Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Sos..! Πετάξετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας.. Δείτε αυτό


Recommended Posts

Σε αυτό πήρε φιλτραρισμένο νερό και το χώρισε σε δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και το δεύτερο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε φούρνο μικροκυμάτων.

 

Στη συνέχεια, μετά την ψύξη του, χρησιμοποίησε το νερό σε δύο ίδια φυτά για να δει αν θα υπήρχε καμία διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ του κανονικού βρασμένου νερού και του βρασμένου νερού σε φούρνο μικροκυμάτων. Σκέφτηκε ότι η δομή ή η ενέργεια του νερού μπορεί να αλλοιώνεται από τον φούρνο μικροκυμάτων.

 

Όπως αποδείχθηκε έμεινε κατάπληκτη με τη διαφορά:

Γνωρίζω εδώ και χρόνια ότι το πρόβλημα με τα μικροκύματα δεν είναι να ανησυχούμε με την ακτινοβολία που χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους.

Είναι πως καταστρέφει το DNA στα τρόφιμα, έτσι που το σώμα δεν μπορεί να το αναγνωρίσει.

Έτσι το σώμα το τυλίγει σε λιπώδη κύτταρα για να προστατεύσει τον εαυτό του από τη νεκρή

[/url]τροφή ή την αποβάλει γρήγορα.

Σκεφτείτε όλες τις μητέρες να ζεσταίνουν το γάλα στις «ασφαλείς» αυτές συσκευές.

Τι γίνεται με τη νοσοκόμα στον Καναδά που θερμαίνει το αίμα για μετάγγιση σε ασθενή και κατά λάθος τον σκοτώνει, αφού το αίμα είναι νεκρό.

Όμως οι κατασκευαστές λένε ότι είναι ασφαλείς.

image002.jpg

image003.jpg

image00544.jpg

Όμως, η απόδειξη είναι στις εικόνες, όπου τα φυτά πεθαίνουν..

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΕΥΝΑΣ

Εκπονήθηκε από: William P. Kopp

Από συμπεράσματα ελβετικών, ρωσικών και γερμανικών επιστημονικών κλινικών μελετών, δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε το φούρνο μικροκυμάτων εγκατεστημένο στις κουζίνες μας.

Με βάση αυτή την έρευνα, θα ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο με το ακόλουθο κείμενο:

 

1) Τρώγοντας συνεχώς τροφές που έχουν τροποποιηθεί από έναν...φούρνο μικροκυμάτων, προκαλείται μακροπρόθεσμα -μόνιμη- εγκεφαλική βλάβη από «βραχυκύκλωμα» ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο [απο-πόλωση ή απο-μαγνήτιση του εγκεφαλικού ιστού].

 

2) Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να μεταβολίσει [σπάσει] τα άγνωστα υποπροϊόντα που δημιουργούνται σε τροφές από τα μικροκύματα.

3) Η παραγωγή ανδρικών και γυναικείων ορμονών σταματά και/ή τροποποιείται από την συνεχή κατανάλωση μικροκυματικών τροφών.

4) Οι επιπτώσεις των υποπροϊόντων των μικροκυματικών τροφών εναπομένουν [μακροπρόθεσμα, μόνιμα] μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

5) Τα μέταλλα, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά όλων των τροφών από τα μικροκύματα μειώνονται ή τροποποιούνται, έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα παίρνει λίγο ή δεν ωφελείται, ή το ανθρώπινο σώμα απορροφά τροποποιημένες ενώσεις που δεν μπορεί να διασπάσει.

6) Τα μέταλλα στα λαχανικά μετατρέπονται σε καρκινικές ελεύθερες ρίζες, όταν μαγειρεύονται σε φούρνους μικροκυμάτων.

 

7) Οι μικροκυματικές τροφές προκαλούν στο στομάχι και στο έντερο καρκινικούς όγκους. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού του καρκίνου του παχέως εντέρου στην Αμερική.

:cool: Η παρατεταμένη κατανάλωση τροφών από μικροκύματα προκαλεί αύξηση καρκινικών κυττάρων στο ανθρώπινο αίμα.

9) Η συνεχής πρόσληψη τροφών από μικροκύματα προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω λεμφαδένων και αλλοιώσεις στον ορό του αίματος.

