Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ - ΑΠΟΡΙΑ

Recommended Posts

Κορίτσια μου, καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής :

Τις τελευταίες ημέρες ένιωθα κράμπες στα πόδια και ο γιατρός μου σύστησε τη λήψη μαγνησίου. Μου πρότεινε διάφορα σκευάσματα, εγώ εν τέλει πήρα κάποιο trofocard. Ήθελα να ρωτήσω αν το παίρνει κάποια κοπέλα ή μήπως έπρεπε να πάρω κάποιο άλλο από τα προτεινόμενα. Νομίζω ότι γράφει επάνω - δεν το έχω μαζί μου δυστυχώς - ασπαρταμικό μαγνήσιο ή κάτι τέτοιο και κάπου στο forum διάβασα ότι η ασπαρτάμη βλάπτει. Διάβασα τις οδηγίες αλλά γράφουν ρητά ότι ενδείκνυται τόσο στην κύηση όσο και τη γαλουχία. Ξέρει κάποια κάτι; Ντρέπομαι να ξαναπάρω τον γιατρό μου τηλέφωνο να ρωτήσω, αφού το εν λόγω σκεύασμα ήταν στα προτεινόμενα... Τη βοήθειά σας, κορίτσια!!!

:D

Διαφημίσεις

fallenangel, γεια!

Εγώ παίρνω 6 χάπια Τrofocard τη μέρα εδώ και κανένα μήνα. Αυτό λόγω αυξημένων συσπάσεων που είχα. Παίρνω και σίδηρο και φυλικό και ασβέστιο.

fallenangel, γεια!

Εγώ παίρνω 6 χάπια Τrofocard τη μέρα εδώ και κανένα μήνα. Αυτό λόγω αυξημένων συσπάσεων που είχα. Παίρνω και σίδηρο και φυλικό και ασβέστιο.

Ειρήνη μου σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Τελικά είδα και σε ένα άλο τόπικ, όπου πολλά κορίτσια γράφουν ότι παίρνουν trofocard οπότε δεν ισχύουν προφανώς οι ανησυχίες μου! Εγώ πήρα μαγνήσιο για τις κράμπες στα πόδια... Μιλάμε για πέτρωμα στις γάμπες, όχι αστεία... Τώρα ομολογώ ότι νιώθω πολύ καλύτερα. Επίσης παίρνω σίδηρο και φυλικό οξύ αλλά δεν μπορώ να πάρω ασβέστιο γιατί με πειράζει στο στομάχι (έχω γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση). Οπότε προσπαθώ να αναπληρώνω με μπόλικα γαλακτοκομικά!

Σ' ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου και ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην εγκυμοσύνη σου!!!

fallenangel, γεια!

Ειρήνη μου σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Τελικά είδα και σε ένα άλο τόπικ, όπου πολλά κορίτσια γράφουν ότι παίρνουν trofocard οπότε δεν ισχύουν προφανώς οι ανησυχίες μου! Εγώ πήρα μαγνήσιο για τις κράμπες στα πόδια... Μιλάμε για πέτρωμα στις γάμπες, όχι αστεία... Τώρα ομολογώ ότι νιώθω πολύ καλύτερα. Επίσης παίρνω σίδηρο και φυλικό οξύ αλλά δεν μπορώ να πάρω ασβέστιο γιατί με πειράζει στο στομάχι (έχω γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση). Οπότε προσπαθώ να αναπληρώνω με μπόλικα γαλακτοκομικά!

Σ' ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου και ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην εγκυμοσύνη σου!!!

να προσπαθεις οσο μπορεις να περνεις γαλακτοκομικα..το μωρακι τα εχει πολυ αναγκη..εγω δεν περνω ασβεστιο..αλλα υποχρεωτικα μεχρι 2 ποτηρια γαλα τη μερα..και γιαουρτι..

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

fallenangel, γεια!

να προσπαθεις οσο μπορεις να περνεις γαλακτοκομικα..το μωρακι τα εχει πολυ αναγκη..εγω δεν περνω ασβεστιο..αλλα υποχρεωτικα μεχρι 2 ποτηρια γαλα τη μερα..και γιαουρτι..

Το ξέρω Ντινάκι μου, και προσπαθώ να το εφαρμόσω. Το πρόβλημα με το στομάχι το είχα από παλιά και επειδή είχα πολύ καλή εγκυμοσύνη μέχρι στιγμής, το είχα σχεδόν ξεχάσει και δεν είχα πει κάτι στο γιατρό.. Όταν ξεκίνησα το ασβέστιο - σημειωθήτω ήταν το πιο ελαφρύ σκεύασμα! - την πρώτη μέρα που το πήρα τα έπαιξα! Πόνος στο στομάχι απίστευτος! τελικά μου είπε ο γιατρός να το κόψω άμεσα και να καταναλώνω πολλά γαλακτοκομικά.

