Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νεαρή μητέρα - Μήπως κάνω λάθος;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Είμαι 23 χρονών και αν και έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου εδώ και 2 χρόνια, δεν έχω καταφέρει να βρω μια καλή δουλειά και οι μισθοί μας είναι πολύ χαμηλοί. Παρόλα αυτά, και εγώ και ο σύντροφος μου επιθυμούμε σαν τρελοί να κάνουμε παιδάκι. Δεν δίστασα ποτέ λόγω της ηλικίας μου και ούτε θέλω να περιμένω περισσότερο. Νιώθω πολύ έτοιμη ν γίνω μαμά. Ο κόσμος όμως λέει πολλά και καμιά φορά επηρεάζομαι. Χθες ένας φίλος μας κυριολεκτικά μου έκανε επίθεση όταν του είπα ότι θέλουμε να γίνουμε γονείς. Με αποκάλεσε εγωίστρια και ελαφρόμυαλη διότι δεν έχω καλή δουλειά και δεν σκέφτομαι το μωρό μου παρά μόνο τις δικές μου ανάγκες. Δεν το είχα δει ποτέ έτσι. Τελικά μήπως όμως κάνω λάθος και δεν το βλέπω;

Διαφημίσεις

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

καλα και αν δηλαδη δεν βρεις ποτε δουλεια με μεγαλες απολαβες θα πει αυτο οτι δεν πρεπει να κανεις παιδι? νομιζω οτι υπερβαλλει ο "φιλος" σας. ενταξει δεν σε πηραν βεβαια και τα χρονια ,εισαι μικρουλα αλλα οχι και τοσο μικρη ωστε να κρινει καποιος αυτη σου την επιθυμια τοσο αυστηρα. ποσο χρονων ειναι ο υποψηφιος πατερας?

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος...........Στα 23 μου εμεινα εγκυος με τον τοτε συντροφο μου,τωρα αντρα μου!Εχω μια υπεροχη μπουμπου 2.5 χρονων και μια οικογενεια που πολυ ισως να ζηλευαν!!!!(οσο εγωιστικο και αν ακουγεται).

Εσεις και μονο εσεις γνωριζεται τι ειναι το καλο για σας!Το οικονομικο ειναι σιγουρα ενα θεμα αρκετα σοβαρο!Τα παιδακια εχουν αρκετα εξοδα αυτο ειναι σιγουρο!Ομως θελουν και πολυ αγαπη και υπομονη για να μεγαλωσουν!Σου ευχομαι τα καλυτερα!καλημερα!

και πιο ειναι το οικονομικό "οριο" που δινει ο φιλος σας?:evil::evil::evil:

το οικονομικο δεν εχει να κανει με την ηλικία. Στις μέρες μας ποιος θεωρει τον εαυτο του εξασφαλισμενο οικονομικά?

τα παιδια χρειαζονται αγάπη και υπομονή που σίγουρα οι πιο νεοι γονεις διαθέτουν σε ένα καλο απόθεμα.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας. Είμαι 23 χρονών και αν και έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου εδώ και 2 χρόνια, δεν έχω καταφέρει να βρω μια καλή δουλειά και οι μισθοί μας είναι πολύ χαμηλοί. Παρόλα αυτά, και εγώ και ο σύντροφος μου επιθυμούμε σαν τρελοί να κάνουμε παιδάκι. Δεν δίστασα ποτέ λόγω της ηλικίας μου και ούτε θέλω να περιμένω περισσότερο. Νιώθω πολύ έτοιμη ν γίνω μαμά. Ο κόσμος όμως λέει πολλά και καμιά φορά επηρεάζομαι. Χθες ένας φίλος μας κυριολεκτικά μου έκανε επίθεση όταν του είπα ότι θέλουμε να γίνουμε γονείς. Με αποκάλεσε εγωίστρια και ελαφρόμυαλη διότι δεν έχω καλή δουλειά και δεν σκέφτομαι το μωρό μου παρά μόνο τις δικές μου ανάγκες. Δεν το είχα δει ποτέ έτσι. Τελικά μήπως όμως κάνω λάθος και δεν το βλέπω;

Καλησπερα γλυκια μου..εγω ειμαι ενα χρονο μεγαλυτερη απο εσενα,ειμαι ανεργη,ειμαι 3 μηνων εγκυος και δεν το αλλαζω για κανεναν και τιποτα!!!!

Δεν επιρεαστηκα ποτε απο κανεναν και τιποτα αλλοι θελανε να κανουμε παιδακι και αλλοι οχι...