10) Τρώγοντας τρόφιμα από μικροκύματα προκαλείται απώλεια μνήμης, συγκέντρωσης, συναισθηματική αστάθεια και μείωση της νοημοσύνης.

Δεν πετάξατε το φούρνο μικροκυμάτων σας ακόμα ;

Αφού πετάξετε το φούρνο μικροκυμάτων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κλασικό φούρνο σαν αντικαταστάτη. Λειτουργεί το ίδιο καλά και είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορα.

Η χρήση της τεχνητής μετάδοσης μικροκυμάτων για υποσυνείδητο ψυχολογικό έλεγχο, γνωστή ως «πλύση εγκεφάλου», έχει επίσης αποδειχθεί.

Προσπαθούμε να λάβουμε αντίγραφα ρωσικών εγγράφων (της δεκαετίας του 1970) και αποτελεσμάτων έρευνας που γράφτηκε από τους Δρ. Luria και Perov διευκρινίζοντας τα κλινικά πειράματα τους στον τομέα αυτό.

Νίκος Φιλιππόγλου

 

Πηγή: http://www.roufianos.com/showthread.php/493046

 

 

Οποια εχει φουρνο μικροκυμματων (γιατι εγω δεν...) ας κανει το πειραμα και ας μας πει . Θα ηταν πολυ ενδιαφερον ..

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τι λες τώρα ? Εγώ τον χρησιμοποιώ καθημερινά αλλά μόνο για να ζεστάνω τα φαγητά. Δεν έχω μαγειρέψει ποτέ, ούτε ζεσταίνω νερό, ούτε γάλα. Αυτό πόσο επικίνδυνο είναι ? Όχι δηλαδή μαγείρεμα, αλλά μόνο ζέσταμα.

Link to comment
Share on other sites

εγώ δεν πιστευω μια απ' όλα αυτά.

Ζεσταινω το γαλα μας, το φαγητό μας καθημερινα και θα τυχει να μαγειρέψω κιολας γαιτι όχι?

Δεν ξερω αν θα μπω στον κοπο να κανω το πειραμα...

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ μόνο για ζέσταμα μέρα παρα μέρα αλλά θεωρώ πως ειναι ακριβώς το ίδιο :(γιαυτο τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ τις εστιές της κουζίνας και μικρό κατσαρολάκι εξάλλου μου φαίνονται με αυτόν τον τρόπο πιο ομοιογενείς ζεστά και πιο νόστιμα.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

ας μην υπερβάλλουμε, δεν υπάρχει θεμα με τους φούρνους μικροκυμάτων, δείτε κι εδώ από αξιοπιστη πηγή: http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1118

 

εμενα πάντως αυτό το μηνυμα μου θυμήζει chain mail.

elenik μήπως το έλαβες στο email σου? μήπως έλεγε κιόλας "στείλτο σε όλους τους φίλους σου, αλλιώς... θα σου καεί ο φούρνος?" :) :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ας μην υπερβάλλουμε, δεν υπάρχει θεμα με τους φούρνους μικροκυμάτων, δείτε κι εδώ από αξιοπιστη πηγή: http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1118

 

εμενα πάντως αυτό το μηνυμα μου θυμήζει chain mail.

elenik μήπως το έλαβες στο email σου? μήπως έλεγε κιόλας "στείλτο σε όλους τους φίλους σου, αλλιώς... θα σου καεί ο φούρνος?" :) :)

 

 

μες στο μυαλο μου εισαι

μα υπάρχει περιπτωση σοβαρό αρθρο να γραφει πετάξτε το φ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το πιστεύω απόλυτα!

Και με την λογική να το πάρει κανείς, στο ιδιο συμπερασμα βγαίνει...

Είναι γνωστο οτι τα τροφιμα ειναι ευαισθητα στην διατηρηση των βιταμινών, θρεπτικών συστατικών, κλπ

Γι'αυτο οι ειδικοι μας λενε οτι πχ το κρεας που εχει γινει κιμάς πρεπει να μαγειρευτει αμεσως και οχι να μπει στην καταψυξη (διαφορετικα χανει τα θρεπτικα συστατικά του), τα λαχανικά δεν πρεπει να μαγειρευονται πολύ για τον ιδιο λόγο, κλπ

Για φανταστειτε καποιο τροφιμο (ήδη μαγειρεμένο ή μη), να "χτυπιεται" από τεραστια ποσοτητα ενεργειας ετσι ωστε να ειναι ετοιμο σε ελαχιστο χρόνο...

