Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κρεμα απο τον 4ο μηνα

Recommended Posts

Καλημερα σας.

Θηλαζω αποκλειστηκα εδω κ 4 μηνες κ ο παιδιατρος μου συστησε να ξεκινησουμε κρεμα βανυλια-ρυζαλευαρο, αντικαθηστωντας ενα θηλασμο την ημερα.Εγω νομιζα οτι θα το καναμε αυτο απο τον 6ο.Μηπως ειναι νωρις?

Επισης μου ειπε να ξεκινησουμε κ σιδηρο γιατι τα μωρακια που θηλαζον αποκλειστηκα δεν παιρνουν αρκετο.Ισχυει αυτο?Δεν το χω ξεκινησει ακομα, το ψαχνω λιγο..

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!Για το σίδηρο κι εγώ το έψαξα πολύ και οι περισσότεροι λένε ότι δεν χρειάζονται σίδηρο τα μωράκια,το γάλα της μαμάς έχει μεν λίγο αλλά απορροφάται πολύ εύκολα από τον οργανισμό.Εγώ δεν έδωσα τελικά!Για τις κρεμούλες πιστεύω είναι νωρίς αλλά έχω ακούσει ότι αν τα μωράκια δεν παίρνουν αρκετό βάρος με το γάλα,τότε ξεκινάνε πιο νωρίς τις κρέμες... Ψάξε το και πάρε τις αποφάσεις σου!!;)

• Like 1

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Σε ευχαριστω πολυ αννουλα, να σου ζησει κ σενα ο μικρουλης σου!

Ειμαστε 4 μηνων κ 10 ημερων κ τα κιλα του ειναι 6.500.Τον τελευταιο μηνα πηρε περιπου 400 γρ. κ ο παιδιατρος μας ειπε πως ειναι μεν καλα αλλα θα μπορουσαν να ναι κ περισσοτερα.Δεν ξερω αν τον επιρρεασε κ αυτο.Παντως βλεπω οτι την τρωει μια χαρα την κρεμα.Τωρα για τον σιδηρο το εχω ακουσει κ γω αυτο που λες.Σκεφτομαι να ρωτησω κ κανενα αλλο παιδιατρο.

Καλησπέρα. Εμένα πάντως η μπέμπα μου είναι 4 μηνών και 5.700 κιλά και ο παιδιατρος μας είπε ότι είναι μια χαρά. Γεννήθηκε 2.700 κιλά. Τι να πω???

Αυτό ακριβώς θα ρώταγα κι εγώ. Ο παιδίατρος σύστησε στην αδερφή μου να ξεκινήσει τις κρεμούλες στον μπέμπη της, επίσης 4 μηνών παρ' όλο που δείχνει μια χαρά το βάρος και η διάθεσή του με τον αποκλειστικό θηλασμό. Κι εγώ ήξερα ότι ξεκινάνε από τον 6ο και μου φάνηκε περίεργο. Δε θα μειωθεί έτσι η παραγωγή της;

Διαφημίσεις

Το ποτε ξεκιναει ο καθε παιδιατρος τις κρεμες ειναι τελικα πολυ σχετικο... Εγω κ στα 2 παιδια (ο μπεμπης ειναι τωρα 5 μηνων) αρχισα στον 4ο μηνα, με βαση τις συμβουλες της παιδιατρου. Δεν θεωρω οτι ειναι πολυ μικρα, εξαλλου θελουν λιγο χρονο για να συνηθισουν το κουταλι. Αυτο που με παραξενεψε ειναι αυτο με το σιδηρο γιατι δεν το εχω ξανακουσει. Αναρωτιεμαι, χωρις εξετασεις πως ξερουμε οτι ενα μωρο εχει χαμηλο σιδηρο κ θελει ενισχυση? Μηπως να ρωτουσες κ καποιον αλλο παιδιατρο για να το σιγουρεψεις?

