Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βαρέθηκε τα παιχνίδια του

Recommended Posts

Καλησπέρα!

εδώ και λίγες μέρες ο γιος μου μου δίνει την εντύπωση ότι δεν ευχαριστιέται με τίποτα.. από μωρούλι παίζαμε συνεχώς με τα παιχνίδια του με τις ώρες και τώρα μου δείχνει ότι τα βαριέται.

Ξέρω ότι στο στάδιο που είναι τώρα θέλει να ανακαλύπτει πράγματα και με την φαντασία του να τα υλοποιεί.

Του αρέσει να τρέχει πέρα δώθε να πηγαίνει με το αυτοκινητάκι του, να παίζουμε κρυφτό, να σκαρφαλώνει στα μαξιλάρια, πάνω μου, να κρέμεται από τα μαλλιά μου :shock: αλλά αυτά..τίποτα παραπάνω :(

Σκέφτομαι στο δωμάτιο του να βάλω μία πλαστική τσουλήθρα και μία πισινούλα με μπαλάκια..μήπως και τον "ξεκολλήσω" λίγο.

Και δεν είναι ότι δεν ασχολούμαι μαζί του, από την ώρα που θα γυρίσψ από την δουλειά, μόνο ένα μπάνιο προλαβαίνω να κάνω και να φάω και μετά παιχνίδι, τραγουδάκια κλπ.

Ο Γιαννάκης μου είναι 16 μηνών.

Έχετε κάτι να μου προτείνετε?Τα παιδιά σας με τί δραστηριότητες τα απασχολείτε?

Φιλιά σε όλους! :D

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Διαφημίσεις

Εμενα ειναι 19μηνων κ την βγαζω σχεδον καθε απογευμα βολτα,εαν δεν την παω, βγαινουμε στο μπαλκονι για να κανει ποδηλατο, κ γενικοτερα κυνηγιομαστε πολυ.Αλλη δραστηριοτητα που της αρεσει ειναι να ζωγραφιζουμε, να χορευουμε, να διαβαζουμε παραμυθια,αλλα τιποτε απο ολα αυτα δεν φτανει το να ερθει καποιο παιδακι στο σπιτι κ να παιξουν.Ειναι πολυ κοινωνικη κ τρελαινεται να εχει παρεα που το επιδιωκω πολυ συχνα.

Η δικιά μου είναι 12μηνών και κολλημένη πάνω μου.

Παίζει ακόμη με τα παιχνίδια της, μόνη της αλλά με θέλει δίπλα να με βλέπει.

Αν πάω παραπέρα, έρχεται να με βρει.

Όταν πηγαίνω στο σπίτι παίζουμε, κυλιόμαστε στο χαλί (δεν το μάζεψα) και τρέχουμε (εγώ και εκείνη μπουσουλώντας από πίσω) και μάλιστα προχθές με κοιτούσε από το παράθυρο μια κυρία από απέναντι (δεν έβλεπε τη μικρή) και προφανώς σκεφτόταν : πάει λάλησε και αυτή.

Επίσης, μου τσιμπάει το δέρμα, μου τραβάει τα μαλλιά, μου τραβάει τα ρούχα, τις παντόφλες. Γενικότερα, τη νιώθω καλά.

Vann και εμείς βγαίνουμε μέρα παρά μέρα βόλτα, πάμε στις κούνιες, περπατάμε ή πάμε στο σπίτι της ξαδέρφης μου που έχει παιδάκια αλλά δεν πολυτρελαίνεται με την ιδέα..τώρα έχει αρχίσει να "κοινωνικοποιείται" σιγά σιγά. Τις μέρες όμως που δεν βγαίνουμε δεν ξέρω τί άλλο να κάνω.

ΜΑΡΙΑ30 και ο δικός μου είναι λίγο κολλημένος πάνω μου, δηλ. μπορεί να παίξει για λίγο μόνος του αλλά μετά έρχεται κοντά μου. Ή πολλές φορές πάω εγώ να παίξω μαζί του όταν παίζει μόνος του επειδή νιώθω τύψεις να τον αφήνω μόνο του..νομίζω καταλαβαίνεις τί εννοώ.

Τί λέτε..η ιδέα της τσουλήθρας θα ήταν καλή φάση ή είναι υπερβολική?