Σιγουρα, δεν ειναι ο,τι καλύτερο γι'αυτό...

Σιγουρα το τροφιμο που περνεις αφου εχει περασει αυτην την διαδικασία, δεν ειναι, αν μη τι αλλο, πλουσιο σε θρεπτικα συστατικά!

Οπώτε, τί είναι? Ενα νεκρό τροφιμο!

Το τρως μόνο για να χορτασεις, και δεν σου προσφερει τιποτα!

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι ακριβώς έτσι

η ενεργεια των μικροκυμάτων στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στα μόρια νερού που περιέχουν τα τρόφιμα, αυτά "εξαναγκάζει" να εκπέμπουν θερμότητα και εμμεσα -ας το πούμε έτσι- θερμαίνεται το φαγητό. γι' αυτο και δε θερμαίνεται ομοιομορφα το φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων.

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites

δεν είναι ακριβώς έτσι

η ενεργεια των μικροκυμάτων στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στα μόρια νερού που περιέχουν τα τρόφιμα, αυτά "εξαναγκάζει" να εκπέμπουν θερμότητα και εμμεσα -ας το πούμε έτσι- θερμαίνεται το φαγητό. γι' αυτο και δε θερμαίνεται ομοιομορφα το φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων.

 

Πως εξηγείς τότε το οτι ενα φαγητο ζεσταμενο σε φουρνο μιροκυμματων ειναι αποδεδειγμενα λιγοτερο νοστιμο απο το ιδιο φαγητο ζεσταμενο με τον παραδοσιακο τροπο?

Εγώ πάντως, για ζεσταμα φαγητου, χρησιμοποιω τον φουρνο!

Σε 10' το πολύ είναι ετοιμο!

Link to comment
Share on other sites

συνηθως για να ζεστανουμε ενα φαγητό με τον παραδοσιακό τρόπο προσθέτουμε λάδι ή βουτυρο, οπότε "προσθέτει" στη γεύση.

οπως και να το κάνουμε η θέρμανση καταστρέφει τις βιταμίνες έτσι κι αλλιώς, είτε πρόκειται για το αρχικό μαγείρεμα, είτε για ζεσταμα. γι αυτό και προτείνεται η ελαχιστη κατα το δυνατον εκθεση των τροφίμων στη θερμανση (βλεπε μαγειρεμα στον ατμό)

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πως εξηγείς τότε το οτι ενα φαγητο ζεσταμενο σε φουρνο μιροκυμματων ειναι αποδεδειγμενα λιγοτερο νοστιμο :confused::confused::confused:απο το ιδιο φαγητο ζεσταμενο με τον παραδοσιακο τροπο?

Εγώ πάντως, για ζεσταμα φαγητου, χρησιμοποιω τον φουρνο!

Σε 10' το πολύ είναι ετοιμο!

 

αυτο πώς προέκειψε?

Link to comment
Share on other sites

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1118

Ο φούρνος μικροκυμάτων (ΦΜ) είναι μια συσκευή που επιτρέπει με γρήγορο και εύκολο τρόπο το μαγείρεμα και το ζέσταμα φαγητών.

Τα φαγητά που ψήνονται στο ΦΜ είναι εξ ίσου θρεπτικά όπως τα φαγητά που ετοιμάζονται με άλλους τρόπους.

Μάλιστα ορισμένες έρευνες έδειξαν ότι τα φαγητά που ετοιμάζονται σε ΦΜ διατηρούν περισσότερες βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με φαγητά που ετοιμάζονται με βρασμό.

Όμως επειδή τα φαγητά στο ΦΜ ψήνονται ή ζεσταίνονται με μικροκύματα που ανήκουν στο φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, έχουν δημιουργηθεί πολλοί φόβοι σχετικά με την ασφάλεια των καταναλωτών που χρησιμοποιούν τους ΦΜ ή και που καταναλώνουν φαγητά ή ροφήματα που ετοιμάστηκαν με τη βοήθεια των ΦΜ.