Επειδή ούτε εσύ παίρνεις σκεύασμα ασβεστίου να ξέρεις ότι πολύ ασβέστιο περιέχεται στην παρμεζάνα. Εγώ έτρωγα πολύ παλιότερα σαν φλίδες στη σαλάτα ρόκας. Τώρα στην εγκυμοσύνη ψιλοφοβάμαι τα πράσινα λαχανικά στη σαλάτα γιατί δεν έχω καθόλου αντισώματα τοξοπλάσματος και αποφεύγω τη σαλάτα ρόκας - αν και τρελλαίνομαι :( - αλλά παρμεζάνα τρώω κάθε μέρα. Αν σου αρέσει ως τυρί, κάνει πολύ καλό!

Διαφημίσεις

Τις τελευταίες ημέρες ένιωθα κράμπες στα πόδια και ο γιατρός μου σύστησε τη λήψη μαγνησίου. Μου πρότεινε διάφορα σκευάσματα, εγώ εν τέλει πήρα κάποιο trofocard. Ήθελα να ρωτήσω αν το παίρνει κάποια κοπέλα ή μήπως έπρεπε να πάρω κάποιο άλλο από τα προτεινόμενα. Νομίζω ότι γράφει επάνω - δεν το έχω μαζί μου δυστυχώς - ασπαρταμικό μαγνήσιο ή κάτι τέτοιο και κάπου στο forum διάβασα ότι η ασπαρτάμη βλάπτει. Διάβασα τις οδηγίες αλλά γράφουν ρητά ότι ενδείκνυται τόσο στην κύηση όσο και τη γαλουχία. Ξέρει κάποια κάτι; Ντρέπομαι να ξαναπάρω τον γιατρό μου τηλέφωνο να ρωτήσω, αφού το εν λόγω σκεύασμα ήταν στα προτεινόμενα... Τη βοήθειά σας, κορίτσια!!!

Το παίρνω από την πρώτη μέρα που μάθαμε ότι είμαι έγκυος και θα το παίρνω και όσο θηλάζω. Δεν έχω διαπιστώσει κανένα πρόβλημα

Το παίρνω από την πρώτη μέρα που μάθαμε ότι είμαι έγκυος και θα το παίρνω και όσο θηλάζω. Δεν έχω διαπιστώσει κανένα πρόβλημα

Τελικά naina μου διάβασα και σε άλλο τόπικ ότι το παίρνουν πολλά κορίτσια και ησύχασα! Μόνο εγώ σκέφτομαι τελικά όλες τις μ@$#$%%ίες του κόσμου και αγχώνομαι και αγχώνω κι εσάς!!! Ευχαριοτώ πολύ πάντως!!! Καλά που είστε κι εσείς!!!!! :D:D:D:D:D

To μαγνήσιο το παιρνετε μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης ή μεχρι καποια εβδομάδα και μετά τελος???? Ρωτάω επειδη κάπου έχω διαβάσει οτι ενδεικνυται μεχρι την 35 εβδομάδα κυησης???αλήθευει αυτο κοριτσια????

Τόσο καιρό διαβάζω για διάφορα που σας δίνουν οι γιατροί... μαγνήσιο, ασβέστιο κ.α Εγώ τίποτα δεν πίνω εκτός του Fillicine. Να τρομάξω γι'άυτό??? Να σημειώσω οτι είμαι στην 14η εβδομάδα.

Όχι, μην τρομάζεις. Κάποια στιγμή σύντομα θα κάνεις αιματολογικές και αν έχει πέσει ο αιματοκρίτης σου (που συνήθως πέφτει γύρω στον 4ο) θα ξεκινήσεις σίδηρο, ε και συνήθως προτείνουν και ασβέστιο...Ως τότε, να τρέφεσαι όσο μπορείς σωστά!

Διαφημίσεις

Εγώ με το που του τηλεφώνησα ότι είμαι έγκυος μου είπε να πάρω filicine.

Σίδηρο μαζί με φυλλικό οξύ παίρνω περίπου από τον 4ο μήνα.

Για ασβέστιο που τον ρώτησα μου είπε ότι άμα πίνω τουλάχιστον 2 ποτήρια γάλα την ημέρα και τρώω όλα τα γαλακτοκομικά χωρίς πρόβλημα δε χρειάζεται να πάρω συμπλήρωμα.

Τίποτα άλλο, ούτε πολυβιταμίνες, ούτε μαγνήσιο.

εγώ filicine παίρνω απο την προσπάθεια στο να μείνω έγκυος!

και σίδηρο άρχισα να παίρνω όταν μπήκα στον 5ο

όσο για ασβέστιο τώρα θα κάνω εξετάσεις κι αν χρειαστεί θα μου δώσει! :wink:

Δηλαδή τι εξετάσεις κάνεις για να δουν το ασβέστιο;;;

Εμένα ο γιατρός μου συνιστά μονο σίδηρο πάντως

εξετάση αίματος

έτσι μου είπε και θα δούμε :!: