Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

sos δεν εχω ιδεα απο βαφτιση

nanana

Recommended Posts

παιδια μπορει καποιος να μου γραψει μια λιστα με το τι πραγματα πρεπει να κανονισω για τη βαφτιση? αν εξαιρεσουμε τα βαφτιστικα που θα παρει η νονα και το κεντρο που εχουμε κλεισει τι αλλα χρειαζονται? προσκλητηρια,μπομπονιερες(δεν εχω καταλαβει αλλες για τους μεγαλους θελουμε και αλλες για τους μικρους?) , στολισμο στην εκκλησια κανουμε και μεσα και εξω? και αν ναι με μπαλονια η πρεπει να απευθυνθω και σε ανθοπωλειο? κατι με καρφιτσες συνηθως σταυρουδακια και τετοια που μας μοιραζουν στην εκκλησια πως λεγονται και που τα βρισκουμε απο κει που παιρνουμε και τις μπομπονιερες? εκτος απο τις μπομπονιερες κερναμε και γλυκα? τα νευρα μου μου φαινονται πολλα!!!

Διαφημίσεις

Λοιπόν μην πανικοβάλεσαι τα μαρτυρικά είναι πακέτο με τα βαπτιστικά οπότε τα άγοράζει η νονά.

Οι μπομπονιέρες δεν είναι απαραίτητο να είναι διαφορετικές για μικρούς και μεγάλους.

Γλυκό κερνάμε στην εκκλησία αλλά αν τους έχεις όλους καλεσμένους στο τραπέζι μπορείς να το δώσεις και εκεί.

Επίσης για το στολισμό ρώτα πρώτα την εκκλησία αν το επιτρέπει και μετά βλέπεις.

Μπορείς ασ πούμε να βάλεις ένα διακριτικό λουλουδάκι στην κολυμπήθρα και να στολίσεις το τραπέζι με τις μπομπονιέρες.Εξαρτάται πάντα και την εκκλησία αν έχει προαύλιο, σκάλες κ.λ.π

Επίσης το παιδάκι είναι αγοράκι ή κοριτσάκι και πες μας αν θέλεις κάποιο θέμα στην βάπτιση.

Είμαι σίγουρη ότι πολλά κορίτσια εδώ μέσα μπορούν να σε βοηθήσουν σε όλα αυτά.:P:p:p

1. μπομπονιερες ειτε διαφορετικες ειτε ιδιες..(γνωμη μου? ιδιες γιατι αλλιως θα παρουν ολοι διπλες)

2. καλαθι για μπομπονιερες (συνηθως στο δινει το μαγαζι κ το επιτρεφεις..εκτοσ κ αν φτιαξεις μονη σου μπομπονιερες οποτε η πρεπει να νοικιασεις καλαθια η μα αγορασεις)

3. γλυκο για την εκκλησια (αν δεν εχεις ολουσ τους καλεσμενους στο τραπεζι)

4. εξωτερικος στολισμος εκκλησιας (μπαλονια απο μπαλοναδικο καλυτερα γιατι το ανθωπωλειο βαραει στα αυτια) κ αυτο αν το επιτρεπει ο παππας...

5. στολισμος κολυμπηθρας (κ αυτο αν το επιτρεπει ο παππας,αν κ συνηθως το κανουν οι νονοι)

6. δωρο για τον νονο

7. βιβλιο ευχων (προαιρετικα)

8. φωτογραφο για βιντεο κ φωτογραφιες

9. προσκλητηρια

οι νονοι παιρνουν

1 σταυρο κ αλυσιδα

2 μαρτυρικα (αυτα τα σταυρουδακια που λες για τους καλεσμενους)

3 μαξιλαρι για μαρτυρικα

4 λαδομπουκαλο

5 πετσετες

6 λαδοπανα (εσωρουχα μωρου)

7 καλτσες

8 παπουτσια

9 κοστουμι

10 λαμπαδα

11 κουτι για ρουχα

12 λαδι

13 κερακια κολυμπηθρας

ελπιζω να μην ξεχασα κατι..

ριξε κ μια ματια εδω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=85687

με το καλοοοοοοοο

αν έχεις την οικονομική άνεση απευθύνσου σε ένα κατάστημα που αναλαμβάνει βαπτίσεις και άσε να τα οραγνώσουν αυτοί για σένα εσύ απλά θα διαλέξεις το θέμα.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

της μπομπονιερες το εθιμο λεει οτι ειναι του νονου. (ειναι το κερασμα που κανει γιατη βαφτιση.) τα τελευταια χρονια ομως τα κανει απο μισα με τους γονεις λογω οικονομικων. παντως ειναι στα δουλειες του νονου.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

της μπομπονιερες το εθιμο λεει οτι ειναι του νονου. (ειναι το κερασμα που κανει γιατη βαφτιση.) τα τελευταια χρονια ομως τα κανει απο μισα με τους γονεις λογω οικονομικων. παντως ειναι στα δουλειες του νονου.

Αυτό ισχύει στην Θεσσαλονίκη και ίσως και σε κάποιες άλλες περιοχές της Βορ.Ελλάδας,όχι όμως στην Αθήνα.

Αυτό ισχύει στην Θεσσαλονίκη και ίσως και σε κάποιες άλλες περιοχές της Βορ.Ελλάδας,όχι όμως στην Αθήνα.

Ετσι ειναι!!Σε ελαχιστες περιοχες συμβαινει αυτο!!Οι μπομπονιερες εχουν το νοημα του κερασματος των γονιων προς τους καλεσμενους που τους τιμησαν με την παρουσια τους,μιας και αυτοι τους εχουν καλεσει!!

• 2 weeks later...

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΣΤΑΣ έχει κάνει απίστευτες έρευνες άν κοιτάξεις και έχει βρει απίστευτα πράγματα. Ψάξε το λίγο και θα τα βρεις.

Γενικά κλείσε πρώτα όλες τις παροχές (εκλησία, φώτο, κέντρο, κλπ) και μετά πάρε τον χρόνο σου για τα υπόλοιπα.