Τα μικροκύματα απορροφώνται από όλα τα αντικείμενα που περιέχουν νερό. Διαπερνούν το γυαλί και το πλαστικό ενώ αντανακλώνται από ορισμένα μέταλλα.

Όλα τα φαγητά και οι τροφές περιέχουν μόρια νερού σε διάφορες συγκεντρώσεις ανεξάρτητα από το πόσο ξηρά φαίνονται. Τα μικροκύματα αναταράσσουν τα μόρια του νερού με αποτέλεσμα να δημιουργείται θερμότητα που ψήνει ή ζεσταίνει τα φαγητά, τις τροφές, τα ροφήματα.

Ας δούμε αρχικά τους κυριότερους φόβους και λανθασμένες αντιλήψεις που δημιουργήθηκαν αναφορικά με τους ΦΜ:

 

  • Η χημική σύσταση των φαγητών: Οι ΦΜ δεν αλλοιώνουν τη χημική σύσταση των φαγητών. Δεν δημιουργούνται δηλητηριώδεις ή άλλες επικίνδυνες ενώσεις από την ενέργεια των μικροκυμάτων. Οι μόνες αλλοιώσεις που παρατηρούνται είναι αυτές που δημιουργούνται όταν ψήνουμε κάτι γρήγορα
  • Η ακτινοβολία: Όταν τρωμε φαγητά που ετοιμάσθηκαν σε ΦΜ δεν υποβαλλόμαστε σε οποιασδήποτε μορφής ακτινοβολία. Μόλις διακόψουμε τη λειτουργία του ΦΜ, δεν υπάρχουν πλέον μικροκύματα ούτε στο φούρνο ούτε στο φαγητό
  • Η ραδιενέργεια: Η ενέργεια των μικροκυμάτων δεν είναι ραδιενέργεια. Έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος έκθεσης σε ραδιενέργεια από το ΦΜ ή από το φαγητό που ετοιμάσθηκε σε ΦΜ
  • Ο καρκίνος: Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές έρευνες που εξέτασαν το κατά πόσο ο ΦΜ ή τα φαγητά που ετοιμάζονται σε αυτόν, προκαλούν καρκίνο. Μέχρι σήμερα δεν βρέθηκαν στοιχεία που να συσχετίζουν ή να υποστηρίζουν ότι η ενέργεια των μικροκυμάτων ή ο ΦΜ προκαλούν κάποια μορφή καρκίνου

Αναμφίβολα οι ΦΜ έχουν διαδοθεί πάρα πολύ και σήμερα αποτελούν σχεδόν αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης κουζίνας.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που βοήθησαν στην πλατειά εξάπλωση των συσκευών αυτών:

 

  1. Ταχύτητα: Οι ΦΜ ψήνουν ή ζεσταίνουν πολύ πιο γρήγορα από τους άλλους τρόπους. Η εξοικονόμηση χρόνου είναι ένα πλεονέκτημα
  2. Οικονομία: Είναι ένας πιο φτηνός τρόπος μαγειρέματος διότι υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας. Οι ΦΜ ενεργούν ευθέως στις τροφές και δεν χρειάζεται να ζεστάνουν λάδι, νερό ή αέρα για να ψήσουν ή να ζεστάνουν κάτι
  3. Διατήρηση θρεπτικών συστατικών: Οι βιταμίνες και τα άλλα θρεπτικά συστατικά παραμένουν μέσα στα φαγητά. Επιπρόσθετα η οξείδωση είναι μειωμένη με αποτέλεσμα οι βιταμίνες να διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο να καταστραφούν. Τα φαγητά που ψήνονται με γρήγορη άνοδο της θερμοκρασίας διατηρούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με φαγητά που σιγοβράζουν για πολλή ώρα
  4. Μικρόβια: Τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται σε θερμοκρασίες από 50 C έως 600 C. Οι ΦΜ επιτρέπουν το ξεπάγωμα, το μαγείρεμα και το σερβίρισμα των φαγητών σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα και έτσι δεν δίνεται χρόνος στα μικρόβια να αναπτυχθούν

Παρά το γεγονός ότι οι ΦΜ έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, εντούτοις έχουν και ορισμένους σοβαρούς κινδύνους που πρέπει να γνωρίζουμε.