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, συστήνει αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους 6 μήνες και μετά να εισαχθούν οι στερεές τροφές αλλά και πάλι σταδιακά. Με παραξενεύει λιπόν η πρόταση του παιδιάτρου. Και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει 6 μήνες αποκλειστικό θηλασμό. Για μένα αυτοί οι 2 φορείς είναι οι πιο αξιόπιστοι σε ότι αφορά την ανάπτυξη των παιδιών μας. Αφού το βάρος του μικρού είναι φυσιολογικό δεν καταλαβαίνω γιατί να ξεκινήσει στερεές και μάλιστα κρέμα. Δηλαδή να σταματήσει το γαλατάκι της μαμάς, για να φάει κάτι τυποποιημένο.

Εγω δεν θα ακουγα τον παιδίατρο απ οτι καταλαβαίνεις...

Οσο για το σίδηρο, εμένα ο γιος μου θηλασε 6 μηνες αποκλειστικά και μετα μέχρι τον 10ο και δεν μου ειπε κανενας παιδίατρος ότι χρειάζεται σίδηρο.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Από όσα έχω ψάξει και έχω διαβάσει το πότε θα ξεκινήσει ένα παιδάκι τις στερεες δεν είναι απόλυτο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει αποκλειστικό θηλασμό και μόνο, για τους πρώτους 6 μήνες ζωής.. Απο κει και πέρα αν το παιδάκι σου δείχνει ενδιαφέρον για το τι τρώτε οι υπόλοιποι, έχει αρχίσει να κάθεται, έστω και με κάποια στήριξη, έχει αποβάλλει το αντανακλαστικό που με τη γλώσσα απωθεί αυτα που εισέρχονται στην στοματική κοιλοτητα, δεν πειράζει να ξεκινήσει κ λίγο νωρίτερα από τους 6 μήνες. Δε γυρνάει διακοπτάκι ξαφνικά τότε δηλαδή.

Ο δικός μου μόλις έκλεισε τον 5ο μήνα και θα ξεκινήσουμε σε καμια 15αρια μέρες με λίγο μηλαράκι και γενικά με φρουτάκια και λαχανικά, αλλά οχι με ρυζάλευρο.. γενικά αφού αποφύγαμε ως τώρα τις "σκονες" γάλατα με τον θηλασμό, δε θεωρεί ούτε η παιδίατρος μου αλλά ούτε κ εγώ αναγκαία τη σκονη κρέμα..

Hv9jp3.png

• 5 months later...

Καλημέρα. Το μωρό μου είναι 4,5 μηνών και χθες η παιδίατρος μου είπε να ξεκινήσουμε να του δίνουμε κρέμα ρυζάλευρο βανίλια .Την ρώτησα από τώρα και μου είπε ότι επειδή κανει παλλινδόμησεις ( αρκετες κάναμε υπάρηχο) και αυτές σταματάνε όταν αρχίζουν οι στερεες τροφές θα τον βοηθήσει αυτό. Τον θηλάζω αποκλειστικά μέχρι τώρα και η γιατρός του είναι υπέρ του θηλασμου ( μάλιστα χθες που την ρώτησα σε περίπτωση που αρρωστήσω εγώ τι γίνεται?θηλάζω? μου είπε ότι τον θηλασμό δεν τον σταματάμε σε καμία περίπτωση)Εχω όμως προβληματιστεί με την κρέμα. Τι να κάνω? Να του δώσω ή να περιμένω? Θα τον βοηθήσει?

Διαφημίσεις

Κοριτσια η καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη νομιζω!

Κατ αρχην το θεμα του σιδηρου ειναι σοβαρο η ελλειψη σιδηρου επιρεαζει την σωματικη και πνευματικη αναπτυξη του παιδιου!Εαν η μητερα εχει καλες αποθηκες σιδηρου τοτε το παιδι συνηθως δεν εει ελλειψη οποτε συστηνετε σε μητεςρες που θηλαζουν αποκλειστηκα να κανουν εξεταση φεριττηνης και ορου σιδηρου καθε μηνα για να βλεπουν τα επιπεδα διοτι ειναι απλο αν η μαμα δεν εχει τοτε δεν εχει και το παιδι!

