Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποτυχία 2ης εξωσωματικης

Recommended Posts

Μετά απο μια δευτερη προσπαθεια εξωσωματικής παλι αποτυχία.. Μεγαλη απογοητευση αφου οι ελπιδες ήταν πολλες. Μηπως μπορεί καποιος να μου πει που μπορώ να αναζητησω την αιτία? Αυτη τη φορά πήγα στον Κο. Μαστρομηνά, πολύ καλο κεντρο και συνεργασιμος γιατρος. 3 έμβυα 7 διαιρεσεων, ηλικια 30 και γενικά όπως μου ειχε πει και ο γιατρος προδιαγραφες αριστες...αλλα χοριακη αρνητικη. Που να αναζητησω την αιτια? Και πως να βρω κουραγιο να ξαναελπιζω? Ξέρει κανεις κανενα βιβλιο να με βοηθησει να ανακτήσω ελπιδες? Ολοι λενε οτι η ψυχολογια παιζει ρόλο. Οταν την χασεις πως την ξαναβρίσκεις?

:(:(:(

Διαφημίσεις

υπομονη και κουραγιο κοπελα μου-εγω βρισκω παρηγορια στα βιβλια του πατερ παισιου και σε ενα καλο πνευματικο που εχω....αν και πετυχα με την πρωτη ισως γιατι ειμουν σιγουρη οτι δεν θα πιασω....δεν υπαρχει παρηγορια παρα μονο αυτη η δυναμη που πηγαζει απο μεσα μας...ασε για λιγο την προσπαθεια να ανασυγκροτησεις τις δυναμεις σου γιατι ξερω ποσο ψυχοφθορο ειναι!οσο εισαι πεσμενη-πιεσμενη και τριτη προσπαθεια θα παει χαμενη.αποψη μου παντα!ξεκουρασου λιγο και ολα θα γινουν με την δυναμη του θεου και των γιατρων.

εγω δεν ξερω αν βοηθανε τα βιβλια,ξερω οτι βοηθα το ψαξιμο...τι προβληματα εχετε και καταφυγατε στην διαδικασια της εξωσωματικης??εχετε κανει ολες τις απαραιτητες ιατρικες εξετασεις ωστε να διαπιστωσετε τυχον προβληματα η να ανακαλυψετε αλλα?(το ιστορικο σου δεν το ξερω)οι ατακες των γιατρων για αριστες προυποθεσεις με αριστα εμβρυα,ειναι απλα για να μπαινουν στα αυτια μας και να βγαινουν οπως μπηκαν,σε αυτα δεν βασιζεσαι...αφησε τον εαυτο σου να κλαψει,αλλα με ημερομηνια ληξεως...ο δρομος της υπογονιμοτητας ειναι μακρυς και δυσκολος,το πεισμα και η επιμονη ειναι οι ελπιδα μας...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Καλησπέρα και από μένα. Λυπάμαι που το περνάς αυτό και εύχομαι η τρίτη σου προσπάθεια να είναι επιτυχημένη και να αποκτήσεις το μωράκι σου. Χωρίς να θέλω να θίξω τον γιατρό σου, αν θέλεις σου στέλνω με πμ το όνομα του γιατρού μου διότι και τις δύο φίλες μου που έστειλα σε αυτόν (μετά από μεγάλο γολγοθά που πέρασαν) τώρα έχουν τα μωράκια τους αγκαλιά. Καλή επιτυχία σου εύχομαι και μην ξεχνιέσαι! Θετική σκέψη πάνω από όλα!

Διαφημίσεις

Μετά απο μια δευτερη προσπαθεια εξωσωματικής παλι αποτυχία.. Μεγαλη απογοητευση αφου οι ελπιδες ήταν πολλες. Μηπως μπορεί καποιος να μου πει που μπορώ να αναζητησω την αιτία? Αυτη τη φορά πήγα στον Κο. Μαστρομηνά, πολύ καλο κεντρο και συνεργασιμος γιατρος. 3 έμβυα 7 διαιρεσεων, ηλικια 30 και γενικά όπως μου ειχε πει και ο γιατρος προδιαγραφες αριστες...αλλα χοριακη αρνητικη. Που να αναζητησω την αιτια? Και πως να βρω κουραγιο να ξαναελπιζω? Ξέρει κανεις κανενα βιβλιο να με βοηθησει να ανακτήσω ελπιδες? Ολοι λενε οτι η ψυχολογια παιζει ρόλο. Οταν την χασεις πως την ξαναβρίσκεις?