Οι κυριότεροι κίνδυνοι των ΦΜ είναι οι ακόλουθοι:

1. Ανομοιόμορφος τρόπος ψησίματος του φαγητού και κίνδυνος από μικρόβια Τα φαγητά που ψήνονται σε ΦΜ δεν ζεσταίνονται με ομοιόμορφο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μέσα σε αυτά, περιοχές που είναι κρύες και άλλες που είναι ζεστές. Βακτηρίδια και άλλοι μικροοργανισμοί είναι δυνατόν να αναπτυχθούν στις κρύες περιοχές.

Για το λόγο αυτό προτού αρχίσουμε το ψήσιμο μιας κατεψυγμένης τροφής πρέπει να σιγουρευτούμε ότι έχει ξεπαγώσει πλήρως. Όταν κόβουμε σε μικρά ίσα κομμάτια κάτι που θέλουμε να ετοιμάσουμε στο ΦΜ τότε το ψήσιμο είναι πιο ομοιόμορφο και μειώνεται ο κίνδυνος κρύων περιοχών με ανάπτυξη μικροβίων.

Το ανακάτεμα του φαγητού κατά την προετοιμασία του στο ΦΜ βοηθά σε μια πιο ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας. Για φαγητά που δεν μπορούν να ανακατευτούν πρέπει να αφήνονται για μερικά λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, μετά από την έξοδο τους από το ΦΜ, για να κατανεμηθεί με ομοιόμορφο τρόπο η θερμότητα.

Χρησιμοποιείτε ξέβαθα και στρογγυλά μαγειρικά σκεύη ειδικά για ΦΜ παρά βαθιά και τετράγωνα. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μια καλύτερη κατανομή της θερμότητας που παράγεται από τα μικροκύματα.

Επίσης αποφεύγετε να ψήνετε παραγεμιστά φαγητά στο ΦΜ, όπως για παράδειγμα γεμιστή γαλοπούλα, διότι δεν είναι σίγουρο ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό του γεμίσματος θα φθάσει στο σημείο που πρέπει για να σκοτώσει τα επιβλαβή μικρόβια.

Για τον ίδιο σκοπό μπορείτε να χρησιμοποιείτε πλαστικό καπάκι ή να καλύπτετε το σκεύος με πλαστικό φιλμ χωρίς όμως αυτό να έρχεται σε επαφή με το φαγητό.

Ο ΦΜ δεν είναι κατάλληλος για αποστείρωση μαγειρικών σκευών ή για το μπιμπερό των παιδιών.

2. Τα εγκαύματα Τα φαγητά που ετοιμάζονται στο ΦΜ είναι δυνατό να προκαλέσουν εγκαύματα με πολλούς τρόπους.

Για παράδειγμα μπορεί να δαγκώσουμε κάτι που εξωτερικά έχει μια θερμοκρασία που μπορούμε να ανεχτούμε ενώ εσωτερικά είναι δυνατόν να είναι υπερβολικά ζεστό. Επίσης μετακινώντας ένα πλαστικό κάλυμμα από ένα δοχείο που ζεστάθηκε σε ΦΜ μπορεί να πάθουμε έγκαυμα από ατμούς που διαφεύγουν την ώρα που μετακινούμε το κάλυμμα.

Για τους λόγους αυτούς δεν συστήνεται το ζέσταμα του μπιμπερού των παιδιών σε ΦΜ. Ενώ εξωτερικά μπορεί η θερμοκρασία να φαίνεται ικανοποιητική, το γάλα πιθανόν να είναι επικίνδυνα ζεστό.

Σε περίπτωση που γίνεται χρήση κάποιου καινούργιου μαγειρικού σκεύους για πρώτη φορά στο ΦΜ είναι προτιμότερο η μετακίνηση του να γίνει φορώντας γάντια. Αυτό προστατεύει από εγκαύματα διότι πιθανόν ο χρήστης, αρχικά να μη γνωρίζει πόσο ζεσταίνεται το νέο σκεύος στο ΦΜ.

