Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

φτύνει όλη την κρέμα!!

Recommended Posts

κορίτσια καλησπέρα,

ήθελα τη βοήθειά σας γιατί έχω απελπιστεί,εδώ και δύο βδομάδες περίπου ό,τι και να του δώσω του 9 μηνών κυρίου μου,φρουτόκρεμα,ρυζάλευρο,κρεατόσουπα κλπ,τρώει μια δύο κουταλιές και μετά αρχίζει να φτύνει με δύναμη!Μιλάμε ότι γεμίζει όχι μόνο η κουζίνα,μέχρι και τα παράθυρα και τα πλακάκια έχουν φάει φαί!Δε θα συζητήσω πώς γίνομαι εγώ , κάθε μέρα λούζομαι τουλάχιστον 3 φορές.Πήρα το γιατρό και μου είπε ότι κάποια παιδάκια το κάνουμε αυτό και πως πρέπει να μη δίνω καμία σημασία,ούτε να θυμώνω και να δείχνω ότι με ενοχλεί,ούτε να γελάω(αναρωτιέμαι αν θα γέλαγε αυτός σε αντίστοιχη περίπτωση αν έκανε μπάνιο με μήλα).Πρέπει λέει να είμαι αδιάφορη.Το δοκίμασα και αυτό και δεν αποδίδει.Έχει τύχει σε καμιά σας;:confused:

:P

Διαφημίσεις

Εμένα αρχίζει και φτύνει αφού χορτάσει δηλαδή μετά από 5-6 κουταλιές. Και τότε δεν της δίνω άλλο. Δεν επιμένω. Μήπως τον παραταίζεις; Η ποσότητα που τρώει στερεές ένα μωρό κάτω του έτους είναι 1 με 2 κουταλιές της σούπας. Έτσι νομίζω γράφει ο Παπαβέντσης στο βιβλίο του. Ούτε εγώ το ήξερα και είχα απογοητευτεί στην αρχή.

Ας πουν τη γνώμη τους και οι πιο έμπειρες μαμάδες

w94ip2.png

κορίτσια καλησπέρα,

ήθελα τη βοήθειά σας γιατί έχω απελπιστεί,εδώ και δύο βδομάδες περίπου ό,τι και να του δώσω του 9 μηνών κυρίου μου,φρουτόκρεμα,ρυζάλευρο,κρεατόσουπα κλπ,τρώει μια δύο κουταλιές και μετά αρχίζει να φτύνει με δύναμη!Μιλάμε ότι γεμίζει όχι μόνο η κουζίνα,μέχρι και τα παράθυρα και τα πλακάκια έχουν φάει φαί!Δε θα συζητήσω πώς γίνομαι εγώ , κάθε μέρα λούζομαι τουλάχιστον 3 φορές.Πήρα το γιατρό και μου είπε ότι κάποια παιδάκια το κάνουμε αυτό και πως πρέπει να μη δίνω καμία σημασία,ούτε να θυμώνω και να δείχνω ότι με ενοχλεί,ούτε να γελάω(αναρωτιέμαι αν θα γέλαγε αυτός σε αντίστοιχη περίπτωση αν έκανε μπάνιο με μήλα).Πρέπει λέει να είμαι αδιάφορη.Το δοκίμασα και αυτό και δεν αποδίδει.Έχει τύχει σε καμιά σας;:confused:

Ακριβώς αυτή τη φάση περνάμε κι εμείς εδώ και 2-3 μέρες κι είμαστε 9 μηνών! Του βάζω την κουταλιά στο στόμα και μου το φτύνει σαν συντριβάνι!! Στην αρχή ομολογώ ότι με έπιαναν τα νεύρα μου με όλο τον χαμό που γινόταν αλλά τώρα το πήρα απόφαση και δεν δίνω καμμία σημασία, με αποτέλεσμα σήμερα το βράδυ να φάει καλύτερα και να φτύσει μόνο...3 φορές:rolleyes:! Το πρωί όμως την έφτυσε όλη τη φρουτόκρεμα! Νομίζω ότι είναι κι αυτή μια φάση που θα περάσει, απλά θέλει υπομονή και γερά νεύρα!

eMWap2.png?5pVCTyDY

δε μπορώ να κάνω υπομονή,πετάει το φαγητό παντού !Το ζητούμενο βασικά είναι ότι δε ξέρω εάν τρέφεται σωστά και όσο πρέπει,αφού φτύνει τόσο πολύ,πόση τροφή μένει;

Εμένα αρχίζει και φτύνει αφού χορτάσει δηλαδή μετά από 5-6 κουταλιές. Και τότε δεν της δίνω άλλο. Δεν επιμένω. Μήπως τον παραταίζεις; Η ποσότητα που τρώει στερεές ένα μωρό κάτω του έτους είναι 1 με 2 κουταλιές της σούπας. Έτσι νομίζω γράφει ο Παπαβέντσης στο βιβλίο του. Ούτε εγώ το ήξερα και είχα απογοητευτεί στην αρχή.