καταλαβαινω την απογοητευση σου αλλα εχεις στα χερια σου καποια πολυ βασικα θετικα δεδομενα. εχεις ωαρια που δημιουργουν αριστα εμβρυα και εισαι μονο 29 χρονων. Ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις να γινεις μητερα. Καλη δυναμη και καλη επιτυχια στην επομενη προσπαθεια...

Μην απογοητευεσε εισαι πολυ μικρη θα τα καταφερεις να επιμηνεις με τον ιδιο γιατρο. Και εγω ειχα 2 αποτυχημενες εξωσωματικες, μετα πηγα και εγω στον Μαστρομηνα και με την πρωτη πετυχε, αλλα δυστυχος παλλινδρομησε στην 8 εβδομαδα .Τωρα ειμαι ξανα εγκυος:-P με τη δευτερη προσπαθεια στον ιδιο γιατρο και ολα πανε καλα μεχρι στιγμης.Εγω ειμαι πολυ μεγαλητερη σου να καταλαβεις και τα καταφερα ,οχι εσυ που εισαι μολις 30 χρονων.Να συζητησεις με το γιατρο σου να κανεις προληπτικα ηπαρινες και ας μην εχεις προβλημα θρομβοφιλιας

Γεια σας κορίτσια,

ειναι πολυ περιεργο οτι μπορεις να παιρνεις ελπιδα απο αλλους ανθρωπους που δεν γνωριζεις και στην τελικη σε βοηθανε πιο πολυ απο τον περιγυρο σου.. Νομιζω οτι πραγματικα οτι μπορεις να μιλησεις μονο σε ανθρωπους που περνανε αυτο το γολγοθα. Εκει που ειμαι καλα εκει αρχιζω και κλαιω ασταματητα. Ολα τα βρισκω ανουσια πια. Ολοι μου λενε λογω ηλικιας να μην αγχωνομαι αλλα φοβαμαι πως δεν θα βρω την αιτια ποτε. και αυτη ειναι η πικρία μου.Περιλιπτικα να σασ πω το "βιογραφικο μου". Εχω 5,5 χρονια ακαρπων προσπαθειων. Στην αρχη για 1,5 χρονο επαιρνα σεπραφαρ λογω ακανονιστου κυκλου. κανω μια προσπαθεια σπεματεχγυσησ. Μετα αλλαζω γιατρο και μου λεει οτι εχω προβλημα με τον τραχηλο, οτι βρισετε πολυ χαμηλα και οτι χρειαζομαι επεμβαση. στην αποξυση πανω μου βρηκε ενα πολυποδα και συμφυσεις. Τοτε μου λεει μην αχγωνεσε, σε 6 μηνες θα εισαι εγκυος. κανω και αλλη σπερματεχγυση , αυτη τη φορα με γκοναλ, αλλα τζιφος. 2 μηνεσ μετα αποφασιζω να κανω εξωσματικη και στην ωοληψια μου ειπε οτι δεν υπηρχε κανενα υγιες ωαριο. κανω ακομα μια προσπαθεια 4 μηνες μετα και καναμε 1 εμβρυο 8 διερεσεων αλλα δεν το κρατησα. Τοτε αποφασιζω να πω σε πιο γνωστο γιατρο και πηγα στον Μαστρομηνα. Δημιουργηθηκαν 7 εμβρυα αλλα ζησανε μονο τα 3, 7 διερεσεων, τα εβαλα και τα 3 αλλα δεν εμεινε ουτε ενα.. Το περιεργο ειναι πως ο ενασ γιατρο μου ειπε οτι πασχω απο κακη ποιοτητα ωαριων και με τον επομενο γιατρο δημιουργηθηκαν 3? Αν εχω θρομβοφιλια μπορει να ειναι η αιτια που δεν τα κραταει το σωμα μου?

