Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα και παλι,εχω εναν γιο 14 μηνων προσπαθουμε εδω και καιρο να κανουμε τα κακα μας στο γιο γιο,στην αρχη τα καταφεραμε για ενα μικρο χρονικο διαστημα και μετα δεν ξερουμε τι εγινε και δεν θελει να κατσει,του εχω παρει μια τουαλετα παιδικη κολλησα κατι αυτοκολλητα με αμαξακια,εχουμε διαφορα βιβλιαρακια στο μπανιο μας περι του θεματος αλλατιποτα βρε κοριτσια,αυτο που φοβαμαι ειναι οτι ενω θελει να κανει τα κακα του μολις κατσει στην τουαλετιτσα του δεν κανει τιποτα εκτος απο αυτο τα κραταει βρε κοριτσια τα κακα του και δεν τα κανει επιτηδες,,,στεναχωριεμαι γιατι καμια φορα τα κραταει και 2 μερες...φοβαμαι μην κανει κακο στο εντερο του,πραγματικα δεν ξερω τι να κανω αυτο ειναι που με στεναχωρει περισσοτερο,δεν με απασχολει τοσο το θεμα που δεν καθεται γιατι γιαυτο κατι θα κανουμε αλλα σιγα σιγα με το οτι τα κραταει τι θα κανω;;;;;τι μου προτεινετε;;

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι ειναι πολυ μικρουλης ακομη (και εγω το προσπαθω αυτες τις μερες και αποτυγχανω παταγωδως). Παντως πολλα παιδακια εμφανιζουν δυσκοιλιοτιτα οταν αρχιζουν να τα κανουν στο γιογιο. Στην πανα δεν τα κανει? Οταν κοιμαται? Προσπαθησε να του δωσεις ακτινιδιο, χυμο πορτοκαλι και πολλα υγρα..

ξεκινησαμε τις προσπαθειες τωρα γιαυτο και δεν αγχωνομαι τοσο αν τα κανει η οχι εκει οσο οτι τα κραταει,γενικα κανει κακα δεν εχει θεμα δυσκοιλιοτητας αλλα μολις δει την τουαλετα του κοβεται η ορεξη καταλαβες,καθομαι μιση ωρα μαζι του και δεν τα κανει οταν του βαλω το παμπερς τα κανει αμεσως,ομως εδω και 2 μερες δεν τα κανει απο φοβο μην τον παω στο γιο γιο η στη τουαλετα,λες να το αφησουμε για ενα διαστημα και μετα ξανα;;;παντως μου λενε οτι μεχρι τα 2 πρεπει και καλα να εχει μαθει στο γιογιο...

;παντως μου λενε οτι μεχρι τα 2 πρεπει και καλα να εχει μαθει στο γιογιο...

ποιος τα λεει αυτα....κανενας ξερολας χωρις παιδια???

αν ειναι δυνατον!!

αν δεις οτι το παιδι σου δεν εινια ετοιμο για γιο γιο μη το πιεζεις κοριτσι μου θα ερθει η ωρα του...τα πιο πολλα παιδια ειναι ετοιμα μετα τα 3......ειναι νωρις πιστευω για το μωρο σου....κι αν ειναι αγορι ακομα χειροτερα γιατι λενε οτι αυτα καθυστερουν πιο πολυ απο τα κοριτσια...αν και νομιζω οτι ειναι στο παιδι.....πολλοι το ξεκινησαν μετα τα 2 και τα καταφεραν....αν ομως μετα τα δυο δνε τα καταφερεις προσπαθεις γυρω στα 3....μη βιαζεσαι ολα θα γινουν!!

Εδω στο Βελγιο λενε 2μιση με 3 και μπορο να σου πω οτι ο μεγαλος που ξεκινησε 30 μηνων καταλαβε αμεσως τι πρεπει να κανει ενω ο μικρος που ειναι ακομη 22 δεν εχει ιδεα...

Διαφημίσεις

ποιος τα λεει αυτα....κανενας ξερολας χωρις παιδια???

