Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ

Recommended Posts

Γραφω τον προβληματισμο μου και εδω λοιπον..

Καλημερα κοριτσια!!

Διαβασα χτες σχεδον ολο το "θηλασμος και φαρμακα" παρολα αυτα εχω μια μεγαλη απορια..

Κατεληξα να προχωρησω σε φ.τ. παρολο που ξερω οτι θα ποναω για μηνες πολυ στη μεση λογω προβληματος που εχω..Οταν ανακοινωσα την αποφαση μου στο γιατρο(ο οποιος πολυ χαρηκε) δεν ειχα σκεφτει οτι θα πρεπει να περνω παυσιπονα και κατα ποσο θα εππηρεασουν αυτα το θεμα του θηλασμου..Εκ πειρας μιλωντας οι πονοι ξερω οτι θα ειναι πολυ εντονοι καποιες φορες...Αλλα και παλι προτιμω να μην κανω καισαρικη αφου δεν κινδυνευω αμεσα ουτε εγω ουτε το μωρο..

Δεν θελω ομως να χασω το θηλασμο..Ειναι κατι που το χω αποφασισει μεσα μου και με στεναχωρει το ενδεχομενο να μου πουν να μη θηλασω..Ξερω οτι υπαρχουν φαρμακα συμβατα με το θηλασμο αλλα τι γινεται στην περιπτωση που πρεπει να τα περνω για μηνες?

Απαντηστε μου αν γνωριζετε γτ το διλλημα φ.τ. η θηλασμος με χαλαει...Και προφανως ειναι μια αποφαση που πρεπει να την παρω γρηγορα...

Δεν εχω ιδεα τι φαρμακα θα μου πουν να παρω εκ των υστερων..Στο ΚΑΤ στο τμημα σπονδυλικης στηλης μου ειπαν οτι ειναι στο χερι μου η αποφαση για φ.τ. η κ.τ. γτ στην περιπτωση φ.τ.θα ποναω πολυ για πολυ καιρο αλλα δεν υπαρχει πλεον κινδυνος παραλυσης οποτε δεν το σκεφτηκα και καθολου...Απλα και αυτοι και ο γιατρος και η μαια που μιλησα μου ειπαν οτι αφου το μωρο ειναι ετοιμο να κανω οτι μπορω για ερθει ο τοκετος πιο γρηγορα πριν μεγαλωσει κι αλλο..Ο γιατρος μου μου ειπε οτι αν δουμε οτι δυσκολευομαι και περνανε οι ωρες το συζηταμε για καισαρικη τοτε για να μην καταπονεθει πολυ η σπονδυλικη στηλη...Αν και πιστευει οτι θα γεννησω ευκολα..Τα φαρμακα θα μου τα δωσουν οι ορθοπεδικοι αναλογα με την κατασταση της σπ.στηλης μου μετα..Σιγουρα δεν θα ειναι ντεπον η κατι τοσο ελαφρυ..Και δεν μπορω να ξερω απο πριν...Γι αυτο ανυσηχω...Μην κανω τη βλακεια και μετα το μετανιωσω..

IZvWp3.png

Διαφημίσεις

tattoo μου πρώτα απʼ όλα συγχαρητήρια για τη γενναία απόφαση σου! Πιο κάτω σου παραθέτω ότι πιο επίσημο παίζει στο ιντερνετ σχετικά με ποιες περιπτώσεις αποφεύγεται ο θηλασμός. Δεν ξέρω για τι παυσίπονα μιλάς αλλά σκέψου ότι κι εγώ γέννησα με φ.τ. και μου έδιναν ενέσιμα πολλά ml μυοχαλαρωτικα κατά τον τοκετό. Προσωπικά δεν ήθελα να κάνω επισκληριδιο αλλά φαντάζομαι ότι είναι πιο ισχυρό από οποιοδήποτε παυσίπονο και παρόλα αυτά οι μαμάδες θηλάζουν. Επίσης στο μαιευτήριο υπήρχαν και κοπέλες που έκαναν καισαρική και έπαιρναν παυσίπονα μετά τον τοκετό αλλά παρόλα αυτά θήλαζαν τα βρεφάκια τους κανονικότατα. Ορίστε και το link που είναι πιο κατατοπιστικό: http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496#SEC3

όπως και να έχει εύχομαι όλα να πάνε καλά και να θηλάσεις από τη στιγμή που το θες κι εσύ τόσο πολύ και μπράβο σου!! Πιστεύω πως τα χάπια δε θα είναι αντένδειξη πάντως…

Πάντα υπάρχουν λύσεις συμβατές με το θηλασμο!!! Αρκει να το ψαξεις λιγάκι...γιατί δεν ρωτάς από τώρα ποιες επιλογές φαρμακων/παυσιπόνων εχεις ωστε όταν έρθει η ώρα να είσαι προετοιμασμενη κ να ξέρεις τι μπορεις να πάρεις?? Μπες στο internet κ ψαξε τις ουσιες κατά πόσο επηρεάζουν το βρέφος..

Αλλη λυση (δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει στην περίπτωση σου) είναι η ομοιοπαθητικη ( κι εγώ δεν πίστευα πόσο μπορεί ακόμη κ σε πόνους να με βοηθησει κατα την εγκυμοσύνη κ στο θηλασμό!!!:D)...