Τα σκεύη που θα χρησιμοποιούνται στο ΦΜ πρέπει να είναι κατάλληλα για το σκοπό αυτό. Τα πλαστικά σκεύη όπως επίσης και τα πλαστικά φιλμ που χρησιμοποιούνται για επικάλυψη πρέπει να είναι ειδικά για τους ΦΜ. Οι κατασκευαστές των αντικειμένων αυτών πρέπει να δηλώνουν κατά πόσο τα προϊόντα τους είναι κατάλληλα για χρήση στο ΦΜ.

Η κάλυψη φαγητών με πλαστικό φιλμ μέσα στο ΦΜ πρέπει να γίνεται με τρόπο τέτοιο που να επιτρέπει στον ατμό να φεύγει. Η κάλυψη πρέπει να είναι χαλαρή και όταν το πλαστικό φιλμ μετακινείται να γίνεται μακριά από το πρόσωπο και το άνοιγμα σε αντίθετη κατεύθυνση από μέρη του σώματος. Έτσι αν διαφύγει καυτός καπνός δεν θα προκαλέσει εγκαύματα.

Επίσης τα πλαστικά φιλμ που χρησιμοποιούνται για επικάλυψη δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή τα φαγητά.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε φαγητά που έχουν διάφορα στρώματα. Ενώ τα εξωτερικά στρώματα μπορούν να έχουν μια θερμοκρασία που μπορούμε να ανεχτούμε, τα εσωτερικά στρώματα πιθανόν να είναι υπερβολικά ζεστά και να μας προκαλέσουν έγκαυμα όταν αρχίσουμε να τρωμε.

Χρειάζεται πάντοτε προσοχή όταν ζεσταίνουμε υγρά ή άλλα τρόφιμα διότι υπάρχει ο κίνδυνος να ζεσταθούν υπερβολικά και μόλις τα πάρουμε να καούμε. Είναι καλύτερα να ζεσταίνουμε τα φαγητά στο ΦΜ για όσο χρόνο συστήνεται από τον κατασκευαστή.

Τα αυγά με το τσόφλι τους δεν πρέπει να ψήνονται στο ΦΜ. Ο ατμός που δημιουργείται στο εσωτερικό, μπορεί να προκαλέσει την έκρηξη του αυγού.

Τα παιδιά χρειάζονται επίβλεψη όταν χρησιμοποιούν το ΦΜ. Δεν πρέπει να τα αφήνουμε μόνα τους να ετοιμάζουν κάτι στο ΦΜ. Ακόμη καλύτερα και ανάλογα με την ηλικία τους, είναι προτιμότερο να τα μάθουμε να χρησιμοποιούν σωστά και με ασφάλεια τη συσκευή αυτή.

3. Διαρροές της ακτινοβολίας Η έκθεση σε ψηλά επίπεδα ακτινοβολίας μικροκυμάτων μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα και καταρράκτη.

Οι διαρροές από φούρνο μικροκυμάτων μπορούν να παρατηρηθούν σε περιπτώσεις που η πόρτα του ΦΜ έχει κάποια βλάβη ή δεν κλείνει καλά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι διαρροές που παρατηρούνται στους ΦΜ δεν αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία.

Συνήθως οι βλάβες αυτού του τύπου φαίνονται. Εάν παρατηρήσετε ότι η πόρτα του ΦΜ δεν κλείνει καλά ή έχει κάποια διάβρωση, τότε πρέπει γίνει επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του ΦΜ.

Επίσης ο ΦΜ πρέπει να καθαρίζεται καλά για μη μένουν καμένα υπολείμματα φαγητών στο εσωτερικό ή στην πόρτα του. Δεν πρέπει ο ΦΜ να λειτουργεί ενώ είναι άδειος.

Εάν έχετε την παραμικρή αμφιβολία ζητείστε από τον προμηθευτή σας ή άλλους ειδικούς τεχνίτες να ελέγξουν κατά πόσο υπάρχουν διαρροές ή όχι από το δικό σας ΦΜ.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο ΦΜ είναι μια χρήσιμη συσκευή και ασφαλής εάν χρησιμοποιείται με το σωστό τρόπο.

Το εγχειρίδιο του κατασκευαστή με τις οδηγίες σωστής χρήσης πρέπει να το συμβουλευόμαστε για να αποφύγουμε κάποιο ατύχημα. Τηρώντας τους στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας, ο ΦΜ μπορεί να μας προσφέρει πολλές υπηρεσίες στην καθημερινή μας ζωή.