Ευχαριστω τα κορριτσια και για τα προσωπικα μηνυματα.

goldie 29 καλως ηλθες στη παρεα μας...και ευχομαι γρηγορα να γινεις μανουλα.!!!

διαβαζω το ιστορικο σου και πεφτω στην εξης ερωτηση: καμπυλη ζαχαρου εκανες; καμπυλη ινσουλινης; μια κακη καμπυλη εχει την ιδιοτητα να καιει τα ωαρια ειδικα σε κοπελες με συνδρομο πολυκυστικων ωοθηκων.

η πειρα μου εδω μεσα μου εδειξε οτι το ψαξιμο ειναι σημαντικο και μη περιμενεις ακομα και απο γιατρους αυθεντιες να σε κατευθυνουν!! ακουσε με και ψαξτο... η θρομβοφιλια θα ειχε νοημα σε παλλινδρομες κυησεις προχωρημενες...εδω εχουμε να κανουμε με δαιρεση του εμβρυου.

ευχομαι ολα να πανε καλα!:P

Διαφημίσεις

Αν εχω θρομβοφιλια μπορει να ειναι η αιτια που δεν τα κραταει το σωμα μου?

Ναι..εντούτοις αν εχεις θρομβοφιλία το συνηθέστερο θα ήταν να έμενες έγκυος και να έκανες αποβολή σε μικρο χρονικό διάστημα. Το έχεις κοιτάξει το θέμα της θρομβοφιλίας;

74kwp3.png

Γεια σας κοριτσια,

αφου μαζεψα τα κομματια μου πηρα τον Μαστρομηνα ακομα χθες να με συμβουλεψει πως να προχωρησουμε...μου εξηγησε απλα οτι δεν ετυχε και οτι το ωαρια απλα παρθηκαν νωρις και ηταν ανωριμα. γιαυτο και εζησαν μονο τα 3 απο τα 7. Ηταν πολυ επιθετικη η χορηγια φαρμακων (γιαυτο επαθα και υπερδιεργεση), οποτε την επομενη φορα θα παμε με πιο μικρες δοσεις.. τον ρωτησα για παρετερω εξετασεις , να μην παω ξυπολυτη στα αγκαθια και μου ειπε ρητως ΟΧΙ. καμια εξεταση που του ανεφερα μου ειπε οτι με αφορα. χαρακτιριστικα ανεφερα οσα εμαθα απο το forum, κατατμηση dna, θρομβοφιλια, διαγνωστικη λαμπαροσκοπηση,προεμφυτικος ελεχγος, καρυτοπο ζευγους...σε ολα μου ειπε οχι. εχω βεβαια 3-4 μηνες μπροστα μου να σκεφτω αλλα τι ειναι σωστο τελικα? να κλεισεις τα ματια και να κανεις το σταυρο σου? να εμπιστευτεις ή να ψαχτεις? :-(

Γεια σας κοριτσια,

αφου μαζεψα τα κομματια μου πηρα τον Μαστρομηνα ακομα χθες να με συμβουλεψει πως να προχωρησουμε...μου εξηγησε απλα οτι δεν ετυχε και οτι το ωαρια απλα παρθηκαν νωρις και ηταν ανωριμα. γιαυτο και εζησαν μονο τα 3 απο τα 7. Ηταν πολυ επιθετικη η χορηγια φαρμακων (γιαυτο επαθα και υπερδιεργεση), οποτε την επομενη φορα θα παμε με πιο μικρες δοσεις.. τον ρωτησα για παρετερω εξετασεις , να μην παω ξυπολυτη στα αγκαθια και μου ειπε ρητως ΟΧΙ. καμια εξεταση που του ανεφερα μου ειπε οτι με αφορα. χαρακτιριστικα ανεφερα οσα εμαθα απο το forum, κατατμηση dna, θρομβοφιλια, διαγνωστικη λαμπαροσκοπηση,προεμφυτικος ελεχγος, καρυτοπο ζευγους...σε ολα μου ειπε οχι. εχω βεβαια 3-4 μηνες μπροστα μου να σκεφτω αλλα τι ειναι σωστο τελικα? να κλεισεις τα ματια και να κανεις το σταυρο σου? να εμπιστευτεις ή να ψαχτεις? :-(