Εγω ακουσα την καρδια μου και το σωμα μου που οταν ενιωσα εγω την επιθυμια δηλαδη.

Απο τον Αυγουστο προσπαθουσαμε να κανουμε παιδακι και ηρθε τον Απριλιο!

Ακομα κι εγω που ειμαι νεα θα το λεω συνεχεια οτι τα παιδια δεν ερχονται οταν τα θελουμε εμεις και οσο νωριτερα κανεις παιδακι τοσο καλυτερα!!

Εαν νιωθεις ετοιμη να γινεις μανουλα,και εχεις διπλα σου εναν συντροφο που μπορεις να βασιστεις προχωρα !!!

Το αυριο ειναι αβεβαιο για ολους ακομα και για εμας που ο αντρας μου εχει μονιμη δουλεια στο δημοσιο και τα βγαζουμε περα ακομα με τον μισθο του και μονο!

Αν ηταν ετσι κανενας δεν θα εκανε παιδακι αν ηταν να σκεφτεται την δουλεια και τα λεφτα!

Για ολους εχει ο Θεος και δεν αφηνει κανεναν.

LFJcp3.png

dNjSp3.png

κι εγω στα 26 μου πλεον εχω μια κορη 2 χρονων και μεχρι τελος του μηνα θα γεννηθει κι ο μπεμπης μας. δυστυχως εγω δε μπορω να βρω δουλεια οσο κι αν εψαχνα πριν ξαναμεινω εγκυος, παροτι εχω ηδη ενα πτυχιο και κοντευω να παρω κ δευτερο σε σχολη που μπηκα με καταττακτηριες. ο αντρας μου δουλευει μεν αλλα δεν ειναι τιποτα σιγουρο, μπορει ανα πασα στιγμη να τον στειλουν στην αλλη ακρη της ελλαδας ή στο εξωτερικο.

αν το θελετε πολυ και οι δυο και κυριως αν ειστε προθυμοι να θυσιασετε πραγματα προχωρηστε. οσο για τα εξοδα αυτα πανε αναλογα με το εισοδημα, γενικα τον πρωτο χρονο το μωρο εχει πολλα εξοδα αλλα καποια πραγματα οπως καροτσακι, κουνια, ρηλαξ, ρουχαλακια, μπορειτε να τα δανειστειται απο φιλους ή συγγενεις που εχουν μεγαλυτερα παιδακια, ακομα κια στο ιντερνετ μπορεις να βρεις ανθρωπους που χαριζουν πραγματα σε καλη κατασταση. αν θηλασεις γλιτωνεις κ τα εξοδα για το γαλα. επισης δν ειναι απαραιτητο να γεννησεις σε ιδιωτικο μαιευτηριο.

στοο κατω κατω η δικια μας γενια -τουλαχιστον εκει που μεγαλωσα εγω- μεγαλωσε με πολυ λιγοτερα απ οτι εχουν τα σημερινα μωρα και η γενια των γονιων μας με ακομα πιο λιγα.

*και μια συμβουλη, αν κανεις παιδακι προσπαθησε να κρατησεις την οικονομικη ανεξαρτησια σου και να επιστρεψεις ξανα στη δουλεια.

dimi.dimi κι εγώ ακριβώς τα ίδια. Πήρα πτυχίο, έδωσα ξανά κατατακτήριες και τώρα κάνω το δεύτερο. Το εισόδημα του συζύγου δεν υπερβαίνει τα 1200ευρώ το μήνα, κι εγώ με το ζόρι βγάζω 500. Το θέλουμε όμως τόσο πολύ το παιδάκι....

με το μισθο του φιλου σου βγαινετε οικονιμικα η θα ζητας απο τους γονεις;εγω θεωρω οτι εν μερη ειναι εγωιστικο με την εννοια οτι απαιτειται να σκεφτεις πρωτα αν μπορεις να καλυψεις τις ανεγκες ενος παιδιου.αν ησουν 40 το βαρομετρο θα ταν διαφορετικο