Από την άλλη σκέφτομαι αυτό που μου λέγανε οι παππούδες-γιαγιάδες, να μην του παίρνω πολλά πράγματα γιατί θα τα βαρεθεί και σκέφτομαι μήπως φταίω εγώ τελικά για αυτό..αλλα του τα έπαιρνα γιατί μικρότερος ευχαριστιόταν πολύ το παιχνίδι και "έπιαναν τόπο" τα ξετίνιαζε. Εξάλλου δεν είναι ακόμη στην ηλικία στο να μου ζητάει πράγματα και να του τα δίνω όλα με αποτέλεσμα να κακαμάθει..

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Την ιδια αποψη εχει κ ο αντρας μου με εσενα,εγω δεν το πιστευω αυτο το παιδι δεν γινεται κακομαθημενο με 2-3παιχνιδια παραπανω, κ στην τελικη γιατι δουλευεις,για να προσφερεις 5πραγματα παραπανω στο παιδι σου, εγω ετσι το εχω δει.Εαν δεις το σαλονι του σπιτιου μου θα φριξεις εχουμε βαλει ενα φουσκωτο καστρο τεραστιο με μπαλακια μεσα που πιανει ολο το χωρο, κ τωρα θα βγαλουμε κ την πισινα στο μπαλκονι κ θα γινεται χαμος.Τιποτα δεν θεωρω οτι ειναι υπερβολες οσο αφορα τα παιχνιδια(αποψη μου)τρεχα να παρεις την τσουληθρα στο παιδι να την ευχαριστηθει

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με τις προλαλήσασες!

Και με την κόρη μου, καταλαβαίνω ότι, στην ηλικία που είναι τους ενδιαφέρει πολύ ο κόσμος και θέλουν να τον γνωρίσουν....Τρελλαίνεται να βγαίνει βόλτα. Μόλις γυρίζω το απόγευμα στο σπίτι με περιμένει με τα παπουτσια της στο χέρι στην πόρτα ! :lol::lol::lol: Ούτε στο μπάνιο δεν προλαβαίνω να πάω! Βόλτα, κούνιες, χαλίκια, πλατεία, κήπος....παντού, αρκεί να είναι έξω, στην ύπαιθρο και όχι κάπου μέσα!

Στο σπίτι αν κάτσουμε βγαίνουμε και εμείς στο μπαλκόνι και ναι, το κηνυγητό είναι ένα απο τα αγαπημένα μας, όπως και να χοροπηδάμε στο κρεβάτι της μαμάς (μου αρέσει και μένα πολύ! :lol::lol: Μέχρι να το σπάσω! :lol::lol::lol: ), να χορέψουμε, να τραγουδάμε, να ζωγραφίζουμε, να μαγειρεύουμε,....και το καλύτερό μας: ΤΟ ΝΕΡΟ!!!!! Σε λεκάνη, στο μπάνιο, σε πισινούλα στο μπαλκόνι, να γίνει λούτσα, να τα κάνει όλα "λίμπα, λίμπα...." όπως φωνάζει!

Εχει πολύ πλάκα!!!! :lol::lol::lol:

Την ιδια αποψη εχει κ ο αντρας μου με εσενα,εγω δεν το πιστευω αυτο το παιδι δεν γινεται κακομαθημενο με 2-3παιχνιδια παραπανω, κ στην τελικη γιατι δουλευεις,για να προσφερεις 5πραγματα παραπανω στο παιδι σου, εγω ετσι το εχω δει.Εαν δεις το σαλονι του σπιτιου μου θα φριξεις εχουμε βαλει ενα φουσκωτο καστρο τεραστιο με μπαλακια μεσα που πιανει ολο το χωρο, κ τωρα θα βγαλουμε κ την πισινα στο μπαλκονι κ θα γινεται χαμος.Τιποτα δεν θεωρω οτι ειναι υπερβολες οσο αφορα τα παιχνιδια(αποψη μου)τρεχα να παρεις την τσουληθρα στο παιδι να την ευχαριστηθει

Εγώ δεν είμαι αυτής της άποψης με τον άντρα σου, οι υπόλοιποι που σου είπα είναι :) και εμείς έχουμε άπειρα παιχνίδια.