Τα παιδια που θηλαζουν αποκλειστηκα πρεπει να περνουν 800γρ -1 κιλο το μηνα το λιγοτερο ειναι ενδειξη οτι ειναι ελλειπεις η τροφη!Αν συνεστησε κρεμα η παιδιατρος δε νομιζω οτι ειναι και το τελος του κοσμου ολες οσες θηλαζουμε αποκλειστηκα ξερουμε οτι οσο θελουμε δινουμε στο παιδι γαλα και αυτο δεν μειωνεται εαν θελει η κοπελα μπορει να το θηλαζει και μετα να του δινει την κρεμα και οσο φαει ως συμπληρωμα στο θηλασμο!Δεν ειναι κακο!

Πρεπι λιγο να προσεχουμε τι λεμε εδω μεσα!Επισης δεν κρινουμε μονο απο τον εαυτο μας!

Eμένα δεν με προβληματίζει ο σίδηρος, δεν μου είπε κάτι τέτοιο, ούτε η παραγωγή γάλακτος. Εμένα απλά μου φαίνεται μικρός για να ξεκινήσει και κυρίως με προβληματίζει το παρακάτω άσρθρο που διάβασα

Βρεφικές κρέμες προκαλούν όγκους

Ο γερμανικός Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων, εξετάζοντας βρεφικές κρέμες, διαπίστωσε την ύπαρξη ουσιών, που δημιουργούν όγκους στα βρέφη.

Η ουσία 3MCPD φαίνεται να επηρεάζει τα νεφρά και έτσι να δημιουργούνται καλοήθεις όγκοι. Στο τεστ του γερμανικού ΕΦΕΤ, τα χειρότερα αποτελέσματα είχαν οι βρεφικές κρέμες «Gute Nacht Brei», των εταιριών Nestle, Alete, Bebivita, Humana και Milupa. Τον Μάιο είχαν γίνει έλεγχοι και σε βρεφικά γάλατα πολλών εταιριών, όπου διαπίστωθηκε και σε αυτά η ύπαρξη της ίδιας ουσίας (3-MCPD).

Επιπλέον, αρνητικά σχολίασε ο γερμανικός Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων, την υπερβολική ποσότητα ζάχαρης σε αυτές τις κρέμες, οι οποίες είναι μεν σε μορφή φρουκτόζης ή γλυκόζης, αλλά η επίδραση στα πρώτα δόντια των βρεφών, δεν είναι πολύ διαφορετική από αυτήν της κοινής ζάχαρης. Επιπλέον, η ζάχαρη, που περιέχουν αυτές οι κρέμες, παχαίνει τα μωρά.

Eμένα δεν με προβληματίζει ο σίδηρος, δεν μου είπε κάτι τέτοιο, ούτε η παραγωγή γάλακτος. Εμένα απλά μου φαίνεται μικρός για να ξεκινήσει και κυρίως με προβληματίζει το παρακάτω άσρθρο που διάβασα

Βρεφικές κρέμες προκαλούν όγκους

Ο γερμανικός Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων, εξετάζοντας βρεφικές κρέμες, διαπίστωσε την ύπαρξη ουσιών, που δημιουργούν όγκους στα βρέφη.

Η ουσία 3MCPD φαίνεται να επηρεάζει τα νεφρά και έτσι να δημιουργούνται καλοήθεις όγκοι. Στο τεστ του γερμανικού ΕΦΕΤ, τα χειρότερα αποτελέσματα είχαν οι βρεφικές κρέμες «Gute Nacht Brei», των εταιριών Nestle, Alete, Bebivita, Humana και Milupa. Τον Μάιο είχαν γίνει έλεγχοι και σε βρεφικά γάλατα πολλών εταιριών, όπου διαπίστωθηκε και σε αυτά η ύπαρξη της ίδιας ουσίας (3-MCPD).

Επιπλέον, αρνητικά σχολίασε ο γερμανικός Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων, την υπερβολική ποσότητα ζάχαρης σε αυτές τις κρέμες, οι οποίες είναι μεν σε μορφή φρουκτόζης ή γλυκόζης, αλλά η επίδραση στα πρώτα δόντια των βρεφών, δεν είναι πολύ διαφορετική από αυτήν της κοινής ζάχαρης. Επιπλέον, η ζάχαρη, που περιέχουν αυτές οι κρέμες, παχαίνει τα μωρά.