Κοίταξε να δεις το οικονομικό σίγουρα παίζει το ρόλο του γιατί ένα μωρό έχει πολλές ευθύνες και ακόμη περισσότερα έξοδα... εγώ τον μπέμπη μου τον εκανα στα 36 και να σου πω την αλήθεια δεν το μετάνιωσα που "άργησα" να κάνω παιδί.. έχω πτυχία από 2 ΑΕΙ, δουλεύω εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον, πέρασα πολύ ωραία με τον σύζυγό μου αφού είχαμε 10 χρόνια σχέση πριν παντρευτούμε, χαρήκαμε την σχέση μας, κάναμε απίστευτα ταξίδια.. τώρα με τον μπέμπη είμαστε κλεισμένοι αρκετά, συν τα ξενύχτια και ένα κάρο ζητήματα που έρχονται με τον ερχομό ενός παιδιού.. το θέμα όμως είναι πως νιώθει ο καθένας και πως το βλέπει αυτός... εμείς περιμένουμε πως να ξεπεταχτεί λίγο για να συνεχίσουμε τα ταξιδάκια μας με τον μικρούλη πλέον μαζί... από την πλευρά μου θα σε συμβούλευα να χαρείς την σχέση σου, να απολαύσεις την ζωή και τα ουά ουά και τα ξενύχτια όποτε νιώσεις εντελώς έτοιμη θα έρθουν.. μην ανησυχείς!!

Διαφημίσεις

Εγώ βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να ξέρει ο οποιοσδήποτε πότε θα κάνετε παιδί και αν ξεκινήσατε προσπάθειες...

Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω...

υ.γ.πολύ πρόσφατα κατσάδιασα άσχημα μεν, με το γάντι δε, επειδή απλά ρώτησε πως και δεν έχω 2ο παιδί...

rQGhp3.png

dimi.dimi κι εγώ ακριβώς τα ίδια. Πήρα πτυχίο, έδωσα ξανά κατατακτήριες και τώρα κάνω το δεύτερο. Το εισόδημα του συζύγου δεν υπερβαίνει τα 1200ευρώ το μήνα, κι εγώ με το ζόρι βγάζω 500. Το θέλουμε όμως τόσο πολύ το παιδάκι....

Γεια κι από μένα!Τα λεφτά που βγάζετε δεν είναι και λίγα...Αν δεν έχετε τίποτα χρέη και μαζευτείτε λίγο μια χαρά θα τα καταφέρετε;).Σίγουρα είναι δύσκολοι οι καιροί μας αλλά με προσπάθεια και καλή διάθεση όλα γίνονται;)!

Οσων αφορά το επίθετο 'εγωιστικό' θα πω ότι αν το παμε έτσι δεν πρέπει να γεννά κανένας παιδιά γιατί είναι μια πράξη που γίνεται από το πλεόνασμα αγάπης και ανάγκης για τεκνοποίηση αρα από ένα εγώ ξεκινάει. Και άν σκεφτούμε τι εποχές ζούμε τότε είμαστε ακρως εγωιστές όσοι το καταφέραμε.

Τώρα το οικονομικό που αναφέρεις πραγματικά το θεωρώ νορμάλ. Ιδίως αν έχεις γονέις που θα κρατήσουν το παιδί και ετσι θα συνεχίσεις να έχεις αυτό το εισόδημα των 500 ευρω μια χαρά.Σπιτάκι δικό σας έχετε; Αν ναι, ζάχαρη!!!

Πως μπορεί κάποιος και κρίνει έναν άνθρωπο που επιθυμεί να κάνει παιδιά... το θεωρώ τελείως απαράδεκτο και ούτε καν να ασχολείσαι αγάπη μου με αυτον.

Εσύ ακου τη καρδούλα σου σε αυτό το θεμα. Τα παιδάκια σας θα είναι πολύ χαρούμενα να έχουν δυο γονείς που τα θέλαν τόσο μα τόσο πολύ αν και μικροί σε ηλικία.

Με το καλό έύχομαι...;)

gth0p3.png

Εμενα ο αντρας μου παιρνει 1.200 ευρω και μας φτανουν μια χαρα να περασουμε.Βεβαια ζουμε στην επαρχια και εδω ειναι ενταξει,πιστευω οτι στις μεγαλουπολεις δεν θα ηταν αρκετα οταν τα ενοικια ξεπερνουν τα 300 ευρω!

Αλλα και παλι πιστευω οτι ειναι καλα...ολα εξαρτονται απο τις απαιτησεις και το πως εχει μαθει κιολας καποιος να ζει!!

Αν ειχαμε προσωπικα συν 500 ευρω θα ημουν σουπερ!!!!

Βεβαια και οι γονεις μας μπορουν να μας βοηθησουν εαν το θελουμε αλλα προς το παρον δεν χρειαστηκε καθολου.

LFJcp3.png

dNjSp3.png

Διαφημίσεις

Επειδή πρόκειται για μια απόφαση ζωής θα πρότεινα να πας μια "βόλτα" από το θέμα με τις πρώτες αγορές, να δεις τί χρειάζεται για αρχή ένα μωρό και αν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στα πρώτα έξοδα.