Goldie μου σε καταλαβενω απολυτα διοτι σε μια παρομια κατασταση ειμαι και εγω μετα απο δυο αποβολες!!!!

Τελικα δεν ξερω τι να κανω να κλεισω τα αυτια μου και να μην ακουω τιποτα παρα μονο το γιατρο μου η να κανω καποιες εξετασεις απο μονη μου αυτο ειναι ενα μεγαλο ερωτημα διοτι ειναι παρα πολλες και φοβαμαι πως οταν μπεις σε αυτο το τρυπακι δεν θα εχει τελειωμο!!!!μακαρι να ξεραμε ποιο ειναι το σωστο!!!!!σου ευχομαι ολλα να σου πανε καλα την επομενη φορα και να μην χρειαστη να συζηταμε ποια για ολλα αυτα παρα μονο για τα μωρακια μας:-P:razz::-P:razz::-P:razz::-P

• 3 months later...

Πως είσαι Goldie, και εγώ είμαι μετά από δεύτερη αποτυχία με 4 πολύ καλά έμβρυα(???) και είμαι πολύ χάλια. Εγώ πήγα στον Πα... με μεγάλυ ελπίδα. Κουράγιο σε όλα τα κορίτσια και ευχαριστώ που είστε εδώ

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια. Ο καιρός μαλακώνει τις πληγές. υπάρχουν στιγμές που τα σκέφτομαι όλα και τρελαίνομαι. Περνάνε σκέψεις.. γιατί σε μένα? τι αμαρτίες πληρώνω? μήπως θέλει ο Θεός να μην έχω παιδιά? και πολλά τέτοια.. αλλά μετά παίρνω ελπίδα από άλλες γυναίκες που φιλοσοφούν την κατάσταση ως εξής, είναι μια δοκιμασία όλο αυτό προς στο γάμο μου και στο πόσο σωστή μάνα πρέπει να γίνω αύριο μεθαύριο. να εκτιμάμε τις ανούσιες ελευθερίες που έχουμε τώρα. που μπορώ να πάω μια βόλτα, ένα καφέ με τον άντρα μου. μπορώ να πάω για μπάνιο όλη μέρα και την ώρα που καίει ο ήλιος. Ειμασταν τυχεροί και πήγαμε και 4 ταξίδια που μας έφεραν πολλές αναμνήσεις. Όταν συνειδητοποίησα πως την λύπη μου την έβαλα ανάμεσα μας τότε άρχισα να απλοποιώ την κατάσταση στο μυαλό μου. Τι θέλω πιο πολύ?? το γάμο μου ή ένα παιδί με το γάμο μου?

τώρα ετοιμάζομαι για λαπαροσκόπηση διερευνητική και υστεροσκόπηση. Ο Μαστρομηνας λέει πως δεν την χρειάζομαι, απλά δεν έτυχε. ο Γυναικολόγος μου εδώ στο νησί μου λέει πως κάτι θα υπάρχει που δεν το βλέπεις. δεν είναι δυνατόν να προσπαθείς 5,5 χρόνια και απλά να μην έτυχε, 2 σπερματεγχύσεις. 2 εξωσωματικές. Όποτε αποφάσισα να ακολουθήσω το ένστικτο μου. Κανένας δεν υπάρχει να μου πει τι είναι σωστό. Ο ένας πάντα αναιρεί τον άλλον. Και έτσι τις επόμενες μέρες θα κλείσω το ραντεβού και ο Θεός βοηθός..