Μην πάρεις έτοιμες κρέμες από την αγορά!Πήγαινε σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα και πάρε ρυζάλευρο της εταιρίας Holle το οποίο είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή γάλακτος,είναι σκέτο αλεύρι από ρύζι το οποίο το φτιάχνεις με νερό ή το γαλατάκι σου και μπορείς να κάνεις πολλούς συνδυασμούς π.χ. να βάλεις μια κουταλιά πετιμέζι για να γλυκάνει ή αργότερα πουρέ φρούτων!!Μην νομίζεις ότι το μωράκι σου θα ξεκινήσει να αδειάζει το μπολ,το πολύ πολύ να φάει 2-3 κουταλίτσες!Ο δικός μου είναι σχεδόν 9 μηνών και ακόμα δεν αδειάζει το μπολάκι με τα 100μλ!Επιπλέον υπάρχουν και άλλα δημητριακά της ίδιας εταιρίας!!;)

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Κατ αρχην το θεμα του σιδηρου ειναι σοβαρο η ελλειψη σιδηρου επιρεαζει την σωματικη και πνευματικη αναπτυξη του παιδιου!Εαν η μητερα εχει καλες αποθηκες σιδηρου τοτε το παιδι συνηθως δεν εει ελλειψη οποτε συστηνετε σε μητεςρες που θηλαζουν αποκλειστηκα να κανουν εξεταση φεριττηνης και ορου σιδηρου καθε μηνα για να βλεπουν τα επιπεδα διοτι ειναι απλο αν η μαμα δεν εχει τοτε δεν εχει και το παιδι!

Τα παιδια που θηλαζουν αποκλειστηκα πρεπει να περνουν 800γρ -1 κιλο το μηνα το λιγοτερο ειναι ενδειξη οτι ειναι ελλειπεις η τροφη!Αν συνεστησε κρεμα η παιδιατρος δε νομιζω οτι ειναι και το τελος του κοσμου ολες οσες θηλαζουμε αποκλειστηκα ξερουμε οτι οσο θελουμε δινουμε στο παιδι γαλα και αυτο δεν μειωνεται εαν θελει η κοπελα μπορει να το θηλαζει και μετα να του δινει την κρεμα και οσο φαει ως συμπληρωμα στο θηλασμο!Δεν ειναι κακο!

Πρεπι λιγο να προσεχουμε τι λεμε εδω μεσα!Επισης δεν κρινουμε μονο απο τον εαυτο μας!

Τα νεογέννητα (μέχρι 3 μηνών) προσλαμβάνουν βάρος κατα μέσο όρο 25γραμμάρια ημερισίως. Αρα 25x 30= 750γραμμάρια μηνιαίως. Αυτός όμως είναι απλά ένας μέσος όρος. Και τα 22γρμ ημερισίως είναι φυσιολογικά. Αν δεν κάνω λάθος (το λεω με επιφύλαξη) όταν η μέση ημερίσια πρόσληψη είναι κάτω απο 20 γρμ αρχίζουμε να προβληματιζόμαστε. Αρα αυτο που λες για 800γρμ- 1κιλο δεν είναι ακριβες.

Κατα το 2ο 3μηνο, η επιθυμητή πρόσληψη βάρους είναι περίπου μισό κιλό το μήνα. (Εμενα η κόρη μου 4μηνων πήρε 400γρμ και θεωρήθηκε φυσιολογικό.)

Σιγουρα υπάρχουν περιπτωσεις όπου ενδεικνυται να ξεκινησει ένα μωρό απο τον 4ο στερεες. Απλά αν το παιδί παίρνει βάρος με το θηλασμό και δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, δεν υπάρχει λόγος να ξεκινησει στερεες πριν τους 6 μηνες.

