:

Στην μικρή ακόμη κάθομαι δίπλα της και της κρατάω το χέρι. Υπολογίζω ότι σε λίγο καιρό που θα υπάρχει πεδίο συνεννόησης θα κάνω το ίδιο. Βλέπουμε.

• 1 month later...

Με βάζει σε μεγάλη σκέψη αυτό το θέμα του ύπνου και θα ήθελα την γνώμη σας. Έχουμε περάσει απο πολλές φάσεις. Μέχρι πρίν κανένα ενάμιση μήνα (μετά πήγαμε διακόπες κ χαλάσαμε) κοιμόταν μόνη της στο κρεβατάκι της. Χαιρετούσε τον μπαμπά της και χωρίς κλάματα κ ιστορίες κοιμόταν. Απο τότε θέλει να κοιμάται ή στον καναπέ όπως κάνει στις γιαγιάδες (αλλα εγώ σπίτι μας δεν την αφήνω) ή στο μεγάλο κρεβάτι που έχω στο δωμάτιο της αλλα με τίποτα στην κούνια της. Μήπως ήρθε η ώρα να την αλλάξω κρεβάτι? Απο τότε έχουμε κοιμηθει περίπου 4-5 φορές μόνη της στην κούνια με ψιλοκλάματα (δεν μπορώ να την ακούω να κλαίει). Απο την άλλη όμως αν την βάλω στο μεγάλο κρεβάτι θέλει οπωςδήποτε κ ένα μας να ξαπλώνει εκει κάτι που θέλω να αποφύγω. Μα γιατι χαλάσαμε έτσι?? Τι να κάνω βρε παιδιά?

Εχθές κοιμήθηκε μόνη της στην κούνια αφού φρόντισα να την κουράσω αρκετά, με κλάματα 1 λεπτού. Ξύπνησε κατα τις 3 μιση και μου ζητούσε να την πάω στο μεγάλο κρεβάτι (και το έκανα:oops:). Παλιά κοιμόταν 9 η ώρα μόνη της και τώρα πιάνουμε 10.30 με 11...