καλό κουράγιο σε όλες και πάντα να ψάχνετε την θετική πλευρά μιας κατάστασης..

Γεια σας κορίτσια,

ειναι πολυ περιεργο οτι μπορεις να παιρνεις ελπιδα απο αλλους ανθρωπους που δεν γνωριζεις και στην τελικη σε βοηθανε πιο πολυ απο τον περιγυρο σου.. Νομιζω οτι πραγματικα οτι μπορεις να μιλησεις μονο σε ανθρωπους που περνανε αυτο το γολγοθα. Εκει που ειμαι καλα εκει αρχιζω και κλαιω ασταματητα. Ολα τα βρισκω ανουσια πια. Ολοι μου λενε λογω ηλικιας να μην αγχωνομαι αλλα φοβαμαι πως δεν θα βρω την αιτια ποτε. και αυτη ειναι η πικρία μου.Περιλιπτικα να σασ πω το "βιογραφικο μου". Εχω 5,5 χρονια ακαρπων προσπαθειων. Στην αρχη για 1,5 χρονο επαιρνα σεπραφαρ λογω ακανονιστου κυκλου. κανω μια προσπαθεια σπεματεχγυσησ. Μετα αλλαζω γιατρο και μου λεει οτι εχω προβλημα με τον τραχηλο, οτι βρισετε πολυ χαμηλα και οτι χρειαζομαι επεμβαση. στην αποξυση πανω μου βρηκε ενα πολυποδα και συμφυσεις. Τοτε μου λεει μην αχγωνεσε, σε 6 μηνες θα εισαι εγκυος. κανω και αλλη σπερματεχγυση , αυτη τη φορα με γκοναλ, αλλα τζιφος. 2 μηνεσ μετα αποφασιζω να κανω εξωσματικη και στην ωοληψια μου ειπε οτι δεν υπηρχε κανενα υγιες ωαριο. κανω ακομα μια προσπαθεια 4 μηνες μετα και καναμε 1 εμβρυο 8 διερεσεων αλλα δεν το κρατησα. Τοτε αποφασιζω να πω σε πιο γνωστο γιατρο και πηγα στον Μαστρομηνα. Δημιουργηθηκαν 7 εμβρυα αλλα ζησανε μονο τα 3, 7 διερεσεων, τα εβαλα και τα 3 αλλα δεν εμεινε ουτε ενα.. Το περιεργο ειναι πως ο ενασ γιατρο μου ειπε οτι πασχω απο κακη ποιοτητα ωαριων και με τον επομενο γιατρο δημιουργηθηκαν 3? Αν εχω θρομβοφιλια μπορει να ειναι η αιτια που δεν τα κραταει το σωμα μου?

Αν πήρες διαφορετική αγωγή κάθε φορά, κι έκανες διαφορετικό πρωτόκολλο, είναι πολύ φυσιολογικο αυτό που σου συνέβη. Στην πρώτη μου εξωσωματική είχα 15 ωοθηλάκια που έδωσαν μόνο 5 ώριμα ωάρια, ενω στη δεύτερη (που προσθέσαμε κάτι στην αγωγή) από τα 11 ωοθηλάκια, πήραμε 11 ωάρια! Μεγάλη διαφορά έτσι; Οι γιατροί δεν είναι θεοί ούτε μάντεις για να προβλέψουν πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός μας. Ειδικά την πρώτη φορά βαδίζουν σχεδόν στα τυφλά.

Η θρομβοφιλία δεν αφήνει τα έμβρυα να προχωρήσουν. Στη θέση σου θα την έκανα την εξέταση. Εγώ την έκανα πριν προχωρήσω σε δεύτερη εξωσωματική, γιατί ήθελα να εξαλείψω και αυτό το ενδεχόμενο.

η πειρα μου εδω μεσα μου εδειξε οτι το ψαξιμο ειναι σημαντικο και μη περιμενεις ακομα και απο γιατρους αυθεντιες να σε κατευθυνουν!! ακουσε με και ψαξτο... η θρομβοφιλια θα ειχε νοημα σε παλλινδρομες κυησεις προχωρημενες...εδω εχουμε να κανουμε με δαιρεση του εμβρυου.