Οσο για το συμπλήρωμα σιδήρου, αν το παιδί δεν κάνει εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι έχει ελειψη, δεν είναι σκόπιμο να πάρει συμπλήρωμα. Καλώς ή κακώς το συμπλήρωμα σιδηρου, είναι κι αυτο ένα φαρμακευτικό σκεύασμα, οπότε δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε χωρίς λόγο.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Κατ αρχην το θεμα του σιδηρου ειναι σοβαρο η ελλειψη σιδηρου επιρεαζει την σωματικη και πνευματικη αναπτυξη του παιδιου!

Κάθε περίπτωση είναι πράγματι ξεχωριστή.

Για τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά και έχουν έλλειψη σιδήρου, συστήνεται συμπλήρωμα σιδήρου.

• Complementary foods rich in iron should be introduced gradually beginning around 6 months of age.186–187 Preterm and low birth weight infants and infants with hematologic disorders or infants who had inadequate iron stores at birth generally require iron supplementation before 6 months of age.148,188–192 Iron may be administered while continuing exclusive breastfeeding.

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Εαν η μητερα εχει καλες αποθηκες σιδηρου τοτε το παιδι συνηθως δεν εει ελλειψη οποτε συστηνετε σε μητεςρες που θηλαζουν αποκλειστηκα να κανουν εξεταση φεριττηνης και ορου σιδηρου καθε μηνα για να βλεπουν τα επιπεδα διοτι ειναι απλο αν η μαμα δεν εχει τοτε δεν εχει και το παιδι!

Δεν είναι καθόλου απλό.

Τα επίπεδα σιδήρου στο μωρό επηρεάζονται κυρίως από τα επίπεδα σιδήρου στην διάρκεια της κύησης, από τον αν κόπηκε αμέσως ο ομφάλιος λώρος στον τοκετό, από την αιματολογική κατάσταση του μωρού και πολύ λιγότερο από την περιεκτικότητα του μητρικού γάλακτος σε σίδηρο που φαίνεται να παραμένει αρκετά σταθερή.

Τη σύσταση για μηνιαίες αιματολογικες εξετάσεις σε μητέρες που θηλάζουν δεν την έχω συναντήσει πουθενά.

Αν συνεστησε κρεμα η παιδιατρος δε νομιζω οτι ειναι και το τελος του κοσμου

Το ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου το ξέρουμε. Το ερώτημα είναι αν αυτή η τροφή είναι κατάλληλη για ένα μωρό αυτής της ηλικίας ή αν είναι κατάλληλη γενικώς.

Σε καμία παιδιατρική και σε καμία δημοσίευση επιστημονικού άρθρου δεν υπάρχει σύσταση για τέτοιου είδους σκευάσματα.

Οι τροφές που πρέπει να εισάγονται είναι ΦΥΣΙΚΕΣ τροφές πλούσιες σε σίδηρο. Το ρυζάλευρο δεν είναι ούτε φυσική τροφή, ούτε πλούσια σε σίδηρο.

μπορει να το θηλαζει και μετα να του δινει την κρεμα και οσο φαει ως συμπληρωμα στο θηλασμο!Δεν ειναι κακο!

Ανεξάρτητα από το αν κινδυνεύει ο θηλασμός ή όχι, είναι σημαντικό να μην κινδυνεύει η υγεία του παιδιού. Τροφές που περιέχουν ζάχαρη, υδατάνθρακες πολύ επεξεργασμένους, τεχνητά αρώματα, δεν είναι κατάλληλες για τη διατροφή του παιδιού.

Επίσης αυτές οι τροφές μπορεί να είναι σοβαρά επιζήμιες για το πεπτικό του παιδιού.

Διαφημίσεις

Μην πάρεις έτοιμες κρέμες από την αγορά!Πήγαινε σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα και πάρε ρυζάλευρο της εταιρίας Holle το οποίο είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή γάλακτος,είναι σκέτο αλεύρι από ρύζι το οποίο το φτιάχνεις με νερό ή το γαλατάκι σου και μπορείς να κάνεις πολλούς συνδυασμούς π.χ. να βάλεις μια κουταλιά πετιμέζι για να γλυκάνει ή αργότερα πουρέ φρούτων!!