αν ειναι δυνατον!!

Σίγουρα. Κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Εγώ δεν τις πίεσα ποτέ. Η μία τα έκοψε μία μέρα μαχαίρι από μόνη της, η άλλη, για άγνωστο λόγο αρνείτε να κάνει κακά στην τουαλέτα ακόμα :(. Τα τσίσα της κανονικά.... Και πάλι δεν την πιέζω και ας είναι 3,5 ετών.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Και εγώ πιστέυω ότι έιναι πολύ μικρούλης ακόμα. Καλά έκανες και το προσπάθησες... δεν έκατσε όμως...και στο δείχνει με πολύ εμφανή τρόπο ότι δεν έιναι έτοιμος αφού τα κάνει στο παμπερ. Αφησέ τον και προσπάθησε πάλι του χρόνου. Εμένα τα δικά μου είναι 23 μηνών και θα κάνω την προσπάθεια σε 2 μήνες και θα δούμε. Ο ένας νομίζω ότι θα τα καταφέρει γιατί ήδη "γλυκοκοιτάει¨" την τουαλέτα ή το γιογό για τον άλλο δεν νομίζω, μόνο που τον έβαλα στην τουαλέτα μία φορά και να φανταστείς μου το ζήτησε ο ίδιος επειδεί είχε δει τον άλλο άρχισε να κλαίει. :rolleyes:Δεν υπάρχουν κανόνες ηλικίας σε αυτά νομίζω.

ελεος! ποιος λεει αυτες τις μπουρδες????μην πω τιποτε αλλο

ειναι νωρις,,,,,, ειδικα για ενα αγορι οπου η μεση ηλικια ειναι τα 2,5 χρονια

λενε οτι μια απο τις ενδειξεις για το ποτε ειναι ενα παιδακι ετοιμο νευρομυικα για κατι τετοιο ειναι να ανεβοκατεβαινει με ανεση μια σκαλα

μην πιεζετε τα παιδια να κανουν πριν την ωρα τους κατι,, παλινδρομουν ψυχολογικα και δημιουργουνται αλλα προβληματα

κοιτα να κουλαρεις ενημερωσου απο σωστους επιστημονες ειδικους και μην πιεζεις το ταλαιπωρο το παιδακι,,,,τι του μελε να παθει παναγια μου! εχω φρικαρει

Καταρχην σας ευχαριστω ολους και εγω πιστευω οτι ειναι νωρις αλλα οταν το λεω μου λενε πως οταν θα παει παιδικο θα εχεις προβλημα και τετοια,δεν το πιεζω το εχω αναφερει και στα παραπανω μην.μου απλα η εξυπνη η πεθερα μου μου λεει σημερα ενω τον ειχαμε παει για να τα κανει στο γιο γιο και δεν τα εκανε...πρεπει λεει μεχρι 2 ετων να το εχει μαθει,της λεω εχω ακουσει και για πιο αργα ακομα και μεχρι τα 4 και μου λεει οχι απαπα ειναι αργα μεχρι εκει και ξερετε γιατι το ειπε επειδη μια φιλη της της ειπε πως ο δικος της τα κανει ειδη στο γιο γιο και ειναι 2 ετων και ολοι της λενε μπραβο και τετοια,αρα πεφτει συγκριση....ειχα πει πως αν δεν θελει δεν θα τον πιεσω και θα ξεκινησω πιο μετα..να το ξεχασει κιολας....τεσπα σας ευχαριστω και παλι ολους

Κοιταξε εγω που ειμαι 41 ειχα καθαρισει πριν απο τα 2 γιατι αυτο συνηθιζονταν τοτε. Στην εποχη μου (λεει) οι καρεκλες φαγητου ειχαν ενσωματωμενο γιογιο και μας εβαζαν χωρις πανα μεχρι που τα καναμε..