Αυτό σκεφτόμουν να κάνω και εγώ με το καστράκι σας, να βάλω μπαλάκια κλπ, επειδή μία φορά που ήταν πιο μικρός είχαμε πάει σε παιδότοπο και είχε ξετρελαθεί με την τσουλιθρομπαλοκατάσταση!

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

τρεχα jumbo,κ να σου πω το αλλο εγω σαν παιδι εβγαινα στην γειτονια κ επαιζα,δυστυχως ομως τα παιδια μας δεν εχουν αυτο το προνομιο,ξερουν μονο τους παιδοτοπους κ τα πλαστικα παιχνιδια οποτε αναγκαστικα αναζητουν τετοια παχνιδια

ΜΑΡΙΑ30 και ο δικός μου είναι λίγο κολλημένος πάνω μου, δηλ. μπορεί να παίξει για λίγο μόνος του αλλά μετά έρχεται κοντά μου. Ή πολλές φορές πάω εγώ να παίξω μαζί του όταν παίζει μόνος του επειδή νιώθω τύψεις να τον αφήνω μόνο του..νομίζω καταλαβαίνεις τί εννοώ.

Δε σε καταλαβαίνω απλώς.

Ακριβώς έτσι νιώθω και εγώ.

Διαφημίσεις

Και εμείς της πήραμε μια πισίνα την γεμίσαμε με μπαλάκια και έχει ξετρελαθεί της αρέσει να βουτάει μέσα στην πισίνα, να πετάει έξω τα μπαλάκια,να βγαίνει έξω και να ξαναβουτάει μέσα, την απασχολεί αρκετή ώρα αυτό το παιχνίδι, τρεχα jumbo!!!!!!!

Σας ευχαριστώ όλες πολύ!

Θα παώ λοιπόν να του πάρω την τσουλίθρα και την πισινούλα όπου θα την γεμίσω με μπαλάκια για να... προσγειώνεται μαλακά από την τσουλίθρα :wink:

και αν μου πει η γιαγιά του τίποτα θα γίνει χαμός!! Όχι τίποτα άλλο νομίζουν κιόλας ότι έχουμε λεφτά επειδή νοιαζόμαστε να ευχαριστούμε το παιδί μας :mad:

με μενευρ'ιζει κάποιοι άνθρωποι να είναι στενόμυαλοι!

Φιλιά σε όλες και καλή μέρα να χουμε!

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Κορίτσια το νερό από την πισινούλα τι το κάνετε μετά?? Φαντάζομαι το αλλάζετε καθε φορα... Αλλά δεν είναι αμαρτία να πηγαίνει χαμένο τόσο νερό κάθε μέρα??? Ρωτάω γιατί θέλω κι γώ να της πάρω μια για το μπαλκόνι...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

ίσως είναι ένα σημάδι ότι είναι έτοιμος και για άλλα ερεθίσματα διαφορετικά.

Πχ μια ομάδα παιδιών, δραστηριότητες με χρώματα, υφές, παραλαγές στα παιχνίδια...

μπορείς να δείς αυτό το άρθρο που λεει καποια πραγματα

http://parents.org.gr/freetime/?sid=291

όπως και αυτό

http://parents.org.gr/psych/?sid=137

και αυτο

http://parents.org.gr/freetime/?sid=152

καλή διασκέδαση!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

βρε κοριτσια μηπως να μου πειτε και εμενα καμια ιδεα που ειμαστε ακομα μικρουλες??? παιχνιδακια της παιρνω και με κοροιδευουν γιατι λενε πως ειναι πολλα...εγω αντιθετως λιγα τα βλεπω...παντως η μικρη μου δεν πολυασχολειται..αυτα που της αρεσουν δεν κανει να τα παιρνει...δωσε της εφημεριδες, τηλεκοντρολ, κλειδια και παρτης τη ψυχη!! ομως δεν την αφηνω γιατι θελει να τα βαζει στο στομα της. προσπαθω να παιζω μαζι της αλλα δεν ξερω πως :shock::shock: τι θα μπορουσα να κανω σε αυτη την ηλικια???καμια ιδεα?

Διαφημίσεις

Εγώ της έδινα περιοδικά και την άφηνα να τα σκίζει και απλά της έμαθα να μου δίνει τα κομμάτια και να μην τα βάζει στο στόμα της. Εννοείται ότι της έπλενα τα χέρια όταν τέλειωνε με το σκίσιμο του περιοδικού. Τρελένεται με τον ήχο των σελίδων όταν τσαλακώνονται.