Ακόμη και ως βιολογικό το ρυζάλευρο, εξακολουθεί να μην είναι απαραίτητο στη διατροφή του βρέφους. Το ρυζάλευρο αντικαθιστά τροφές πλούσιες σε σίδηρο που είναι απαραίτητες για το παιδί που ξεκινάει τις στερεές τροφές.

Τα παιδια που θηλαζουν αποκλειστηκα πρεπει να περνουν 800γρ -1 κιλο το μηνα το λιγοτερο ειναι ενδειξη οτι ειναι ελλειπεις η τροφη!

...........

Ούτε τα παιδιά που θηλάζουν, ούτε τα παιδιά που δεν θηλάζουν βάζουν τόσο βάρος το 2ο τρίμηνο της ζωής τους.

Πρεπι λιγο να προσεχουμε τι λεμε εδω μεσα!
Συμφωνώ.

Καλό θα ήταν να προσέχουμε τι γράφουμε για να μην αγχώνουμε τις μητέρες χωρίς λόγο.

http://kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

Baby's Age Average Weight Gain 1 Average Weight Gain 2,3

0-4 months 155 - 241 grams per week 170 grams per week †

4-6 months 92 - 126 grams per week 113 - 142 grams per week

6-12 months 50 - 80 grams per week ‡ 57 - 113 grams per week † It is acceptable for some babies to gain 4-5 ounces (113-142 grams) per week.

‡ The average breastfed baby doubles birth weight by 3-4 months. By one year, the typical breastfed baby will weigh about 2 1/2 - 3 times birth weight. 1

Sources:

1. World Health Organization Child Growth Standards, 2006. Available at: http://www.who.int/childgrowth/en/. To figure average weight gain, we used the weight-per-age percentile charts for birth - 5 years. The range is a combination of boys and girls 5% to 95%, rounded to the nearest 5 grams. Click here for more details on calculations [PDF file].
  2. Riordan J. Breastfeeding and Human Lactation, 3rd ed. Boston: Jones and Bartlett, 2005, p. 103, 512-513.
  3. Mohrbacher N and Stock J. The Breastfeeding Answer Book, Third Revised ed. Schaumburg, Illinois: La Leche League International, 2003, p. 148-149

Ακόμη και ως βιολογικό το ρυζάλευρο, εξακολουθεί να μην είναι απαραίτητο στη διατροφή του βρέφους. Το ρυζάλευρο αντικαθιστά τροφές πλούσιες σε σίδηρο που είναι απαραίτητες για το παιδί που ξεκινάει τις στερεές τροφές.

δεν τις αντικαθιστα,αποτελει ενα σταδιο,ενα σκαλοπατι για την εισαγωγη τους...

δεν τις αντικαθιστα,αποτελει ενα σταδιο,ενα σκαλοπατι για την εισαγωγη τους...

Οι συστάσεις είναι αυτές

Complementary foods rich in iron should be introduced gradually beginning around 6 months of age.186–187

Δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα του ρυζάλευρου, και δεν συστήνεται από κανέναν επίσημο φορέα ως αναγκαίο στάδιο για την εισαγωγή στερεών τροφών.

Το ρυζάλευρο είναι μια πολυπεξεργασμένη τροφή που δεν περιέχει καθόλου σίδηρο.

Οι συστάσεις είναι αυτές

Complementary foods rich in iron should be introduced gradually beginning around 6 months of age.186–187

Δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα του ρυζάλευρου, και δεν συστήνεται από κανέναν επίσημο φορέα ως αναγκαίο στάδιο για την εισαγωγή στερεών τροφών.

περιεχει σιδηρο

Με προτροπή της παιδιάτρου έδωσα ρυζάλευρο στον 4 μήνα. Το παιδί δεν ήθελε, αλλά εγώ επέμενα. Το αποτέλεσμα είναι να πάθει δυσκοιλιότητα πρώτη και μοναδική φορά στη ζωή του. Ο καημένος παιδεύονταν και πονούσε για τρεις μέρες. Εννοείται ότι κατάλαβα το λάθος μου μετά από αυτό.

