Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Κορίτσια έχει κάποια από σας εμπειρία με aupair? Σκέφτομαι να αναζητήσω μία για το καλοκαίρι. Σας παρακαλώ πείτε μου εμπειρίες σας.

εγω ειχα live-in nanny, υπαρχει καποια διαφορα ή ειναι το ιδιο;

Αν ειναι οτι εχω διαβασει, η aupair ειναι μια φοιτητρια συνηθως στην οποια παρεχει η οικογενεια στεγη και εκεινη βοηθαει με τα παιδια αλλα σιγουρα εχει πολυ περισσοτερο χρονο ανεξαρτητη...

Η aupair είναι συνήθως από άλλη χώρα. Θέλει να ταξιδέψει για κανένα 3μηνο ή χρόνο. Συχνά είναι φοιτήτριες που κάνουν διάλειμμα από το πανεπιστήμιο. Πολύ πέραση για τις aupair έχει το Λονδίνο διότι πολλές ευρωπαίες εξασκούν έτσι τα αγγλικά τους χωρίς έξοδα. Της προσφέρεις στέγη & φαγητό και ένα συμβολικό εβδομαδιαίο ποσό (50-150 ευρώ). Είναι σαν μέλος της οικογένειας. Τώρα πώς θα πίσω εγώ μια αγγλίδα να έρθει στο εξοχικό μας στην Κρήτη χωρίς τρομερή πρόσβαση σε συγκοινωνία είναι άλλο καπέλο.

κοιτα, αν διατειθεσαι να της πληρωσεις το εισητηριο ισως μπορω να σε βοηθησω, η νταντα που ειχα στο λονδινο τωρα εχει πρακτορειο childcare και ειμαστε ακομα φιλες, ετσι θα ειναι και καποια που εχει εμπειρια με παιδακια και θα εχεις και references...

Φανταζομαι εχει περισσοτερη ανεξαρτησια απο τη νταντα μ'αυτα τα χρηματα; Ειναι δηλαδη καποιος να σε βοηθαει λιγο, και οχι καποιος να κανει τα παντα; Θελεις να ρωτησω; Για ποσο καιρο τη θελεις και ποτε περιπου (ή ακριβως αν ξερεις)

Διαφημίσεις

Χλωμό βλέπω να περισσεύουν και για το εισιτήριό της γιατί ψάχναμε για οικονομική λύση. Τη χρειαζόμαστε Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο. Έχω 2 μικρά παιδιά που θα πηγαίνουν σχολείο Ιούνιο & Ιούλιο οπότε θα τη χρειαζόμαστε μόνο το απόγευμα. Αρχές Αυγούστου όμως που θα γεννήσω θα έχω σπίτι και τα 2 παιδιά και το μωρό. Με βοηθάει βέβαια και η μαμά μου.

Χλωμό βλέπω να περισσεύουν και για το εισιτήριό της γιατί ψάχναμε για οικονομική λύση. Τη χρειαζόμαστε Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο. Έχω 2 μικρά παιδιά που θα πηγαίνουν σχολείο Ιούνιο & Ιούλιο οπότε θα τη χρειαζόμαστε μόνο το απόγευμα. Αρχές Αυγούστου όμως που θα γεννήσω θα έχω σπίτι και τα 2 παιδιά και το μωρό. Με βοηθάει βέβαια και η μαμά μου.

Υπάρχουν σχετικές ιστοσελίδες. Δεν βάζεις καμιά αγγελία και βλέπεις;

Στην Ελβετία και Γερμανία που γνωρίζω καλύτερα όλα γίνονται μέσω agencies,που ειδικεύονται στις au-pair.

Τα νεαρά κορίτσια προτιμούν οικογένειες σε μεγάλες πόλεις,όπου συνήθως έχουν το δικό τους ανεξάρτητο δωμάτιο,όπου μαθαίνουν τη γλώσσα της χώρας με μαθήματα που πληρώνουν οι οικογένειες και όπου έχουν περισσότερες δυνατότητες στον ελεύθερο χρόνο τους.Επίσης λαμβάνουν ένα καθορισμένο ποσό για έξοδά τους και έχουν καθορισμένα ρεπό.

Συμμετέχουν στην ζωή και τις μετακινήσεις της οικογένειας,εννοείται με τα έξοδα όλα πληρωμένα.

Προσέχουν τα παιδιά,τα απασχολούν,κάνουν κάποιες δουλειές που συνήθως αφορούν τα παιδιά(ρούχα,δωμάτιο,παιχνίδια).

Για όλα αυτά υπογράφεται συμβόλαιο κι από τις δύο πλευρές,αφού γίνουν βέβαια οι αναγκαίες πρώτες επαφές -συνήθως με μεηλς,σκάιπ κλπ.και συμφωνηθούν όλα.

Ψάξτε μέσω εταιρειών για να είστε εξασφαλισμένες ποιο θα είναι άτομο θα μπει στο σπίτι σας και να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...