 

 

 

 

για όσους δεν μπηκαν στον κόπο να κανουν κλικ στο link της zouzounel

Link to comment
Share on other sites

αυτο πώς προέκειψε?

 

Εγώ δεν εχω στο σπίτι μου.

Οταν ετυχε όμως να αγοράσω κατι απ' έξω (τυρόπιτα, κα) οσες φορες το εβαλαν στον φουρνο μικροκυμμάτων (στο ιδιο πάντα μαγαζι), ειχε διαφορετική γευση (κατι σαν... πλαστικό)

Το "αποδεδειγμενα", το έγραψα, γιατι γνωρίζω αρκετό κοσμο που προτιμαει τα M/W λόγο ταχύτητας, όμως συμφωνουν, οτι ετσι το φαγητο τους χανει σε γευση...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν εχω στο σπίτι μου.

Οταν ετυχε όμως να αγοράσω κατι απ' έξω (τυρόπιτα, κα) οσες φορες το εβαλαν στον φουρνο μικροκυμμάτων (στο ιδιο πάντα μαγαζι), ειχε διαφορετική γευση (κατι σαν... πλαστικό)

Το "αποδεδειγμενα", το έγραψα, γιατι γνωρίζω αρκετό κοσμο που προτιμαει τα M/W λόγο ταχύτητας, όμως συμφωνουν, οτι ετσι το φαγητο τους χανει σε γευση...

 

εγώ που έχω MW, προτιμώ τη γευση του ξαναζεσταμένου απο το Φ.Μ. σε σχέση με τον συμβατικό φούρνο.

Η γευση όμως ειναι υποκειμενικό θέμα, αυτο που συζητάμε ειναι η ασφάλεια ή μη της χρησης και το άρθρο του medlook ειναι κατατοπιστικότατο και εγκυρο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν εχω στο σπίτι μου.

Οταν ετυχε όμως να αγοράσω κατι απ' έξω (τυρόπιτα, κα) οσες φορες το εβαλαν στον φουρνο μικροκυμμάτων (στο ιδιο πάντα μαγαζι), ειχε διαφορετική γευση (κατι σαν... πλαστικό)

 

 

χμμμ... θα έλεγα ότι αυτό έχει να κανει περισσότερο με το κατα πόσο είναι φρέσκια η τυρόπιτα ή τα υλικά που χρησιμοποιούνται και όχι με το φούρνο μικροκυμάτων ή τη χρήση του. την ίδια πλαστικούρα θα ενιωθες ακομα και αν δεν ζεσταινοταν καθολου η τυροπιτα

 

Το "αποδεδειγμενα", το έγραψα, γιατι γνωρίζω αρκετό κοσμο που προτιμαει τα M/W λόγο ταχύτητας, όμως συμφωνουν, οτι ετσι το φαγητο τους χανει σε γευση...

 

σε κάποια θεματα είναι να μη μας μπει μια ιδέα στο μυαλό. αν πιστεύουμε οτι χαλάει η γεύση των φαγητων με τη χρηση ΦΜ, αυτό θα νιώθουν και οι γευστικοί μας κάλυκες

επιστημονικά πάντως δεν εχει τεκμηριωθεί αλλοίωση της γευσης από τη χρήση ΦΜ

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εγώ που έχω MW, προτιμώ τη γευση του ξαναζεσταμένου απο το Φ.Μ. σε σχέση με τον συμβατικό φούρνο.

Η γευση όμως ειναι υποκειμενικό θέμα, αυτο που συζητάμε ειναι η ασφάλεια ή μη της χρησης και το άρθρο του medlook ειναι κατατοπιστικότατο και εγκυρο.

 

Και βεβαια συζητάμε για την ασφαλεια!

Ο λογος που αναφερθηκα στην γευση, ειναι για να ενισχυσω το θεμα ασφαλεια!

Οταν κάποιο φαγητό (ψημενο ή ζεσταμένο ) σε φουρνο ΜΚ, υστερει σε γευση, απο καποιο όμοιο του αλλά με διαφορετικο τροπο μαγειρεματος, αυτο το γεγονος πρεπει να μας χτυπήσει το καμπανακι του κινδυνου!