Με προτροπή της παιδιάτρου έδωσα ρυζάλευρο στον 4 μήνα. Το παιδί δεν ήθελε, αλλά εγώ επέμενα. Το αποτέλεσμα είναι να πάθει δυσκοιλιότητα πρώτη και μοναδική φορά στη ζωή του. Ο καημένος παιδεύονταν και πονούσε για τρεις μέρες. Εννοείται ότι κατάλαβα το λάθος μου μετά από αυτό.

παντα μιλαμε για χορηγηση στερεων τροφων μετα τον εκτο μηνα....

ετσι ειναι το ρυζακι,φερνει δυσκοιλιοτητα σε καποιους ανθρωπους,για αυτο και το τρωμε οταν εχουμε διαρροιες και γαστρεντεριτιδα,δεν ειναι λογος ομως αυτος να μην το τρωει κανεις...

το συνηθεστερο λαθος μιας μαμας ειναι που ακουει τον παιδιατρο και οχι το παιδι της,βασιζεται σε αυτον και οχι στο ενστικτο της....

Οι συστάσεις είναι αυτές

το λινκ για το θεμα αυτο εινα εδω

http://www.aafp.org/afp/2002/1001/p1217.html

αν το εκανα σωστα

και το κομματι που μας αφορα ειναι εδω

Breastfeeding is the ideal feeding practice for many well-documented reasons, including lowering the risk of iron deficiency anemia. Although breast milk is low in iron content, about 50 percent of the iron is bioavailable to the infant.12 Yet, exclusive breastfeeding after four to six months puts infants at risk for iron deficiency. Therefore, some form of dietary iron supplement that provides 1 mg elemental iron per kg per day is recommended for term infants starting at four22,23 to six12,20 months of age. Iron-fortified cereal can help meet this requirement24; however, many cereal-fed infants still develop iron deficiency anemia.

δηλαδη χηρηγηση δημητριακου (ρυζι συγκεκριμενα,που ειναι ελευθερο γλουτενης,για αυτο μπαινει και πρωτο) εμπλουτισμενου σε σιδηρο μετα απο 4-6 μηνες

δε λεει πουθενα η ΑΑΡ οτι απαγορευει το ρυζαλευρο,παντου σε ολο τον κοσμο η εισαγωγη στερεων τροφων ξεκινα με αυτο,υπαρχουν τροποι να φτιαξεις δικο σου,μπορεις να παρεις βιολογικο,μπορεις αν θες να μην το δωσεις,δε σου βαζει κανενας παιδιατρος μαχαιρι στο λαιμο,φυσικα και οτιδηποτε σπιτικο ειναι καλυτερο απο το ετοιμο,παιρνει ο καθενας ευθυνη για το παιδι του.....

το θεμα ειναι να μη στερηθει το μωρακι το σιδηρο του

περιεχει σιδηρο

Το ρυζάλευρο δεν περιέχει σίδηρο και γι' αυτό προσθέτουν, όπως και στο αγελαδινό γάλα σε σκόνη.

Δεν συστήνεται από κανέναν επίσημο φορέα να ταΐζονται τα μωρά με τροφές συσκευασμένες με πρόσθετες βιταμίνες και ιχνοστοιζία.

Αντίθετα συστήνονται φυσικές τροφές.

Το ρυζάλευρο δεν περιέχει σίδηρο και γι' αυτό προσθέτουν, όπως και στο αγελαδινό γάλα σε σκόνη.

Δεν συστήνεται από κανέναν επίσημο φορέα να ταΐζονται τα μωρά με τροφές συσκευασμένες με πρόσθετες βιταμίνες και ιχνοστοιζία.

Αντίθετα συστήνονται φυσικές τροφές.

Το ρυζαλευρο ειναι ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ με σιδηρο,που σημαινει οτι το ρυζαλευρο που κυκλοφορει στο εμποριο ΠΕΡΙΕΧΕΙ σιδηρο.

Οι επισημοι φορεις συστηνουν οτι το παιδι παιρνει να παιρνει σιδηρο,το οτι ΔΕ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ δε σημαινει ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ,αλλο το ενα αλλο το αλλο.....