Απλά σου λέω ψαξε γιατί οι περισσοτεροι γιατροι όταν δίνουν φάρμακα σου λένε κόψε το θηλασμο!!!:mad: χωρίς να γνωρίζουν τίποτα πάνω στο θέμα

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου!!!

Yugup3.png

Να προσθέσω πάντως πως κι εγώ για φυσιολογικό πήγαινα αλλά έγινε μια στραβή μπηκα για επειγουσα καισσαρική...(ο γυναικολόγος μου κ στενος συγγενής κ ομοιοπαθητικος δεν ήθελε καισαρική)...τελος πάντων θήλασα κανονικότατα από τη πρώτη στιγμή κ μου δίνανε κ παυσίπονα (δυνατά φαντάζομαι)...

Οπότε όπως κ να χει μην ανησυχεις θα βρεις τον τρόπο σου να θηλάσεις!!!!

Yugup3.png

Γραφω τον προβληματισμο μου και εδω λοιπον..

Καλημερα κοριτσια!!

Διαβασα χτες σχεδον ολο το "θηλασμος και φαρμακα" παρολα αυτα εχω μια μεγαλη απορια..

Κατεληξα να προχωρησω σε φ.τ. παρολο που ξερω οτι θα ποναω για μηνες πολυ στη μεση λογω προβληματος που εχω..Οταν ανακοινωσα την αποφαση μου στο γιατρο(ο οποιος πολυ χαρηκε) δεν ειχα σκεφτει οτι θα πρεπει να περνω παυσιπονα και κατα ποσο θα εππηρεασουν αυτα το θεμα του θηλασμου..Εκ πειρας μιλωντας οι πονοι ξερω οτι θα ειναι πολυ εντονοι καποιες φορες...Αλλα και παλι προτιμω να μην κανω καισαρικη αφου δεν κινδυνευω αμεσα ουτε εγω ουτε το μωρο..

Δεν θελω ομως να χασω το θηλασμο..Ειναι κατι που το χω αποφασισει μεσα μου και με στεναχωρει το ενδεχομενο να μου πουν να μη θηλασω..Ξερω οτι υπαρχουν φαρμακα συμβατα με το θηλασμο αλλα τι γινεται στην περιπτωση που πρεπει να τα περνω για μηνες?

Απαντηστε μου αν γνωριζετε γτ το διλλημα φ.τ. η θηλασμος με χαλαει...Και προφανως ειναι μια αποφαση που πρεπει να την παρω γρηγορα...

Δεν εχω ιδεα τι φαρμακα θα μου πουν να παρω εκ των υστερων..Στο ΚΑΤ στο τμημα σπονδυλικης στηλης μου ειπαν οτι ειναι στο χερι μου η αποφαση για φ.τ. η κ.τ. γτ στην περιπτωση φ.τ.θα ποναω πολυ για πολυ καιρο αλλα δεν υπαρχει πλεον κινδυνος παραλυσης οποτε δεν το σκεφτηκα και καθολου...Απλα και αυτοι και ο γιατρος και η μαια που μιλησα μου ειπαν οτι αφου το μωρο ειναι ετοιμο να κανω οτι μπορω για ερθει ο τοκετος πιο γρηγορα πριν μεγαλωσει κι αλλο..Ο γιατρος μου μου ειπε οτι αν δουμε οτι δυσκολευομαι και περνανε οι ωρες το συζηταμε για καισαρικη τοτε για να μην καταπονεθει πολυ η σπονδυλικη στηλη...Αν και πιστευει οτι θα γεννησω ευκολα..Τα φαρμακα θα μου τα δωσουν οι ορθοπεδικοι αναλογα με την κατασταση της σπ.στηλης μου μετα..Σιγουρα δεν θα ειναι ντεπον η κατι τοσο ελαφρυ..Και δεν μπορω να ξερω απο πριν...Γι αυτο ανυσηχω...Μην κανω τη βλακεια και μετα το μετανιωσω..

Νομίζω ότι θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον παιδίατρο, ιδανικά εκείνον/-η που θα παρακολουθεί μετά το μωρό, γιατί ουσιαστικά εκείνος/-η θα σου πει τι μπορείς να πάρεις με ασφάλεια για το δικό σου μωρό εφόσον θα θηλάζεις. Απλά, επειδή πολλοί γιατροί δεν είναι ενήμεροι για το θηλασμό, ίσως θα ήταν καλύτερα να συμβουλευόσουν κάποιον παιδίατρο-σύμβουλο θηλασμού* ο οποίος σε συνεργασία με τον ορθοπεδικό που θα σε παρακολουθεί θα βρουν το καλύτερο σκεύασμα-δοσολογία ώστε και να μπορείς να θηλάζεις και να αντιμετωπίζεις τους πόνους σου.

* Δες εδώ:

http://www.thilasmosonline.info/lista.pdf και εδώ που αναφέρονται και οι ειδικότητές τους http://pediatros-thes.gr/?page_id=653

Με το καλό, να γεννήσεις εύκολα ένα υγιέστατο μωράκι και γρήγορη ανάρρωση.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...