Για τον παιδικο σταθμο εξαρταται απο την ηλικια. Εδω στο Βελγιο μπορουν να πανε στο προνηπιο απο 2μιση χρονων αν ειναι καθαρα την ημερα. Εγω για αυτο αγχωνομαι. Στον παιδικο σταθμο ομως δεν εχουν τετοια απαιτηση. Ισα ισα που τους βολευει η πανα απο το να εχουν να σφουγκαριζουν συνεχια..

Επισης ο μεγαλος μου γιος σε ηλικια 1 ετους εκανε τα κακα στο γιογιο μπροστα στην τηλεοραση. Μετα εμαθε πως να σηκωνεται απο το γιογιο και φυσικα δεν τα ξαναεκανε μεχρι περιπου τα 2μιση που σου ειπα. Σε αυτη την ηλικια τον εκπαιδευσα μεσα σε 3 μερες γιατι μπορουσε να παει ανετα μονος του στο μπανιο, να πει οτι θελει να παει, να κατσει εστω μισο λεπτο στο γιογιο και να ψιλοκαταλαβει οτι ερχονται τα τσισα και τα κακα.

Ο μικρος σου λεει πιπι? κακα? περπαταει ανετα?

Διαφημίσεις

Εγω ουτε που σκεφτηκα να του κοψω φετος την πανα και ειναι σχεδον συνομηλικα. Ειναι παρα πολυ μικρα και εφοσον ειναι αγορακια ενα παραπανω. Πως θα καταλαβουν ακομα οτι κανουν κακα πριν κανουν για να μας το πουν. Επειτα, στον παιδικο πανε μετα τα 2,5 και στο βρεφικο σταθμο εννοειται οτι ακομα δεν εχουν κοψει την πανα.

Σε αλλο τοπικ ειχα διαβασει οτι πολλα παιδακια φοβουνται το γιο γιο γιατι μπορει να πονεσουν λιγο κατα την πρωτη ή αρχικη χρηση του. Αυτο μπορει να συνδεεται και με δυσκοιλιοτητα του παιδιου αλλα δεν ξερω να σου πω.

Νομιζω ομως οτι ακομα δεν ειναι ετοιμα νευρολογικα σε αυτη την ηλικια να κοψουν την πανα. Του χρονοιυ το καλοκαιρι θα τον ξεκινησω. να καταλαβαινει, να μιλαει, να δει την τουαλετα και τι κανουμε σ' αυτην και να αρχισει μονος του να θελει. Εδω το αλεσμα δεν κοψαμε την πανα θα κοψουμε; :lol::lol:

ο μικρος μου περπαταει ανετα,τρεχει και ανεβοκατεβαινει σκαλες οχι βεβαια με ανεση,κακα λεει αλλα χωρις να μου δειχνει που να παμε και οταν τα εχει κανει στο παμπερς δηλ στο τελος...πιπι δεν λεει...αλλα με αχγωσαν και με τον παιδικο

Γιατι τοσο αγχος για τον παιδικο; Μηπως δεν τον παρουν; Αν δεν τον παρουν στον εναν θα τον παρουν στον αλλο. Ασε που τα παιρνουν και αμα δουν οτι μπορουν, κοβουν στον παιδικο την πανα. δεν χρειαζεται νομιζω ουτε τοσο αγχος ουτε τοση πιεση.

Αυτο λεω ακριβως. Τα κανει και μετα λεει κακα. δεν μπορει ακομα να σε προειδοποιησει, να σου πει ΄" μαμα θελω κακα, παμε να κανω" ή να δειξει την τουαλετα.