ευχομαι ολα να πανε καλα!:P

Πολύ σωστά. Οι περισσότερες ενημερωνόμαστε μέσα από το φόρουμ. Δεν θα γίνουμε βέβαια γιατροι του εαυτού μας, αλλά καλό είναι να το ψάχνουμε και λίγο.

τώρα ετοιμάζομαι για λαπαροσκόπηση διερευνητική και υστεροσκόπηση. Ο Μαστρομηνας λέει πως δεν την χρειάζομαι, απλά δεν έτυχε. ο Γυναικολόγος μου εδώ στο νησί μου λέει πως κάτι θα υπάρχει που δεν το βλέπεις. δεν είναι δυνατόν να προσπαθείς 5,5 χρόνια και απλά να μην έτυχε, 2 σπερματεγχύσεις. 2 εξωσωματικές. Όποτε αποφάσισα να ακολουθήσω το ένστικτο μου. Κανένας δεν υπάρχει να μου πει τι είναι σωστό. Ο ένας πάντα αναιρεί τον άλλον. Και έτσι τις επόμενες μέρες θα κλείσω το ραντεβού και ο Θεός βοηθός..

καλό κουράγιο σε όλες και πάντα να ψάχνετε την θετική πλευρά μιας κατάστασης..

Πολύ σωστά θα κάνεις. Έχει δίκιο ο γιατρός σου. Κι αν δεν βρεις κάτι, θα ξέρεις ότι τουλάχιστον αυτό το κομμάτι το κάλυψες και δεν θα ανησυχείς. Όμως με μπέρδεψες λίγο. Με την υστεροσκόπηση βλέπεις το εσωτερικο της μήτρας, την λαπαροσκόπηση μετά γιατί θα την κάνεις; Ξεκίνα με υστεροσκόπηση και βλέπετε πώς θα προχωρήσετε μετά.

Εγώ πάντως θα ήθελα να σου πω ότι οι μεγαλογιατροί δεν είναι πανάκεια. Ξέρω περιπτώσεις που δεν πέτυχαν στον Μ. και πέτυχαν σε μικρότερο κέντρο. Αν δεν αισθάνεσαι ότι σε καλύπτει, άλλαξέ τον.

Πως είσαι Goldie, και εγώ είμαι μετά από δεύτερη αποτυχία με 4 πολύ καλά έμβρυα(???) και είμαι πολύ χάλια. Εγώ πήγα στον Πα... με μεγάλυ ελπίδα. Κουράγιο σε όλα τα κορίτσια και ευχαριστώ που είστε εδώ

Είναι κάποια από τις κοπέλες που έχει περάσει από αυτή τη φάση;Τι να κανώ; Ειμαι 40 και πολύ μπερδεμένη!!!!

Στατιστικά, οι περισσότερες πετυχαίνουν με την 3η-4η προσπάθεια. Μην το βάζεις κάτω. Το ότι έχεις τις καλύτερες προϋποθέσεις, δεν σημαίνει επιτυχία με την πρώτη. Στην ηλικία μας (κι εγώ 41 είμαι) έχουμε μόνο ένα 30% με το μέρος μας κι αυτό αν δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Είχες καλή ανταπόκριση; Ποιότητα ωαρίων; Αν ναι, είναι θέμα χρόνου να συμβεί το πολυπόθητο. Αν όχι, θα πρέπει να το ψάξετε λίγο παραπάνω.

κουραγιο και δυναμη...και εγω στη δευτερη προσπαθεια εξωσωματικης ειμαι..σημερα εκανα τις τελευταιες ενεσεις και τη Δευτερα παω για ωοληψια..η δικη μου συμβουλη ειναι να μην αλλαζεις γιατρους ..μπαινεις βεβαια σε ενα τρυπακι να το σκεφτεις οταν αποτυχεις,αλλα πιστευω οτι πρεπει να μεινεις εκει που αποφασισες απο την αρχη..