Ρώτα και το γιατρό σου (αν δεν έχεις φρόντισε να αποκτήσεις!!!) πόσο κυμαίνονται οι τιμές στις γέννες και τέλος κάνε μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ να δεις πόσο κάνουν τα γάλατα και οι πάνες (δεν ξέρω τις τιμές στην Κύπρο γι αυτό το λέω).

Καθίστε κάτω υπολογίστε τα και δείτε αν βγαίνετε. Δυστυχώς εκτός από την επιθυμία μας υπάρχουν και πρακτικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, τα οποία δεν έχουν σχέση με την ηλικία.

Αν δείτε ότι βγαίνετε βουρρρρρρρρρρρρ!!

ΥΓ Ο "φίλος" σου που έκανε τα σχόλια είναι απλά απαράδεκτος.

Κοριτσάκι μου,είμαστε στην ίδια ηλικία!!Έχω παιδάκι 5 μηνών και το εισόδημα μας είναι 500 ευρώ μόνο!!Βέβαια δεν πληρώνουμε νοίκι,ούτε ρεύμα-νερό και τα βγάζουμε πέρα,κουτσά-στραβά βέβαια αλλά τα βγάζουμε πέρα!!Γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο με εφημερεύον γιατρό,και όλα τα πραγματάκια από ρούχα μέχρι επιπλάκια τα πήραμε μεταχειρισμένα!Όλα είναι πανέμορφα και ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους ανθρώπους που μας βοήθησαν!!Μην ακούς κανέναν,αν είναι να περιμένουμε να φτάσουμε στην "κατάλληλη" ηλικία,να έχουμε τον "κατάλληλο" μισθό κτλ.δεν θα κάναμε ποτέ παιδάκια!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Αν δείτε ότι βγαίνετε βουρρρρρρρρρρρρ!!

ΥΓ Ο "φίλος" σου που έκανε τα σχόλια είναι απλά απαράδεκτος.

γιατι ειναι απαραδεκτος;το να θελει καποιος να κανει παιδι δεν τον κατατασει αυτοματα στο απυροβλητο.αν βλεπει πανω της ανωριμοτητα γιατι να μην το πει;οποιος αποφασιζει κατι τετοιο,κ οχι να ρθει μονο του που ειναι αλλο,πρεπει να ξερει οτι θα στηριχτει στη δικια του πλατη μονο.μπορει;

γιατι ειναι απαραδεκτος;το να θελει καποιος να κανει παιδι δεν τον κατατασει αυτοματα στο απυροβλητο.αν βλεπει πανω της ανωριμοτητα γιατι να μην το πει;οποιος αποφασιζει κατι τετοιο,κ οχι να ρθει μονο του που ειναι αλλο,πρεπει να ξερει οτι θα στηριχτει στη δικια του πλατη μονο.μπορει;

Συγνώμη αλλά για εμένα αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Αν εσύ δέχεσαι οι φίλοι σου να σου μιλάνε έτσι οκ. Εγώ δεν το δέχομαι.

Με αποκάλεσε εγωίστρια και ελαφρόμυαλη διότι δεν έχω καλή δουλειά και δεν σκέφτομαι το μωρό μου παρά μόνο τις δικές μου ανάγκες.

Συγνώμη αλλά για εμένα αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Αν εσύ δέχεσαι οι φίλοι σου να σου μιλάνε έτσι οκ. Εγώ δεν το δέχομαι.

μη στεκεσαι μονο στις λεξεις.εχει σημασια κ το υφος κ το ταρακουνημα που ηθελε να της κανει

μη στεκεσαι μονο στις λεξεις.εχει σημασια κ το υφος κ το ταρακουνημα που ηθελε να της κανει

Κοίταξε..ένα σχόλιο του στυλ...."Ολα καλά αλλά τα οικονομικά τα σκεφτήκατε? Βγαίνετε?", " Μπράβο για την απόφασή σας αλλά μηπως είναι νωρίς?" κλπ κλπ κλπ .....νομίζω ότι θα ήταν πιο πρέπον από τον εξάψαλμο που της κατέβασε!!!