δεν χρειαζεται να φοβασαι εσυ. Το μωρο φοβηθηκε. Ασε για λιγο το γιογιο στην ακρη και εμφανισε το σαν παιχνιδι μετα απο λιγο καιρο μεσα στην τουαλετα. βαλτον το καλοκαιρι στην πισινουλα την πλαστικη στο μπαλκονι ή στην αυλη με το μαγιω χωρις πανα οχι για να μαθει το γιογιο αλλα για να μεινει απλα χωρις πανα σαν παιχνιδι και να μη φοβαται χωρις πανα. Και δεν χρειαζεται να σε φοβιζει κανενας. Το μωρο το κατα΄λαβαινει και φοβαται κι αυτο. :cool:

ο μικρος μου περπαταει ανετα,τρεχει και ανεβοκατεβαινει σκαλες οχι βεβαια με ανεση,κακα λεει αλλα χωρις να μου δειχνει που να παμε και οταν τα εχει κανει στο παμπερς δηλ στο τελος...πιπι δεν λεει...αλλα με αχγωσαν και με τον παιδικο

αν δεν κανει ακομα κι αν παει στο παιδικο ειναι υποχρεωμενοι να το βοηθανε το παιδι.......

μια ενδειξη οτι ειναι ετοιμος εινια οταν ξερει να ανεβοκατεβαζει το μπαντελονακι του μονος του....

Γιατι τοσο αγχος για τον παιδικο; Μηπως δεν τον παρουν; Αν δεν τον παρουν στον εναν θα τον παρουν στον αλλο. Ασε που τα παιρνουν και αμα δουν οτι μπορουν, κοβουν στον παιδικο την πανα. δεν χρειαζεται νομιζω ουτε τοσο αγχος ουτε τοση πιεση.

Αυτο λεω ακριβως. Τα κανει και μετα λεει κακα. δεν μπορει ακομα να σε προειδοποιησει, να σου πει ΄" μαμα θελω κακα, παμε να κανω" ή να δειξει την τουαλετα.

δεν χρειαζεται να φοβασαι εσυ. Το μωρο φοβηθηκε. Ασε για λιγο το γιογιο στην ακρη και εμφανισε το σαν παιχνιδι μετα απο λιγο καιρο μεσα στην τουαλετα. βαλτον το καλοκαιρι στην πισινουλα την πλαστικη στο μπαλκονι ή στην αυλη με το μαγιω χωρις πανα οχι για να μαθει το γιογιο αλλα για να μεινει απλα χωρις πανα σαν παιχνιδι και να μη φοβαται χωρις πανα. Και δεν χρειαζεται να σε φοβιζει κανενας. Το μωρο το κατα΄λαβαινει και φοβαται κι αυτο. :cool:

καλε το παμπερς τον τρομαζει,δεν το θελει καθολου,τον αφηνω κατα διαστηματα χωρις παμπερς και στο σπιτι,οσο για την πισινα δεν το συζητω το κανουμε ειδη δεν εχουμε τετοια κολληματα απλα για τον παιδικο που μου λες..επειδη ζω γερμανια και ακουσα διαφορα ψιλοαγχωθηκα...

Διαφημίσεις

αν δεν κανει ακομα κι αν παει στο παιδικο ειναι υποχρεωμενοι να το βοηθανε το παιδι.......

μια ενδειξη οτι ειναι ετοιμος εινια οταν ξερει να ανεβοκατεβαζει το μπαντελονακι του μονος του....

ναι εχεις δικιο παντως το παντελονι δεν το ανεβοκατεβαζει ακομα,σευχαριστω παντως

της εχω παρει γιογιο πριν 6-7 μηνες

εκανε 4-5 φορες τσισακια εκει αλλα μετα τον επομενο μηνα δεν ηθελε να κατσει ουτε για δευτερολεπτο οποτε σταματησα να προσπαθω

τωρα που εχουν μπει τα καλοκαιριναρουχα θα το ξαναπροσπαθησω πιο πολυ αλλα χωρις να τρελενομαι

ξερει οτι κανουμε εκει περα τσισακια και κακακια αλλα δεν θελει να πολυκαθετε οποτε και γινετε σεβαστη η γνωμη της

το μωρακι σου ειναι πολυ μικρο για το γιογιο εχε το εκει περα να το βλεπει να ξερει απλα τη χρησιμοτητα του και προσπαθεις πιο εντατικα το επομενο καλοκαιρι