ΓΙΑΤΙ, να υστερει σε γευση? ΜΗΠΩΣ επειδή χάνει σε συστατικά?

Είναι γνωστο οτι τα σωστά υλικά, οδηγουν σε ενα νοστιμο φαγητό.

"Ο μάγειρας για να σου δώσει καλό φαγητο, πρεπει να τον εφοδιασεις με καλά υλικα"

Link to comment
Share on other sites

μου το εστειλαν με μαιλ αυτο το κειμενο κ απο τοτε με τον συζυγο σταματησαμε να ζεσταινουμε φαγητο εκει!κατσαρολιτσα ή φουρνο που ζεσταινονται κ πιο ομοιομορφα!θα το χρησιμοποιουμε πλεον σπανια (ετσι ειπαμε).

Link to comment
Share on other sites

εγώ και οσοι γνωστοι μου χρησιμοποιούν φμ δε βρισκουμε να "χανει" στη γευση.

Το γάλα μας πάντως που το ζεσταινω καθημερινα στο φμ ειναι πεντανοστιμο, και αποφευγω το χάλι να κολλαει στο μπρικι:P

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να ανοίξω το link γιατί είμαι στην δουλειά (αν μπορεί κάποιος ας το επικολλήσει), αλλά εδώ hoaxindo.blogspot.com/.../microwave-see-what-it-does-to-plants.html - αναφέρει οτι πρόκειται για email φάρσα.Υπάρχουν αρκετά sites που μαζεύουν όλα αυτά τα hoax mails ,καλό είναι να τα κοιτάμε πριν μας πιάσει πανικός(και πριν κάνουμε forword)

QqmLp3.png
Link to comment
Share on other sites

Η χρήση της τεχνητής μετάδοσης μικροκυμάτων για υποσυνείδητο ψυχολογικό έλεγχο, γνωστή ως «πλύση εγκεφάλου», έχει επίσης αποδειχθεί.

Προσπαθούμε να λάβουμε αντίγραφα ρωσικών εγγράφων (της δεκαετίας του 1970) και αποτελεσμάτων έρευνας που γράφτηκε από τους Δρ. Luria και Perov διευκρινίζοντας τα κλινικά πειράματα τους στον τομέα αυτό.

Νίκος Φιλιππόγλου

 

Πηγή: http://www.roufianos.com/showthread.php/493046

 

 

Καλό θα ήταν να παραθέτουν και τις αποδείξεις σε αυτά που γράφουν κιόλας.

Υποθέτω ότι πρόκειται για chain mail καθώς μπήκα σε όλα τα λινκ που αναφέρονται και όλα γράφουν τις ίδιες αοριστολογίες.

Και σαν σύζυγος ηλεκτρονικού με θητεία στον Δημόκριτο είμαι σε θέση να ξέρω κατιτίς παραπάνω για τους φούρνους μικροκυμάτων.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν έχω παρατηρήσει διαφορά στη γεύση. Φυσικό είναι όταν ένα φαγητό ξαναζεσταίνεται, να μην είναι το ίδιο νόστιμο, απ' ότι όταν είναι φρεσκομαγειρεμένο.

Εμένα με βολεύει, γιατί ζεσταίνω το φαγητό στο πιάτο κανονικά και μετά το σερβίρω.

Link to comment
Share on other sites

αν το medlook ισχυρίζεται ότι ο φούρνος μικροκυμμάτων είναι ασφαλής είναι μακριά νυχτωμένο.

Ρίξτε μια ματιά εδώ http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/05/18/microwave-hazards.aspx

Το παραπάνω είναι αξιόπιστο γιατί αναφέρονται όλες οι έρευνες στις οποίες βασίστηκε

 

ΥΓ. Και μόνο επειδή η σελίδα του medlook είναι γεμάτη διαφημίσεις εγώ θα ήμουν επιφυλακτική προς την αξιοπιστία του

Link to comment
Share on other sites

Έχω φοβηθεί τώρα. Περισσότερο γιατί ζεσταίνω και το φαγητό του παιδιού. Λέτε να τον καταργήσω ? Μετά θα πρέπει να ανάβω ολόκληρη κουζίνα για να ζεστάνω 3 μερίδες :(.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...