Άλλη τρέλα ήταν τα χαρτομάντηλα σε κουτί. 'Εχει αδειάσει πολλά κουτιά.

Τηλεκοντρόλ, τηλεφώνα και κλειδιά μόνο τα πλαστικά δικά της.

Κάτι άλλο που της αρέσει είναι ο ήχος της φωνής σε μια πλαστική κανάτα (το διάβασα εδώ στο φόρουμ), την ενθουσιάζει και όταν θέλει να το κάνω εγώ, παίρνει την κανάτα κάνει εεεεεεεε μέσα και μετά μου τη δίνει.

Γενικά της αρέσει να παίζει, με τα χέρια της (μετράμε το δάκτυλα), τα πόδια της, τα μαλλιά μου που τα τραβάει και θα μείνω φαλακρή.

Επίσης, εντυπωσιάστηκε με τη lilou που λέει μαμά, για καμιά βδομάδα.

Το καλύτερο παιχνίδι της ήταν και συνεχίζει να είναι τα τετράγωνα κυβάκια που μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο (playskool) και τα αντίστοιχα στρογγυλά της fisher price.

Όλα τα παραπάνω από τον 6ο μήνα και μετά μέχρι τώρα, που σιγά σιγά εμπλουτίζουμε τα παιχνίδια της. Τώρα παίζει πολύ με τα τουβλάκια lego για μωρά.

Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να του κρύβουμε περιστασιακά διάφορα παιχνίδια και έπειτα να του τα ξαναδίνουμε. Για 2-3 βδομάδες, πχ, έπειτα του δίνω αυτο και του κρύβω κάποιο άλλο. Ως τώρα έχει πετύχει το κόλπο, αλλά ποτέ δε θα καταλάβω τι στο καλό βρίσκει στα τάπερ παντός φύσεως.. Μήπως γίνει Μαμαλάκης????

Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να του κρύβουμε περιστασιακά διάφορα παιχνίδια και έπειτα να του τα ξαναδίνουμε. Για 2-3 βδομάδες, πχ, έπειτα του δίνω αυτο και του κρύβω κάποιο άλλο. Ως τώρα έχει πετύχει το κόλπο, αλλά ποτέ δε θα καταλάβω τι στο καλό βρίσκει στα τάπερ παντός φύσεως.. Μήπως γίνει Μαμαλάκης????

Εμείς αυτό ούτε μία φορά δεν μπορέσαμε να το κάνουμε με το Θανούλη. Θυμόταν από πολύ νωρίς μέχρι και το τελευταίο - ακόμα και σπασμένο- παιχνίδι και αν διαπίστωνε ότι έλειπε γινόταν χαμός.

Η καλύτερη απασχόληση που βρήκα εγώ και μετα τρία παιδιά μου είναι το έξω, χειμώνα-καλοκαίρι, και από την ηλικία που αυτό ήταν δυνατό, χωρίς καρότσι. Κατά τη γνώμη μου αν το παιδί έχει εκτονωθεί έξω από το σπίτι, μετά μπορεί να απασχοληθεί καλύτερα με ήρεμες και δημιουργικές δραστηριότητες μέσα. :wink:

Όσο για τα τάπερ είναι must και για τα δικά μου και για πολλά άλλα παιδάκια που ξέρω. Έχουμε πολλά ταλέντα ανάμεσά μας. :lol:

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

• 1 year later...
:PΓειασ σασ κοριτσια.Εμενα ο μικρουλησ ειναι 14 μηνων και ειναι πραγματικοσ ταρζαν(ετσι τον αποκαλω).Του αγορασα και εγω φουσκωτα και πισινα.Στην αρχη ηταν ενθουσιασμενοσ αλλα τωρα τα βαρεθηκε και αυτα.Πλεον δεν τον ικανοποιει τιποτα.Το μονο που του αρεσει εινα να περπαταει εξω στο παρκο και στα χωραφια( σημειωτεον ο μικροσ ειναι στο εξοχικο ολο το καλοκαιρι με τουσ γονεισ μου).Εγω πηγαινοερχομαι σαββατοκυριακα.