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Μαρία μου, εγώ θα συμφωνήσω με τις υπόλοιπες κοπέλες ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για το γιογιό. Νομίζω δεν χρειάζεται ούτε να αγχώνεσαι ούτε να επιμένεις να τον μάθεις από τώρα, αλλά ούτε και να ακούς τι σου λέει ο ένας και ο άλλος. Κάθε μάνα πρέπει να καταλαβαίνει το παιδί της πότε είναι έτοιμο και για τι. Κάνε λίγη υπομονή ακόμα, ίσως και να χρειαστεί ένας χρόνος ακόμα για να μπορέσει να κόψει την πάνα, μπορεί και λιγότερο. Θα το καταλάβεις όταν έρθει η ώρα. Να μην επιμένεις όμως, αν το παιδί δεν μπορεί ακόμη να συνεργαστεί στο θέμα αυτό. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Όσο για τον παιδικό, να είσαι σίγουρη ότι πολλά πολλά παιδάκια ακόμη έχουν πάμπερς. Πολλά κόβουν την πάνα στα 3 τους. Υπομονή λοιπόν και όλα θα γίνουν όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου :)

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Ναι βρε κοπελα μου ειναι παρα πολυ μικρος ακομα για να κοψει το παμπερ , μπορεις αμα θελεις να τον εχεις χωρις παμπερ σπιτι για τα τσισα του μονο και μονο δηλαδη για να μην φοραει παμπερ αλλα κατα αλλα δεν του προσφερει τιποτα , καταλαβαινω την αδυμονια σου να το κοψει αλλα εντα3ει ειναι παρα πολυ μικρος , σκεψου οτι ο γιος μου το εκοψε 3 ετων ακριβως και παλι ηταν κατορθωμα μιας και μετα τα 3 ειναι ουσιατικα η ηλικια που επιτυγχανεται αυτο . Πριν τα 2,5 δεν λειτουργουνε καν οι σφηκτιρες τους ουτε 3ερουνε καν ποτε ειναι η ωρα για τσισα . Μην τον στρεσαρεις χωρις λογο , θα ερθει η εποχη που θα το κοψει .

QRyOp2.png

καλε το παμπερς τον τρομαζει,δεν το θελει καθολου,τον αφηνω κατα διαστηματα χωρις παμπερς και στο σπιτι,οσο για την πισινα δεν το συζητω το κανουμε ειδη δεν εχουμε τετοια κολληματα απλα για τον παιδικο που μου λες..επειδη ζω γερμανια και ακουσα διαφορα ψιλοαγχωθηκα...

Θα συμφωνησω με τις αλλες κοπελες παλι. Μην ακους κανεναν. Κι αν θες κατι να ρωτησεις θα ρωτας εκει που ειναι αρμοδιοι. Δηλαδη εμενα εδω Ελλαδα και μου ειπανε στον παιδικο και στο βρεφικο τι γινεται. Πηγα και ρωτησα εκει με το μωρο. Αμα σου λενε οτι ετσι γινεται και αλλιως γινεται και αυτο πρεπει ή δεν πρεπει να κανεις θα πηγαινεις και θαρωτας εκει που πρεπει. Δηλαδη θα πας μια βολτα με το καροτσι κσε παιδικους που εινια κοντα στο σπιτι σου και σε ενδιαφερουν (φανταζομαι οτι περιπου ετσι θα ειναι και στη Γερμανια και οτι εκει πιοι ευκολα κιολας θα σο δινουν και πληροφοριες) και θα ρωτησεις αν πρεπει αν κοψει την πανα, αν πρεπει να τρωει μονο του, αν πρεπει να εχει δικα του παιχνιδια, αν πρεπει αν εχει φαγητο απο το σπιτι ή τρωνε εκει, τι γινεται αν εχει καποιο παιδακι αλλεργιες, κτλ ολα τελος παντων μαζι εμ τα ωραρια, τις τιμες κτλ. Και του χρονου τετοια εποχη θα μιλαμε αναλυτικα για τις προσπαθειες μας να κοψουμε την πανα απο τα ζουζουνια μας:lol::lol::lol:. Και δεν χρειαζεται να φοβασαι.