1 με 2 κουταλιές??? είσαι σίγουρη? εμένα που είναι 10 μηνών για φρούτα τρώει 1 μπανάνα και 1 αχλαδι και μισο μήλο αλεσμένο ακόμη και είναι αρκετές κουταλιές... για να μην μιλήσω για το μεσημεριανό του που είναι 50γρ. κρέας + μια πατάτα + ενα καρότο + ενα κολοκύθι (μικρά βέβαια).. βγαίνει γύρω στα 250γρ... ο παιδίατρος μου λέει ότι είναι μια χαρά...μήπως τον παραταίζω εγώ???????????????

Διαφημίσεις

Μμμ και εγω λενε οτι το εφτυνα το φαγητο μου.. Τα πάιδια μου ευτυχως οχι.. Καθε γευμα τους ηταν γυρο στα 250 γραμμαρια...

Μηπως τον ενοχλει κατι? Δοντακια, συναχι? Το γαλα του το πινει? Βασικα αν περνει βαρος δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Αν τον απασχολισεις με κατι?

δε μπορώ να κάνω υπομονή,πετάει το φαγητό παντού !Το ζητούμενο βασικά είναι ότι δε ξέρω εάν τρέφεται σωστά και όσο πρέπει,αφού φτύνει τόσο πολύ,πόση τροφή μένει;

Τι να σου πω.... Εμένα το πρωί λογικά δεν πρέπει να έφαγε σχεδόν καθόλου φρουτόκρεμα... την έφτυσε όλη! Τώρα αν κρατήσει μέρες αυτό και δεν τρώει καθόλου στερεές ίσως ενημερώσω την παιδίατρο. Αλλά δεν νομίζω να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο! Δεν πιστεύω να κρατήσει πολλές μέρες... Ίσως αν τα αφήσουμε να πεινάσουν αρκετά το φάνε κανονικά...Ίδωμεν:rolleyes:

eMWap2.png?5pVCTyDY

Το γάλα του το πίνει μιά χαρά,το θέμα είναι η φρουτόκρεμα.Βασικά,στην αρχή έβλεπε ότι αντιδρούσα,είτε γελώντας είτε δείχνοντας θυμωμένη και γέλαγε.Τώρα δε δίνει καμία σημασία,απλά...φτύνει μέχρι τελικής πτώσεως.:shock:Μέχρι πριν 2 βδομάδες έτρωγε πολύ εύκολα,τι πράγμα είναι αυτό τώρα...Μήπως παίζει ρόλο ότι δεν εχει βγάλει ακόμα καθόλου δόντια;Ούτε ίχνος!Δε δείχνει όμως ενόχληση ή πόνο...Τι να πω...

Και μένα μου φαίνoνται πολύ λίγες οι δύο κουταλιές,εμένα τρώει περίπου 200-250 ml,ή μάλλον έτρωγε τόσο..:lol:

1 με 2 κουταλιές??? είσαι σίγουρη?

Αυτό κατάλαβα διαβάζοντας το βιβλίο "Για μια άλλη προσχολική διατροφή". Νομίζουμε ότι μια μερίδα μωρού είναι μεγαλύτερη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποια κοπέλα. Πάντως σταμάτησα να αγχώνομαι με την μικρή ποσότητα που τρώει η μικρή μου. Ο παιδίατρος βέβαια μου είπε να φτάσει να τρώει 180 μλ. Ούτε που ξέρω πώς να το μετρήσω. Εσείς πώς το μετράτε; Δύο κουταλιές της σούπας δε μου φαίνονται πολύ λίγο είναι γύρω στα δέκα κουταλάκια μωρού. Προς το παρόν δεν τρώει παραπάνω.

Το κάθε μωράκι είναι διαφορετικό και τρώει όσο θέλει. Αφού τα παιδιά σας είναι φαγανά είστε τυχερές. Η δικιά μου παίρνει καλό βάρος προφανώς απ'το γάλα.

w94ip2.png

Διαφημίσεις

Πάντως σταμάτησα να αγχώνομαι με την μικρή ποσότητα που τρώει η μικρή μου. Ο παιδίατρος βέβαια μου είπε να φτάσει να τρώει 180 μλ. Ούτε που ξέρω πώς να το μετρήσω. Εσείς πώς το μετράτε; Δύο κουταλιές της σούπας δε μου φαίνονται πολύ λίγο είναι γύρω στα δέκα κουταλάκια μωρού.

Γαρυφαλλάκι, εγώ μετράω την ποσότητα του φαγητού της, βάση του μετρητή που έχει επάνω το μούλτι. Αφού το αλέσω και βγάλω τα μαχαίρια, βλέπω σε τι στάθμη είναι και υπολογίζω.

Το κάθε παιδάκι πάντως είναι διαφορετικό και κανονικά δεν πρέπει να συγκρίνουμε, αν και μερικές φορές λίγο ή πολύ παρασυρόμαστε...:oops:

Όσον αφορά στην ποσότητα...η δική μας παιδίατρος θεωρεί ότι γεύμα είναι οτι είναι 150ml και πάνω. Αν φάει λιγότερη κρέμα ή φρούτο, τότε λέει, να δίνω και συμπλήρωμα γάλα, για χορταίνει.