Βέβαια για να το σκεφτώ και τελείως ανάποδα...εγώ δεν θα έκανα ποτέ ανακοίνωση του τύπου "Λέμε να ξεκινήσουμε προσπαθειες, εσύ τί λες?"...οπότε μάλλον ότι και να έλεγε ο φίλος θα μου την έδινε!!!:lol::lol::lol:

Κοριτσάκι μου,είμαστε στην ίδια ηλικία!!Έχω παιδάκι 5 μηνών και το εισόδημα μας είναι 500 ευρώ μόνο!!Βέβαια δεν πληρώνουμε νοίκι,ούτε ρεύμα-νερό και τα βγάζουμε πέρα,κουτσά-στραβά βέβαια αλλά τα βγάζουμε πέρα!!Γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο με εφημερεύον γιατρό,και όλα τα πραγματάκια από ρούχα μέχρι επιπλάκια τα πήραμε μεταχειρισμένα!Όλα είναι πανέμορφα και ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους ανθρώπους που μας βοήθησαν!!Μην ακούς κανέναν,αν είναι να περιμένουμε να φτάσουμε στην "κατάλληλη" ηλικία,να έχουμε τον "κατάλληλο" μισθό κτλ.δεν θα κάναμε ποτέ παιδάκια!

εμεις παλι που περιμεναμε την "καταληλη ηλικια κ τον "καταληλο" μισθο για να κανουμε το παιδακι μας.... ποσο πολυ το μετανιωνω που δεν τον εκανα νωριτερα για να εχω περοσσοτερες αντοχες κ χρονο για ενα δευτερο ισως:rolleyes::rolleyes:

εξαλλου η δουλεια ειναι πολυ αβεβαια τωρα πια , ενω ενα παιδακι ειναι η μοναδικη σταθερη τη ζωης μας.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Για να ξεκαθαρίσω 1-2 πραγματάκια : Δεν ανακοίνωσα σε κανέναν ότι προσπαθώ να κάνω παιδί. Και ίσως αν ο φίλος μου γνώριζε ότι ήδη προσπαθούμε, να μην μου μιλούσε με τέτοιο τρόπο.

Επίσης, katerinak η άποψη σου είναι δεκτή φυσικά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο απαντάς είναι κάπως επιθετικός, δε νομίζεις;

καλη μου μπραβο σου που θελεις να κανεις παιδακι αλλες στην ηλικια σου σκεφτονται μονο τι χρωμα να κανουν το μαλλι

χαιρομαι που υπαρχουν κοπελες σαν εσενα

και να σου πω κατι? για μενα ειναι φοβια για τη ζωη να περιμενεις να βγαζεις 2 χιλιαρικα για να κανεις ενα παιδι...οι γονεις μας μας μεγαλωσαν με πολυ λιγοτερα

ποτε δεν ειναι αρκετα τα λεφτα, παντα ειναι λιγα.....

ε τοτε να μην παντρευομαστε και να μην κανουμε παιδια

αφου θα κρατησει και η κριση πολυ, να τα παρατησουμε ολα

οχι βεβαια

να κανετε το παιδακι που επιθυμειτε και ολα θα πανε κατ ευχην!

Με εισόδημα 1450 (του συζύγου) κι εγώ χωρίς δουλειά (τότε), τα βγάζαμε πέρα με 3 παιδιά και νοίκι.

Είναι θέμα οικονομικής διαχείρησης. Δεν αισθάνθηκα τότε πως μου έλειψε τίποτα. Είναι βέβαια και το πώς έχεις συνηθίσει να ζεις.

Τώρα έχω κι εγώ εργασία και ο μισθός του συζύγου μειώθηκε (λόγω κράτους). Έχουμε 4 παιδιά και αποφασίσαμε να αγοράσουμε σπίτι. Αν λοιπόν εξαιρέσεις το δάνειο... Το εισόδημα που απομένει για να τα βγάλουμε πέρα με την οικογένεια είναι γύρω στα 1600.

Από οικονομικής άποψης λοιπόν... και σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις, δεν είναι ουτοπικό να θέλετε παιδάκι. Αν εσείς νιώθετε έτοιμοι, κανένας άλλος δε μπορεί να σας πει τι να κάνετε.

Αν λοιπόν τώρα με τα εισοδήματα που εχετε αντιλαμβάνεστε πως "βγαίνετε" και δεν έχετε χρέη να σας κυνηγούν... τότε από οικονομικής άποψης δεν είναι δύσκολο.

Το σύνηθες είναι οι άλλοι να λένε τι θα έκαναν στη θέση σου αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα δικά τους δεδομένα και συνήθειες και όχι τα δικά σου. Δηλαδή κοιτάνε αν εκείνοι θα τολμούσαν στην ηλικία σου να κάνουν παιδί επειδή τους φαίνεται πως δε θα μπορούσαν, θεωρούν πως κανένας δε μπορεί.

Από θέμα ωριμότητας, δε μπορεί κανένας να πει κάτι. Μόνο εσείς το ξέρετε και κανένας μα κανένας άλλος.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.