Κοριτσια σας ευχαριστω ολες πολυ,πραγματικα δεν το πιεζω απλα θελαμε να ξεκινησουμε απο τωρα σιγα σιγα οχι για να κοψουμε την πανα απλα για να ξερουμε τι ειναι το γιογιο κλπ και οταν πλεον θα αρχισει να καταλαβαινει περισσοτερα θα γινει εντατικα,οταν το πρωτοειδε του αρεσε εκατσε και με χαρα κουνοντας τα ποδαρακια εκανε τα κακα του,αυτο εγινε περιπου 2 φορες και μετα δεν το ηθελε γιαυτο και το συνεχεισα,αν εβλεπα απο την αρχη οτι δεν το θελει ουτε που θα τον εβαζα...τεσπα θα το ξαναπροσπαθησουμε τουχρονου...σας ευχαριστω και παλι ολες,τελικα ευκολα μπορουν να σου μπουν ψιλοι στον κορφο σου και αδικως μαλιστα...να σται καλα και να χερεσται τα παιδακια σας

Κοριτσια καλησπερα και παλι,εχω εναν γιο 14 μηνων προσπαθουμε εδω και καιρο να κανουμε τα κακα μας στο γιο γιο,στην αρχη τα καταφεραμε για ενα μικρο χρονικο διαστημα και μετα δεν ξερουμε τι εγινε και δεν θελει να κατσει,του εχω παρει μια τουαλετα παιδικη κολλησα κατι αυτοκολλητα με αμαξακια,εχουμε διαφορα βιβλιαρακια στο μπανιο μας περι του θεματος αλλατιποτα βρε κοριτσια,αυτο που φοβαμαι ειναι οτι ενω θελει να κανει τα κακα του μολις κατσει στην τουαλετιτσα του δεν κανει τιποτα εκτος απο αυτο τα κραταει βρε κοριτσια τα κακα του και δεν τα κανει επιτηδες,,,στεναχωριεμαι γιατι καμια φορα τα κραταει και 2 μερες...φοβαμαι μην κανει κακο στο εντερο του,πραγματικα δεν ξερω τι να κανω αυτο ειναι που με στεναχωρει περισσοτερο,δεν με απασχολει τοσο το θεμα που δεν καθεται γιατι γιαυτο κατι θα κανουμε αλλα σιγα σιγα με το οτι τα κραταει τι θα κανω;;;;;τι μου προτεινετε;;

Μαρία το μώρό είναι πάρα μα παρα πολύ μικρό για να καθαρίσει. Τα περισσότερα μωρα καθαρίζουν 2,5 με τριών χρονών. Εμένα ο γιος μου που είναι 2,5 έχει λίγους μήνες που τον ενοχλεί η πάνα, που και που πήγαινε στο γιο γιο και απο χθες που σηκώσαμε τα χαλιά μας τον αφήσαμε χωρίς πάνα μπας και καθαρίσει. Πραγματικα δεν έχω ακουσει κανένα μωρό να έχει καθαρίσει τοσο νωρίς κια όλα τα γνωστα μας παιδάκια καθαρισαν γυρω στα τρια. Πρόσεξε μόνο μην τον πιέσεις και έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Σε τετοια ηλικία δεν έχουν έλεγχο των σφικτήρων. όσο αφορά τον παιδικό οι βρεφικοί σταθμοί στη Ελλάδα έχουν υποδομές για να αλλάζουν τα μωρα ενώ οι παιδικοί σταθμοί δεν έχουν και τα δέχονται εφόσον έχουν καθαρίσει. Αλλά μωρό τοσο μικρό μαλλον σε βρεφικο σταθμό -παιδικο θα το πας και όχι σε παιδικό που συνηθως δεχεται από 2,5 χρονων και πάνω!!

pQ97p3.png0YzPp3.png